Щавлевий суп. Покрокові рецепти зі свіжого та консервованого щавлю з фото

Всім добрий день!! Не знаю як у вас, а от у нашій Тульської області погода не шепоче… Вже який день йде дощ і сонечка не видно. 😥 Настрій зовсім не літній!! І щоб якось поправити ситуацію і повернути в сім’ю щасливі моменти літа, я намагаюся в ці дні готувати страви з ароматами літньої кухні. 😉

На цьому тижні я готувала суп з щавлю, і походивши по паутинам інтернету, виявилося що варіантів приготування цього продукту велике безліч. Мені захотілося зібрати воєдино найпопулярніші рецепти супів із зелених листочків цього багатого вітамінами рослини. І звичайно ж, поділитися з вами. Дуже хотілося б дізнатися, а які ви любите борщ? і чи подобається вам ця травичка з особливою кислинкою?! Тому що ми, наприклад, любимо не тільки супи, але і салати, перші і другі страви, і, звичайно ж, солодкі пиріжки.

Щавлевий суп класичний рецепт з яйцем

Повторюся ще раз, що найпопулярніше блюдо з щавлю це звичайно ж суп. Традиційно готується це весняно-літнє блюдо на курячому бульйоні і обов’язково з яйцем. Хоча багато хто до класики жанру відносять зелені щи без м’яса. Причому яйця можна використовувати як варені, так і сирі. Це надає супу ситності і особливий смак.

Нам знадобиться:

курячий окіст — 1 шт.

картопля — 5-6 шт.

ріпчаста цибуля — 1 шт.

морква — 1 шт.

яйця — 3-4 шт.

щавель — 400 гр.

сіль, перець, спеції — за смаком

зелень — за смаком і за бажанням

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Спочатку необхідно промити яйця і залити їх холодною водою. В цю ж воду кладемо стегенце. Доводимо до кипіння. Через 10 хвилин після закипання яйця прибираємо, а м’ясо нехай вариться до готовності.

 

2. Тим часом покришіть ножем цибулю, моркву натріть на тертці, картоплю поріжте на кубики, зелень дрібно порубаєте.

3. Зробимо піджарку. Для це цибулю і моркву обсмажте на сковороді з рослинним м’ясом.

4. Тепер в бульйон можна додати картоплю. Поки вариться картопля, м’ясо встигне до варитися.

5. Як тільки яйця охолонуть, очистіть їх і поріжте на дрібні кубики.

6. Як тільки м’ясо з картоплею будуть готові додаємо піджарку.

7. Далі додаємо порубані яйця.

8. Висипаємо всю заготовлену зелень разом з дрібно порізаним щавлем.

9. Додаємо сіль, перець, спеції за смаком.

10. Доводимо до кипіння і варимо ще пару хвилин.

11. Наш борщ зі щавлем готовий. Я дуже люблю такий супчик зі сметаною. Дуже смачно виходить.

Загрузка...

Щавлевий суп класичний рецепт з яйцем без м’яса

Як я вже говорила, такий продукт можна готувати як з м’ясом, так і без. Використовуючи при цьому і свіжі або заморожені овочі.

Нам знадобиться:

1 кг щавлю

4 варених курячих яйця

250 грамів свіжих огірків

150 грамів ріпчастої цибулі

150 грамів сметани

2-3 штуки картоплі

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Перше що потрібно зробити, це добре перебрати і промити листя в холодній воді, потім нарізати їх, і залити киплячою водою, після чого варити десять хвилин.
  2. Далі дрібно шаткуємо цибулю, а огірки режим тонкими скибочками.
  3. До нашого не м’ясного бульйону додаємо дрібно порізану картоплю, трохи відварюємо, потім натерті курячі білки, цибулю, огірки, заправте суп сіллю за смаком, можна покласти сметану з розтертими в пюре жовтками, а також злегка присипати свіжою зеленню. Готуємо до готовності картоплі.
Дивіться також:  Окрошка на квасі рецепт класичний

Цей рецепт швидкий і легкий, а також вважається пісним.

Борщ з щавлю на курячому бульйоні

А тепер давайте приготуємо щавлевий суп на курячому бульйоні і з сирим яйцем.

Нам знадобиться:

курка — 300 гр.

щавель — 250 гр.

вершкове масло — 2 ст. ложки

борошно — 0,5 ст. ложки

вершки — 0,5 склянки

жовток яєчний — 2 шт.

вода — 2 літри

сіль, перець — за смаком

спеції — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Зварити крутий курячий бульйон. Для цього використовувати шматок курки з кісточками.

2. Щавель перебрати, промити і нарізати соломкою.

3. У сковороді нагріти вершкове масло і згасити нарізані листочки 5 хвилин. Потім всипати борошно, перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.

4. Залити вміст бульйоном, посолити за смаком і додати улюблені спеції. Варити на дуже повільному вогні 10 хвилин, стежити, щоб бульйон не клекотів.

5. Перед подачею борщ заправити сумішшю з сирих жовтків і вершків. Дуже смачно подати такі щи з сухариками.

Як приготувати щавлевий суп з яловичини

Даний рецепт страви дуже схожий за інгредієнтами та рецептурою з зеленим борщем, який також готується з щавлю замість капусти. Такий суп можна готувати цілий рік. Щавель у цьому рецепті використовується свіжий, але його можна замінити і сушеним. Замість яловичини можна використовувати свинину. Суп не тільки смачний, освіжаючий, але ще й корисний, тому що містить вітамін С.

Нам знадобиться:

Яловичина — 300 грам

Морква — 1 штука

Картопля — 2 штуки

Кріп, петрушка, зелена цибуля — за смаком

Пучок щавлю — 1 штука

Яйця — 2 штуки

Сметана — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Яловичину промити, покласти в каструлю, залити холодною водою і поставити варитися на середній вогонь.

2. Яловичину необхідно довести до кипіння, потім зменшити вогонь. Зніміть піну, потім зробіть слабкий вогонь і варіть близько години. Картоплю нарізати кубиками, щавель, зелений лук дрібно порубати, моркву нарізати кружечками. Спочатку в каструлю покладіть картоплю, через 10 хвилин все інше.

3. Через 5 хвилин, посоліть, поперчіть. Варити ще кілька хвилин на повільному вогні . Потім дістаньте м’ясо і наріжте його на маленькі шматочки, потім поверніть назад в каструлю. Поки суп нудиться, відварюємо круто яйця, очищаємо їх і нарізаємо кубиками. Кладемо на дно тарілки.

Дивіться також:  Окрошка на кефірі - 8 покрокових рецептів приготування окрошки

4. Готовий суп наливаємо у тарілки і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Загрузка...

Суп з щавлю з тушонкою. Відео рецепт

А це швидкий дачний варіант щавлевого супу. Зелені щі готують на бульйоні, приготований з баночки тушонки. Для вас простий відео рецепт цієї страви.

Зелений борщ з щавлю консервуючого

Страва, приготована за цим рецептом виходить дуже смачним, і ні чим не відрізняється від звичайного супу з свіжого щавлю. Так як консервування дозволяє зберегти кислоту і особливий смак зеленого листя.

Нам знадобиться:

М’ясний бульйон — 2 л

Картопля — 4 шт.

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Морква — 1 шт.

Щавель консервований — 250 мл

Рослинна олія — 2 ст. л.

Томат домашній — 250 мл

Яйця варені — 4 шт.

Перець солодкий — за смаком

Сіль, перець — за смаком

Спеції — за смаком

Зелень — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Приготуйте м’ясний бульйон. Картоплю помити, очистити, нарізати кубиками, промити у воді і додати в киплячий бульйон.
  2. Цибулю почистити, нарізати на кубики.
  3. Морква помити, очистити, нарізати соломкою.
  4. Перець солодкий помити, видалити плодоніжку й насіння, нарізати соломкою.
  5. Цибулю і моркву обсмажити на рослинному маслі, потім додати перець, нехай гаситься 5 хвилин.
  6. Для зеленого борщу візьмемо консервований щавель. Кількість щавлю беріть по своєму смаку.
  7. Як звариться картопля, тоді можна додавати і щавель.
  8. До обсмажених овочів додаємо томат або томатну пасту. Засмажку тушкувати 5 хвилин.
  9. Варені яйця очистити і нарізати спеціальної сіточкою для яєць або нарізати ножем на кубики.
  10. У каструлю додати зажарку, яйця, сіль, перець, спеції, довести до смаку.
  11. Нам знадобиться зелень. Додаємо в борщ у самому кінці варіння.
  12. Даємо борщу настоятися хвилин 20.
  13. Перед подачею на стіл в борщ можна додати сметану. Смачний і ситний вийшов зелений борщ! Приємного апетиту!

Борщ з щавлю та кропиви (шпинату)

Такий суп із зеленню сподобається будь-якому, особливо в літній період. Так всі інгредієнти під рукою!! А кропиву можна замінити на шпинат.

Нам знадобиться:

вода — 2,5 л

кропива свіжа — 300 гр.

масло рослинне — 2 ст. л.

свинячі реберця — 500 гр.

кріп — 1 пучок

яйця — 2 шт.

картопля — 2 шт.

цибуля ріпчаста — 1 шт.

овочева приправа — 1 ст. л.

сметана — 3 ст. л.

щавель свіжий — 200 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Кісточки ретельно промити в проточній воді і розрізати вздовж на окремі реберця.

2. Підготовлені кістки покласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння, різко знизити нагрів, зняти піну і продовжувати варити майже без кипіння до м’якості м’яса.

Дивіться також:  Окрошка на квасі рецепт класичний

3. Молоду кропиву ретельно вимити, опустити в киплячу воду і проварити протягом 5 хвилин.

4. Відкинути кропиву на друшляк і дати стекти рідини.

5. Щавель добре промити.

6. Пропустити відварену кропиву і щавель через дрібну решітку м’ясорубки.

7. Картоплю очистити, вимити й нарізати скибочками.

8. Опустити картоплю в бульйон і відварити до м’якості.

9. Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.

10. Цибулю обсмажити на жирі до легкого підрум’янення.

11. У киплячий бульйон з картоплею опустити цибулю, щавель з кропивою і додати за смаком овочеву приправу. Проварити щі протягом 10-15 хвилин.

12. Яйця відварити круто, очистити і нарізати кубиками.

13. При подачі в тарілку покласти 1 ст. л. подрібнених яєць, залити їх щами, заправити сметаною і посипати рубаною зеленню кропу.

Наш вітамінний і дуже смачний суп готовий. Пригощайтеся!!

Рецепт щавлевого борщу з квасолею в мультиварці

Урізноманітнити цей продукт можна за допомогою квасолі. Такий суп виходить дуже ситним та смачним, а приготований в мультиварці ще і не займе багато часу.

Нам знадобиться:

м’ясний бульйон 2,5 л

1 баночка консервованої червоної квасолі

картопля очищений 500 гр.

1 середня цибулина

1/2 морквини

3 середніх помідора

зелень кропу і цибулі

великий пучок щавлю

спеції за смаком

рослинна олія 4 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Готовий холодний бульйон налийте в чашу мультиварки.
  2. Картоплю нарізаємо на шматочки, цибулю і моркву дрібно ріжемо, помідори шаткуємо на маленькі шматочки. Шкірку з них краще заздалегідь прибрати, обдавши їх попередньо окропом.
  3. Щавель і зелень дрібно шаткуємо.
  4. Додаємо до бульйону овочі, зелень, рослинне масло, квасолю, спеції за смаком.
  5. Включаємо режим «Суп» або «Бобові» і варимо до готовності.

Суп з щавлю і бурякової гички

Пропоную варіант холодного супу. Такий варіант дуже актуальний у спекотне літо.

Нам знадобиться:

щавель — 200 гр.

бадилля бурякова — 200 гр.

огірок — 1 шт.

редис — 100 гр.

цибулю зелений — 50 гр.

кріп (зелень) — 30 гр.

сметана — 1/4 склянки

сіль — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Бурякову гичку промийте, дрібно наріжте, залийте гарячою водою і варіть 10 хвилин. Додайте промитий і дрібно нарізаний щавель, варіть ще 10 хвилин, потім посоліть і остудіть.

2. Огірок, редис наріжте скибочками, зелену цибулю і зелень наріжте. Всі залийте холодним відваром з бадиллям і щавлем. Окремо подайте сметану.

На цьому цікавому рецепті я закінчую статтю. Якщо у вас є питання, пишіть, я постараюся відповісти. 😉 Бажаю всім гарного настрою і сонячного літа!! Поки, поки!!

З повагою, Тетяна Кашицина.