Шашлик з риби на мангалі. Яку рибу вибрати і як приготувати шашлик з риби

Вітаю!

Сьогодні будемо вчитися готувати шашлик. Та непростий, а золотий 😀 , а точніше рибний. Уявляєте, таке теж буває! Він не тільки просто і швидко готується, але ще і чудовий, ніжний і соковитий смак.

Багато хто подумає, що це все-таки не дуже вдалий варіант, адже рибка має кісточки і їсти її на природі не зовсім зручно. А ось і ні. Виберіть філе великих сортів, або ж просто візьміть велику рыбеху, в якій відповідно буде зовсім небагато дрібних кісток, а от великі від смаження самі відваляться).

Це блюдо дуже корисне, тому не нехтуйте ним і хоч зрідка, але готуйте. Хоча я думаю, що якщо ви використаєте всі рецепти з даної збірки, ви закохаєтесь в таку страву і будете готувати рибний шашлик нарівні зі свинячим або курячим.

До речі, паралельно або додачу можна обсмажувати ще овочі та інші морепродукти. Ну і м’ясної шашлик теж буде доречний.

Яку рибу вибрати, щоб приготувати шашлик з риби на мангалі

Перш ніж приступити до приготування такого цікавого страви, давайте спочатку дізнаємося про те, яку ж рибу все-таки краще всього використовувати, щоб страва вийшла на славу і порадував всіх своїм бездоганним смаком.

Отже, для рибного шашличка в принципі підійде будь-яка рибка, головне, щоб вона була середнього або великого розміру, свіжа і жирненька, ну і не кістлява. При цьому середню рыбеху смажте прямо цілком, а от велику — краще попередньо нарізати на стейки. А ось той вид риби, який швидко розвалюється, наприклад палтус або тріска, найкраще готувати в спеціальних решітках для барбекю.

Найпопулярніші і підходящі сорти риби для шашлику наступні: осетер, лосось, пангасіус, скумбрія, морський лящ, короп, сібас, пикща, сьомга, тунець, тріска, дорада.

При цьому не обов’язково робити якийсь особливий маринад, свіжий продукт і так вийде шалено смачним, хоча, звичайно, для пікантності можна додати різні спеції, свіжі трави, цитрусові.

І для затравки кидаю вам відео-рецепт маринування та приготування шашлику з великої рибки.

Загрузка...

Шашлик з риби на мангалі — покроковий рецепт

Щоб ви з першого разу закохалися в таку страву, я поділюся з вами своїм улюбленим способом приготування. Він просто приголомшливий. Всі, хто пробував таку страву, просто в захваті. Загалом, готуйте самі, пробуйте і пишіть коментарі про смак).

Інгредієнти:

  • Лосось — 1 кг;
  • Лимон — 2 шт.;
  • Перець, сіль — за смаком;
  • Масло рослинне — 3 ст. ложки;
  • Гранатовий сік — 100-150 мл;
  • Цибуля — 1-2 шт.;
  • Помідор — 3-4 штуки.

Спосіб приготування:

1. Філе лосося наріжте на порційні шматочки.

Використовуйте безкісткове філе.

2. Потім перекладіть все в глибоку ємність, посоліть і поперчіть.

3. Тепер залийте шматочки гранатовим соком і соком одного лимона. А другий лимон поріжте на часточки і відправте в загальну масу. У завершенні додайте масло і спеції, все добре перемішайте. Залиште заготовку на 2 години, щоб шматочки промариновались.

4. Через дві години на решітку укладіть промариновані шматочки і порізані на кільця цибулю і помідори. Обсмажуйте на вугіллі до готовності, приблизно 10-12 хвилин. І неодмінно подавайте до столу!

Як замаринувати коропа в томаті для рибного шашлику на решітці

Тепер пропоную вашій увазі дивовижний спосіб приготування коропа з овочами. Блюдо виходить надзвичайно ніжним, рибні шматочки будуть просто танути в роті».

Раджу цей рецептик теж спробувати всім!

Для смаження можна використовувати як грати, так і шампури.

Інгредієнти:

  • Короп;
  • Чорний перець і сіль — за смаком;
  • Лимон — 2-3 шт.;
  • Томатна паста — 150 гр.;
  • Рослинне масло — півсклянки.

Спосіб приготування:

1. Тушку промийте і очистіть від луски, нутрощів і плавників. Потім розріжте на стейки шириною 1,5-2 див.

2. Візьміть глибоку посуд, викладіть стейки. Їх присолите і поперчіть. Далі полийте соком лимона, додайте рослинне масло і все добре перемішайте. Залиште в прохолодному місці для маринування. І не забудьте закрити посудину кришкою.

За бажанням можна ще додати майонез або сметану.

3. Через годину починайте нанизувати рибні шматочки на шампури вздовж одержані стейків, щоб не було провисання. Або, якщо у вас є решітка, то розкладіть на неї шматочки. Також додатково на інші шампура нанизуйте гриби і томати.

4. Встановіть шампура над вугіллям та овочеві і рибні. Слідкуйте за жаром і під час перевертайте заготовки.

5. Через 15 хвилин страва готова. А перед подачею додатково шматочки збризніть лимонним соком.

Рецепт маринаду для шашлику з риби, приготованої на шампурах

І не можу не поділитися способом приготування стерлядки зі свіжою зеленню. При цьому за даним варіанту ви можете, як готувати страви на вугіллі, так і посмажити в духовці.

Інгредієнти:

  • Свіжа стерлядь — 5 шт.;
  • Лимон — 0,5 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Майонез — 100 гр.;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Спеції, сіль — на смак.

Спосіб приготування:

1. Спочатку промийте стерлядь. Потім очистіть її, видаліть нутрощі і просушіть. Обмажте кожну тушку сіллю і спеціями.

2. Покладіть підготовлені рибки в ємність і додайте майонез, сік лимона, порізаний на півкільця ріпчасту цибулю і дрібно порізану зелень. Перемішайте все так, щоб тушки були повністю покриті маринадом. Накрийте ємність кришкою і приберіть в холодильник хвилин на 40-60.

3. Далі обережно просуньте стерлядь на шампури і смажте на вугіллі протягом 20-30 хвилин. Подавайте до столу зі свіжими овочами.

Ось я і ознайомила вас із самими смачними рецептами приготування рибного шашлику. Маринади найпростіший, тому зіпсувати страву вам не вдасться :-D. Пам’ятайте про те, що риба повинна бути свіжою і не кістлявою, щоб їсти її було приємно.

Раджу всім спробувати таку страву! Швидше беріть веселу компашку і на природу смажити шашлички! Всім удачі.