Як приготувати млинці на молоці? 5 швидких і смачних рецептів млинців в дірочку

Всім привітик!! Чи Любите ви смачні і апетитні млинці?! Так з запалі з жару?? Зі сметанкою, згущеним молоком або начинкою?! Думаю, що так, тим більше варіантів приготування цієї страви безліч, вибирай будь-який. Але серед всіх рецептів готування тіста, будь воно на кефірі, кислому молоці або на сироватці, коханим все ж залишається на молоці.

Млинці на молоці завжди виходять дуже ніжними, повітряними і просто тануть у роті. Тому давайте ще раз розглянемо всі нюанси приготування молочного способу.

Щоб ваш результат завжди радував і зовні і за смаковими факторів, потрібно виконувати наступні правила:

  1. Борошно намагайтеся брати вищого сорту або змішану. Обов’язково просеивайте її перед замешиванием тесту.
  2. Яйця потрібні свіжі. Збивати їх краще віночком.
  3. Молоко використовуйте тепле, але не гаряче.
  4. Не переборщіть з цукром, інакше коржики пригорять. Краще подати з солодким соусом, ніж зіпсувати все ласощі.
  5. Для того, щоб млинці вийшли пишними, додати гашену соду або дріжджі.
  6. Якщо ви любите тонке частування, робіть рідке тісто, якщо товсте — густе.
  7. Рослинна олія обов’язково додавайте при замісі, так млинці не будуть прилипати.
  8. Сковороду перед випічкою добре розжарте і змащуйте маслом.
  9. Готову страву краще складати стопкою і змащувати маленьким шматочком вершкового масла.

Як приготувати млинці на молоці у дірочку

Насправді приготування цього частування ціле мистецтво і у недосвідчених кулінарів може не все вийде з першого разу. Але головне, пробувати і не боятися, а також дотримуватися всі хитрощі, про які я писала вище.

А ще для вас покроковий фото рецепт, тому я думаю, що вас чекає успіх!!

Інгредієнти:

  • Молоко — 500 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — 2-3 ст. л.;
  • Сіль — 1/2 ч. л.;
  • Борошно — 260 гр.;
  • Рослинна олія — 50 мл;
  • Сода — 1/2 ч. л.;
  • Лимонна кислота — 1/4 ч. л.;
  • Вода — 50 гр..
Дивіться також:  Оладки з кабачків з простим і смачним рецептом

Спосіб приготування:

1. У глибоку чашу вбийте яйця, додайте цукор і сіль. Збийте масу віночком або міксером.

2. Додайте половину молока і просіяне борошно, знову все добре перемішайте.

3. Далі налийте залишки молока, заважайте до тих пір, поки консистенція не стане однорідною. Якщо ви користуєтеся міксером або блендером, проблем виникнути не повинно, і тісто вийде без грудочок.

4. Тепер налийте олію і розмішайте.

5. Розведіть у склянці лимонну кислоту у воді, додайте соду. Як сода загаситься, додайте її в тісто.

Соду також можна погасити оцтом.

6. Розігрійте Сковороду і змастіть тонким шаром олії.

7. Влийте тісто, але небагато, щоб лепешечка вийшла тонка. Нахиляйте за допомогою ручки сковороду, щоб маса розподілилася рівномірно. Ви відразу побачите дірочок.

8. Як тільки краї підрум’яняться, переверніть на іншу сторону. Обсмажуйте ще 1-2 хвилини. Готові млинчики складайте стопкою і змащувати шматочком вершкового масла.

Загрузка...

Швидкий рецепт млинчиків на дріжджах

А от раніше були дуже популярні дріжджові млинці, вони завжди виходять особливо рум’яними і ажурними. На них потрібно щоправда трохи більше часу, ніж для звичайного ласощі, але результат вас підкорить.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі швидкодіючі — 1 ч. л.;
  • Молоко — 550 мл;
  • Цукор — 2-3 ст. л.;
  • Сіль — щіпка;
  • Яйця середнього розміру — 2 шт.;
  • Вершкове масло — 30 гр.;
  • Ванілін (за бажанням) — щіпка;
  • Борошно — близько 300 гр..

Спосіб приготування:

1. Цукор розчиніть у теплому молоці (150 мл), додайте дріжджі і перемішайте, залиште на 10 хвилин.

2. Яйця збийте з сіллю.

3. Вершкове масло розтопіть і остудіть. Додайте до збитим яйцях, сюди ж влийте молоко, що залишилося.

Дивіться також:  Пишні оладки на дріжджах - 8 покрокових рецептів

4. Борошно пропустіть через сито, змішайте з ваніліном і поступово додайте в тісто.

5. Все добре розмішайте. Накрийте ємність рушником і приберіть в тепле місце на 2 години.

6. Розжаримо сковороду і випікайте з двох сторін. Приємного апетиту!!

Покроковий рецепт тонких млинців для початківців

Ще хочу поділитися з вами одним секретиком для того, щоб виріб не пригорає при випічці. Для цього краще всього використовувати чавунну сковороду, а також можна попередньо розжарити на ній сіль і потім видалити її бавовняною серветкою, але не мийте.

До речі, перевертати коржі можна руками, я так завжди роблю, ну або лопаткою.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче — 2 шт.;
  • Молоко — 500 мл;
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Борошно — 180 гр..

Спосіб приготування:

1. У миску вбиваємо яйця і додаємо сіль. Злегка збиваємо виделкою. Далі налийте молоко і додайте цукор. Поступово всипаємо борошно.

2. Тісто добре перемішуємо. Краще скористайтеся блендером, щоб не було жодної грудочки.

3. Даємо трохи масі постояти. В цей час розігріваємо сковороду і змащуємо олією. Наливаємо невелику порцію тіста, рівномірно розподіляючи по сковороді. Обсмажуємо з двох сторін.

Найпростіший рецепт тіста для млинців на молоці

Спосіб готування тіста вибирайте будь-який з запропонованих, так як вони всі успішні. Головне не забувайте добре перемішувати тісто, щоб не було грудочок, інакше при смаженні їжа може вийти сирої.

Інгредієнти:

  • Молоко — 0,5 л;
  • Яйця курячі — 3 шт.;
  • Масло рослинне — 4 ст. л.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Борошно — 1 ст.;
  • Сіль — щіпка;
  • Сода — щіпка.

Спосіб приготування:

1. У чашу налийте тепле молоко, додайте цукор, сіль і соду. Розмішайте.

Дивіться також:  Оладки з кабачків: прості і смачні рецепти кабачкового оладок

2. Потім вбийте яйця. Збийте їх виделкою.

3. Налийте рослинне молоко.

4. Повільно введіть все борошно і добре перемішайте до зникнення всіх грудочок.

5. Розігрійте сковороду, змастіть маслом. Випікайте з двох боків до рум’яності. Готові млинчики змастіть шматочком вершкового масла.

Загрузка...

Відео про те, як приготувати смачні млинці

А зараз невеликий майстер-клас для вас. Знайшла відмінний сюжет. Пишіть свої коментарі, спробували ви цей рецептик чи ні. Не забувайте, що млинці можна подавати з різною начинкою: м’ясної, солодкої або рибної.

Ось така невелика, але корисна стаття у мене вийшла. Діліться рецептами в соціальних мережах, пишіть відгуки і головне готуйте із задоволенням!! Всім гарного настрою!! До зустрічі!!