Сирна запіканка — 7 рецептів приготування запіканки як у дитячому садку

Здравствуйте мої шановні читачі та гості блогу! Сьогодні хочу надати вашій увазі підбірку рецептів дуже смачною і повітряної запіканки, смак якої знайомий багатьом з дитинства. Адже швидше за все з цим пудингом ви вперше познайомилися в дитячому саду.

Там нам готували різні варіанти: з родзинками і солодкою підливою, пропонували морквяну версію або рисову. Але однаковим було завжди умова випікання, тобто для цієї мети використовували духовку. Зараз мало що змінилося, проте в домашніх умовах стало можливим приготувати цей десерт і в мультиварці.

Я ж вирішила зібрати воєдино всі технології приготування, тому що є деякі відмінності в замісі сирного тіста. Але всі рецепти вдалі і дають дуже пишний результат.

Сучасні діти звичайно не всі люблять сирні страви, але я настійно рекомендую включати в раціон такий десерт, особливо якщо ваші діти не відвідують дитячий садок. Тим більше ласощі завжди можна урізноманітнити: подати з фруктами, згущеним молоком або полити шоколадом. Просто не забувайте про те, що сир дуже корисний, ну а якщо ваші малюки все-таки відмовляються від такої їжі, тоді спробуйте запропонувати їм сирники, може саме вони підкорять їх душу.

Рецепт сирної запіканки як у дитячому садку

А ми починаємо! І для початку хочу дати вам декілька корисних порад, щоб ваше частування завжди виходило, м’яким, пишним і шалено смачним.

  • По-перше, вибирайте свіжі та якісні продукти. Особливу увагу приділяйте сиру;
  • Цей корисний продукт перед початком завжди пропускайте через сито або розминайте вилкою;
  • По-друге, якщо ви використовуєте манку, то виділяйте час для її розбухання;
  • По-третє, родзинки теж необхідно попередньо замочувати;
  • По-четверте, цукор додавати за своїм смаком;
  • По-п’яте, молочні добавки вибирайте за своїм уподобанням. Можна використовувати молоко, сметану, вершкове масло;
  • Ну і по-шосте, не забувайте про гарний настрій.

Інгредієнти:

  • Сир — 1 кг;
  • Родзинки — 200 гр.;
  • Яйця — 5 шт.;
  • Цукор — 200 гр.;
  • Манна крупа — 180 гр.;
  • Вершкове масло — 100 гр.;
  • Молоко — 150 гр..

Спосіб приготування:

1. У першу чергу потрібно перетерти сир через сито, це додасть страві легкість.

2. Ізюм залийте окропом і дочекайтеся його розбухання. Потім злийте воду і просушіть.

3. В окремій мисці змішайте яйця і цукор.

За бажанням і для ароматності можна ще додати 10 гр. ванільного цукру.

4. Тепер підготовлену яєчно-цукрову суміш збийте міксером або блендером протягом 5 хвилин на середній швидкості.

Дивіться також:  Капуста тушкована - 10 рецептів дуже смачною тушкованої капусти

5. У збиту суміш додати манку, молоко, все добре перемішайте.

6. Тепер порційно вводите сир, при цьому постійно помішуйте консистенцію.

7. У завершенні додайте вершкове масло і збийте все міксером протягом 2 хвилин.

8. Получившеюся масу залиште в спокої на 10-15 хвилин. В цей час розігрійте духовку до 200 градусів.

9. Тепер додайте родзинки і все перемішайте.

10. Приготуйте форму для запікання. Для цього змастіть її маслом. Вилийте в неї сирну суміш.

11. Надішліть форму в розігріту духовку на 40-60 хвилин до появи золотистої скоринки. Трохи остудіть і розріжте на порційні шматочки.

Загрузка...

Покроковий рецепт приготування запіканки з манкою по госту

Наступний варіант виготовлення включає в себе рецептуру СРСР-івських часів, тому страва є максимально корисним і враховує всі особливості дитячого організму. А також містить невелику кількість цукру в складі.

Інгредієнти:

  • Сир — 500 гр.;
  • Яйце — 1-2 шт.;
  • Манна крупа — 50 гр.;
  • Цукор — 15 гр.;
  • Молоко — 225 мл

Спосіб приготування:

1. Протріть сир через сито, це обов’язкова умова. Потім налийте молоко і вбийте яйце. Все ретельно перемішайте.

2. Далі додайте манну крупу і цукор, знову все перемішайте.

3. Візьміть форму для запікання і змастіть її вершковим маслом. Увімкніть духовку і розігрійте її до 200 градусів.

4. Вилийте у форму нашу заготовку і випікайте 30-40 хвилин. Залишається трохи остудити частування і подавати з молочним соусом або свіжими ягодами.

Якщо ви не любите хрусткий вгору, то додатково, до моменту випікання, поверх маси розподіліть невелику кількість сметани. Тоді верхівка вийде м’якою.

Сирна запіканка з морквою як у садку

Зараз пропоную подивитися ролик, в якому готується десерт з додаванням тертої моркви. Виходить подвійна порція користі!

Вам знадобиться: сир, моркву, цукор, сметани, манна крупа, яйця, ванільний цукор (за бажанням).

Як приготувати запіканку без манки, але з родзинками

Цей метод самий мій улюблений. Так як я люблю солодкий варіант і з родзинками. Моя донька теж любить таке частування, так що раджу і рекомендую спробувати і вам.

Інгредієнти:

  • Сир 9% — 0,5 кг;
  • Яйця курячі — 4 шт.;
  • Цукор-пісок — 0,2 кг;
  • Масло вершкове — 50 гр.;
  • Ванільний цукор — 15 гр.;
  • Борошно — 2 ст. ложки;
  • Розпушувач тіста — 15 гр.;
  • Родзинки — 90 гр..
Дивіться також:  Вареники з картоплею: 6 покрокових рецептів для приготування вдома

Спосіб приготування:

1. Спочатку відокремте жовтки від білків. Потім і в жовтки і білки додайте по 100 гр. цукру.

2. Тепер збийте дві консистенції окремо міксером.

3. До збитим жовтків додайте розм’якшений виделкою сир, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло, перемішайте. Слідом введіть родзинки, борошно і розпушувач. Знову все перемішайте.

Родзинки перед додаванням бажано залити окропом і залишити хвилин на 10. Потім злийте воду і просушіть.

4. Далі до маси вилийте збиті білки, перемішайте.

5. Форму змастіть маслом і рівномірно розподіліть сирну суміш. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте десерт протягом 30 хвилин.

Загрузка...

Варіант приготування сирної запіканки з рисом

Таку їжу зізнаюся чесно я готую не часто, але для різноманітності іноді подаю на вечерю. Робиться все просто і швидко, але на смак не всім подобається.

Інгредієнти:

  • Сир — 170 гр.;
  • Варений рис — 150 гр.;
  • Яйце — 1 шт + 1 білок;
  • Цукор — 40 гр.;
  • Сметана — 140 гр.;
  • Сіль — щіпка;
  • Ванільний цукор — 1 гр.;
  • Масло вершкове — 50 гр.;
  • Сухарі панірувальні — жменька.

Спосіб приготування:

  1. Масло розтопіть на водяній бані і остудіть.
  2. Сир пропустіть через сито і змішайте з заздалегідь відвареним рисом.
  3. Ціле яйце збийте з білком і розділіть масу навпіл. В одну частину додайте ванільний і простий цукор, збийте до легкої піни. А ось другу частину потрібно з’єднати зі сметаною.
  4. У сирну суміш введіть солодку яєчну заготівлю, додайте сіль і влийте розтоплене масло. Все добре перемішайте і залиште на 7 хвилин у спокої.
  5. А поки підготуйте форму для запікання. Змастіть їх маслом, а потім трохи присипте сухарями.
  6. Тепер рівномірно розподіліть підготовлену сирну масу, а зверху залийте все сумішшю з яєць і сметани. Надішліть запікатися в духовку на 40 хвилин при температурі 190 градусів. Зверху можна прикрасити ласощі варенням або просто полити сметаною.

Робимо пудинг з сиру в мультиварці

Звичайно ж не можу не опублікувати рецепт готування в мультиварці. В принципі тут саме головне, як і в попередніх варіантах правильно завести тісто. Так що як не крути, а поради та рекомендації виконувати потрібно строго по наступному фото рецептом.

Дивіться також:  Кабачки в духовці - 8 швидких і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • Яйця — 5 шт.;
  • Цукор — 2/3 ст.;
  • Манна крупа — 1/2 ст.;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Сир — 500 гр.;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка;
  • Ванілін — за бажанням.

Спосіб приготування:

1. У миску налийте кефір, додайте манку, розмішайте. Залиште до набухання манної крупи.

2. Сир ж перетріть через сито, з’єднайте з жовтками, розпушувачем і додати ванілін.

3. З’єднайте кефірну суміш з сирною, трохи збийте міксером.

4. Окремо збийте білки з цукром. І спочатку введіть третина цієї маси в загальну консистенцію, перемішайте. Потім акуратно додати інші білки, розмішайте.

5. Чашу мультиварки змастіть маслом і покладіть в неї наше тісто. Увімкніть режим «Випічка» на 45 хвилин. Потім залиште в режимі підігріву хвилин на 50. Відключіть підігрів і почекайте 10 хвилин.

6. Акуратно вийміть наш тортик і прикрасьте на свій розсуд.

Відео рецепт приготування запіканки в духовці

Ну і ще раз детальний майстер клас з випікання десерту в духовці. Якщо у вас залишилися питання, то рекомендую цей сюжет до перегляду.

А також хочеться відзначити те, що який би спосіб приготування ви не вибрали, пам’ятайте, що сирну запіканку в саду дуже часто подають з солодкою підливою, що робить її особливою на смак. Тому на завершення ділюся супер рецептом її приготування.

Підлива для сирної запіканки як у дитячому садку

Так що тримайте технологію готування, зберігайте собі в закладки і не загубіть!

Інгредієнти:

  • Молоко — 200 мл;
  • Борошно — 2 ч. ложки;
  • Тепла вода — 2-3 ст. ложки;
  • Цукор — за смаком;
  • Сметана — 1-2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

Налийте Молоко в кухлик і доведіть до кипіння. Окремо змішайте воду і борошно так, щоб не було грудочок. Цю борошняну суміш тонкою цівкою влийте в закипаюче молоко, постійно помішуючи консистенцію. Далі, не перестаючи заважати, знову доведіть масу до кипіння і загустіння. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Потім додайте цукор, сметану і ретельно все перемішайте. Поливайте солодкою підливою пудинг або сирники.

Бажаю всім приємного апетиту! І до зустрічі!