Варення з часточками яблук на зиму. Прості рецепти приготування

Здрастуйте дорогі мої!! В цей час, я думаю, багато хто продовжує робити заготовки на зиму, а в нашому місті почалася хвиля продажу яблук. Сорти різноманітні, є такі види, які можна купити і зберігати в прохолодному місці до зими і радувати себе стиглим соковитим смаком.

Звичайно, в сезон цього фрукта більш ніж достатньо і в цілому вигляді на рік їх не зберегти, тому особисто я роблю яблучне варення і смачно, і корисно, і варіацій страв з такої заготовки предостатньо. Можна просто їсти з чаєм, можна робити пиріжки, а можна навіть використовувати як начинку для торта або вживати з млинцями та оладками. Все залежить від вашої фантазії.

Сьогодні я зібрала вам п’ять найпростіших рецептів яблучного варення. В процесі написання способів готування буду давати вам деякі поради, щоб частування вийшло відмінним смаком і яскравим на вигляд.

Як приготувати прозоре варення з яблук часточками?

Найчастіше ми хочемо, щоб наш десерт вийшов прозорим на вигляд, адже це виглядає дуже естетично. Так от для того, щоб варення було прозорим використовуйте яблука твердих сортів або трохи не дозрілі плоди.

Вибирайте сорт з щільною м’якоттю, тоді нарізані часточки з яблук не втратять форму і не перетворяться в кашку!

Нам знадобиться:

  • 1 кг яблук;
  • 1 кг цукру;
  • 1 стакан води.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Яблука необхідно помити і розрізати на часточки, видаливши серцевину.

2. Нарізані фрукти необхідно скласти в каструлю і засипати цукром. Все добре перемішати шляхом струшування і краще залишити в такому вигляді на ніч.

3. Вранці нахиліть каструлю і подивіться, з’явився сік. У разі, коли соку мало, то варто додати склянку води, якщо ж навпаки, яблука плавають і до верху не вистачає зовсім трохи, то можна обійтися і без зайвої рідини.

Дивіться також:  Варення з кульбаб. Топ 7 рецептів приготування варення одуванчикового

4. Тепер поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Далі необхідно зменшити вогонь і варити часточки 15-20 хвилин, потім вимкнути варення і дати йому охолонути. А от щоб шматочки вийшли прозорими, варити ласощі треба 3-4 підходи, зазвичай 20 хвилин кип’ятимо, а 4-5 годин даємо охолонути.

5. Ось і готовий наш смачне і неймовірно красиве прозоре яблучне варення часточками. Зберігається це ласощі більше двох років в прохолодному місці. Їжте на здоров’я!!

Загрузка...

Рецепт яблучного варення з чорноплідної горобини на зиму

А цей спосіб приготування дуже простий і знайомий всім з дитинства, знадобляться найпростіші продукти. Тому у кожного вийде зробити таку заготовку на зиму.

Нам знадобиться:

  • яблука – 1 кг;
  • чорноплідна горобина – 0,1 кг;
  • цукровий пісок – 0,3 кг;
  • вода.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Яблука необхідно помити, видалити серцевину, нарізати на шматочки. Робимо невеликі шматочки, щоб фрукти швидше зварилися.

Важливо! Використовуйте завжди свіжі фрукти, так як ті, що вже полежали, стають більш пухкими. І тому з них вже не вийде щільних часточок в варення.

2. Приберіть яблука в каструлю, до лийте води і на повільному вогні доведіть до кипіння.

3. У ягоди необхідно прибрати плодоніжки і промити її водою.

4. Як тільки яблука закиплять, додайте цукор і перемішайте, залиште кипіти на повільному вогні.

5. Через 30-40 хвилин після закипання шматочки фруктів розваряться і потемніють, а сироп стане густим.

6. Далі висипаємо ягоди чорноплідної горобини. Після додавання ягід наш джем повинен варитися ще 10-15 хвилин.

7. Потім гаряче варення розлийте по сухим стерильним банку. Наше частування до чаю готово!! Має терпкий легкий смак і насичений колір.

Дивіться також:  Папороть орляк: 6 рецептів приготування

Готуємо бурштинове варення з часточками яблук

З цих солодких плодів можна приготувати ідеальне бурштинове вариво. Наступний рецепт з фото — класика жанру, готуємо із задоволенням. 😉

Нам знадобиться:

  • Яблука — 5 кг;
  • Цукор — 5 кг.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Моєму фрукти, витираємо, видаляємо серцевину, ріжемо на часточки.

Порада!! Якщо хочете зберегти форму часточок, то обов’язково дотримуйтеся яблука в ємності з водою не менше 4 годин.

2. Готові часточки засипаємо в глибоку миску одним шаром. Потім пересипаємо їх цукром, знову фрукти і знову цукор. Останнім повинен виявитися цукор.

3. Готову заготовку накриваємо кришкою і залишаємо на 12 годин. Потім перекладаємо в каструлю, доводимо до кипіння, після закипання варимо 5 хвилин, потім відключаємо і чекаємо, коли страва охолоне. Потім знову кип’ятимо і варимо 10 хвилин, даємо охолонути і завершальне після закипання варимо ще 5 хвилин.

4. Залишається розкласти наше бурштинове яблучне варення по стерилізованим банкам. Банки можна перевернути догори дном. Зберігаємо в прохолодному місці.

Варення з яблук з корицею

А наступним способом готування домашнього варення я вас напевно трішки здивую, адже в ньому ми будемо змішувати оригінальне поєднання яблук і кориці, буде дуже смачно. Раджу всім спробувати!!

Нам знадобиться:

  • яблука — 2 кг;
  • цукровий пісок — 900 гр.;
  • мелена кориця — 1 ч. л.;
  • щіпка лимонної кислоти.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Для початку очищаємо яблука від серцевини, нарізаємо часточками.
  2. Укладаємо їх в емальовану ємність, засипаємо цукром кожен шар.
  3. Бажано фрукти залишити на всю ніч.
  4. Далі варимо варення три рази по 20 хвилин, але не забувайте наш джем після кожної варіння залишати остигати.
  5. Коли ми будемо варити наше блюдо третій раз, то додаємо лимонну кислоту і корицю. Перемішуємо і розливаємо все по стерильним банках.
Дивіться також:  Грибна ікра - рецепти приготування на зиму з фото

Загрузка...

Яблучне варення п’ятихвилинка. Відео рецепт

Улюблений вид заготовки багатьох кулінарів вважається варення під назву п’ятихвилинка,правда це не означає, що ласощі буде готуватися усього 5 хвилин, просто приготування займає в рази менше часу, ніж приготування варення за класичними рецептами.

На замітку!! У яблучне варення можна додавати імбир і корицю, вони додадуть пряний аромат і присмак, ваніль і цедру лимона, які зроблять джем пікантним або ягоди для красивого і насиченого кольору домашнього ласощі.

Ну що ж дивимося відео-добірку даного рецепту:


Зверніть увагу, що варення не робимо з часточок, а кубиками. 😉
Я постаралася розповісти вам найбільш прості і смачні рецепти приготування ласощів з яблук, сподіваюся ви виберіть те, що вам по душі. А варити прозоре варення зовсім не складно, головне дотримуйтесь всі технології і все вийде. Поки, поки!!