Як приготувати пельмені в домашніх умовах: рецепти класичних та інших видів страви

Процес приготування пельменів можна порівняти з майстерною і копіткою роботою, сьогодні ми засвоїмо лише ази. Після втілення рецептів на практиці ви вивчите секрет про те, як приготувати пельмені в домашніх умовах. Ви навчитеся перетворювати їх у висококласний шедевр, який можна поставити на стіл до сімейного обіду або подати як частування до святкового застілля.

Як приготувати домашнє тісто для пельменів

Головну роль у страву відіграє вибір м’яса для ідеального фаршу, він повинен бути сухим і ароматним, але і якість тесту стоїть не на останньому місці. У багатьох господинь виходить неухильний фарш, а ось він загорнутий в липку, клейку і сірувату масу мало схожу на ідеальне тісто. З-за цього страждає зовнішній вигляд і смакові якості пельменів. Щоб не потрапити в незручну ситуацію перед родичами та гостями, навчитеся замішувати правильне і смачне пельменний тісто, воно підійде до використання при ліпленні пельменів з абсолютно різними начинками.

Вам знадобиться:

  • 150 мл холодної води;
  • Пара курячих яєць;
  • Пара склянок пшеничного борошна;
  • Чайна ложка кухонної солі.

Алгоритм роботи з інгредієнтами:

  • Змішайте сипучі інгредієнти, рівно по центру створіть невелике поглиблення.
  • Розбийте в ямку курячі яйця, акуратно і не поспішаючи, збиваючи виделкою.
  • Поступово починайте додавати воду, вимішуючи масу руками.
  • Коли вона стане еластичною, сформуйте кулю і розминайте його протягом 10-15 хвилин.
  • Перекладіть готове тісто в миску, накривши зверху рушником або кришкою, дайте йому постояти протягом години.

По закінченню відведеного часу можете відразу ж переходити до ліплення. Тепер ви знаєте, як приготувати правильне тісто для пельменів в домашніх умовах. Ваші гості залишаться в захваті від запашного, смачного і привабливого на зовнішній вигляд страви, його буде не соромно подати гостям на гаряче.

Дивіться також:  Кролик, запечений в духовці

Давайте розглянемо найпопулярніші рецепти пельменів з цікавими начинками.

Загрузка...

Класичний рецепт російських пельменів

У сучасному світі зустрічається безліч різновидів пельменів, їх готують з безліччю солодких і солоних наповнювачів, але усталеною класикою вважається російське блюдо, приготовлене по традиційному способу. Кожна поважаюча себе жінка повинна вміти ліпити смачні пельмені самостійно, а не купувати магазинний напівфабрикат.

Для м’ясного наповнювача приготуйте:

  • Півкіло нежирної яловичини;
  • 300 грам баранини;
  • 200 грам свинини;
  • Середню цибулину;
  • Сіль і спеції за вашим смаковим уподобанням.

Як смачно приготувати:

  • Для правильного фаршу прокрутіть три види м’яса на м’ясорубці, наріжте цибулину дрібними кубиками і відправте до прокрученному м’яса, всипте в нього сіль і бажані спеції.
  • Гарненько вимісіть отриману масу, на виході вона повинна залишатися в’язкою, але не рідкою.
  • На наступному етапі приготуйте тісто за рецептом, який був розписаний вище, і качалкою перетворіть його на тоненький пласт.
  • Круглої формочкою виріжте заготовки для завертання начинки.
  • Тісто і м’ясна начинка готові, можна переходити до трудомісткого процесу ліплення. В кружечок покладіть трохи фаршу і складіть його удвічі, акуратно защипайте краю і з’єднайте обидва кінчика воєдино.

Це найпростіший рецепт смачного і апетитного страви, яка любить кожен російська людина. Але якщо вам набридла банальна класика, а серцю хочеться чогось незвичайного «з родзинкою» не залишайте без уваги наступний рецепт.

Домашні пельмені по-сибірськи

Зараз ми розповімо, як приготувати пельмені по-сибірськи в домашніх умовах, вони ні краплі не програють за смаковими якостями своєму класичному побратимові. Спробуйте зліпити таку страву для своєї родини, воно гарантовано стане частим гостем на вашому сімейному столі.

Вам знадобиться:

  • 300 грам яловичої вирізки;
  • 300 грам свинини;
  • Велика цибулина;
  • 100 грам льоду;
  • Сіль і спеції за вашим смаковим відчуттям.
Дивіться також:  Що приготувати на вечерю швидко і смачно, рецепти в домашніх умовах

Приготування:

  • Не лінуйтеся і приготуйте тісто, що м’ясну начинку самостійно. Перекрутіть м’ясо на м’ясорубці, а потім цибулю, його рекомендується подрібнювати двічі.
  • Додайте до фаршу сіль і спеції і ретельно перемішайте його.
  • Вимісіть тісто і перетворіть його качалкою в великий тоненький пласт, з якого виріжте заготовки у формі кружечків.
  • На кожне коло помістіть трохи перекрученого м’яса і тертого льоду, саме завдяки цьому нехитрому компоненту смак вийде дуже незвичайним, заліпіть тісто і поверніть його, щоб вийшов пельменів.

Зверніть увагу, пельмені не можна відразу варити, їх потрібно заморозити хоча б на 24 години.

Правильно приготовані пельмені за рецептом з Сибіру точно справить сильне враження на тих, кому вдасться їх спробувати.

Якутські пельмені

Про такий варіації російського страви знають далеко не всі, але це не заважає ставати якутським пельменів все більш популярним блюдом на всій земній кулі. Ви зможете покуштувати цей делікатес у себе вдома, тим більше ми дамо вам покрокову рецептуру.

Вам знадобиться:

  • 400 грам будь-якої риби;
  • 200 грам яловичої вирізки;
  • 200 грам м’яса оленя;
  • Сіль і спеції за вашим індивідуальним побажанням.

Як приготувати:

  • Видаліть з риби кістки і прокрутіть філе на м’ясорубці, таку ж маніпуляцію проведіть з м’ясом.
  • У фарш додайте сіль і спеції і акуратно перемніть його.
  • Цікава рибно-м’ясна начинка готова, далі вам залишається замісити тісто за класичною рецептурою і можна приступати до ліплення.

Страву за рецептом якутів сподобається навіть самим прискіпливим гурманам в їжі, такі пельмені тільки підтвердять кулінарні здібності господині.

Загрузка...

Відео: як приготувати смачні домашні пельмені

Тепер ви знаєте, як приготувати різні види пельменів в домашніх умовах. Використовуючи наші рецепти і покрокову інструкцію приготування, ви точно не зіпсуєте страва, воно вийде чудовим. Експериментуйте на кухні і балуйте своїх домочадців поживними та смачними варениками.

Дивіться також:  Що робити, якщо банки з огірками вибухнули