Шашлик зі свинини. Найсмачніші маринади, щоб мясо було соковитим і смачним.

Добрий день, мої читачі. Травневі свята позаду, але відкриття дачного сезону ще триває. А за традицією виїзд на дачу асоціюються з приготуванням шашлику. З чого тільки не готують — з свинини, баранини, риби, курячого м’яса. Я хочу сьогодні поговорити про смачну м’якому шашлику з свинини.

Особливості приготування м’якого шашлику з свинини

  1. Попередньо м’ясо повинно бути нарізано шматочками (розміром від 3 до 5 см).
  2. Маринувати м’ясо краще в скляному, глиняному або емальованому посуді 3-4 години. Для цих цілей рекомендується використовувати дерев’яну (поглинаючу сік) або алюмінієву (виділяє шкідливі речовини) посуд.
  3. В якості основних компонентів для маринаду використовуються сіль, цибуля і перець. При цьому важливо не пересолити м’ясо, оскільки воно надасть більшу кількість соку і стане сухим.
  4. Також для маринування компоненти краще укладати шарами (спочатку шар цибулі, потім посипають сіллю, перцем, а потім м’ясо).
  5. Що стосується оцту, то він може бути доданий в жорстке або несвіже м’ясо. В інших випадках його додавати не варто, тому що блюдо вийде сухим.
  6. Для рівномірного підсмажування краще розмістити більш великі шматки посередині, де більше спека.
  7. Смажити шашлик краще на дровах з дуба, берези, липи, груші, яблуні, сливи, вишні. Такі дрова практично не утворюють диму при горінні, і від них залишається багато вугілля, що необхідно для приготування цієї страви. Одним з кращих видів дров для приготування шашлику є виноградна лоза, а ось хвойні породи дерев краще не використовувати, оскільки страва збереже смолистий присмак навіть при вживанні його з будь-якими соусами.

А тепер детальніше поговоримо про маринаді для шашлику з свинини. Якщо ви готуєте смачний шашлик з іншого м’яса або риби, то виберіть найкращий маринад для шашлику тут.

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею

Маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею по праву вважається класичним маринадом для шашликів. Давайте детальніше розберемо його спосіб приготування.

Нам знадобиться:

цибуля ріпчаста — 500 гр.

оцет — 3 ч. л.

спеції — 3 ст. л.

сіль — 1/2 ст. л.

свинина — 1,5 кг

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Спочатку необхідно підготувати м’ясо для маринування. М’ясо повинно бути кімнатної температури, тому покладіть його з холодильника заздалегідь. Перед нарізанням обов’язково помийте м’ясо. При нарізуванні м’яса дуже важливо, щоб шматки не вийшли великими і не маленькими, оскільки в першому випадку ми ризикуємо отримати не просмажений всередині і зовні сухий шашлик, а у другому – просто сухий. Ідеальні шматки – десь 5х5 см, ну або близько того.

2. Тепер поріжемо цибулю. Цибулю в маринаді відіграє чи не основну роль після м’яса, природно. Він просочує м’ясо своїм соком, роблячи його надзвичайно ніжним. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до м’яса.

Порада: якщо цибулі мало або хочеться більш соковитий шашлик – тоді цибулю тремо на тертці. Лука знадобитися в 2 рази менше!

3. Тепер посипте все заздалегідь приготованими спеціями, в цілому на 1,5 кг м’яса йде десь 2-3 столові ложки без гірки. І залийте оцтовим розчином (3 ч. л. оцту 70% на склянку води).

4. Все добре перемішайте, пам’ятайте м’ясо і цибулю. Накрийте чашку харчовою плівкою і залиште настоюватися на кілька годин. Я зазвичай ставлю в холодильник, хоча моя мама завжди залишає м’ясо на дачній столику в каструлі.

5. Як тільки м’ясо замаринувалося, одягаємо його на шампури, бажано, щоб шматочки були розташовані впритул один до одного і мали максимально схожий розмір – це важливо для рівномірного приготування.

6. Підготуйте вугілля для смаження. Починайте смажити шашлик. Рекомендую перевертати м’ясо не дуже часто, щоб воно не втрачало свою соковитість, але і не дуже рідко, щоб не довелося їсти угольки. Добре промаринованное м’ясо готується досить швидко – хвилин 15.

7. Готовий шашлик дуже смачно їсти зі свіжими огірками, помідорами і свіжим цибулею. Приємного апетиту!!

Рецепт маринаду для шашлику по-кавказьки. Смачне, соковите м’ясо

Зазвичай шашлик по-кавказьки готують з свинячої шиї, замаринованной у гранатовому соку. Як ми знаємо, гранатовий сік — незмінний атрибут кавказької кухні, тому і назва така.

Шашлик по-кавказьки з свинини виходить дуже смачним і ніжним. Маринад з гранатового соку надає м’ясу дуже цікаву ніжну нотку і кислинку. Я раджу маринувати шашлик по-кавказьки зі свинини з вечора, щоб він встиг добре просочитися. Шашлик обов’язково повинен добре просочитися гранатовим маринадом, інакше втратиться весь смак шашлику. Бажаю удачі у приготуванні. 😉

Нам знадобиться:

Свиняча шия — 2 кг

Цибуля — 4 шт.

Гранатовий сік — 2 ст.

Червоний винний оцет — 3 ст. л. (або сік половини лимона)

Сіль, перець — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Дивіться також:  Свинина на сковороді: 9 простих і смачних рецептів

1. М’ясо добре промийте і просушіть.

2. Приступайте до нарізки м’яса. Шматочки повинні бути ні великим, ні маленьким. Але краще робіть їх побільше.

3. Цибулю нарізаємо кільцями і півкільцями.

4. В зручну посуд покладіть м’ясо і цибулю. Гарненько посоліть його, поперчіть. Руками все перемішайте. Заважати і тиснути м’ясо слід протягом 5-7 хвилин.

5. Потім додайте оцет або лимон і залийте м’ясо гранатовим соком. Сік повинен повністю покривати кожен шматочок, якщо буде мало соку, додайте ще. Ще раз все добре перемішайте руками, накрийте кришкою і поставте в холодильник на всю ніч.

6. Розведіть досить сильні вугілля. М’ясо нанизати на шампури і обсмажуйте близько 20 хвилин, постійно перевертаючи шашлик.

Соковитий шашлик зі свинини готовий!!

Маринад для шашлику з свинини на кефірі

Для мене самий ніжний і соковитий шашлик виходить в маринаді на кефірі.

Вважається, що рецепт маринування м’яса для шашлику в кефірі, спочатку з’явився в східних країнах, проте тепер його можна справедливо назвати інтернаціональним: так люблять маринувати м’ясо в різних країнах у будь-якому куточку світу, де їдять шашлик.

Нам знадобиться:

2,5 кг свинячої шиї

500 мл кефіру 2,5%

1 пучок свіжого базиліка

суміш перців

сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Свинячу вирізку або шию нарізати порційними шматочками для шашлику по 3-4 див.
  2. Суміш мелених перців всипати в кефір, додати дрібно рубаний базилік, перемішати, не солити.
  3. Викласти в кефір з приправами м’ясо, перемішати і прибрати його в холод для маринування мінімум на 3ч, можна – на добу.
  4. Діставши замариновавшуюся свинину з холодильника, підсолити, перемішати, потім нанизати м’ясо на шампури і смажити на мангалі звичайним способом, періодично повертаючи, до зарум’янювання і готовності.

Шашлик зі свинини в кефірі оцінять всі любителі цієї страви.

Маринад для м’якого м’яса з лимоном і цибулею. Шашлик з свинини

Хочу поділитися з вами найбільш простим способом приготування шашлику в маринаді з цибулі та лимона. Цей рецепт дуже любить мій тато. Так що я думаю, ваші чоловіки теж його оцінять.

Нам знадобиться:

Свинина — 5 кг

Цибуля ріпчаста — 8 шт.

Лимон — 4 шт.

Сіль — 4 ст. л.

Спеції — 2 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Для свинячого шашлику краще всього вибрати бескостную корейку або шийну частину, а друга трохи жирніше. Отже, свинину потрібно порізати не дуже великими шматками, розміром 4-5 сантиметрів.

2. Цибулю порізати півкільцями, пом’яти руками і перемішати з м’ясом. Лимони розрізати навпіл, вичавити лимонний сік в м’ясо, відправити туди ж половинки лимонів. Залишити м’ясо в теплому місці як мінімум на 4-5 годин, краще на ніч.

3. В мангалі перед укладанням на нього шампурів повинні залишитися тільки добре прогоріли жар. Смажити шашлик потрібно постійно перевертаючи 15-20 хвилин. Перевірити готовність м’яса можна зробивши глибокий надріз на великому шматку.

А ви пробували шашлик в лимонному маринаді?! Скоріше пишіть свої відгуки в коментарях. 😀

Маринад для шашлику з свинини на мінералці. Відео рецепт

Головним інгредієнтом наступного маринаду для шашлику є мінералка.

Свиняче м’ясо з мінеральною водою виходить соковитим, м’яким і ніжним. А відбувається це тому, що газована вода добре «розпушує» м’ясні волокна, а ще дозволяє їм ще глибше вбирати всі аромати доданих спецій.

І ще одна перевага має маринад на мінералці для шашлику з свинини. Вода має нейтральний смак, який не змінює смакових якостей м’яса. Швидше дивимося відео рецепт апетитного маринаду для шашлику:

Маринад для шашлику з свинини з помідорами та цибулею. Покроковий рецепт фото

Щоб шашлик вийшов відмінним, потрібно знати, як правильно приготувати смачний маринад для свинини на шашлик. Тому зараз ми розглянемо рецепт шашлику з свинини з помідорами та цибулею.

Нам знадобиться:

Свиняча шия -1,5 кг

Цибуля ріпчаста — 2 шт.

Перець — за смаком

Свіжі помідори — 200-300 гр.

Сіль — 1 ч. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Дивіться також:  Мясо по-французьки в духовці смачний рецепт

1. М’ясо треба нарізати не дуже великими шматочками, не більше 5 см кожен.

2. Тепер займемося помідорами. Для того щоб помідори краще пускали сік, з них треба зняти шкірку. Після того як очистіть помідори від шкірки, їх потрібно дуже дрібно нарізати або подрібнити в блендері.

3. Цибуля миємо, чистимо й нарізаємо півкільцями. Щоб цибуля дав сік, додайте до нього солі і потисніть руками. Після цього зміщайте свинину, цибулю, помідори чорний перець і ретельно переміщуйте. Дайте промаринуватися м’яса протягом 3-х годин. По закінченню часу, нанизуємо м’ясо на шампур і готуємо шашлик зі свинини на вугіллі, поки м’ясо не підрум’яниться з усіх боків.

Візьміть на замітку: скільки смажити шашлик зі свинини на мангалі? – смажитися протягом 30-50 хвилин, поки шматочки не стануть золотистими, а сік з м’яса не стане прозорим. Час безпосередньо залежить від розміру шматочків м’яса.

Маринад для шашлику по-вірменськи. Соковитий шашлик з свинини

Шашлик по-вірменськи — це класика жанру, хто ж не любить такий шашлик?! Представлений спосіб маринування може зацікавити любителів шашлику кількома своїми властивостями. Процес маринування може становити близько 40 хвилин, при цьому в такому маринаді м’ясо може стояти навіть не в холодильнику протягом трьох днів, і не зіпсується. Головне при цьому не залишати його під прямим сонцем, і можна бути впевненим у якості продукту. Також варто відзначити, що при використанні такого маринаду м’ясо набагато швидше готуватися. Час приготування часом скорочується в 2 рази.

Нам знадобиться:

Свинина м’якоть (або окіст) — 1,5 кг
Рослинне масло — 100 мл
Цибулю — близько 0,5 кг
Хмелі сунелі — 1 ч. л.
Чорний перець горошком — 1 ч. л.
Запашний перець горошком — 1 ч. л.
Коріандр в зернах — за смаком
Сіль — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Приготуйте маринад. Для цього рослинне масло з’єднайте з подрібненими (давленными) чорним перцем, запашним перцем, коріандром, сумішшю хмелі сунелі і дрібно січеною однієї луковкой. Перемішайте. З сіллю зачекаєте, вона стане в нагоді перед смаженням.

2. Очистіть цибулю, і в обов’язковому порядку залиште «хвостики», а можна ще й «носики». Це робиться для того, щоб при розрізуванні четвертинки цибулини не розпадалися. Вони будуть потім насаживаться на шампур, смажитися над вугіллям разом з м’ясом, і при цьому збережуть свою форму.

3. М’ясо свинини нарізати на шматки і покласти в маринад разом з цибулею.

4. Перемішайте так, щоб маринад потрапив на кожен шматок м’яса і четвертинки лука були рівномірно розподілені між шматками м’яса. Ті четвертинки цибулі, які виявляться зверху, повинні бути розміщені зрізами вниз. До використання зберігайте м’ясо в маринаді в холодильнику і дістаньте його не менш ніж за 1,5 години до приготування.

5. До моменту, коли вугілля в мангалі будуть розпечені і готові, щоб смажити шашлики, настроміть шматки м’яса упереміш з шматками лука. Злегка посоліть шашлик перед смаженням. Щільно м’ясо один одному не зрушуйте, нехай залишиться можливість шампуру між шматками м’яса розжарюватися і віддавати своє тепло. Смажте шашлик зі свинини до повної готовності м’яса.

6. Шашлик зі свинини по-вірменськи готовий!! Яка краса і смакота!! Пальчики оближеш!!

Мені вже захотілося бігом бігти на природу і смажити м’ясо за цим рецептом!! 😎

 Маринад для шашлику з свинини з томатним соком

Шашлик – це особливий ритуал, який з самого початку і до самого кінця просякнутий духом радості і свята, навіть якщо не календарного, то свята душі і тіла. Давайте тепер спробуємо шашлик, маринований в томатному соку.

Нам знадобиться:

1 кг свинини

500 кг цибулі

2 літри томатного соку

трохи оцту

цибулю, перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Поріжте м’ясо на однакові шматки.

2. Цибулю наріжте кільцями.

3. Далі знадобиться велика каструля або навіть миска. У неї укладете шар м’яса. Потім викладіть цибулю кільцями, потім знову мяско, і знову цибулю. Можна додати трохи оцту. Потім залийте томатним соком.

Дивіться також:  Манти з гарбузом і мясом. Як приготувати манти по-узбецьки з гарбуза і фаршу

4. Залиште м’ясо на ніч під невеликим вантажем. Вранці можна вирушати на природу та розводити багаття. М’ясо нанизати на шампури, чергуючи з цибулею.

5. Обсмажте м’ясо на вугіллі. Якщо десь з’явиться вогонь, пригасите його невеликою кількістю води. М’ясо готуватися швидко кожна партія буде готова вже через 30 хвилин. Приємного вам апетиту!

А ви знаєте звідки з’явився шашлик? Так ніхто толком і не знає. Хтось каже, що перший шашлик їли наші предки ще 4000 років тому, хтось каже, що він з’явився набагато пізніше. Але нам це не заважає їсти шашлик зі свинини, яловичини, баранини, осетра, курки, риби, грибів. Загалом з будь-яких продуктів. Найприємніше в цьому блюді, що воно обов’язково збирає приємну компанію.

Маринад для шашлику з свинини на вині

Шашлик з свинини у вині по праву претендує на те, щоб стати коронним блюдом будь-якого заміського пікніка, адже він виходить м’яким, соковитим, неймовірно ароматним і дуже смачним. Рецепт маринаду простий, але страва виходить чудовим.

Нам знадобиться:

Свинина — 1 кг

Біле сухе вино — 200 мл

Цибуля ріпчаста — 3-4 шт.

Сіль — 1 ч. л.

Імбирний корінь

Суміш перців

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Кілограм промитої і очищеної від дрібних кісточок і плівок свіжої свинини (охолоджена шия, лопатка, вирізка) нарізаємо кубиками зі стороною 4-5 см і викладаємо в ємність.
  2. Нарізаємо кільцями 4-5 великих цибулин. Відправляємо нарізану цибулю до свинини.
  3. Близько 1-2 см очищеного імбирного кореня подрібнюємо ножем і теж викладаємо до м’яса. Туди ж іде ½ ч. л. суміші з 5-ти перців. На даному етапі свинину не солимо, інакше вона віддасть всі соки і стане дуже жорсткою. Вливаємо в м’ясо зі спеціями склянку білого сухого вина і все перемішуємо. Маринуємо свинину у вині не менше години.
  4. Промаринованное м’ясо віджимаємо від надлишків маринаду і ось тепер солимо. Потім нанизуємо свинину на дерев’яні шпажки, попередньо змочивши їх у воді, щоб не підгоріли. Якщо хочете, можете подекуди прокласти свинину великими шматочками цибулі.
  5. Смажимо шашлик зі свинини на розпечених вугіллях близько 40 хвилин, регулярно повертаючи для рівномірного прожарювання. Дуже рекомендуємо під час обжарювання поливати свинину гранатовим соком, який зробить її м’якше, духмяне і смачніше. Готовність м’яса перевіряємо розрізанням самого великого шматка: він повинен бути м’яким і виділяти чистий сік без крові.

Сучасний рецепт маринаду для шашлику на майонезі. Фото рецепт

Як ви зрозуміли, існує маса способів приготування свинячого шашлику. З приводу того, як краще замаринувати шашлик зі свинини (у вині, в пиві, в оцті, в кефірі, в майонезі) ведуться регулярні спори: пропонуються численні варіанти маринадів, і складних, і простих у виконанні. Перераховані вище маринади ми з вами вже розглянули, залишився маринад в майонезі, про нього вам зараз і розповім.

Нам знадобиться:

Свинина 2 кг

Цибуля – 10 шт.

Майонез — 500 мл

Сіль – за смаком

Спеції для шашлику

Чорний перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Свіжу свинину миємо й подрібнюємо досить великими шматочками (так шашлик виходить максимально соковитим). Укладаємо м’ясо в глибоку ємність. Очищаємо цибулю та нарізаємо великими кільцями, додаємо до свинини, перемішуємо і даємо настоятися, щоб м’ясо пустило сік.

2. Далі виготовляємо маринад для шашлику з свинини з майонезом. У підготовлений посуд виливаємо майонез і з’єднуємо зі спеціями і чорним перцем. Додаємо м’ясо і цибулю, ретельно перемішуючи. Солимо – трохи пізніше. Відправляємо ємність в холодильник. Розумним буде ввечері замаринувати шашлик, якщо вранці збираєтеся їхати на пікнік на природу.

3. Залишилося обсмажити м’ясо на вугіллі.

Наш соковитий і м’який шашлик готовий.

Ну що ж, свинячий шашлик — приголомшлива страва. По-перше, майже завжди й у всіх вдається. По-друге, у процесі готування втрачається частина шкідливого жиру, а опинившись на столі, зберігаються всі корисності. По-третє, він соковитий, так як жирку в свинині більше, ніж в яловичині або курятині. Я бажаю, щоб ваші шашлики завжди виходили ароматними, смачними, соковитими. А до теми шашликів ми ще повернемося, обіцяю))

З повагою, Тетяна Кашицина.