Тушкована капуста з м’ясом в мультиварці: покроковий рецепт приготування

Тушкована капуста з м’ясом в мультиварці – смачне, корисне і, головне, абсолютно не клопітка блюдо. Воно є традиційним для слов’янської кухні і готується або з додаванням всіляких відтіняють смак інгредієнтів, наприклад, чорносливу, яблук, або з різними видами м’яса від звичайної свинини, до прикопченных сосисок. Використовувати можна як свіжу капусту, так і квашену, підійде і їх суміш. Нижче наведено кілька цікавих рецептів цього апетитного страви. Якщо немає часу на приготування, то доставка їжі Вам допоможе в найкоротші терміни отримати улюблену страву.

Класичний рецепт тушкованої капусти з м’ясом в мультиварці

Почнемо зі стандартного варіанту страви, для приготування якого вам будуть потрібні наступні продукти:

  • на ваш вибір свинина або яловичина – 400 г;
  • вилок капусти на 1 кг;
  • цибулина ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • очищена вода – 100 мл;
  • виходячи з ваших уподобань спеції, трави і сіль.

Готується тушкована капуста за класичним рецептом таким чином:

  • М’ясо промивається і нарізати невеликими кубиками зі сторонами приблизно 2,5 див.
  • Встановіть на своїй кухонних помошнице режим «Випічка» з таймером в півгодини. Підсмажте м’ясні кубики.
  • В цей час почистіть і дрібно наріжте цибулину, а чищену моркву подрібнити на блендері або на крупній тертці.
  • Овочі додайте до м’яса, готуйте, не змінюючи режим, ще 15-20 хвилин. При бажанні кладемо томатний соус, кетчуп або пасту.
  • Капустяний качан вимийте, зніміть верхні листя, дрібно нашаткуйте і додайте в м’яса та овочів. На цьому ж етапі додається сіль і спеції.
  • До капусти влийте вказане в рецепті кількість води, продовжуйте готувати на «Випікання», встановивши таймер на 45 хвилин. У процесі готування, вміст каструлі кілька раз перемішується.

Смак готової капусти стане більш насиченим, якщо після спрацьовування таймера вимкнення, ви залишите його на «Підігріві» на півгодини.

Загрузка...

Тушкована капуста з м’ясом курки і чорносливом

Цей рецепт сподобається всім гурманам-любителям овочевих страв. Для його приготування краще вибирати чорнослив без кісточок. Також вам будуть потрібні наступні продукти:

  • капустяний качан на 1 кг;
  • близько 200 г чорносливу;
  • курячі стегна або філе – 0,5 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • томатний соус (паста) – 2 ст. л.;
  • лавровий лист, спеції на смак і сіль.
Дивіться також:  Курячі гомілки, запечені в мультиварці

Спосіб приготування:

  • Миємо й нарізаємо куряче філе на порційні шматочки, якщо ви брали стегна, відокремлюємо м’ясо від кісток.
    Підсмажуємо курятину на режимі «Випічка» близько півгодини.
  • До м’яса додаємо вимитий і дрібно нашатковану капусту і часник.
  • Заливаємо томатну пасту, розведену 100 мл води. Овочі повинні готуватися у велику кількість рідини.
    Закриваємо кришкою і готуємо не змінюючи режим, ще 40 хвилин, помішуючи в процесі мінімум пару разів.
  • Митий і порізаний навпіл чорнослив додаємо, коли овочі стануть м’якими, приблизно за чверть години до готовності. Разом з ним кладеться декілька листочком лавра, сіль та інші спеції.

Для більш пікантного смаку можна замінити свіжу курятину на копчену. Додається таке м’ясо разом з чорносливом.

Рецепт приготування смачної тушкованої капусти з м’ясом в мультиварці:

Щоб приготувати смачну тушковану капусту з м’ясом Вам знадобиться близько години. Приємного апетиту!