Вінегрет за класичним рецептом з квашеною капустою і горошком

Вітаю вас, мої шановні передплатники. На дворі весна, і наш організм потребує вітамінів, адже давно вже відомо, що дуже часто саме у весняний час року ми переживаємо так званий авітаміноз. Тому сьогодні я хочу вам запропонувати приготувати дуже корисний вітамінний салат вінегрет класичний.

Історично вважається, що це блюдо виникло в часи правління Олександра Першого, а до цього кожен інгредієнт воліли їсти окремо. Назву свою страву отримало після того, як французький кухар, який працював при дворі, побачив, як російський кухар додає в закуску оцет і запитав: «Винегр?», що означало «оцет». Російський кухар вирішив, що француз озвучив назву страви і закивав: «Вінегрет, вінегрет». 😀

Покроковий рецепт приготування вінегрету

Я думаю ви зі мною погодитесь, що вінегрет – салат, знайомий кожному. Вже багато років він залишається одним з популярних повсякденних страв, так як є легкою і корисною закускою, тому що всі вхідні до складу цієї страви інгредієнти – це овочі.

Сьогодні я хочу з вами поділитися класичним варіантом готування. Також такий салат називають пісним вінегретом. Зазвичай у нього додають зелений горошок, але це на любителя. Моя сім’я наприклад, віддає перевагу готувати без нього.

Нам знадобиться:

  • Буряк варена – 1 шт.
  • Морква варена – 1-2 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Солоний огірок – 3 шт.
  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Рослинне масло – 4-5 ст. л.
  • Горошок зелений консервований – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Приготуйте овочі. Промийте їх під проточною водою і варіть на повільному вогні.

2. Варений буряк очистити і порізати на кубики. Складіть у глибоку тарілку.

3. Варену моркву також очищаємо і нарізаємо кубиками. Нарізану моркву додаємо до буряка.

Дивіться також:  Щавель - 10 простих і смачних страв, приготовлених з щавлю

4. Картоплю, остудіть, наріжте кубиками і додайте в тарілку до овочів.

6. Солоний огірок нарізаємо кубиками, зайву рідину злийте.

7. Квашену капусту необхідно перебрати і як слід віджати, а якщо вона дуже кисла, то промити, при необхідності подрібніть.

8. Дрібно наріжте цибулю.

9. Тепер всі інгредієнти перемішайте, сюди ж додайте зелений горошок. Заправте все рослинним маслом і ретельно перемішайте. Не забудьте посолити за смаком. За бажанням зверху страву прикрасьте зеленою цибулею.

Приємного Вам апетиту! !

Як говорилося вище, вінегрет – дуже корисний салат. Але, як і будь-якої дівчини, мені цікаво, а чи не зашкодить наша закуска фігурі?! Тому я вирішила дізнатися яка калорійність страви і поділитися інформацією з вами:

Харчова цінність страви «Вінегрет класичний» (на 100 г): Калорії: 131.6 ккал. Білки: 1.4 гр. Жири: 10 гр. Вуглеводи: 9.1 гр.

Ну що ж, сміливо можна сказати, що страву можна вживати і в піст, і тим, хто сидить на дієті, фігурі не нашкодимо. 😉

На цьому я закінчую мою сьогоднішню статтю, а вам бажаю їсти якомога більше вітамінів, не хворіти і бути завжди в чудовому настрої.