Суп з ревенем

Суп с ревенемРевінь в кулінарії досить-таки популярний продукт. З нього готують і перші, і другі страви та різноманітні десерти. Напевно, самим знаменитим на сьогоднішній день вважається пиріг з ревенем, рецепт якого є у кожної господині.

Пропонуємо приготувати легкий суп з листям цього смачного і корисного продукту. Варіантів цієї страви чимало. Але які б інгредієнти ви не використовували в супі, ревінь вдало відтіняє, сміливо підсилює і вміло підкреслюємо смак усіх компонентів, роблячи блюдо оригінальним і дуже смачним.

Легка і приємна кислинка в супі приємно здивує всіх, хто вперше відвідає цей чудовий суп.

Інгредієнти для супу:

  • листя ревеню – 3-4 штуки середнього розміру;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • картопля – 3 штуки;
  • бульйон (курячий, свинячий, яловичий) – літр;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • сметана.

 

Етапи приготування супу з ревенем

1. Моєму листя ревеню, попередньо відокремивши від стебла. Так як ревінь в їжу можна вживати весь, викидати стебла необов’язково. Їх з успіхом можна використовувати в якості начинки для пирогів або зробити компот. Листя ревеню можна рвати руками або порізати невеликими смужками.

2. Моркву і ріпчасту цибулю чистимо і обполіскуємо під проточною водою. Моркву натираємо на тертці з великими отворами. Рук нарізаємо четвертинками.

3. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру.

4. Розігріваємо в пательні трохи соняшникової олії. Підготовлені раніше моркву і ріпчасту цибулю насипаємо в сковороду і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

5. Занурюємо в киплячий бульйон спочатку картоплю. Хвилин через 20, коли картопля майже зварився, відправляємо в каструлю підсмажені моркву і цибулю.

6. Щоб довести суп з ревенем до смаку, будемо використовувати мінімум спецій. Нам знадобитися чорний мелений перець, лавровий лист.

Дивіться також:  Цукати з груш

7. Додаємо спеції в суп. Солимо за смаком.

8. Настав час покласти в каструлю підготовлені листя ревеню.

9. Доводимо суп до кипіння, і продовжуємо готувати на дуже маленькому вогні хвилин 10. Потім вимикаємо плиту і тушкуємо суп ще 10 хвилин.

Суп з ревенем готовий!

Ложка сметани тільки підкреслить смак страви. При бажанні суп можна прикрасити рубаною зеленню і відвареною курячим яйцем, нарізаним на дрібні кубики.

На приготування цього апетитного супу не піде багато часу, і він добре урізноманітнює скарбничку рецептів кожної господині.