Які приправи підходять до качки

Какие приправы подходят к уткеНовий рік вже не за горами, і кожна господиня напевно замислювалася про те, чим здивувати своїх рідних і близьких в новорічну ніч. Запечена качка — чудове блюдо, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.

Як підготувати качку до запіканню

При купівлі качки потрібно обов’язково звернути увагу на її вагу — ідеальним вважається вага від двох до двох з половиною кілограмів. У такий качці буде багато м’яса і жиру. Більш важка тушка качки свідчить про те, що птах стара.

Відтавати тушка повинна в природних умовах — в жодному разі ні в мікрохвильовці або в гарячій воді, так м’ясо вийде сухе. Для запікання беремо найбільший деко — щоб качка вмістилася вся.

Тепер, коли тушка птиці готова до запіканню, залишилося зробити найголовніше — підібрати відповідні спеції. Рекомендується натерти ними качку і залишати м’ясо «доходити» мінімум на 12 годин у холодильнику.

Загрузка...

Які спеції підходять для запеченої качки

До вибору спецій треба поставитися уважно, так як саме від них буде залежати смак і аромат готового страви. Правильно підібрані приправи активують обмін речовин в організмі і допоможуть краще переварити і засвоїти жирну їжу.

Є тільки одна спеція, яка категорично не поєднується з качкою і будь-якої іншої дичиною, — це зіра. Всі інші приправи і трави, підібрані в оптимальній кількості, допоможуть підкреслити смак запеченої качки. Головне — добре знати, який смак дає кожна додається спеція, і чітко дотримуватися пропорції.

Найпопулярніші приправи для качки — це червоний і чорний перець, лавровий лист, ялівець, лимон, тертий часник і, звичайно, сіль. За допомогою цього нехитрого набору спецій можна приготувати чудову запечену птицю із хрусткою скоринкою.

Дивіться також:  Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром

Крім класичних приправ з качкою добре поєднуються кмин (його потрібно попередньо потовкти у ступці), зелень кропу, базилік, чебрець, коріандр (в дуже помірній кількості), орегано, кардамон і кориця. Не потрібно застосовувати відразу всі спеції, виберіть—дві по своєму смаку.

Можна додати стручок ванілі — вийде оригінальне блюдо з м’яким смаком.

Прекрасною приправою для качки є мед. У мед додаються всі вибрані спеції, в тому числі і товчений часник (якщо ви любите смак часнику в готовій їжі), і цією сумішшю тонким шаром натирається вся тушка. При запіканні вийде смачна і красива золотиста скоринка.

Якщо використовується тільки мед, без приправ, то тушка натирається тільки зсередини, так як мед при впливі високої температури може злегка гірчити.

Для знаменитої качки по-пекінськи потрібно буде взяти в рівних частинах мелену корицю, гвоздику, аніс, насіння кропу і перцю сичуань, лавровий лист, а також соєвий соус.

І не забудьте, що качку можна фарширувати! В якості начинки підійде все, що завгодно — яблука, груші, гречка, мандарини, кускус, рис, чорнослив і багато іншого.

Соуси і маринади для качки

Найкращий соус можна приготувати з соку, який буде витікати при запіканні. Такий соус вже наповнене ароматами спецій, якими натиралася тушка. Для соусу злегка обсмажують цибулю, моркву і селеру, туди ж додається трохи анісу, меду і червоного вина. Коли вино випарується, додаємо качиний сік, трохи води, солі, цукру і перцю за смаком — і все, ароматний соус до качці готовий.

Маринад для качки зробить м’ясо надзвичайно ніжним і м’яким. Рецептів маринаду існує безліч, але є кілька інгредієнтів, які використовуються практично завжди. Це такі спеції, як гірчиця, хрін, часник, сіль, лавровий лист, мед, мелений карі, гвоздика, оцет і лимон.

Дивіться також:  Смажені курячі гомілки в мультиварці

Підсумки

У супермаркетах і у торговців спеціями на ринку можна купити готові суміші спецій, але все ж краще обзавестися своєю, «авторської» сумішшю, яка стане вашим фірмовим секретом. Повірте, жодна спеція не буде зайвою на вашій кухні, рано чи пізно вона обов’язково стане у нагоді.