Торт Медовик — найбільш прості і смачні рецепти

Торт «Медовик» — мабуть, один з найвідоміших десертів. Це універсальне частування для будь-яких свят і відмінний спосіб урізноманітнити навіть звичайний обід або вечерю. І сьогодні ми з вами спробуємо приготувати!

Звичайно, завжди простіше купити ласощі в магазині. Але домашня випічка — це зовсім не те. Вона завжди виходить більш смачною і ніжною, соковитою і апетитною! Так навіщо ж задовольнятися малим, вірно?

Варіантів приготування Медовика настільки багато, що я не втрималася і приготувала для вас цілих 10 рецептів! Всі вони належать різним авторам, чиї знахідки здалися мені цікавими. Оцінити кожну з запропонованих методик ви зможете в коментарях.

Обов’язково напишіть, яка ідея сподобалася вам більше за інших. А може бути, ви вже щось з цього пробували? Залишайте свій відгук! Ну а поки пропоную вам перейти від теорії до практики.

Медовик за класичним рецептом зі сметанним кремом

У традиційному виконанні частування готується зі сметанним кремом. Але наша перша технологія приготування трохи змінює оригінальну рецептуру, додаючи в випічку ще й ягідний джем. Однак десерт від такої знахідки тільки виграє!

А якщо ви любителі домашньої випічки, то обов’язково спробуйте спекти повітряні булочки!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вершкове масло — 150 гр.;
  • Сметана — 4 ст. ложки;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сода — 2 ч. ложки;
  • Цукор — 150 гр.;
  • Мед — 3 ст. ложки;
  • Борошно — 0,6 кг.

Для крему:

  • Сметана (25-30% жирності) — 600 гр.;
  • Цукор — 1 стакан.

Крім цього, для змазування коржів нам знадобиться 6 ст. л. ягідного варення з кислинкою.

Спосіб приготування:

1. Розбиваємо в каструльку яйце. Слідом за ним засипаємо соду і цукор. Поливаємо все медом зі сметаною. Перемішуємо і кидаємо в отриману масу шматочок масла. Ставимо ємність на водяну баню і тримаємо так 20 хвилин, час від часу помішуючи вміст.

2. Далі трохи остигнула масу додаємо борошно. Якщо у вас є кухонна техніка, здатна допомогти в перемішуванні — просто відмінно.

3. Консистенція тіста вийде така ж, як на фото. Можливо, воно вам здасться занадто рідким і ви захочете додати борошна — не потрібно. Просто ставимо тісто на 15 хвилин у холодильник: за цей час вона загусне і буде набагато щільніше.

4. Ще один важливий компонент нашої ласощі — сметанний крем.

5. Готуємо його наступним чином. Змішуємо цукор зі сметаною і збиваємо до такої ось щільної консистенції.

Головне — не перестаратися, інакше сметана може просто перетворитися в масло.

6. Тісто до того часу буде готове, дістаємо його з холоду. А потім розрізаємо на 6 частин.

7. Розкачуємо кожен шматочок в круглий корж товщиною приблизно 3 мм По всій площі коржа робимо дірочки виделкою.

8. Випікаємо коржі по 6-8 хвилин при 180 градусах.

9. Вони піднімуться і вийдуть ось такими рум’яними і апетитними. Випікати їх до хрусткого стану не потрібно — коржі нам потрібні м’які. До речі, залишилися обрізки теж потрібно буде запекти: ми їх пізніше використовуємо для прикраси.

10. Змащуємо перший корж ягідним джемом.

11. А потім покриваємо товстим шаром сметанного крему.

12. Повторюємо те ж саме з іншими коржами, накладаючи їх один на одного. На завершення обмазуємо кремом взагалі всю поверхню виробу.

13. Обрізки тіста за допомогою блендера перетворюємо в крихту.

14. І прикрашаємо їй наше творіння.

15. Десерт готовий. Тепер його можна подавати до столу!

Загрузка...

Простий рецепт «Медовика» на сковороді

Якщо у вас вдома немає духовки, нічого страшного. Приготувати смачну випічку можна і на звичайній сковороді! І наступний варіант покаже нам, як це зробити.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор — 120 гр.;
  • Мед — 100 гр.;
  • Сметана — 50 гр.;
  • Вершкове масло — 100 гр.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Борошно — 400 гр.;
  • Сода — 1 ч. ложка.

Для крему:

  • Ванільний цукор — 1 ч. ложка;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Цукор — 180 гр.;
  • Сметана 25-30 % — 700 грам.

Спосіб приготування:

1. Спочатку зробимо тісто. Викладаємо в сотейник мед, цукровий пісок і нарізане шматочками вершкове масло.

2. Ставимо ємність з інгредієнтами на вогонь і помішуємо вміст до тих пір, поки воно не перетвориться в однорідну масу. До кипіння масу ні в якому разі не доводимо.

3. Тепер вимикаємо вогонь і, поки суміш не охолола, додаємо соду. Ви побачите, що маса відразу ж набуває більш світлий відтінок. Переливаємо її в миску побільше і не чіпаємо 5 хвилин.

4. Коли суміш охолоне, вводимо в неї одне за іншим яйця. Кожне окремо перемішуємо за допомогою віночка.

5. Далі додаємо сметану. Так само заважаємо.

6. Ну і нарешті пускаємо в справу борошно.

7. Вийде м’яке, трохи липке тісто. Коли все ретельно перемішали, відправляємо його на 2-3 години (а краще на ніч) в холодильник, щоб маса загусла.

8. Після того як тісто охолоне, дістаємо його і ділимо на 6-7 шматочків.

9. Розкачуємо з кожного шматочка коло товщиною в 3-4 мм по діаметру сковороди.

10. Розжарюємо сковороду і акуратно, намагаючись не пошкодити, переносимо на неї корж. Обсмажуємо його до тих пір, поки він не придбає ось такий вигляд.

11. Тепер перевертаємо і ще хвилинку смажимо з іншого боку. Готово!

Дивіться також:  Паска великодня - 10 найбільш смачних рецептів з покроковим описом на Великдень

12. Повторюємо все теж і з іншими коржами. Поки готується один корж, інші краще тримати в холодильнику, а потім за необхідності діставати.

Кожен готовий пласт тіста обрізаємо до круглої форми. Обрізки не викидаємо.

13. Ось що має у нас вийти.

14. Тепер займемося кремом.

15. Змішуємо сметану з двома видами цукру. Лимон моєму і за допомогою терки подрібнюємо всю його цедру. Додаємо сюди ж. І сюди ж видавлюємо сік з половинки цитруса.

16. Ретельно перемішуємо.

17. Промазуємо коржі кремом, що вийшов, накладаючи їх один на одного. Всю поверхню заготовки в кінці теж промазуємо — ось так.

18. Обрізки, що залишилися від коржів, викладаємо на сковороду і злегка підсушує, щоб було зручніше їх подрібнювати.

19. Подрібнюємо їх кухонним комбайном в крихту.

20. І нарешті прикрашаємо цією крихтою наш виріб.

21. Перед подачею десерт можна прикрасити ягодами або шматочками улюблених фруктів.

Самий смачний і простий торт Медовик з заварним кремом

Не меншої уваги заслуговує і цей рецепт. Випічка з нього виходить дуже ніжною і буквально тане в роті.

Окремої уваги заслуговує крем — він тут не зовсім класичний. Втім, замість того, щоб говорити, давайте краще все самі подивимося!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор — 155 гр.;
  • Борошно — 350 гр.;
  • Шматочок вершкового масла — 80 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Сода — 1 ч. ложка;
  • Оцет — 1 ст. ложка;
  • Мед — 2 ст. ложки.

Крем:

  • Цукор — 150 гр.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Молоко — 900 мл;
  • Борошно — 80 гр.;
  • Ванілін — щіпка.

Спосіб приготування:

1. Почнемо з приготування тіста. Для цього змішуємо в одній ємності мед, цукор і шматочки масла.

2. Ставимо ємність на водяну баню (на каструльку з водою, яка в свою чергу стоїть на вогні) і перемішуємо її вміст, перетворюючи продукти в однорідну масу.

3. В окремій мисочці збиваємо два сирих яйця. Вливаємо їх в нашу медову суміш.

4. Коли цукор повністю розчиниться, додаємо соду, гашену оцтом.

5. Продовжуємо помішувати масу до тих пір, поки об’єм не збільшиться вдвічі. На це буде потрібно буквально пара хвилин.

6. Тепер всипаємо в гарячу суміш борошно і замішуємо тісто.

7. Коли воно буде готове, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі або в холодильнику.

8. Ділимо остигле і загусло тісто на 10 частин.

9. Розкачуємо кожен шматок в тонкий корж. За допомогою трафарету перевіряємо, чи не виходять чи коржі занадто маленькими.

10. Далі запікаємо коржі в духовці (не довше 5 хвилин). З того ж трафаретом вирізаємо з кожного рівний круг. Обрізки прибираємо в бік.

11. Поки коржі остигають, займемося кремом.

12. Заздалегідь кип’ятимо молоко. І окремо змішуємо яйця, борошно і цукор двох видів.

13. Вливаємо частина молока до решти інгредієнтів і перемішуємо до однорідного стану.

14. Далі ставимо майбутній крем на вогонь. Доливаємо молоко, що залишилося і заважаємо до загустіння.

15. Тепер крем потрібно зняти з вогню і, накривши плівкою, прибрати в холодильник. Коли він охолоне, можемо приступати до складання частування. Це робиться нескладно: накладаємо коржі один на одного, промазуючи кожен кремом.

16. Зовні ласощі теж трохи змащуємо, в тому числі і з боків. Всі підрівнюємо.

17. І потім обсипаємо крихтою з обрізків коржів.

18. От і все. При подачі прикрашаємо за бажанням розмарином і шматочками шоколаду. Але можна залишити і так.

Як піч медовик в домашніх умовах, щоб вийшов ніжний, просочений і великий

Якщо у вас намічається свято, то неодмінно спечіть це ласощі. Адже всі гості будуть в захваті від медового бісквіту та сметанного крему.

І наступний відео-сюжет вам у цьому неодмінно допоможе. Ну і зверніть увагу на склад — всі дуже просто.

Вам знадобиться: для тіста: вершкове масло — 150 гр.; цукор — 150 гр.; мед — 2 ст. л.; яйця — 2 шт.; сода (розпушувач) — 1 ч. л.; сіль — 1 щіпка; борошно — 250 гр.; для крему: сметана — 400 гр.; цукор — 200 грам.

Загрузка...

Найсмачніший торт Медовик за рецептом від бабусі

Приготувати справжній кулінарний шедевр можна і за цією технологією! Запевняю вас, спробувавши такий десерт, ви ще не раз захочете його повторити. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але результат вартий того.

Інгредієнти:

  • Мед — 6 ст. ложок;
  • Вершкове масло — 2 ст. ложки;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Борошно — 4 ст.;
  • Сода — 1,5 ч. ложки;
  • Цукор — 1.5 ст.;
  • Шоколад — 30 гр.;
  • Сметана — 700 гр.;
  • Згущене молоко — 1 банка.

Спосіб приготування:

1. Збиваємо в глибокій каструлі яйця і цукор.

2. Додаємо до них розтоплені масло і мед. Сюди ж додаємо соду і ретельно перемішуємо.

3. Готуємо суміш 15-20 хвилин на водяній бані, трохи помішуючи.

4. Коли маса буде повністю готова і злегка охолоне, вводимо в неї просіяне борошно.

5. Тісто має вийти досить крутим. Даємо йому трохи охолонути і ділимо на 10 рівних частин.

6. Розкачуємо кожен шматок в тонкий корж і за допомогою трафарету/форми/тарілки або на око надаємо форму рівного кола.

7. Випікаємо коржі за 4-5 хвилин при 180 градусах разом з обрізками. Викладаємо їх на тарілку і даємо охолонути.

Дивіться також:  Пиріжки з цибулею і яйцем в духовці

8. Цим часом займемося кремом. Робиться він дуже просто: потрібно лише змішати сметану зі згущеним молоком.

9. Рясно промазуємо кожен корж вийшла солодкою масою. Накладаємо коржі один на одного.

10. Обрізки коржів подрібнюємо до стану крихти.

11. Обсипаємо крихтою нашу випічку з боків. А зверху малюємо корнетиком або кондитерським мішком візерунок з розтопленого шоколаду. Через пару годин смачне і гарне частування можна подавати до столу!

Торт «Медовик» — випікаємо бісквіт, а потім ріжемо на три коржа

Хочете побалувати себе смачним ласощами, але немає ніякого бажання возитися з коржами? Спеціально для вас я знайшла ось цей незвичайний рецепт, який дозволить вам приготувати смачний десерт при мінімумі зусиль.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Мед — 130 гр.;
  • Яйця — 5 шт.;
  • Сода — 8 гр.;
  • Цукор — 200 гр.;
  • Борошно — 280-340 грам.

Для крему:

  • Молоко — 0,5 л;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Борошно — 50 гр.;
  • Цукор — 90 гр.;
  • Какао-порошок — 20 гр.;
  • Вершкове масло — 50 грам.

Спосіб приготування:

1. Виливаємо в ківш мед і додаємо соду. Ставимо масу на вогонь і помішуємо її до тих пір, поки вона трохи не потемніє і збільшиться в об’ємі. Після цього вимикаємо вогонь і даємо суміші охолонути.

2. Окремо збиваємо сирі яйця з цукром.

3. Додаємо до них теплу медову масу і перемішуємо.

4. Ну і нарешті невеликими порціями вводимо в тісто борошно.

5. Готове. Викладаємо тісто в чашу мультиварки, попередньо вистеливши її дно пергаментом. Готуємо масу протягом 65-70 хвилин на режимі «Випічка».

6. Коли таймер спрацює, не відкриваємо кришку мультиварки ще 10-15 хвилин, даючи отриманої коржу настоятися. І потім ще 10 хвилин тримаємо його при відкритій кришці. Лише потім можна діставати.

7. Залишаємо корж на столі доти, поки він не охолоне.

8. Цим часом зробимо крем. Молоко нагріваємо до гарячого стану (не кип’ятимо). В окремій ємності перетираємо цукровий пісок з яйцем.

9. Додаємо до яєчної маси борошно і какао. Все ретельно перемішуємо.

10. І потім порціями вливаємо молоко.

11. Ставимо крем на вогонь і рівномірно помішуємо до тих пір, поки він не загусне.

12. В самому кінці вводимо масло в гарячу масу і ще раз перемішуємо.

13. Остиглий до цього часу корж розрізаємо на три однакові частини. Ось так.

За бажанням можете їх просочити сиропом — так десерт буде більш соковитим.

14. Промазуємо коржі кремом і накладаємо один на одного. Боковушки і верх теж змащуємо. За бажанням прикрашаємо все подрібненим арахісом і розтопленим білим шоколадом.

Вже через кілька годин десертом можна буде ласувати.

Покроковий рецепт особливого медовика за найсмачнішого на світі рецептом

Якщо хочете приготувати солодощі, що тане в роті і при цьому добре тримає форму, раджу звернути увагу на цей спосіб. Зробимо карамельне частування, яке зачарує своїм смаком без винятку всіх!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор — 150 гр.;
  • Борошно — 350 гр.;
  • Мед — 100 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Сода — 1.5 ч. ложки;
  • Вершкове масло — 100 грам.

Крем:

  • Густа сметана — 150-200 гр.;
  • Солона карамель — 200 грам.

За бажанням можете взяти 30-50 гр. чорносливу для начинки.

Спосіб приготування:

1. Починаємо, як завжди, з тіста. З’єднуємо в мисочці цукор, мед і розм’якшене масло. Готуватися тісто буде на водяній бані.

2. Ставимо інгредієнти на водяну баню і помішуємо до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Після цього додаємо соду.

3. Приблизно через 15 хвилин маса набуде карамельний відтінок. Знімаємо її з вогню і відразу ж вводимо борошно.

4. Перемішуємо. Тісто поступово буде ставати все більш і більш густим.

5. Коли маса стане настільки щільною, що з неї вже можна буде скачати грудку, припиняємо вимішувати і прибираємо його в холодильник під харчовою плівкою. Залишаємо там на пару годин.

6. Коли тісто охолоне і «схопиться», поділяємо його на 10 однакових частин.

7. Розкачуємо кожен шматок в тонкий корж і вирізаємо з нього рівний круг.

Можна для цієї мети скористатися звичайною кришкою відповідного діаметру як трафаретом.

8. Прибираємо обрізки і протикаємо кожен корж виделкою в декількох місцях.

9. Випікаємо корж 3-5 хвилин при 180 градусах. В цей же час можна розкочувати наступний.

10. Відразу ж відокремлюємо корж від пергаменту, тому що зробити це потім буде складніше. На зворотному боці цієї ж папери можна випекти другий пласт тесту, далі папір слід поміняти. Останній випікаємо корж разом з обрізками. Йому надаємо круглу форму вже діставши з духовки.

11. Складаємо коржі стопкою один на одного. Обрізки від останнього відправляємо в блендер і перетворюємо в крихту.

12. Промазуємо кожен корж кремом, приготовленим із зазначених у списку інгредієнтів. Якщо крем вийшов рідким, нічого страшного, адже так тісто навіть краще просочиться. Збираємо з коржів виріб.

13. За бажанням між коржами можна викладати шматочки чорносливу як начинку. Попередньо його потрібно буде обдати окропом. Готовий торт відправляємо на кілька годин в холодильник, щоб він настоявся. В самому кінці прикрашаємо медової крихтою.

14. Ось такий легкий і м’який бисквитик у нас виходить.

Дивіться також:  Пишні оладки на молоці. 10 смачних і популярних рецептів

Повірте, такий десерт вам ще довго не набридне.

Бюджетний (простий) варіант випічки тортика

Якщо ви думаєте, що для приготування випічки знадобиться багато дорогих інгредієнтів і це вас зупиняє, то тоді вам напевно сподобається ось такий спосіб.

Цей бюджетний торт припаде до смаку і дітям, і дорослим, і нітрохи не поступиться за якістю вищеописаним десертів.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Рослинне масло — 180 гр.;
  • Борошно — 22 ст. ложки;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Цукор — 190 гр.;
  • Ванілін — щіпка;
  • Лимонна кислота — 0,5 ч. ложки;
  • Сироп з варення — 8 ст. ложок;
  • Сода — 0,75 ч. ложки.

Для крему:

  • Нежирна сметана або натуральний йогурт — 550 гр.;
  • Цукор — 150 гр.;
  • Какао-порошок — 1,5 ст. ложки;
  • Апельсиновий джем — 2 ст. ложки;
  • Мелені волоські горіхи — 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску виливаємо сироп з варення. Підійде будь-біле варення: абрикосове, виноградне, грушеве і т. д. Додаємо сюди ж масло.

2. Далі розбиваємо в миску яйця. Додаємо ванілін і цукор.

3. Окремо змішуємо борошно, соду і лимонну кислоту.

4. Рідкі інгредієнти перемішуємо до однорідності.

5. Ставимо миску на водяну баню і починаємо поступово нагрівати.

6. Коли з поверхні маси почне йти пар, додаємо в неї порціями суміш сухих інгредієнтів.

7. Ви побачите, як тісто почне потроху бродити.

8. Продовжуємо до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Вийде густе тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину.

9. Після закінчення цього часу дістаємо і викладаємо на присипану борошном обробну дошку.

10. Замішуємо тісто руками і потім розділяємо на 5 рівних частин.

11. Кожен отриманий шматочок прибираємо в холодильник як мінімум на годину. Можна залишити на ніч.

12. Розкачуємо шматочки тіста в коржі товщиною 0,5 см і протикаємо по всій поверхні виделкою.

13. Вирізаємо з кожного пласта коло діаметром 24 див. Разом з обрізками відправляємо коржі в духовку.

14. Випікаємо 6-7 хвилин при 190 градусах.

15. Далі зробимо крем.

16. З’єднуємо всі перераховані в списку інгредієнти (крім горіхів) і ретельно перемішуємо один з одним.

17. За бажанням можна просочити коржі злегка апельсиновим соком, якщо подати десерт хочеться швидше. Але в цьому немає гострої необхідності.

18. Змащуємо коржі кремом і посипаємо подрібненими горіхами.

19. Накладаємо коржі один на одного. По боках частування теж промазуємо і прикрашаємо горіхами.

20. Для останнього коржа за бажанням можна приготувати глазур. Візьміть 100 гр. шоколаду, змішайте його з 30 гр. вершкового масла, парою столових ложок сметани і двома ложками холодної води. Розтоплюємо всі продукти на водяній бані, щоб вийшла однорідна маса.

21. Обрізки від коржів подрібнюємо до стану крихти.

22. Прикрашаємо крихтою боки «Медовика».

23. В глазур додаємо жовток, щоб надати їй блиск.

24. І поливаємо їй верхній корж.

25. Рівномірно розподіляємо глазур по поверхні виробу.

26. Через пару годин випічку можна подавати до столу.

Приємного чаювання!

Найкращий рецепт «Медовика»

І рухаємося далі. Попереду нас чекає ще один майстер-клас з випікання частування. Ви не втомилися ще? Звичайно ж, немає. Адже ласунів нічого не зупинить 😉 !

Вам знадобиться: на тісто: борошно 500 гр.; яйце 2 шт.; масло вершкове 125 гр;. цукор 200 гр.; мед 3 ст. л.; сіль 1 щіпка; харчова сода 1 ч. л.; оцет 9% 1 ст. ложка. На крем: сметана 25% жирності 350-400 гр.; цукрова пудра 100 гр.; ванільний цукор 1 ч. ложка. На прикрасу робимо карамель: цукор 4 ст. л.; вода-1 ст. ложка.

Готуємо торт в мультиварці: легкий і швидкий рецепт

Ну і нарешті в нашому останньому варіанті ми навчимося готувати легкий медовий бісквіт за допомогою мультиварки. Приготування не займе у вас багато часу, а покупка продуктів не вдарить по гаманцю. Але при цьому десерт вийде дуже смачним, апетитним і ароматним, так що напевно увійде до числа улюблених страв!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Мед — 6 ст. ложок;
  • Яйця — 5 шт.;
  • Ванілін — щіпка;
  • Сода — 1 ч. ложка;
  • Цукор — 1 ст.;
  • Борошно — 2 склянки.

Крем:

  • Сметана жирністю 25-30% — 500 гр.;
  • Варена згущене молоко — банку.

Спосіб приготування:

1. Приготуємо бісквіт. Для цього перемішуємо мед з содою і ставимо на вогонь. Маса почне пінитися і збільшуватися в об’ємі.

2. Окремо збиваємо міксером цукор і яйця. Додаємо до них гарячий мед і ванілін.

3. Невеликими порціями вводимо в тісто борошно і перемішуємо ложкою до однорідності.

4. Викладаємо готову суміш у чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.

5. Готуємо бісквіт 60-80 хвилин на режимі «Випічка».

6. Після сигналу таймера акуратно дістаємо його з мультиварки і залишаємо остигати на столі.

7. Цим часом приготуємо крем. Для цього потрібно просто змішати всі зазначені продукти.

8. Розрізаємо остиглий бісквіт на коржі.

9. Промазуємо кожен з них рясно кремом. Збираємо стопочку.

10. Прикрашаємо виріб за своїм бажанням. Наприклад, можна посипати верхівку крихтами печива. Десерт готовий!

Тепер ви знаєте, як побалувати себе і близьких смачним домашнім тортиком. Сподіваюся, що підібрані мною рецепти «Медовика» вам стануть в нагоді і допоможуть зробити своє життя солодше.

Приємного всім апетиту!