Сирна запіканка. Топ-5 рецептів запіканки з сиру в духовці

І знову привіт!! Готуємо сьогодні легке і корисне блюдо — сирна запіканка. Це виріб просте у приготуванні, вимагає мінімум підготовки та часу. Зате поживний сніданок вам забезпечений.

Сир є головним інгредієнтом нашого страви, а він як відомо дуже корисний. І навіть при тепловій обробці не втрачає свій вітамінний комплекс.

Сьогодні ми будемо готувати сирну запіканку в духовці, такий варіант дуже важливий в раціоні дітей і дорослих, хто дотримується дієти, ну і просто для людей здорового способу життя. І не забувайте, що з цього продукту можна ще зробити не менш корисні і пишні сирники.

Покроковий рецепт сирної запіканки в духовці

Смакові якості запіканки безпосередньо залежать від обраного вами сиру. Не беріть сир з пальмовою олією, або як ще його називають сирний продукт. Інакше ваше блюдо вийде рідким і не пишним.

Інгредієнти:

  • Сир — 400 гр.;
  • Цукор — 3 ст. л.;
  • Манна крупа — 2 ст. л.;
  • Сметана — 2 ст. л.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Ванілін — щіпка;
  • Рослинне масло — для змазування.

Спосіб приготування:

1. Сир необхідно довести до однорідного стану. Використовуйте сито або блендер. Якщо продукт м’який, то можна просто розім’яти виделкою.

2. Яйця розбиваємо в окрему миску і додаємо цукор.

3. Збийте яйця з цукром до утворення білої піни.

4. Тепер з’єднуємо сир, збиту суміш, манку, сметану і ванілін.

5. Все добре збиваємо міксером.

6. Візьміть форму для запікання і змастіть її маслом.

На замітку!! Щоб десерт не прилип — посипте панірувальними сухарями деко.

7. Заливаємо форму сирним тестом.

8. Необхідно розігріти Духовку до 200 градусів і випікати запіканку хвилин 40.

9. Подавайте нашу страву зі сметаною, ягодами, варенням. Або просто їжте з чаєм і молоком.

Дивіться також:  Цвітна капуста в клярі - прості і смачні рецепти

Цей рецепт є основою для сирної запіканки. Завжди основні інгредієнти можна доповнити родзинками, курагою, горіхами, ягодами.

Загрузка...

Класичний рецепт запіканки з сиру. Відео

Чомусь готуючи це виріб, у всіх вона виходить по різному. Звичайно, все залежить від того, які продукти ви використовуєте. Багато хто вважає, що повинен входити до складу лише домашній сир, а багатьом і магазинний подобається. Я ж вважаю, що треба вибрати для себе свій рецепт, який у вас завжди виходить успішним і смачним. А наступного відео урок вам допомогу:

Рецепт сирної запіканки як у дитячому садку

Я чотири роки пропрацювала вихователем в дитячому садку, і знаєте, мене завжди дивувало, як готують запіканку наші кухарі. Вона виходила завжди незвичайно легка, повітряна і шалено смачна. Подавали її завжди з родзинками і солодкою підливою. Діти були в захваті. Ділюся з вами диво рецептом!!

Інгредієнти:

  • Сир — 500 гр.;
  • Крупа манна — 50 гр.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Цукор — 50 гр.;
  • Родзинки — 40 гр.;
  • Масло вершкове — 30 гр.;
  • Сметана — 30 гр.;
  • Ваніль або ванільний цукор — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Сир подрібнюємо блендером до кремової консистенції.

2. Тепер змішуємо його з розтопленим маслом, манкою, цукром і жовтком. Білок поки відкладіть в сторону.

3. Білок окремо збийте міксером на максимальних обертах.

4. Родзинки необхідно запарити в киплячій воді на 10 хвилин до набухання.

5. Білок акуратно введіть в тісто. З родзинок прибираємо рідину і відправляємо в сирну масу. Добре все перемішуємо.

6. Форму змащуємо маслом і трохи присипаємо борошном. Викладаємо тісто і розрівнюємо. Зверху змастіть сметаною рівним шаром. Ставимо запіканку в заздалегідь розігріту духовку при 180-200 С на 30 хвилин.

Дивіться також:  Рецепт сирники із сиру класичні. 7 пишних і смачних рецептів сирників!

7. Поки готується десерт, приготуйте соус. Я вже розповідала, як приготувати молочний соус для сирників. Використовуйте його для цієї страви. Робили його так само, як у дитячому садку.

8. Коли запіканка добре підрум’яниться, дістаньте її і дайте трохи охолонути. Потім акуратно витягніть на тарілку і полийте солодким молочним соусом. Приємного апетиту!!

Як приготувати запіканку з манкою (фото додаються)

Якщо до складу нашого сирного десерту додати манку, то виріб добре підніметься і утворює щільну структуру. А ще я люблю додавати курагу, виходить міні-тортик.

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт.;
  • Сир — 200 гр.;
  • Сметана — 3 ст. л.;
  • Цукор — 3 ст. л.;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Манка -0 2 ст. л. суха;
  • Курага — 50 гр.
  • Ванілін — щіпка.

Спосіб приготування:

1. Курагу заздалегідь замочіть в теплій воді, щоб вона стала м’якою.

2. Потім злийте воду, просушіть і поріжте на невеликі шматочки.

3. У сир додайте цукор і сіль.

4. Потім яйце.

5. І сметану.

6. Все добре перемішуємо і висипаємо ванілін.

7. Додаємо манну крупу.

8. Знову ретельно все перемішуємо з курагою.

9. Деко змащуємо рослинним масло і посипаємо сухий манкою.

10. Викладаємо сирну масу і випікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Зверху можна прикрасити білковим кремом.

Загрузка...

Простий рецепт сирної запіканки без манки

І в ув’язненні відмінний рецепт смачного пудингу з абрикосами. Готувати будемо без манки. Багато хто віддає перевагу саме таку рецептуру. Ну що ж, спробуємо такий варіант приготування в духовці.

Інгредієнти:

  • Сир -1 кг;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 2/3 ст.;
  • Борошно або крохмаль 3 ст. л.;
  • Варення абрикосове – 150 гр..
Дивіться також:  Овочеве рагу з кабачками і картоплею

Спосіб приготування:

1. Сир змішайте з цукром і борошном. Яйця розділити на білок і жовток. Жовток відправляємо до сирної маси, добре розтираємо і перемішуємо з абрикосовим варенням.

На замітку!! Можна взяти будь-яку іншу варення, тільки не червоне. Щоб пудинг не забарвиться.

2. Білки збийте в густу піну і акуратно перемішайте з основною масою.

3. Кладемо все в змащену форму для випічки в розігріту духовку. Готуватися страва буде 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Після випічки даємо охолонути, а потім ріжемо на шматочки і подаємо на стіл.

Сирна запіканка, за великим рахунком, на любителя,але я сподіваюся, що завдяки моїй збірці, ви полюбите цей корисний десерт і будете радувати своїх близьких частіше, особливо актуально це блюдо на сніданок і полуденок. Всім гарного дня і гарного настрою!!