Як приготувати листкове тісто в домашніх умовах — покроковий рецепт

Хід виготовлення листкового тіста досить трудомісткий і непростий, тому далеко не кожна навіть сама досвідчена господиня знає, як приготувати листкове тісто в домашніх умовах. Основна заковика в його приготуванні – необхідність розкочування тоненьких шарів на кілька разів. Ідеальним і висококласним виробом вважається зразок з шарами, розкатаними в цілому 150 разів.

Візуально ви не помітите важка праця кулінара, але при поїданні їжі точно оціните неповторні смакові якості.

Рецепт приготування класичного листкового тіста

Необхідні інгредієнти:

  • Пара склянок пшеничного борошна вищого сорту;
  • 200 грам вершкового масла (спреди та маргарин не підійдуть;
  • Склянку чистої кип’яченої води;
  • Щіпка солі.

Приготування:

Рекомендується використовувати охолоджену воду і вершкове масло, так готовий продукт під час випічки стане легшим і смачніше. У тісто для солодкої випічки можна додати трохи цукру або ваніліну.

  • Візьміть пшеничне борошно і додайте в неї сіль, ретельно перемішайте сипку масу.
  • Влийте в борошно охолоджену воду, краще всього зробити це частинами, щоразу перемішуючи в’язку масу до отримання еластичного шматочка тіста.
  • Качалкою перетворіть шматок тіста в тоненьке полотно.
  • В його середину покладіть шматок холодного вершкового масла, повторюйте цю маніпуляцію кожен раз.
  • Акуратно скрутіть в конвертик.
  • Розкачати його качалкою до освіти прямокутного пласта.
  • Візуально поділіть отриманий прямокутник на три рівні частини.
  • Складіть його втричі.
  • Залиште тісто відпочивати в холодильнику як мінімум на 20 хвилин.
  • Раніше складений прямокутник повторно розкачайте качалкою у великий пласт, поверніть його на три рівні частини.
  • Повторно поставте виріб в холодильник.
  • Повторюйте таку дію не менше 10 разів.

Листкове тісто готове до подальшої роботи. Незважаючи на те, що воно готується з найпростіших компонентів, на процес приготування наважиться далеко не кожна господиня. Але сьогодні існує кілька рецептів швидкого тесту, яке можна легко замісити будинку. Єдине, що його смакові якості будуть відмінними від продукту, зробленого по класиці, так як повітряні шари в ньому з’являться з-за додаткових компонентів та інших хитрощів в ході приготування.

Дивіться також:  Піца «Неаполітано»
Загрузка...

Як легко приготувати домашнє листкове тісто

Тепер ви знаєте, як приготувати класичний листкове тісто в домашніх умовах, але є легка рецептура, з якою ви набагато менше провозитесь на кухні. Вона підійде для першої кулінарної спроби.

  • Візьміть по 200 грам пшеничного борошна і пачку вершкового масла. За деякий час до початку готування, покладіть масло в морозильну камеру, необхідно, щоб воно затверділо, так його буде набагато зручніше натирати на тертці в дрібну крихту.
  • У масло, всипте борошно і 100 мл води, замісити з інгредієнтів пластичну масу і приберіть для охолодження.
  • Через п’ятнадцять хвилин дістаньте з холодильника і перетворіть качалкою в прямокутний пласт, який акуратно поверніть на дві частини.
  • Приберіть в холодильник, засічіть рівно 15 хвилин.
  • Знову розкачайте в тонкий пласт і поверніть на 2 частини. Таку маніпуляцію рекомендується повторити мінімум п’ять разів.

Це листкове тісто за спрощеною рецептурою чудово підходить для випікання пиріжків, слойок, конвертиків з солодкою начинкою та інших страв.

Готуємо швидкий варіант листкового тіста

Існує незвичайний рецепт як приготувати листкове тісто в домашніх умовах, який передбачає використання оцту, єдиний мінус – готове тісто тугіше, ніж приготоване по класиці.

  • Візьміть 200 грам борошна і пачку вершкового масла, попередньо додайте в борошно щіпку солі.
  • В 100 мл води додайте столову ложку 9% оцту і розмішайте його.
  • Всі інгредієнти місіть між собою до отримання маси, яка за відчуттями туго замішаним, а на вигляд глянсовою.
  • Масі потрібно дати відпочити в холодному місці протягом декількох годин.
  • Після чого зробіть з тіста пласт і складіть його вдвічі, знову розкачати прямокутник. Достатньо 4-5 повторень такої маніпуляції. Просте листкове тісто готове, тепер ви можете приступати до випічки смачних виробів з різними начинками.
Дивіться також:  Як варити макарони в каструлі, в мультиварці рецепти

Домашнє листкове тісто швидкого приготування (відео)

Тепер необов’язково купувати напівфабрикат у магазинах, адже ви знаєте, як приготувати класичний або спрощене листкове тісто в домашніх умовах. Обов’язково зважитеся на втілення рецепта в життя і порадуйте себе і своїх домочадців смачною і ароматною випічкою.