Салат з печінкою тріски: рецепт з фото (дуже смачний)

Пропонуємо вам приготувати оригінальний салат з печінкою тріски наш рецепт з фото (дуже смачний) без банально повторюються. Сьогодні печінка тріски доступний делікатес на нашому столі. Вона не тільки володіє приємними смаковими якостями, але й досить корисна.

Тому її рекомендують вживати лікарі з метою профілактики і лікування багатьох захворювань. Вона містить незамінні амінокислоти, вітаміни та інші корисні речовини, які необхідні організму для нормальної життєдіяльності.

Даний продукт використовується для готування різних страв. Вони відмінно підходять, як на свято, так і на звичайний обід. Найпоширенішим його варіантом є салат з печінкою тріски, рецепт з фото якого наведено нижче. Він дуже ніжний і смачний, має оригінальний і приємний зовнішній вигляд. Тому господині люблять готувати його на свята. Таке ласощі по достоїнству оцінять гості.

Салати з печінкою тріски, рецептів, з фото яких багато, не тільки дуже смачні, але й корисні. Вони бувають прості і складні, що складаються з двох і більше інгредієнтів, заправляються майонезом та іншими соусами. Таким чином, кожен може вибрати той варіант страви, який найбільше відповідатиме його вимогам і перевагам.

Салат з печінкою тріски – це дуже смачно, поживно і швидко. Рецепти з фото його приготування не складно знайти в інтернеті. На нашому сайті зібрані найбільш цікаві та смачні варіанти. Щоб визначити, який сподобається вам найбільше, варто приготувати їх всі. Нехай не відразу, а чергуючи. Таким чином, на столі буде нове блюдо. Навіть якщо воно буде зроблено на звичайний вечеря або обід, атмосфера торжества забезпечена. Адже салат з печінкою тріски дуже смачний. Його просто і легко красиво оформити, зробити справжнім шедевром. Щоб переконатися в цьому, можете подивитися наші рецепти з фото.

Простий варіант

простой вариант

Салат з печінкою тріски не тільки дуже смачний, але і легко робиться. Для цього досить використовувати всього декількох компонентів. Вони добре поєднуються і доповнюють один одного. Такими чином, виходить ніжний і оригінальний салатик, який відмінно доповнить основне блюдо. При цьому він гарний, як для щоденного вживання, так і будь-якого свята, який ви будете відзначати усією родиною.

Рецепт салату з печінкою тріски незважаючи на те, що простий, дуже смачний.

Так, для того, щоб його приготувати, візьміть такі продукти:

  • Яйця курки 2 штуки
  • Цибуля 1 штука
  • Печінка тріски консерви 240 г
  • Спеції

Для початку необхідно зварити і позбавити від шкірки яйця курки. Потім їх порізати. При цьому повинні бути невеликі кубики. Що стосується цибулі, то його також необхідно очистити. Далі нарізати такою ж формою, як і яйця. Після чого обсмажити на сковороді з додаванням соняшникової олії. Готовність визначається за кольором і м’якості. Він повинен бути желтоват.

Печінка тріски необхідно дістати з тари. При цьому масло зливати не варто. Перекласти все в тарілку і пом’яти виделкою. Потім до отриманої суміші додається цибулю і яйце. Все перемішується і солиться. Страва готова і може подаватися.

Процес приготування салату займе мінімум часу. При цьому він вийде смачний і ніжний. Щоб надати пікантності можна додати інші компоненти. Наприклад, зелена цибуля, огірок, помідор та інше. У даному випадку варто поекспериментувати і підібрати те поєднання, яке відповідає вашим смаковим уподобанням.

Пісний варіант без майонезу

постный вариант

Салат з печінкою тріски справжні ласощі для тих, хто на дієті. Рецептів з фото його приготування безліч. При цьому він буде не тільки дуже смачний пісний салат, але і корисний. Він містить мінімум калорій, але досить поживний. Тому такий салат стає частим гостем на столі у тих, хто постничает або на дієті.

Для його приготування потрібні такі інгредієнти, як:

  • Огірок, краще свіжий, 2 штуки
  • Печінка тріски консерви 240 г
  • 2 стебла селери
  • Кріп, сіль.

Для початку печінка дістають з тари в тарілку. Щоб добре скло масло, можна покласти вниз серветку. Вона вбере в себе всю рідину, яка залишилась на шматках. Інше масло можна залишити в банку або злити в іншу ємність. Так як воно знадобиться для заправки салату.

Потім необхідно підготувати огірки. Для цього їх помити, очистити від шкірки і нарізати кубиками. При цьому шматочки повинні бути дрібними. Потім всі інгредієнти змішують і заправляють олією з консерви. Після чого перемішуєте і страва готова. Пісне, ситне і смачне. Воно неодмінно сподобається всім.

Дивіться також:  Класичний тірамісу
Загрузка...

Листковий варіант

слоеный салат

Салат з печінкою тріски, що складається з декількох шарів – це цікава ідея страви, яке стане головною прикрасою будь-якого столу. У цьому можна переконатися, подивившись рецепт з фото. Оригінально і незвично виглядає листковий салат. Він може мати будь-яку форму і бути прикрашений різними продуктами, таким чином, імітуючи соняшник та інше.

Такий салат відмінно поєднує в собі яскраві інгредієнти. Вони збережуть свою індивідуальність і при цьому будуть гармонійно поєднуватися. Це дозволить отримати неймовірно смачний і красивий салат, який стане конкурентом багатьом традиційним. Таким, як Олів’є, оселедець під шубою і інші. А якщо його подати на прозорій салатниці, то вигляд буде ще цікавіше і привабливіше. Навряд чи від такої спокуси хтось встоїть.

Щоб приготувати цю страву, потрібно:

  • Печінка тріски 1 банка консерви
  • Картопля 3 штуки
  • Яйця курки 2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Солоні огірки 3 штуки
  • Сир твердих сортів 45 г
  • Майонез 350 мл
  • Зелений лук, сіль, перець чорний мелений.

Салат з печінкою тріски, який готується за рецептом з фото, що наведено нижче, дуже смачний. Необхідно відкрити печінка тріски, злити масло і шматочки викласти на серветку. Вони повинні добре просохнути. Таким чином, відкриється їх оригінальний і витончений смак. Потім печінку розминається виделкою. При необхідності додається перець іл сіль. Залежно від ваших смакових уподобань.

Морква, картопля, яйця відварюють, очищаються. Потім їх необхідно натерти на тертці. При цьому краще віддати перевагу дрібного подрібнення. Таким чином, їх поєднання буде більш ніжним і приємним. Варто відзначити, що в яйцях обов’язково відокремлюється білок від жовтка. Останній буде використовуватися для прикраси страви.

Солоні огірки попередньо очищаються від шкірки. Потім натираються на тертці. В отриманій суміші необхідно відцідити сік, який утворився. Так як він є зайвою рідиною.

Сир краще подрібнити на терці, цибулю ножем нарізати у формі кубиків. Потім всі компоненти викладаються на блюдо по черзі. Спочатку – картопля, печінка тріски, потім цибулю. Всі змащується майонезом. Далі йде другий шар. Він складається з огірка, білка яйця, моркви, сиру. Знову змащується майонезом. Жовток посипається на верх страви. Таким чином, виходить яскраве і сонячне блюдо.

Після приготування воно повинно деякий час постояти в прохолодному місці. Воно складе не більше двох годин. За цей період салат просочиться, стане ніжним і приємним на смак.

Пікантний салат

пикантый салат

Печінка тріски відмінно поєднується з яйцем. Тому досить часто вони є інгредієнтами одного салату. Таким чином, він виходить не тільки смачним, але і ніжним. Але от, щоб надати йому пікантності, необхідно додати інші інгредієнти. Наприклад, часник. Цей продукт досить специфічний і на любителя. Але в салаті часто використовується, так як робить його смак цікавим і пікантним. На урочистому столі він доповнить інші страви. Завдяки цьому його часто готують.

Щоб його приготувати, необхідно:

  • Печінка тріски консерви 1 банку
  • Сир твердих сортів 150-200 г
  • Часник 3 зубки
  • Яйця курки 2 штуки
  • Сіль, зелень.

Приготувати салат з печінкою тріски пікантний не складно. Для цього спочатку відварюють яйця. Потім вони очищаються, відділяється білок від жовтка. Останній буде використовуватися для приготування заправки. Його змішують з маслом, яке зливають з печінки тріски. Потім до отриманої суміші додають часник, який попередньо пригнічений чеснодавке, і зеленою цибулею.

Білок необхідно дрібно нарізати, а сир натерти. Основний продукт розтирається виделкою до утворення однорідної суміші. Після цього всі інгредієнти змішують і заправляють соусом. Для заправки використовується раніше приготований соус. Щоб надати святкового вигляду страви, можна зверху посипати порізаною зеленою цибулею або іншою зеленню.

Класичний варіант

классический вариант салата

Не менш популярний і простий у приготуванні салат з печінкою тріски класичний. Відомий він досить давно. Ще за часів Радянського союзу цей салат був не тільки в кожній хаті на столі, але його можна було замовити і в відомих ресторанах. Він навіть отримав свою назву Північний. Він значно відрізнявся від традиційних салатів, особливо своєю подачею. Так як для цього використовувалися тости. На них викладали салат.

Сьогодні такий варіант подачі часто практикується, але не є обов’язковим. Салат красиво і цікаво оформляється на тарілці або в піалі. Він має витончений і ніжним смаком.

Готується з таких компонентів:

  • Печінка тріски консерви 240 г
  • Цибуля ріпчаста 0,5 штуки
  • Яйця курки 3-4 штуки
  • Сир твердий 100 г
  • Майонез 100 г
  • Одна чайна ложка оцет
  • Спеції
Дивіться також:  Окрошка на айрані

Приготування страви складається з наступних етапів. Перший полягає в тому, що необхідно відварити яйця курки. Після чого їх очистити і натерти. Для цього потрібно терка. При цьому краще віддати перевагу дрібного подрібнення. Цибуля очищається і ріжеться ножем. Після цього його кладуть у макітру і заливають розчином оцет-вода. Даний процес називається маринуванням. Він прибере гіркоту цибулі, зробить його ніжніше і смачніше. Маринування лука займе не більше п’ятнадцяти хвилин.

Що стосується печінки тріски, то її вилучають з тари. При цьому зливають масло в іншу ємність. Далі вміст викладається в тарілку і розминається до отримання однорідної суміші. Попередньо підготовлені інгредієнти перемішуються і заправляються майонезом.

Після цього варто спробувати приготоване блюдо. При необхідності можна додати сіль, чорний перець. Їх кількість на розсуд господині. Якщо віддаєте перевагу гострі, виразні салати, то можна додати чорний перець. В іншому випадку від нього можна відмовити зовсім. Салат з печінки тріски приготований, таким чином, буде, як з фото.

Салат з печінкою тріски в тарталетках

салат с печенью трески в тарталетках

Тарталетки – досить цікаві сучасні закуски. Сьогодні їх все частіше можна зустріти на святковому столі. Адже вони цікаві і красиві. Крім цього, начинка для тарталеток може бути різноманітна. Дуже смачний салат з печінкою тріски відмінно з ними поєднується. Блюдо виходить цікаве і гарне.

Рецептів приготування салату з печінкою тріски в тарталетках багато. Вони відрізняються своїми інгредієнтами. Давайте розглянемо найбільш популярний.

Для його приготування потрібні:

  • Печінка тріски консервована 1 банка
  • Огірок свіжий або солоний 1 штука
  • Куряче яйце 3-4 штуки
  • Картопля 2 штуки
  • Зелена цибуля
  • Майонез
  • Тарталетки

Перше, з чого слід почати приготування, це відварити картоплю і яйця. Після того, як вони охолонуть, необхідно з них зняти шкірку. Потім дрібно нашаткувати картоплю і білок яйця. А ось жовток залиште на прикраса страви.

Також необхідно нарізати цибулю. Після цього змішати всі інгредієнти і заправити майонезом. Отриману суміш покласти в тарталетки, але не до верху. Печінка тріски необхідно попередньо відкрити і просушити від масла. Для цього вона викладається на серветку.

Тепер можна приступати до оформлення страви. Всередині тарталетки є вже суміш. Необхідно в ній зробити поглиблення. Потім покласти кілька шматків печінки. Зверху буде потертий жовток і подрібнена зелень.

Читайте також:

Начинки для тарталеток

Ситний салат

салат с печенью трески сытный

Рецепт салату з печінкою тріски з куркою теж досить поширений. Це дуже смачне поєднання інгредієнтів. Особливо чоловіки люблять дане блюдо, так як в ньому є м’ясо. Воно виходить поживним і смачним. Біле м’ясо підкреслює і розкриває витонченість і ніжність основного компоненти. Крім цього, воно досить корисне. Завдяки тому, що до його складу входить рибний продукт. Такий салат з печінкою тріски відмінно підходить не тільки для торжества, але і обіду або вечері.

Для приготування цієї страви потрібно трохи продуктів.

До них відносять такі, як:

  • Печінка тріски 1 банка консерви
  • Філе куряче 250 г
  • Помідори 2 штуки
  • Сметана, гірчиця, соєвий соус
  • Листя салату

При виборі курячого м’яса краще віддати перевагу грудинці. Так як дана частина туші є самою ніжною і смачною. Вона відмінно підійде для даного салату. Куряче філе необхідно нарізати шматками у формі соломки. Потім їх посипати приправою для птиці і обсмажити на сковороді. М’ясо буде готовим, коли придбає золотавий колір.

Далі необхідно відкрити банку консерви. Дістати з неї печінка тріски і викласти на серветку. Таким чином, вона вбере все масло, в якому вони перебували. Помідори повинні бути не великих розмірів. Їх необхідно помити і нарізати на часточки. Таким чином, з одного вийде 4-6 частини.

Листя салату необхідно подрібнити. Для цього його ножем ріжуть на великі шматки або рвуть руками. Листя салату викладаються на дно салатниці, а зверху інші компоненти в наступній послідовності: помідори, печінка тріски і курка.

Після того, як всі основні інгредієнти готові, можна переходити до приготування заправки. Вона складається з сметани, гірчиці і соєвого соусу. Їх змішують у певній пропорції. Так, необхідно взяти дві столові ложки сметани, одну чайну ложку гірчиці і одну столову ложку соєвого соусу. Отриманою сумішшю необхідно полити салат зверху. Перемішувати його не варто. Даний салат з печінкою тріски, рецепт якого з фото наведено нижче, є цікавим і сучасним варіантом використання основного інгредієнта. Його часто подають в кафе і ресторанах.

Дивіться також:  Варення з аличі

Салат з горіхами

салат с орехами

Горіхи є цікавим і пікантним інгредієнтом. Раніше їх використовували тільки для приготування десертів. Сьогодні ж ситуація змінилася. Їх часто використовують в салатах. Такий інгредієнт стає їх родзинкою, підкреслює і доповнює основний компонент.

Не став винятком і салат з печінки тріски. З фото видно, що в ньому присутні горіхи. Вони відмінно поєднуються з печінкою тріски. Крім горіхів, в цьому салаті є ряд і інших компонентів, які разом роблять страву вишуканим і не традиційним. Смачний салат з печінкою тріски і горіхами, рецепт якого наведений нижче, відмінно підійде для урочистого столу.

Приготування страви складається з декількох взаємопов’язаних кроків.

Перше, з чого варто почати, це підготувати такі продукти:

  • Печінка тріски консерви 250 г
  • Твердий сир 100 г
  • Огірок 2 штуки
  • Фундук 100 г
  • Сметана
  • Кріп, сіль

Щоб приготувати цю страву необхідно взяти банку консерви. Відкрити і дістати вміст в іншу ємність. Після цього печінка тріски розминається. Щоб виконати цю роботу допоможе вилка. Потім можна переходити до огірків. Для даної страви їх необхідно нарізати кружечками. А ось сир краще натерти на тертці. Особливої ролі не грає, яку ви виберете, велику або дрібну.

Що стосується горіхів, то вони очищаються від шкірки. Потім подрібнюються. Простіше всього це зробити за допомогою блендера. Так само можна горіхи подрібнити качалкою. Ви можете самостійно вибрати той варіант, який вам підійде.

Після того, як всі підготовлені інгредієнти необхідно змішати. В якості заправки буде використовуватися сметана. При необхідності салат можна посолити. Зелень посипте зверху, але краще це зробити безпосередньо перед подачею. В іншому випадку вона обвітритися, і вигляд її стане непривабливим.

Загрузка...

Китайська капуста, квасоля і печінка тріски

салат с печенью трески

На перший погляд, ці інгредієнти не сумісні, але ми поспішаємо переконати вас у зворотному. Таке поєднання є відмінним для святкового столу. Незважаючи на те, що в ньому немає майонезу, воно досить ситне і смачне. В якості заправки використовується гірчичний соус, який готується за спеціальним рецептом. Дізнатися секрет приготування салату печінки тріски з фото, ви можете нижче. Напевно він вам сподобається.

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • Капуста китайська 100 г
  • Маслини 25 штуки
  • Яйця перепілок 5 штуки
  • Картопля 2 штуки
  • Печінка тріски 1 банка консерви
  • Часник 2 зубки
  • Помідори, цибулю,
  • квасоля,
  • болгарський перець
  • Лимон, гірчиця, петрушка, спеції

Щоб приготувати цю страву, потрібно відварити картоплю і яйця. Після чого очистити їх від шкірки і нарізати кубиками. Печінка тріски вилучається з тари. Потім нарізати на кубики. Потім необхідно приступати до інших інгредієнтів. Так, маслини ріжуть на дві частини, помідори скибочками, а перець і капусту у вигляді соломки.

Заправка складається з часнику, який попередньо пропускають через прес. До нього додають лимонний сік, нарізану петрушку, гірчицю. Потім отриману суміш солять. Приготованою заправкою необхідно полити всі інгредієнти, які попередньо змішуються в салатниці. Блюдо готове до вживання. Крім того, що такий салат смачний, він має цікавий і яскравий вигляд завдяки такому багатому складу.

Смачні салати з печінки тріски з фото ви можете знайти у нас на сайті. Тут зібрані найбільш цікаві рецепти його приготування. Як бачите, майонез не завжди використовується в якості заправки. До чого звикли наші громадяни. Інші варіанти заправки здатні підкреслити вишуканий смак основного інгредієнта. А при необхідності зробити його пікантним і нетрадиційним.

Але варто звернути увагу, що салати з печінки тріски досить калорійні, тому їх слід вживати обережно. Краще завжди знати міру. У такому разі смачний салат з печінкою тріски, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті дозволить вам бути здоровими та красивими.

При цьому дане блюдо можна зробити в будь-який день. Не обов’язково чекати свята. Салат з рибним продуктом дозволить зробити повсякденний раціон смачним і оригінальним. Також не варто забувати про корисні властивості цього продукту. Якщо ви введете його в щоденний раціон, то можете забути про проблеми зі здоров’ям. Ваш організм буде працювати, як годинник, точно і злагоджено. Готуйте салати з печінкою тріски кожен день, радуйте себе і своїх близьких смачною і корисною їжею.

Готуючи такі (дуже смачні) салати з печінки тріски , ви смачно нагодувати сім’ю і подбаєте про їх здоров’я!