Салати із зелених помідорів на зиму рецепти

Як це часто буває, настає осінь, дощі, холод у вересні, і на грядках залишається ще багато зелених помідор, так як стати червоними вони вже не встигли. Не варто засмучуватися, з цих корисних овочів можна приготувати смачні салати із зелених помідор і ласувати цією їжею аж до весни.

Ми вирішили спеціально підібрати для вас найкращі заготовки на зиму з нестиглих помідор. Салати звичайні і прості для вас ми підготували на нашій кулінарній сторінці.

Пам’ятається, в радянський час ми просто купували в магазинах заготовки із зелених помідор. Консервовані салати і ікра із зелених помідор дуже подобалася кожній родині. І в кожному магазині продавався смачний салат на зиму. Тепер же такий консервації вдень з вогнем не знайти, тому доводиться кожній господині робити свої заготовки, салат із зелених помідор також потрібно робити самим.

Незважаючи на свою легкість і простоту, цей домашній зимовий салат досить смачним і на рідкість виходить ситним.

Салати із зелених помідорів на зиму. Рецепти

Займатися влітку помідорами – справа клопітна, але зате, яке благодатне: скільки можна їжі з цих овочів приготувати – не злічити! А останнім часом чомусь дуже популярні стали салати із зелених помідорів на зиму. Рецепти на такі салати дуже вишукані та надзвичайно смачні. Мудрі хазяйки незрілі помідори не викинуть, а знайдуть їм застосування, приготують смачний салат на зиму. І ви спробуйте, не пошкодуєте.

Взимку салат буде у вашій родині самий затребуваний. Його не тільки можна їсти з кашами, картоплею, рисом, але і з кашами. Так просто, взяти свіжоспечений хліб, сало копчене і такий салат… Що ще потрібно?

Загрузка...

Салат із зелених помідорів з перцем

салат из зеленых помидор

Щоб приготувати салат з перцем на зиму підготуйте всього кілька недорогих інгредієнтів.

Інгредієнти:

— зелені помідори порізані -3 кілограма;

— цибуля ріпчаста – один цілий кілограм;

— перець солодкий – 6 штук;

— велика морква – 4 штуки;

— по одній склянці цукру – піску і рослинного масла;

— яблучний оцет – 0,5 200 — грамового склянки;

— дві склянки води;

— сіль – 1 столова ложка;

Рецепт приготування:

Помідори для салату можете взяти будь, все одно уражені місця обрізаються. Якщо є підрум’янені і червоні злегка, жовті помідори, для салату підійдуть все одно. Головне дотримуватися пропорції і брати побільше зелених томатів.

Цибуля ріпчаста беріть більше, так як для такого салату він вважається найкращим інгредієнтом. Так само вибирайте велику моркву.

Салат із зелених помідорів з перцем для зими слід готувати з рафінованої соняшникової олії. Для тих, хто любить гострий салат на зиму, можна врешті, в кожну баночку додати гострий перчик чилі.

Готуємо салат. Помити помідори, нарізати кільцями або четвертинками, якщо помідори попалися великі. Підготовлені зелені помідори поставити в каструлю. У вас має вийти три кілограми порізаних помідорів. Далі нарізати кільцями цибулю і натерти на тертці, а очищену і помиту болгарський перець нарізати соломкою.

Дивіться також:  Як чистити підберезники

Скласти всі інгредієнти в каструлю, додати до овочів всі прописані в рецепті спеції. Отримане овочеве асорті поставити варитися на вогонь, перемішати. Як закипить, помішувати постійно протягом десяти хвилин

Поки готується салат із зелених помідорів, підготуйте банки (5-6 літрових банок). Помити банки і стерилізувати. Розкласти салат по баночках і відразу ж залити розсолом і закатати.

Салат із зелених помідорів і огірків «Сурза — мурза»

салат из зеленых помидор

«Сурза – мурза» — ось таку незвичайну назву отримав наш салат із зелених помідорів і огірків. Тут ми отримуємо не тільки цікаве назву, але й не менш цікавий і смачний салат на зиму.

Інгредієнти:

— по одному кілограму свіжих зелених огірків, цибулі, капусти білокачанної і морквини;

— помідори – півтора кілограма;

— цукор – пісок і сіль за 8 чайних ложок;

— оцет 9% – дві повні столові ложки;

— рослинна олія – дві склянки.

Рецепт приготування:

Огірки та капусту нарізаємо так, як потрібно для салату, цибуля невеликий різати кільцями, великий — півкільцями, моркву соломкою вручну нашаткувати. Всі разом овочі в одній мисці нашаткувати, додати столовий оцет, соняшникова олія, цукор і сіль. Овочі після закипання варити 15 хвилин. Гарячий салат із зелених помідорів і огірків розкласти в підготовлені стерилізовані банки і закатати закаточним ключем.

Салат із зелених помідорів на зиму смакота

салат из зеленых помидор

Час так швидко летить… Точно так само з нами надходить літо, як хочеться ще помилуватися теплим сонечком, свіжими фруктами і овочами. Але ось настав вересень, а за ним дощі, вітер, вогкість. Пора збирати врожай з грядок, весь, що залишився. І, якщо ми бажаємо, щоб про швидкоплинному літо ми не тільки згадували, але й відчували його і взимку, тоді зробимо на зиму з дарів літа заготовки на зиму з зелених помідорів. Розповімо вам простий варіант, як приготувати салат на зиму, просто смакота, не інакше!

Інгредієнти:

— зелені помідори – три кілограми;

— солодкий болгарський перчик середній – один кілограм;

— морква і цибуля – один кілограм;

— гострий перчик – триста грам;

— харчова сіль – сто грам;

— пісне рафінована олія -350 грам;

— цукор – пісок – 300 грам;

— оцет – пів склянки (100 грам).

Рецепт приготування:

Дуже добре під проточною водою помити всі овочі, зазначені в рецепті. Зелені помідори порізати часточками. Очищений від насіння солодкий болгарський перець слід нарізати маленькими півкільцями. Соломкою, через спеціальну шатківницю, пропустити і цибулю, і моркву. Гострий Перчик пропустити через блендер або м’ясорубку.

Дивіться також:  Ікра з баклажанів

Скласти у великий таз всі овочі, які потрібно додати спеції, перемішати, накрити рушником і так на вісім годин залишити настоятися. Овочі повинні пустити сік. Після салат із зелених помідорів на зиму «Смакота» за заздалегідь стерилізованим банкам розкласти, такими ж стерилізованими кришками прикрити і відправити хвилин на п’ятнадцять стерилізуватися. Після закаточним ключем відразу ж закатати на зиму. Перевернути банку, укутати теплим пледом, поки повністю не охолонуть.

Загрузка...

Салат із зелених помідор пальчики оближеш

салат из зеленых помидор

Всі ми любимо салатики з червоних стиглих, соковитих помідорів. Але не тільки з таких помідорів виходять смачні салатики, і з зелених помідор можна також приготувати непогану закуску. Такий салат на зиму можна використовувати, як просто закуска до сала або як гарнір до риби і м’яса.

Інгредієнти:

— по три кілограми середніх зелених помідорів і спаржевої квасолі;

— по одному кілограму ріпчастої цибулі і моркви;

— по пів склянки 200 — грамового 9%-го оцту і цукру;

— один пучок зеленої петрушки;

— соняшникова олія;

— перець і сіль за смаком.

Рецепт приготування:

Ретельно помити під водою всі овочі. Далі зелені помідори нарізати часточками і в невеликій кількості кипячено води 0,5 години загасити. Цибулю кільцями, як зазвичай, обсмажити на соняшниковій олії до рум’яного кольору. Моркву і петрушку перемолоти на м’ясорубці, а після до повної м’якості обсмажити на олії.

Очищену від плодоніжок спаржеву квасолю маленькими шматочками нарізати і не більше п’яти хвилин в окропі пробланшировать, відкинути на друшляк і під холодною водою помити. Всі овочі скласти в глибоку емальовану каструлю, додати всі спеції і тушкувати ще 0,5 години, в кінці додати столовий оцет, перемішати і ще кілька хвилин з оцтом проварити.

Готовий гарячий салат перекласти в літрові банки, простерилізувати у киплячій воді хвилин сорок і відразу ж закатати.

Салат із зелених помідорів без стерилізації

салат из зеленых помидор

Якщо ви любите зелені помідори в будь-якому вигляді, як закуска або перекус, то салат із зелених помідор без стерилізації у вашій коморі оселитися на все життя.

Інгредієнти:

— 3 кг відмінних зелених томатів;

— по 1 кг цибулі ріпчастої середніх розмірів і морквини великий – 0,5 склянки дистильованої води;

— 1 стакан повний соняшникової олії;

— 2 ст. л. л. солі;

— 0,5 склянки 6%-го оцту (можна і 9%, але брати трохи легше);

— 1 склянка цукру — піску

Рецепт приготування:

Помиті зелені помідори постаратися обсушити. Для цього їх слід розкласти на вафельний рушник або серветки. Порізати на однакові шматочки.

Очищену моркву натерти на тертці, а цибулю нарізати півкільцями. Як овочі підготували, скласти їх у миску, влити скільки потрібно водички, соняшникової олії, цукру – піску, посолити. Після залишити таз на столі, накрити рушником, щоб 1,5-2 години настоявся.

Дивіться також:  Смажена курка, рецепт смаженої курки з апетитною скоринкою

Пересипати з тазу всі овочі в каструлю, поставити салат на вогонь і, помішуючи, після закипання, варити півгодини. Коли салат із зелених помідор без стерилізації буде повністю готовий, можна влити оцет, згідно з рецептом, ретельно перемішати і зняти з вогню.

Добре помити банки, далі стерилізувати над парою, а кришки обов’язково прокип’ятити. Розкласти по банках гарячий салат по банкам і відразу ж закаточним ключем закатати. Перенести салат на теплий плед, укутати і так його тримати, поки не охолоне.

Гострий салат із зелених помідор

салат из зеленых помидор

Навіть якщо ви нічого гострого практично не їсте, то представлений нижче нами оригінальний і гострий салат раптом комусь із вашої сім’ї знадобиться. Ось такий салат на зиму гострий знайшовся і в нашому архіві. Можна поменше класти гіркого перцю, а якщо хочете, щоб було погостріше, тоді побільше, і ще додати пару зубчиків часнику. Така заготовка із зелених помідорів з часником виходить збалансованою.

Інгредієнти:

— один кілограм зелених середніх помідорів, можна брати трохи жовтенькі або злегка запашілі, але всі вони повинні бути тверді;

— один середній червоний перець – стручок;

— ціла головка часнику;

— по дві повних столових ложки цукру, соняшникової олії і оцту столового;

— одна столова ложка солі;

— зелень петрушка.

Рецепт приготування:

В мисочці змішати цукор, олія соняшникова, сіль за рецептом і оцет, потім додати часник, видавлений через чеснокодавку, перець. Все гарненько перемішати, поки цукор і сіль не розчиняться повністю. Помідори часточками скласти в банку, відразу залити сумішшю зі спецій і петрушки, гарненько перемішати, закрити жерстяної, простерилізованій кришкою хвилин 10 стерилізувати і відправити в холод.

Салат із зелених помідорів по-корейськи

салат из зеленых помидор

Це чудова закуска, як раз до найголовнішого святкового застілля, майбутнього Нового року, тоді салат буде в самий раз. Особливо хороший цей салат по-корейськи на наступний день після свята, зрання. Ви це зрозумієте.

Інгредієнти:

— зеленого кольору помідори – 1 кілограм;

— болгарський солодкий перець – 3 штуки середніх;

— оливкова олія – п’ятдесят мілілітрів (можна і соняшникову, але не вийде таке смачне, як з оливковою);

— 9% оцет столовий – також п’ятдесят мілілітрів;

— 4 зубчики часнику;

— 1 столова ложка солі;

— цукор — пісок – 50 грам;

— зелень петрушки;

— кріп, гострий перець червоний.

Рецепт приготування:

Дрібно ножем нашаткувати зелену петрушку і кріп. Вимиті зелені помідори нарізати на маленькі часточки. Промити солодкий перчик нашаткувати у вигляді соломки. Очищений часник пропустити через часникодавку.

Всі овочі з оцтом, сіллю і оливковою олією змішати. Розкласти По банках і відразу ж накрити капроновими кришками. Такий зимовий салат тримати в холодильнику. Після можна перенести в льох.

Приємного апетиту!