Салати на 8 березня — 10 легких і простих рецептів у Міжнародний жіночий день

Всім привіт, привіт!! Ось і закінчуються морозні дні, і попереду нас чекає сонячна і, сподіваюся, тепла весна. Та як уже всі звикли, це час року ми починаємо з святкування 8-го березня.

В цей жіночий день чоловіча частина країни намагається здивувати коханих жінок не тільки оригінальними подарунками, а й кулінарними шедеврами. Тому ця підбірка для вас дорогі чоловіки!! Не ламайте голову, а беріть на замітку ідеї смачних салатів, які точно підкорять серця ваших коханих.

Звичайно, добірка буде корисна і для хазяєчок. Знайдете для себе новинки і ефектні варіанти оформлення звичних страв. І не забувайте на це свято подавати гарячу страву, наприклад запечіть гусака чи качку.

Рецепти всіх салатів дуже прості, і готуються із звичних для нас продуктів. Оформлення найчастіше у вигляді букетів або вісімки, але воно зрозуміло чому))

Святковий салат з крабовими паличками 8 березня

А почнемо ми з коханою і знайомої для багатьох закуски з крабового м’яса. Правда додамо трохи сиру і зелені. А оформимо все у вигляді вісімки. Вийде дуже святково і символічно.

Інгредієнти:

  • Майонез – 1 упаковка;
  • Сир твердих сортів – 150-200 гр.;
  • Крабові палички – 400 гр.;
  • Яйця – 4-5 шт.;
  • Цибуля – 3 шт.;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Петрушка, кріп – по пучку;
  • Варений рис — 250 гр.;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте кубиками. Обсмажте на рослинному маслі на сковороді до золотистого кольору.

2. Яйця відваріть круто, остудіть і очистіть від шкаралупи.

3. Сир натріть на крупній або середній тертці.

4. Крабові палички заздалегідь разморозите і поріжте на кубики середньої величини.

5. Зелень дрібно порубаєте ( за бажанням можна додати зелену цибулю).

6. Яйця потрібно дрібно порізати, але залишити пару білків і два жовтки для прикраси.

7. Тепер в чаші змішайте варений рис, сир, крабові палички, цибуля. Все посоліть і заправте майонезом, добре перемішайте.

8. Далі візьміть плоску тарілку, на якій будете подавати нашу закуску і поставте дві склянки або два сервірувальних кільця. Навколо кожного склянки викладіть нашу заправлену суміш кружечками. Приберіть стакани, у вас повинна вийде вісімка.

9. Порубану зелень змішайте з яєчним жовтком і посипте нею вісімку. А з яєчних білків зробіть квіточки, середину заповнивши тертими жовтками.

За основу ви можете взяти будь-який інший салат, який робиться упереміш і потім оформити його за зразком.

Загрузка...

Легкий рецепт салату Тюльпани з помідорів

Ну а ця закуска справжній шедевр, виглядає просто дивовижно, так і за смаком на висоті. Я б з задоволенням отримала б такий їстівний букет.

А ще це блюдо дуже просте і готується за 5 хвилин, продукти поєднуються один з одним і доступні кожному. Вообщем дивіться і оцінюйте.

Інгредієнти:

  • Помідори вершки — 10 шт.;
  • Плавлений сирок — 2 шт.;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Кріп — 10 гр.;
  • Зелена цибуля — 10 гілочок;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Майонез — за смаком.
Дивіться також:  Олівє з куркою: класичний покроковий рецепт салату з куркою і свіжим огірком

Спосіб приготування:

1. Помідори помийте і обсушіть. Надріжте зверху навхрест і акуратно приберіть м’якоть.

Бажано, щоб томати були досить щільні, так ви не пораните шкуру.

2. Сирки попередньо заморозьте, а потім натріть на дрібній тертці. Додайте пропущений через прес часник, дрібно порізаний кріп, майонез. Добре перемішайте продукти.

За бажанням можна додати дрібно порізані варені яйця.

3. Тепер акуратно за допомогою чайної ложки начиніть кожен помідор.

4. Викладіть на блюдо для сервірування готові «бутони», зберіть в пучок цибуля — це будуть стеблинки, а свіжий огірок порізати на скибочки і викладіть як пелюсточки.

Ну як, сподобався рецепт?! Прямо дуже по-весняному виглядає!!

Готуємо закуску Квіткова клумба з грибами

А тепер страва для тих, хто любить грибочки. Перемішати їх з овочами і оформимо зі смаком, використовуючи крабові палички. Дуже цікава ідея на мій погляд.

Я правда ще не пробувала такий варіант, так що якщо приготуєте швидше мене, напишіть, чи сподобалося вам чи ні.

Інгредієнти:

  • Консервовані печериці — 300 гр.;
  • Варені яйця – 4 шт.;
  • Солодкий перець – 1 половинка;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Варена морква – 1 шт.;
  • Кукурудза консервована – 3 ст. л.;
  • Маслини, помідори, крабові палички — для прикраси;
  • Масло рослинне — 50 мл;
  • Майонез – 100 гр.;
  • Зелень — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Моркву заздалегідь відваріть і остудіть, очистіть. Наріжте кубиками.

2. Гриби подрібніть.

3. Яйця відваріть круто і дрібно поріжте.

4. Перець і цибулю поріжте на кубики і змішати з грибами, трохи підсолити. Тепер обсмажте на маслі протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

5. Далі змішайте всі продукти, крім крабових паличок (і тих інгредієнтів, які йдуть для прикраси) і заправте майонезом, перемішайте.

6. На плоску тарілку поставте кільце для салату. По периметру укладіть крабові палички. А середину заповніть приготовленої масою, добре утрамбуйте ложкою. Акуратно витягніть кільце. По своєму смаку прикрасити маслинами, помідорами, жовтком і зеленню.

Простий салатик з шинкою і сиром у вигляді вісімки

Ось ще один вид з використанням цифри жіночого свята. Все робиться дуже просто. Склад що ні на є бюджетний, так що по кишені не вдарить))

Дивимося відео сюжет і робимо все по порядку.

Загрузка...

Букетик для мами з сухариками

А це дуже ніжний варіант. До речі, чимось схожий на Цезар, але от оформлення дуже яскраве і особливо святковий. Подивіться, як все красиво виглядає, що навіть їсти шкода!!

Якщо ви думаєте, що складно виконати квіточки, то не переживайте, особливого таланту не потрібно, читайте і побачите, що впоратися зможе кожен.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста — 1 шт.;
  • Сир «Фета» — 250 гр.;
  • Батон — 1 шт.;
  • Масло рослинне — 50 мл;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Помідори черрі — 1 уп.;
  • Морква велика — 1 шт.;
  • Пір’я зеленої цибулі для прикраси;
  • Цибуля — половинка;
  • Майонез, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Пекінську капусту промийте і акуратно розберіть на листя. 3-4 аркуша залиште для формування букета.

Дивіться також:  Оселедець під шубою: 6 класичних покрокових рецептів оселедця під шубою

2. Решту капусти подрібніть.

3. Сир порізати на невеликі кубики.

4. Батон порізати на кубики і обсмажте на сковороді з рослинним або вершковим маслом. Хрусткі сухарики посоліть.

5. Моркву і яйця заздалегідь зваріть. З морквини зробіть квіточки, очистивши і по колу зніміть скибочки слайсом, потім загорніть їх у равлика. Варені яйця потрібно очистити і ножем зверху акуратно вирізати верхівки, вийде квітка, в середину покладіть трохи жовтка.

6. Яйця, що залишилися, подрібніть і змішайте з капустою, сиром, помідорами чері, порізані на половинки, сухарями, дрібно порізаною цибулею і майонезом. Все добре перемішайте.

7. Викладіть на блюдо листя капусти, потім начинку. Зверху накрийте ще одним листом, прикрасьте квітами і пір’ям зеленого лука.

Смачний рецепт салату на швидку руку з креветками

Цей салат я відношу до вищої категорії, адже він шалено смачний. Навіть сама примхлива жінка не зможе перед ним встояти. Поєднання креветок і овочів незвичайне, обов’язково приготуйте цю страву, не пошкодуєте.

Інгредієнти:

  • Креветки очищені морожені — 200 гр.;
  • Яйця варені — 2 шт.;
  • Помідор — 1 шт.;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Зелень кропу — 2-3 гілочки;
  • Зелень петрушки для прикраси;
  • Майонез — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Очищені креветки, не розморожуючи, відваріть в підсоленій воді 2-3 хвилини. Відкиньте на друшляк і дайте стекти воді, ну і охолонути.
  2. Яйця відваріть круто, остудіть. Очистіть від шкаралупи і дрібно поріжте.
  3. Огірок і помідор помийте, поріжте на кубики.
  4. У глибоку чашу додаємо креветки, яйця, помідори, огірки і дрібно порізаний кріп. Посоліть за смаком і заправте майонезом. Добре перемішайте.
  5. У завершенні страву прикрасьте зеленню.

Як приготувати Дамський каприз

Ну а раз ми заговорили про жіночі примхи, то саме час зробити щось особливе за смаком. І на допомогу нам приходить рецепт відомого «Дамського капризу». Варіантів приготування цієї страви безліч, але мені найбільше подобається з куркою і ананасами.

Інгредієнти:

  • Ананаси консервовані — 150 гр.;
  • Куряче філе — 0,5 шт.;
  • Сир твердий — 70 гр.;
  • Яйця варені — 2 шт.;
  • Горіхи волоські — 2 жмені;
  • Майонез або йогурт — 3 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Гранатові зерна, волоські горіхи — для прикраси.

Спосіб приготування:

1. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, остудіть. Наріжте на невеликі кубики.

2. Твердий сир і яйця порізати кубиками і додайте до курки.

3. З консервованих ананасів злити сік і подрібніть їх. Горіхи дрібно порубаєте. Додайте продукти до м’яса, сиру та яєць.

4. Посоліть і поперчіть за смаком, заправте майонезом і перемішайте.

5. Зверху можна прикрасити тертим сиром, зернами граната, горіхами і зеленню, а подавати порційно.

Оригінальний салатик Кошик з квітами

Якщо хочеться по-справжньому здивувати і близьких, і гостей, то пропоную ось такий варіант святкової закуски:

І не переживайте, печериці, сир, курка і моркву відмінно доповнюють один одного!!

Смачне Ромашкове поле з горбушею

Ну від такого кулінарного шедевра ви точно будете в захваті, просто подивіться яка незвичайна краса виходить зі звичайних продуктів.

Дивіться також:  Смачний і простий рецепт салату Олівє на Новорічний стіл 2020

Хочете дізнатися як приготувати таку страву, тоді швидше читайте склад і спосіб приготування. Скажу вам тільки одне, що це не простий, а рибний салат.

Інгредієнти:

  • Горбуша консервована — 1 банка;
  • Рис — 250 гр.;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Салат — 5 листків;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Майонез — 100 гр.;
  • Рослинне масло — для смаження;
  • Коріандр мелений — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Для початку підготуємо продукти. Необхідно зварити рис. Листя салату промити і обсушити. Огірки нарізати шматочками. А з горбуші злити рідину і розім’яти її виделкою. Цибулю дрібно поріжте і обшпарте.

2. Яйця необхідно круто відварити й остудити, очистити. Сиру моркву очистити і порізати соломкою або натерти на тертці, обсмажити на рослинному маслі і посипати коріандром.

3. Салатні листя порвіть і укладіть на блюдо. Зверху кладемо рис і змащуємо майонезом.

4. Далі горбуша і цибулю.

5. Потім акуратно розкладаємо смажену моркву.

6. Викладіть огірки і змастіть майонезом. Щоб зробити ромашки, відокремте жовтки і натріть їх, а білки наріжте соломкою. Білки розкладаємо як пелюстки, а жовтками викладаємо серединку.

Виходить шалено смачно і красиво!

Салат Троянди на Міжнародний жіночий день

Якщо ви давно читаєте мій блог, то вже знаєте, що я дуже люблю рибу, причому будь-яку. А вже оселедець під шубою просто обожнюю. Тому я вирішила поекспериментувати і приготувати цю закуску по-новому, подивіться, що з цього вийшло.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт.;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Морква (варена) -1 шт.;
  • Буряк (варена) — 1 шт.;
  • Картопля (варена) — 2 шт.;
  • Сир — 100 гр.;
  • Сіль, майонез — до смаку.

Для млинчиків (квітів):

  • Яйце — 1 шт.;
  • Молоко — 1 ст.;
  • Борошно пшеничне — 3 ст. л.;
  • Масло рослинне — 1 ч. л..

Спосіб приготування:

1. Оселедець очистіть і видаліть кісточки. Дрібно поріжте на шматочки і викладіть на плоске блюдо першим шаром. Трохи змастіть майонезом.

2. Далі покладіть подрібнений огірок, просочіть майонезом, потім додайте терту моркву.

3. Шар тертої картоплі і знову майонез.

4. Приготуйте млинці: яйце змішайте з молоком, борошном і сіллю, трохи збийте вінчиком. Обсмажте на розпеченій сковороді на рослинному маслі з двох сторін. Потрібно 6-7 млинчиків.

5. Натріть на дрібній тертці буряк, сир і часник, заправте ці продукти майонезом. І змажте цією сумішшю ретельно кожен млинець. Потім скрутіть і наріжте невеликими шматочками. А що залишилася цукровою масою покриваємо всі страву. Викладаємо наші трояндочки і прикрашаємо зеленню.

Як вам такий варіант оселедчика з млинцями?! По-моєму троянди не тільки красиві, але і дуже смачні!!

Отже, швидше вибираємо варіанти святкових салатів, біжимо в магазин за продуктами і готуємо, ну і насолоджуємося результатом. І потім не забуваємо писати відгуки, я буду тільки рада!! Сподіваюся, все буде дуже смачно! І з наступаючим 8 березня!