Соуси для макаронів рецепти, як приготувати соус для макаронів

Багато людей хоч раз у житті замислювалися про те, як приготувати соус для макаронів в домашніх умовах. Макарони — просте, можна сказати буденна страва. В умовах сучасного життя, зайнятості жінок,

які приходять з роботи і тут же зобов’язані стати до плити і приготувати вечерю для сім’ї, легше і швидше приготувати макарони, просто закинувши їх в каструлю, це ж ще й швидко, але завжди хочеться різноманітності, так і чоловікові можуть набриднути ці макарони.

А ось якщо приготувати соус для макаронів, та ще й зробити це в домашніх умовах, та ще кожен день і різний, то можна сміливо стверджувати, що кожен день, подаючи на стіл звичайні макарони, але з різним соусом, ви подаєте на стіл різні страви.
Взагалі справжні гурмани вважають, що головне в макаронах — це саме соус для макаронів. Соуси бувають як холодні, так і гарячі, останній варіант можна використовувати, як підливу, адже всі складові такого соусу обсмажуються на сковороді.

Соуси для макаронів рецепти

Існує величезна кількість різноманітних рецептів соусів для макаронів, розглянемо деякий з них.

Загрузка...

Томатний соус

Цей рецепт є одним з найпростіших і доступним. Для його приготування беремо кілька помідорів, але бажано, щоб помідори були червоні, здираємо шкірку з помідорів, попередньо обдавши їх окропом, потім нарізати кубиками, злегка посолити і відправити на сковороду тушкуватися десь на півгодини. Для того, щоб соус для макаронів вийшов потрібно покласти помідори на тарілку, дати їм охолонути, а потім потерти їх на тертці, вийде така кашка, після чого дане творіння присипати приправами (куркума, червоний мелений перець) і додати цукор за смаком. Після всіх проведених маніпуляцій, все це справа згасити на сковороді на слабкому вогні хвилин двадцять, при цьому сковороду кришкою не накривати.
Вийде чудовий соус для макаронів, приготований в домашніх умовах, а головне швидко і без особливих витрат.

Вершковий соус для макаронів

Для приготування вершкового соусу для макаронів нам знадобляться такі продукти, як вершки, часник, сир і приправи. Підігріваємо в каструлі склянку вершків, додаємо туди двісті грам тертого сиру і два подрібнені зубчики часнику, за смаком насипаємо приправ. Все дуже просто і смачно.

Соус для макаронів Болоньєзе

Соус болоньєзе був винайдений в Італії і цей соус вже точно не можна назвати простим. Але, все ж, не будемо обмежувати себе розглядом тільки простих рецептів. Можна коли-небудь виділити час і присвятити себе приготування смачного соусу до макаронів і складного, але якщо все буде зроблено правильно, без відступів від рецепту, то цей соус запам’ятається вам і членам вашої сім’ї надовго, а може бути, і ввійде в число обов’язкових святкових страв, що подаються до столу. Отже, приступимо.
Соус болоньєзе готується близько чотирьох годин, але в принципі якщо час скоротити до двох годин, то теж вийде відмінний соус для макаронів. Нам знадобляться наступні продукти: оливкова і вершкове масло, часник, цибуля, морква, селера, бекон, яловичина, свинина, молоко, червоне вино, томатна паста, консервовані помідори, суміш сухих трав, сіль і сир.
І так, як приготувати соус для макаронів. У каструлю налити одну столову ложку оливкової олії, потім туди ж додати тридцять грам вершкового масла. Каструлю з оливковою і вершковим маслом поставити на маленький вогонь на пару хвилин, щоб масло розтануло до однорідної консистенції, як видно — це простий соус для макаронів. Після засипати в каструлю дрібно порізані дві часточки часнику, дрібно порізану цибулину і морквину, і відразу ж з овочами додати сто грам порізаного бекону, все це тушкувати на маленькому вогні хвилин десять. Смачний соус до макаронів майже готовий.
Додати фарш яловичий і свинячий, по триста грамів кожного, обсмажувати близько п’яти хвилин – важлива частина приготування соусу до макаронів. Влити пів склянки молока, збільшити вогонь хвилин на десять до тих пір, поки молоко не вбереться в м’ясо, далі влити півсклянки червоного вина, і теж хвилин на десять на великому вогні, поки вино не вбереться в нашу суміш для смачного соусу для макаронів. Після чого слід додати дві столові ложки томатної пасти і п’ятсот грам консервованих помідорів, залити все це склянкою води.
Потім треба всипати трави (спеції), так як найсмачніший рецепт соусу для макаронів не може бути без приправ. Трохи меленого чорного перцю і довести до кипіння, при цьому помішуючи і розминаючи помідори. Після всіх маніпуляцій, для того щоб соус для макаронів вийшов смачним, слід зменшити вогонь і нехай постоїть дві години, кришкою щільно закривати не треба залишити отвір для того, щоб пар виходив, перевіряти блюдо кожні півгодини.
Після закінчення двох годин вимкнути вогонь, щільно закрити каструлю кришкою і дати настоятися. Соус змішати з макаронами, а зверху посипати тертим сиром.

Загрузка...

Простий соус для макаронів грибний

Для приготування цього соусу нам знадобляться наступні продукти: одна столова ложка оливкової олії, три зубчики часнику, одна цибулина, двісті грам заморожених грибів, хоча можна використовувати і свіжі гриби, трохи зелені петрушки і дві столові ложки томатного соусу для макаронів
Обсмажуємо на сковороді на оливковій олії часник і цибулю, попередньо подрібнивши, після чого додаємо томатний соус для макаронів і дрібно порізану зелень петрушки.
Все просто і дуже смачно. Змішуємо з макаронами грибний соус, приготований в домашніх умовах, і подаємо до столу.
Розглянемо ще один рецепт для приготування соусу для макаронів.

Апельсиново-томатний соус

Для приготування цього незвичайного соусу нам знадобляться наступні продукти: дві столові ложки оливкової олії, одна цибулина, зубчик часнику, п’ятсот грам помідорів, один апельсин, три столових ложки маслин, пів склянки нарізаної зелені базиліка, перець і сіль.
Процес приготування соусу для макаронів апельсиново-томатного.
Отже, рецепт смачного соусу для макаронів. У каструлі на оливковій олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулину і зубчик часнику, після чого додаємо помідори й тушкуємо десять хвилин. Потім додаємо подрібнену апельсинову цедру, вливаємо апельсиновий сік, кладемо маслини, посипаємо сіллю, перцем за смаком, а в кінці додаємо базилік.
Смачно т оригінально, незвично, але спробувати варто. Для справжніх гурманів цей апельсиново-томатний соус доведеться за смаком і по душі.
Соус для макаронів з салямі.
Цей соус своїм приготуванням схожий на грибний соус, різниця лише в тому, що гриби слід замінити на салямі. Для приготування соусу для макаронів з салямі нам знадобляться такі інгредієнти: одна столова ложка оливкової олії, сто грам салямі, дві столові ложки соусу для макаронів, сто грам маслин, трохи зелені.
У каструлю вливаємо томатний соус для макаронів, додаємо дрібно порізану ковбасу салямі, дрібно порізані маслини, оливкова олія і зелень. Все це слід перемішати, прогріти і додати в макарони.

Дивіться також:  Лазанья з куркою і грибами

Простий соус для макаронів

До приготування простого соусу для макаронів можна віднести такий соус, часниковий. Для приготування часникового соусу нам знадобиться всього лише п’ять зубчиків часнику, трохи свіжого базиліка, дві столові ложки оливкової олії.
Трохи обсмажуємо на сковороді з додаванням оливкової олії дрібно порізаний часник, отриману суміш виливаємо на макарони, а зверху посипаємо базиліком.

Сметанний соус для макаронів

Соус для макаронІнгредієнти: пів склянки сметани, одна цибулина, дві столові ложки вершкового масла, будь-які спеції і сіль.
Готуємо: нарізаємо цибулину кільцями і трохи обсмажуємо на вершковому маслі, далі вливаємо сметану, додаємо спеції і сіль за смаком, підігріваємо, тільки не доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Заливаємо отриманим соусом макарони і подаємо до столу готову страву.

Молочний соус для макаронів

Досить простий рецепт приготування цього соусу для макаронів. Бажано звичайно використовувати пармезан, але якщо немає такої можливості, підійде будь-який сорт твердого сиру. Також знадобиться 40 г вершкового масла, 40 г борошна, дві склянки молока, грам сімдесят тертого сиру.
Сам процес приготування молочного соусу для макаронів
Беремо каструлю і розтоплюємо в ній на маленькому вогні вершкове масло, додаємо борошно, все це помішуємо і вливаємо молоко, попередньо розігрівши його.
Все це постійно заважаємо і додаємо тертий сир сюди ж, який розплавиться миттєво. Також можна спробувати і додати сіль за смаком, якщо соус здасться недосоленим. Заливаємо молочним соусом макарони і подаємо до столу, обов’язково подавати це блюдо відразу ж, щоб було гарячим.
Напевно, всі чули про такий дивовижний соус для макаронів, як «Бешамель», але напевно лише деякі знають, як його приготувати. Зараз таємниця приготування цього чудового італійського соусу буде розкрита.

Соус Бешамель

Купуємо в магазині наступний набір продуктів для приготування соусу бешамель: пачку макаронів, пів кілограма фаршу, одну цибулину, вершкове масло, борошно, молоко, одне яйце, також нам знадобиться сіль, перець, приправи.
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на сковороді, додаємо фарш і смажимо, паралельно варимо макарони. Розтоплене вершкове мало додаємо в борошно і все це злегка обсмажуємо, туди ж вливаємо молоко, знову перемішуємо. Отриману суміш ставимо на повільний вогонь, додаємо сіль і приправи, варимо хвилин двадцять, постійно помішуючи. Консистенція приготованого соусу для макаронів повинна вийти густа, потім даємо охолонути, і додаємо яйце, все ретельно перемішуємо.
Наступним етапом буде те, що слід полити вже приготованим соусом зварені макарони і хвилин на десять поставити блюдо в духовку, і страву можна вважати готовим і подавати.

Розглянемо ще один рецепт смачного соусу для макаронів

Соус песто. Для приготування соусу песто знадобляться наступні інгредієнти: сімдесят грамів тертого сиру, олії сім столових ложок, два зубчики часнику, три столових ложки кедрових горіхів, трохи зелені, чорний мелений перець і сіль.
Також, для приготування смачного соусу для макаронів, кедрові горіхи слід обсмажити до золотистого кольору, подрібнити часник і зелень, додати сіль, сир і перець, все це перемішати до кашоподібного стану, влити олію, після чого туди ж горіхи і все це ретельно перемішати.
Ось вам і ще один простий, швидкий і дуже смачний соус готовий до вживання.
Багато жінок напевно не підозрювали, що така буденна страва, як макарони можна подати на стіл під різними соусами, і буденне, повсякденне блюдо легко може перейти в розряд найулюбленіших і святкових страв.
Також до розряду простого смачного соусу для макаронів можна віднести овочевий соус.
Беремо кілограм заморожених овочів, дві склянки томатного соку, шість ложок оливкової олії, макарони, зелень, одну чайну ложку цукру, одну десертну ложку вершкового масла, тридцять грамів тертого сиру. Всі необхідні для приготування овочевого соусу для макаронів зібрані продукти.
Приступаємо до самого приготування. На сковорідці на маленькому вогні тушкуємо заморожені овочі, попередньо вливши на сковороду оливкове масло. Потім нарізаємо зелень і додаємо в сковороду, коли овочі будуть готові, заливаємо в сковороду томатний сік, насипаємо сіль за смаком і одну чайну ложку цукру. Все це варимо на маленькому вогні протягом п’ятнадцяти хвилин після того, як весь вміст закипить. Зварені макарони поливаємо готовим соусом, зверху посипаємо сиром.
Блюдо готове, можна приступити до трапези.

Ще один простий соус для макаронів, ніжний соус.

Підготуємо необхідний набір продуктів до приготування простого і смачного соусу для макаронів: томатна паста, близько п’ятисот грамів, також нам знадобиться дві цибулини, п’ять столових ложок оливкової олії, п’ять зубчиків часнику, зелень, сіль і перець.
На сковороду вливаємо олію, включаємо маленький вогонь, додаємо дрібно порізану цибулю, обсмажуємо, туди ж томатну пасту і подрібнений часник, ще пару хвилин на повільному вогні, потім солимо, перчимо за смаком, зверху посипаємо зеленню і все це трохи розбавляємо кип’яченою водою, соус виходить смачним і дуже ніжним. Іншої назви просто не придумаєш для цього соусу, спробуйте та відчуйте ніжний смак цього соусу для макаронів.
Запропоную чудовий рецепт кунжутного соусу для макаронів.
І чим же примітний цей рецепт, а саме тим, що ідеально підходить для романтичної вечері, так як в його склад входять афродизіаки, що пробуджують сексуальність, фізичний потяг, піднімають настрій і налаштовують на романтичний лад.
Отже, приступимо до приготування смачного і простого соусу для макаронів. Що ж нам знадобиться, це буде два помідори, баклажани, один червоний перець, одна столова ложка томатної пасти, спеції, два зубчики часнику, три чайні ложки насіння кунжуту, базилік, одна чайна ложка цукру, дві десертних ложки оливкової олії, сім столових ложок м’ясного бульйону і, звичайно ж, макарони, сіль.
Баклажан розрізаємо і замочуємо в солоній воді п’ятнадцять хвилин. Знімаємо шкірку з помідорів, попередньо замочивши їх у воді, ріжемо. Перець ріжемо часточками. Приготований соус вийти дивовижно смачним.
Трохи на сковороді, змащеній маслом, обсмажуємо кунжут і томатну пасту, після засипаємо туди помідори, перець, ллємо бульйон і насипаємо цукор. Тушкуємо десять хвилин, щільно прикривши кришкою.
Паралельно варимо макарони. Баклажан ріжемо дрібно і закидаємо в сковороду, туди ж додаємо перець, дрібно нарізаний часник, все це тушкуємо ще хвилин вісім.
Готові макарони зливаємо і відразу ж додаємо їх до соусу і ще трохи тушкуємо, хвилин так на десять. Готово!
Для любителів морепродуктів можна приготувати соус для макаронів з морепродуктів.
Він робиться наступним чином: Додаємо на сковорідку оливкову олію, кидаємо туди три дрібно нарізані цибулини, туди ж три упаковки крабових паличок і цілу банку томатного соусу (купленого в магазині), все це тушкуємо, перчимо, додаємо дрібно порізаний часник, за смаком. Швидко, просто і смачно. Хоча якщо дуже просто, то можете ускладнити собі завдання приготування соусу для макаронів з морепродуктів, замінивши крабові палички справжніми морепродуктів, наприклад креветками або морським коктейлем.

Дивіться також:  Торт "Монастирська хата" рецепт з фото

Ще один рецепт на морську тематику. Рибний соус для макаронів.

Йдемо в магазин за консервованою рибою, томатною пастою, молоком, маслинами, часником, ну а сіль знайдеться у кожного вдома.
Також, для цього простого рецепту смачного соусу для макаронів дрібно нарізаємо цибулю, подрібнюємо часник, на сковорідці підсмажуємо цибулю, додаємо туди маслини і часник і рибу, до речі, риба може бути скумбрія або товстолобик, весь вміст сковороди заливаємо томатною пастою і молоком, даємо трохи покипіти. Після чого до вже готовим макаронів все це справа зливаємо і отримуємо макарони з рибним соусом.
Для любителів гарбуза існує рецепт приготування соусу для макаронів на основі гарбуза.
Для приготування гарбузового соусу для макаронів нам знадобиться: пів кілограма креветок, триста грам гарбуза, одна чайна ложка майорану, один стакан вершків, п’ять десертних ложок вершкового масла, один стакан овочевого бульйону, мелений чорний перець і сіль.
Приступаємо до самого приготування гарбузового соусу для макаронів
Чистимо гарбуз і нарізаємо її як можна дрібніше. Одночасно розтоплюємо вершкове масло, додаємо гарбуз і все це трохи обсмажуємо, туди ж додаємо бульйон, все щільно закриваємо кришкою і тушкуємо близько двадцяти хвилин. Додаємо майоран і обсмажуємо креветки, додаємо до них гарбузовий соус, все це доводимо до кипіння, потім солимо, перчимо. Додаємо гарбузовий соус до макаронів і подаємо до столу.
Наведу ще один дуже цікавий рецепт соусу для макаронів

Будемо готувати соус для макаронів карбону.

Для приготування карбоны нам знадобиться збити два яйця, додати до яєць сто грам тертого сиру, приправити чорним перцем. Дати настоятися, а поки обсмажимо сто грам бекону до стану скоринки, потім готові злити макарони і назад в каструлю, злити суміш з беконом і яйцем. Соус карбону готовий.

Соус з кольоровою капустою

Для цього соусу нам знадобиться розтопити трохи вершкового масла і обсмажити злегка відварені порізані шматочки кольорової капусти. Потім треба додати кілька шматочків філе будь-якої риби, порізану зелень, все це посолити і поперчити. Ще можна посипати злегка підсмаженими горіхами і додати макарони.
М’ясний соус до макаронів
Для приготування м’ясного соусу нам знадобиться: фарш, соняшникова олія, цибуля, часник, помідори, сіль, перець, зелень.
Викладаємо фарш на сковорідку, перед цим змащуємо сковорідку олією, додаємо туди ж дрібно нарізаний лук і часник, все це обсмажуємо близько двадцяти хвилин, після чого додаємо зелень, попередньо поперчив і посоливши. Заливаємо макарони готовим соусом.
Існує ще чимала кількість соусу для макаронів. Розглянемо ще кілька варіантів.

Соус з соку м’яса.

Нарізати крупно шматки м’яса і обсмажити їх у великій кількості жиру. Після чого вийде м’ясний сік, який слід злити зі сковороди і злегка поварити. Потім залити пів склянки вершків до м’ясного соку і цією сумішшю залити макарони. Ще можна до даного соусу додати спеції та зелень, вийде ароматною смачний і досить-таки простий соус для макаронів, при цьому вельми незвичайний, адже не кожній жінці прийде в голову зробити соус для макаронів з соку м’яса.
Наступний не зовсім звичайний рецепт – борошняний соус. Для приготування цього соусу беремо м’ясо або кісточки, готуємо м’ясний бульйон. Якщо це кістки. Слід поварити їх близько години або навіть трохи більше, після першого закипання воду злити, набрати нову, і відлік часу починати з другого набору води. Так готується м’ясний бульйон. Коли бульйон буде готовий, одну з його частин ми повинні остудити. Від цього соус для макаронів стане дуже смачним і придбає потрібний аромат. Потім в остиглу частину бульйону всипаємо борошно і вливаємо все це в гарячу частину бульйону, при цьому робимо маленький вогонь і постійно помішуємо вміст каструлі. Тримаємо На вогні соус близько десяти хвилин, після чого вимикаємо вогонь і насипаємо спеції у вже готовий соус, після чого можна поливати соусом макарони. Ось такий своєрідний соус для макаронів.
Для приготування соусів до макаронів застосовують різні інгредієнти. Вибір дійсно величезний, можна використовувати різні сорти м’яса, можна використовувати як гриби консервовані в банках, так і свіжі, можна також використовувати консервовану рибу. Соуси для макаронів на основі риби, м’яса і грибів можна подавати до столу як основна страва, без додавання гарнірів. Також для приготування соусу для макаронів можна використовувати овочі, овочеві відвари, до яких додають різні приправи і спеції для особливого індивідуального смаку і запаху.
Можна також приготувати соус для макаронів лише як добавку до основного блюда. До таких соусів можна віднести соуси на основі молока, вершків з додаванням томатної пасти.
Деякі соуси для макаронів можна подавати тільки в гарячому вигляді, а деякі можна подавати до столу тільки холодними.
Існують такі види соусів, як шляхетні і полублагородные. До останнього виду можна віднести такий спосіб приготування соусу: беремо борошно і розводимо в раніше приготованому м’ясному бульйоні, заважаємо і робимо все це на маленькому вогні. Варимо близько десяти хвилин, не забуваючи безперервно заважати вміст каструлі, потім вимикаємо вогонь і додаємо масло і коли воно розтопиться (розбиваємо масло ложкою), додамо попередньо збивши яйце, потім у соус видавлюємо сік одного лимона, солимо, перчимо. Такий соус слід віднести до розряду полублагородных. Його відмінність від благородного в тому, що до складу такого соусу обов’язково повинні входити масло і яйце. Ще один маленький нюанс: яйце і масло слід добре збивати, бажано однаково.
До благородних соусів можна віднести такий вид соусу, у складі якого обов’язково буде присутній майонез, причому приготований в домашніх умовах. Адже майонез, який зазвичай продається в магазинах, завжди додають оцет і гірчицю, а цього робити не слід для досягнення істинного смаку, будинку можна виготовити справжній майонез. Соус, приготовлений на основі домашнього майонезу, буде приголомшливим по своїм смаковим якостям, такий соус сміливо можна віднести до розряду благородних.
Трохи про те, який соус віддати перевагу. Тим людям, які сидять на дієті або просто не хочуть одужувати, то таким людям слід віддати перевагу соусів на основі овочів, так як калорій в них, безумовно, менше, ніж в соусах на основі м’яса, грибів і навіть тих соусів, до складу яких входять вершки, адже вершки є дуже калорійним продуктом. Плюсом приготування соусів для макаронів в домашніх умовах будуть той факт, що в домашніх умовах можна контролювати калорії і робити той соус, в якому калорій буде мінімальна кількість.
Якщо людина страждає від якого-небудь захворювання або просто не може вживати в їжу певних продуктів, то тоді соус доведеться готувати самому, щоб застосовувати при приготування соусу для макаронів тільки ті продукти, які можна. Часник, що входить до складу багатьох соусів, допоможе очистити судини і впоратися з тромбоутвореннями, якщо, звичайно ж, постійно вживати часник, наприклад в приготованому соусі. Кріп, також допоможе, наприклад, якщо є проблема з травленням, не шкодуйте кріп і використовуйте його для приготування соусу, причому можна сміливо сипати багато кропу, так як це тільки додасть пікантності домашньому соусу. Також кріп здатний знижувати рівень холестерину в крові. Тим, хто хоче кинути палити, слід готувати соуси, до складу яких входять баклажани, так як цей овоч здатний знижувати нікотинову залежність. І, звичайно ж, практично в склад всіх соусів входить оливкова мало, яке володіє величезною кількістю корисних властивостей. Оливкова олія благотворно впливає на серцево -судинну систему, знімає напади аритмії і тахікардії. Оливкова олія також нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, так що у кого проблеми з травленням, сміливо готуйте соус для макаронів, використовуючи при цьому оливкова олія, благо більшість рецептів приготування соусу для макаронів, до складу яких входить оливкова олія.
Перевагою приготування соусу для макаронів в домашніх умовах є той факт, що можна робити вибір, виходячи не тільки із смакових відчуттів, часу, витраченого на сам процес приготування, але ще виходячи з користі продуктів, що використовуються для приготування соусу, враховуючи потреби організму або обмеження в їжі.
З наведеного кількості різноманітних рецептів соусів для макаронів кожен може вибрати для себе прийнятний рецепт і порадувати своїх близьких новим блюдом, а може навіть кількома стравами. Адже якщо готувати кожен раз новий соус, а подавати все з тими ж макаронами, то все одно таке блюдо буде вважатися новим і за смаковими відчуттями буде різним. Експериментуйте, вибирайте свій улюблений рецепт, діліться враженням, рецептами, радуйте себе і своїх близьких приготуванням макаронів з різними соусами.
Макарони цінні тим, що швидкі в приготуванні, смачні і їх можна поєднувати з м’ясними продуктами, з куркою, з грибами, з овочами. Також макарони можна подавати як самостійне блюдо і ось тут як не можна, до речі, підійдуть соуси, благо є безліч варіантів приготування соусів.
Звичайно, можна не витрачати час і купити вже готовий соус в магазині, але погодьтеся, що смачніше, звичайно ж, буде приготувати соус для макаронів в домашніх умовах. Адже є вибір того, який саме приготувати соус, можна вибрати рецепт простий, можна складніше, все залежить від настрою, від часу, яким ви володієте і від фінансових можливостей, але головне, що завжди є вибір.
Багатьом відомо, що макарони є національною стравою італійців, причому макарони у них відносяться до перших страв, а у нас, безумовно, до других. Жоден італієць не забуде замовити собі на обід макарони, але це і не дивно, адже саме з Італії до нас дійшли чудові рецепти приготування різних видів соусів для макаронів. Одне і те ж блюдо може бути приготовлено абсолютно по — різному і смакові відчуття макаронів будуть різними саме завдяки різним соусів.
Соус можна віднести як доповнення до основної страви, а соус можна вважати і як основне блюдо, наприклад, якщо м’ясний соус, то такий соус можна подавати і як основна страва без всяких доповнень і гарнірів.

Дивіться також:  Закуска з баклажанів з овочами і оцтом

Приготування соусів до макаронів

Соуси добре готувати в невеликих каструлях, краще всього в емальованих, після приготування соусу, каструлю слід почистити наступним чином: просто промити каструлю гарячою водою. Під час самого процесу приготування соусу, суміш завжди слід постійно помішувати і не збільшувати вогонь, готувати соус краще на маленькому вогні. Вибирайте, готуйте і насолоджуйтеся результатом власного кулінарного витвору.