Яблучний оцет: простий рецепт приготування в домашніх умовах

Оцет з яблук— як приготувати продукт в домашніх умовах швидко і просто?

Навіщо вживати яблучний оцет? Відповідь на це питання дуже проста, так як такий продукт містить безліч корисних властивостей, здатних поліпшити життєдіяльність людського організму. За допомогою яблучного оцту поліпшується метаболізм і процес окислення складних речовин, до його складу входить 14 амінокислот, які грають дуже важливу роль у синтезі білків. Також важливою властивістю яблучного оцту є те, що він зменшує апетит, що робить його дієвим у вживанні, для тих хто хоче обмежити вживання їжі і схуднути.

При всіх цих чудових властивостях яблучний оцет містить безліч вітамінів, таких як А, вітаміни групи В, і так далі.

Читайте також:

Оцтове обгортання

Яблучний оцет — користь та шкоду, як приймати для схуднення

Яблучний оцет для схуднення — відгуки

Ось навіщо потрібно вживати даний вид оцту, тому в даній статті ми хотіли б розповісти, як легко і швидко можна приготувати оцет із яблучного соку в домашніх умовах, який не тільки корисний в малих дозах, але і активно використовується в кулінарії: за допомогою яблучного оцту можна зробити гасіння соди, оцет можна додавати в заправки для салатів та інше.

Отже, давайте приступимо до першого рецептом яблучного оцту в домашніх умовах.

Перший рецепт. Самий простий і швидкий

Ви бажаєте приготувати простий яблучний оцет в домашніх умовах, зробивши його дуже швидко? Тоді ви зможете взяти цей рецепт на замітку, тим більше для нього потрібно всього два інгредієнти, які ви зможете знайти в будь-якому супермаркеті.

Для того щоб втілити рецепт в реальність знадобиться всього лише:

5-6 великих яблук, що приблизно дорівнює 1000 грам. Які яблука краще всього використовувати? Кислі Granny Smith, так як вони додадуть оцту більш насичений смак з ще більшою кислинкою, але за бажанням можливе використання і будь-якого іншого сорту яблук.

Другий компонент — цукор. Якщо ви використовуєте кислі яблука, то знадобиться дві столові ложки цукру, але при виготовленні яблучного оцту з звичайних використовується всього одна ложка.

З цих двох інгредієнтів і готується простий яблучний оцет в домашніх умовах, приготування якого складається з декількох етапів:

  • Для початку необхідно яблука промити під проточною водою і порізати дрібною соломкою або ж потерти на тертці, а потім помістити їх у будь-який посуд (неважливо: підійде і скляний 5 літровий балон, і велика каструля, і будь-яка інша зручна для вас ємність). Додаємо цукор.
  • Заливаємо гарячу (65-80 градусів) воду в посуд за принципом: один стакан порізаних яблук на 1,5 склянки води. Таким чином, якщо ми використовуємо трилітровий балон, то вода виявиться вище яблук на кілька сантиметрів.
  • Перемішуємо суміш і кладемо її в теплу і темну середу на двотижневий термін. Для поліпшення якості оцту бажано заважати суміш щодня, інакше з’явиться кірка.
  • Далі — фінальний крок. Необхідно відфільтрувати оцет від яблук і осаду, в деяких випадках цю процедуру необхідно повторювати кілька разів для отримання чистого оцту. Щоб зробити фільтрацію, використовуємо марлю або будь-яку тканину.
  • Для отримання більш концентрованого оцту після двох тижнів фільтруємо суміш тільки один раз (швидше за все, осад збережеться — не переживайте щодо цього!), а потім переливаємо в будь-яку ємність, де знову залишаємо його зберігається протягом двох тижнів.
  • Таким чином можна здійснити рецепт приготування яблучного оцту в домашніх умовах, використовуючи всього два інгредієнти — яблука і цукор.
Дивіться також:  Можна використовувати йодовану сіль для консервації

Другий рецепт

Яблучний оцет з використанням дріжджів. Як правильно приготувати?

Даний рецепт яблучного оцту є найбільш поширеним серед домогосподарок, так як включає в себе дуже легкі етапи, які можна здійснити з використанням звичайних продуктів.

Також однією з переваг даного рецепту є те, що оцет виходить дуже насиченим і вітамінізованим, а також володіє безліччю інших цілющих властивостей.

Щоб приготувати яблучний оцет в домашніх умовах за рецептом, нам знадобляться:

  • Яблука — приблизно 750-800 г (5-6 великих плодів) вистачить для приготування хорошого насиченого оцту.
  • Вода — 1,2 л, або 6 склянок води.
  • Дріжджі — маленький пакетик від 10 до 15 р.
  • 3 або 4 чайних ложки цукру. Ця кількість залежить від того, наскільки яблука кислі.

Ось і всі інгредієнти, завдяки яким здійснюється простий рецепт яблучного оцту в домашніх умовах!

Перейдемо до етапів приготування:

  • Для початку необхідно розвести пакетик дріжджів в злегка теплій воді (від п’ятдесяти до п’ятдесяти п’яти градусів). Якщо ж ви додасте дріжджі в окріп, то вони просто припинять свою «життєдіяльність». У даному рецепті дріжджі використовуються як каталізатор, що прискорює процес приготування оцту, а також покращує якість одержуваного продукту шляхом бродіння.
  • Наступним етапом є нарізка яблук. Ріжемо яблука дрібною соломкою і заливаємо літром теплої води, додаємо цукор, а також воду з розведеними дріжджами.
  • Якщо всі інгредієнти займають більше 80% ємності, то варто додати менше води, так як в процесі приготування оцту він може піднятися.
  • Наступний крок приготування — помістити оцет в темну теплу середу, дати йому бродити протягом 10 днів, не забуваючи щодня помішувати рідина.
  • Через десять днів необхідно додати в посуд кілька чайних ложок цукру, накрити її невеликий марлевої пов’язки і покласти оцет назад.
  • Цей рецепт виходить більш довгим, так як доводиться чекати завершення приготування продукту практично два місяці, проте він вийде більш насиченим і смачніше, а його цілющі властивості виражені в кілька разів сильніше.
  • Після 50-65 днів очікування ми отримаємо світлу рідину, яку навіть не потрібно фільтрувати! Це і є наш оцет, який з роками не втрачає свого смаку, а лише покращує його. Тому готовий оцет можна вживати не відразу, а навіть через 1-2 роки після приготування — його якість ніяк не погіршиться!
Дивіться також:  Запіканка сирна: як у дитячому садку рецепт дитинства

За допомогою декількох простих етапів можна зробити яблучний оцет в домашніх умовах!

Третій рецепт

Незвичайний варіант приготування яблучного оцту, який вам точно сподобається!

Яблучний оцет — одна з тих страв, приготування якого можна здійснити за допомогою звичайних інгредієнтів, які можна знайти в будь-якому гіпермаркеті. Саме тому вийшов оцет рідко володіє особливим різноманітним смаком. У цьому рецепті ми б хотіли розповісти вам про приготування оцту з додаванням деяких інших продуктів: кілька столових ложок меду і «бородинський» хліб.

Ось кількість продуктів, які знадобляться для цього рецепта:

  • 7 середніх яблук, тобто приблизно 1000 грам плодів.
  • 1 літр фільтрованої води з температурою п’ятдесят-шістдесят градусів.
  • Дві-три столових ложок меду, які в цьому рецепті і замінять цукор, і зроблять смак отриманого оцту цікавіше. Вітаміни містяться в меді також посилять цілющі властивості оцту!
  • Пакетик сухих дріжджів.
  • Скибочка «бородінського хліба» з вагою 10 грам. Даний продукт поліпшить процес бродіння.

Отже, з допомогою даних інгредієнтів можна приготувати хороший оцет, якщо виконати наступні кроки:

  • Натерти яблука на великій тертці або порізати соломкою, передчасно очистивши їх від бруду і гілок.
  • Терті яблука потрібно помістити в посуд, залити одним літром теплої відфільтрованої води, перемішати, а потім додати в суміш трохи дріжджів, меду і порізаного хліба.
  • Далі — необхідно залишити посуд з підготовкою оцтом в темну і тепле середовище, однак дуже важливо дотримуватися температурного режиму. Не варто класти оцет в місце, де температура перевищує тридцять градусів.
  • Після десяти днів необхідно процідити оцет (можливий осад, а потім додати ще трохи меду, якщо ви бажаєте змінити смак готового продукту сильніше.
  • Останній етап — потрібно залишити оцет бродити від двадцяти до сімдесяти днів, після чого його можна знову відфільтрувати і переливати оцет в окрему пляшку.
  • Як визначити готовність оцту? Готова рідина повинна посвітліти, знайти прозорість — саме так і виглядає повністю готовий оцет.
  • За допомогою цього рецепта ми змогли детально розповісти вам про те, як приготувати простий яблучний оцет в домашніх умовах з додаванням меду і «бородінського» хліба.

Четвертий рецепт яблучного оцту

Неймовірно простий рецепт приготування яблучного оцту за допомогою звичайних інгредієнтів в домашніх умовах.

Даний рецепт приготування яблучного оцту в домашніх умовах користується попитом через свою простоти і практичності, а також досить швидкого приготування в теплому середовищі. Зазвичай при здійсненні рецептів яблучного оцту процес ферментації триває від двадцяти до сімдесяти днів, але цей рецепт є винятком — у ньому процес ферментації триває максимум місяць.

Всі інгредієнти, які знадобляться нам у цьому рецепті:

  • Яблука — 1000 грам.
  • Три столові ложки цукру або меду.
  • 1 літр води.
  • Дві столові ложки вже готового яблучного оцту використовуються в рецепті для збільшення насиченості готового продукту.
Дивіться також:  Як приготувати найсмачніший пиріг

З цих етапів складається процес приготування:

  • Очищаємо яблука від гілочок, бруду і іншого і розрізаємо їх навпіл, вирізаючи серцевину. Дві отриманих половинки розрізаємо на чотири шматочки — так проробляємо з кожним яблуком, потім ріжемо яблука на дрібні шматочки в міксері приблизно 5-10 секунд в залежності від потужності вашого пристрою.
  • Потім нам необхідно покласти яблука в скляну банку і залити їх холодною водою, також додавши додаткові інгредієнти — цукор або мед.
  • Десять днів ця суміш повинна знаходиться в теплому і темному місці, після чого її необхідно профільтрувати, додавши в перебродив сік останній інгредієнт — оцет. Після даного етапу необхідно залишити рідину в теплому місці, чекаючи її освітлення та прозорості і не забуваючи щодня помішувати суміш.
  • Після закінчення приготування оцет можна процідити ще кілька разів, і вже продукт буде готовий до вживання.
  • Саме так можна просто зробити ароматний і корисний яблучний оцет в домашніх умовах.

5 рецепт яблучного оцту. Рецепт з екзотичними нотками

яблучний оцет простий рецепт приготування в домашніх умовах

border=»0″ width=»600″ height=»400″ style=»font-size: 12.16 px; margin-left: 6px; margin-right: 6px; border: 0px;» />

Даний рецепт яблучного оцту абсолютно ідентичний з усіма попередніми, але у нього є єдина відмінність — інгредієнти, які можуть змінити смак яблучного оцту в кращу сторону.

Ми не будемо писати процес приготування, так як він схожий з третім рецептом, а напишемо лише ті інгредієнти, які можна додати при приготуванні цього рецепту:

  • Цедра лайма. Для того щоб отримати цедру лайма, потрібно потерти його на дрібній тертці до появи білого шару шкірки, має гіркуватий смак. При додаванні даного продукту в страві з’являються екзотичні нотки, легка лаймова кислинка (яка значно відрізняється від кислинки оцту).
  • Лимонний сік. Додається з тієї ж причини, що і цедра лайма.
  • Також можна додати трохи тертого авокадо, однак не варто додавати в оцет незрілий авокадо, володіє сильною жорсткістю. Відповідний плід повинен бути менш міцним, ніж яблуко.

Додавши саме ці інгредієнти ви зможете здійснити простий рецепт яблучного оцту в домашніх умовах.

На закінчення даної статті ми б хотіли розповісти вам про корисні властивості оцту, при яких здійснюється лікування яблучним оцтом в домашніх умовах.

За допомогою яблучного оцту поліпшується метаболізм і процес окислення складних речовин, до його складу входить 14 амінокислот, які грають дуже важливу роль у синтезі білків. Також важливою властивістю яблучного оцту є те, що він зменшує апетит, що робить його дієвим у вживанні, для тих хто хоче обмежити вживання їжі і схуднути.

При всіх цих чудових властивостях яблучний оцет містить безліч вітамінів, таких як А, вітаміни групи В, і так далі.