Вінегрет за класичними рецептами: 7 покрокових фото рецептів простого салату

Всім привіт, привіт!! Сьогодні тема нашої розмови вітамінний салат вінегрет. Це традиційне блюдо, без якого не обходиться жодне свято, так і в буденному житті ми готуємо його досить часто.

Поряд з такими популярними салатами як Цезар, Грецький салат і Салат з крабових паличок, вінегрет вважається споконвічно російським винаходом, хоча своєю назвою зобов’язаний французькому кухареві. Мені подобається ця закуска тим, що всі продукти завжди є під рукою, готувати дуже просто і виходить завжди смачно і корисно.

Вінегрет — класичний рецепт з фото ілюстраціями

Коли ми говоримо про вінегреті, я думаю у багатьох виникає зображення овочевої суміші, якоїсь мішанини. Хоча насправді це дуже грамотний салат і у нього є свої секрети приготування.

Інгредієнти:

  • Картопля — 2 шт.;
  • Буряк — 2 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Горошок консервований — 5-6 ст. л.;
  • Огірки мариновані — 3-4 шт.;
  • Масло рослинне — 2-3 ст. л.;
  • Сіль — за смаком;
  • Кріп, петрушка — за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Промийте і очистіть овочі від землі. Відваріть коренеплоди в різних каструлях, нічого не зрізаючи з них. Воду можна трохи підсолити.

На замітку!! Картопля вариться 25 хвилин, моркву — годину, буряк — 1,5 години.

2. Коли овочі охолонуть необхідно очистити їх від шкірки. Варений буряк ріжемо невеликими кубиками.

Порада!! Буряк відразу не змішуйте з усіма овочами, а покладіть в окрему тарілку і полийте олією. Це в подальшому зменшить забарвлення інших коренеплодів.

3. З маринованих огірків зрізаємо хвостик і ріжемо на кубики.

4. Банку з зеленим горохом відкриваємо і дістаємо необхідну кількість гороху. Тепер з потрібної маси зливаємо всю рідину.

5. Моркву і картоплю очищаємо, нарізаємо кубиками і змішуємо їх з горохом і огірками. Огірки спочатку відіжміть від зайвої рідини. Заправляємо рослинною олією.

6. А тепер нарізку з’єднуємо з буряком, солимо за смаком і акуратно перемішуємо.

Дивіться також:  Салат Гніздо Глухаря. Покрокові рецепти класичного салату з куркою шарами

7. Наш різнобарвний салат готовий. За бажанням прикрасьте зеленню.

Загрузка...

Як приготувати салат вінегрет з квашеною капустою

Цей варіант вийде смачним, якщо для його приготування використовувати квашену капусту гарної якості. Так, кислу і сильно м’яку краще не брати. Така закуска дуже затребувана: багато вітамінів і мало калорій.

Інгредієнти:

  • Буряк — 1 шт.;
  • Морква — 1-2 шт.;
  • Картопля — 1-2 шт.;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Квашена капуста — 200 гр.;
  • Мариновані огірочки — 2-3 шт.;
  • Консервований горох — 300 гр.;
  • Сіль — за смаком;
  • Рослинна олія — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Овочі відваріть до готовності і остудіть.

2. Буряк очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо трохи олії і перемішуємо.

3. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

4. Дрібно подрібніть солоні огірочки.

5. Картопля очистіть і також наріжте на кубики.

6. Моркву наріжте на дрібні шматочки.

7. Капусту необхідно віджати від розсолу і якщо необхідно трохи подрібнити.

8. Додаємо зелений горошок, заправляємо олією, солимо за смаком і добре перемішуємо. Все готово. Приємного апетиту!!

Простий рецепт закуски з квасолею

Виявляється такий вигляд страви теж вважається класичним, а я якщо чесно ні разу не пробувала салат з квасолею. Давайте разом розберемося як його готувати, до речі квасоля беріть краще консервовану, так піде мінімум часу на приготування.

Інгредієнти:

  • Буряк велика — 1 шт.;
  • Картопля — 5 шт.;
  • Морквина великого розміру — 2 шт.;
  • Квашена капуста — 250 гр.;
  • Мариновані огірочки — 5 шт.;
  • Квасоля консервована — 1 банка;
  • Цибулина велика,
  • Олія рафінована рослинна — для заправки;
  • Сіль — за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Морква, буряк і картопля добре промиваємо і ставимо у велику каструлю. Варимо овочі до готовності, потім охолоджуємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо на середні шматочки.

Порада!! Овочі ріжте однакової форми і розміру. Так страва буде виглядати набагато естетичніше.

2. Мариновані огірочки теж ріжемо на кубики і відкриваємо банку з квасолею.

Дивіться також:  Салат Олівє - класичні рецепти дуже смачного салату

3. У глибоку ємність висипаємо всі підготовлені овочі, додаємо квасоля і капусту. Ріжемо дрібно цибулю, відправляємо до решти інгредієнтів.

4. Добре все перемішайте, посоліть за смаком і заправте рослинним маслом. Їжте на здоров’я!!

Класичний вінегрет з ковбасою і солоними огірками

Так як я велика любителька ситно і смачно поїсти, цей рецепт мій улюблений. Додаємо варену ковбаску і отримуємо самостійне блюдо на обід або вечерю. Ну і різноманітність в нашому житті теж вітається.

Інгредієнти:

  • Буряк — 1-2 шт.;
  • Картопля — 3-4 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • Солоні огірки — 2 шт.;
  • Варена ковбаса — 300 гр.;
  • Зелена цибуля — за смаком;
  • Рослинна олія — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Всі коренеплоди ретельно промийте.
  2. Відваріть до готовності і остудіть, очистіть.
  3. Овочі нарізаємо кубиками.
  4. Ріпчаста і зелена цибуля дрібно покришіть ножем.
  5. Солоні огірки подрібнюємо на кубики, прибираємо зайву рідину.
  6. Ковбасу ріжемо на кружечки, а потім на кубики.
  7. Всі продукти змішуємо в салатниці, солимо за смаком і заправляємо рослинною олією.
  8. Подавати можна як загальним стравою, так і порційно.

Загрузка...

Рецепт салату з покроковим відео

Для любителів дивитися очима, а не читати, приготований відео сюжет нашого популярного і простої страви. Швидше дивимося:

Готуємо вінегрет з оселедцем в домашніх умовах

Цей варіант дуже схожий на салат оселедець під шубою тільки з зеленим горошком. Пробували?! Ні!! Тоді швидше готуємо!!

Це цікаво!! В інших країнах світу Вінегрет називають «Російським салатом».

Інгредієнти:

  • Буряк — 2 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Мариновані огірки — 3 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Консервований горох — 40 гр.;
  • Філе оселедця — 200 гр.;
  • Рослинне масло — 30 гр.;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Мелений чорний перець — 1 щіпка;
  • Гірчиця — 1 ч. л..

Спосіб приготування:

Дивіться також:  Салат Ніжність - 5 класичних рецептів з куркою

1. Як зазвичай промиваємо і відварюємо наші овочі до готовності.

2. Видаляємо шкірку з буряка, моркви і картоплі, ріжемо на кубики. Цибулю дрібно шаткуємо, огірки також подрібнюємо на кубики.Оселедець очищаємо і нарізаємо скибочками тонший. З гороху зливаємо рідину і з’єднуємо всі інгредієнти.

3. Тепер приготуємо соус. Змішаємо рослинне масло з гірчицею.

4. Посоліть і поперчіть вінегрет за смаком, полийте соусом і добре перемішайте. Зверху додайте дрібно нарізаний зелений лук або гілочку кропу.

Простий рецепт салату вінегрет з горошком

Ну а це найпопулярніший спосіб приготування яскравою закуски. Горох дуже добре доповнює всі основні інгредієнти, смак вінегрету виходить більш насиченим.

Інгредієнти:

  • Буряк — 2 шт.;
  • Картопля — 3-4 шт.;
  • Морква — 1-2 шт.;
  • Солоні огірки — 200 гр.;
  • Консервований зелений горошок — 1 банку;
  • Соняшникова олія — 5-6 ст. ложок;
  • Сіль, зелена цибуля — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Відваріть овочі не в солоній воді. Дочекайтеся, коли вони охолонуть і очистіть їх. Потім приберіть на деякий час в холодильник.

2. Тепер подрібніть наші коренеплоди на невеликі кубики.

3. Огірки і зелений цибулю шаткуємо аналогічно.

4. Всі складові страви з’єднуємо в глибокій чаші і додаємо зелений горошок. Попередньо злийте з нього маринад.

5. Заправляємо все соняшниковою олією і акуратно перемішуємо. В якості заправки можна використовувати бальзамічний оцет або лимонний сік.

Ну що ж, я думаю у кожного кулінара є свій рецепт приготування вінегрету. Хтось готує за стандартною схемою, а хтось експериментує, додаючи гриби, квасоля, оселедець. Можна також міняти заправки, вибираючи більш оригінальні. Ось правда майонез я вам не раджу брати. У будь-якому випадку класику ніхто не скасовує, готуйте так, як вам подобається.

Шановні мої читачі, найближчим часом чекайте збірки новорічного меню, адже зимові свята вже зовсім скоро. Так що частіше заходьте на блог і беріть ідеї на замітку.