Салат з кальмарами: 8 самих смачних і простих рецепта

І знову здрастуйте. Сьогодні на порядку денному у нас дуже простий і смачний салат з кальмарами, з такими молюски, у яких дуже смачне м’ясо. Даний продукт дуже популярний, так як і ціна, і користь тільки радує у наш нелегкий час.

Користь цього морського мешканця полягає у великому вмісті цінних речовин. А головне, дуже високий вміст протеїну, яке практично всі засвоюється організмом. Різноманітність страв з даного морепродукта просто вражає. Але ми з вами, як я вже говорила вище, зупинимося на приготуванні закусок. До речі, якщо ви любителі курячого м’яса, то обов’язково подивіться добірку салатів з курки.

Багато розчаровані в цьому морепродукте, так як не вміють правильно його готувати і закуски виходять жорсткими і несмачними. Щоб вас це не спіткало і всі ваші страви вийшли дивовижними на смак, ось кілька порад приготування цих моллюсок:

  • м’ясо повинно бути білого кольору;
  • неочищені кальмари слід заморозити, потім покласти в глибоку ємність і залити окропом — шкіра злізе, а окріп відразу злийте і промийте м’ясо під проточною водою;
  • якщо є хребет, то його потрібно видалити;
  • варити м’ясо не більше 2-3 хвилин.

Самий смачний салат з кальмарами

Ну що ж, пора приготувати ситний і живильний, соковите і корисне блюдо. Прикрасимо з вами будь-який святковий стіл.

Нам знадобиться:

  • 900 гр. тушок кальмарів;
  • 5 варених яєць;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • сіль.

Спосіб приготування:

1. Очистіть моллюсок, опустіть їх в киплячу воду на 2 хвилини.

Важливо! Не переварюйте м’ясо, інакше воно буде жорстким і зіпсує все блюдо!

2. Цибулю дрібно поріжте кубиками.

3. Яйця відваріть, остудіть, очистіть. Натріть на тертці.

4. Охолоджені тушки поріжте тонкими кільцями.

5. Змішайте всі інгредієнти і посоліть за смаком.

6. Заправити все майонезом.

7. Все ретельно перемішайте і поставте в холодильник для кращої просочення. За бажанням можна прикрасити закуску листям салату і гілочкою петрушки.

Дивіться також:  Салат олівє. Готуємо вдома найкращі рецепти!

Загрузка...

Покроковий рецепт приготування з грибів

Я дуже люблю поєднувати гриби з морепродуктів, на смак виходить щось неймовірне. А якщо це все оформити в апетитну страву, то захват і овації вам забезпечені на 100%.

Нам знадобиться:

  • Кальмари — 200 гр.;
  • Гриби заморожені ( печериці) — 100 гр.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Огірок маринований — 1 -2 шт.;
  • Лимонний сік — кілька крапель;
  • Майонез — за смаком;
  • Сіль — за смаком;
  • Зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Гриби розморожуємо і нарізаємо часточками. Обсмажуємо на рослинному маслі.

2. Цибулю поріжте кубиками і для м’якості смаку обдайте окропом.

3. Кальмари необхідно очистити і варити в киплячій воді 2-3 хвилини.

Важливо! Якщо ви берете заморожений морепродукт, то ні в якому разі не розморожуйте його в мікрохвильовій печі або під струменем гарячої води, так як це зіпсує смак м’яса.

4. Остигле морське м’ясо нарізаємо соломкою.

5. Варений яйця ріжемо на кубики.

6. Маринований огірок також ріжемо кубиками.

7. Зелень подрібнюємо кухонним ножем.

8. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, додаємо лимонний сік, солимо за смаком. Ще раз все добре перемішуємо і подаємо до столу.

Відео рецепт салату з крабовими паличками

Щоб приготувати такий варіант купіть консервовані або заморожені кальмари, а надати насичений і оригінальний смак страви допоможуть крабові палички. Дивимося відео рецепт і готуємо вдома:

Закуска з кальмарів та креветок

Як же наша сім’я любить креветки! Звичайно, це дороге задоволення, але хоча б у святкові дні можна побалувати себе. Для вас дуже класний спосіб приготування італійської закуски.

Нам знадобиться:

  • Кальмар — 350 гр.;
  • Креветки очищені — 200 гр.;
  • Сік лимона — 1 ст. л.;
  • Огірок — 2 шт.;
  • Сіль — за смаком;
  • Бринза — 100 гр.;
  • Яйце перепелине — 10 шт;
  • Оливкова олія — 2 ст. л.;
  • Салат листовий — 0,5 пучка;
  • Перець чорний горошком — 5 шт.;
  • Лавровий лист — 1 штука.
Дивіться також:  Смачний і простий рецепт салату Олівє на Новорічний стіл 2020

Спосіб приготування:

1. Відваріть яйця круто. Огірки нарізаємо кубиками, також як готові яйця і сир.

2. У киплячу воду опускаємо перець, лавровий лист, сіль. Варимо разом в цьому розсолі 1,5 хвилини наші морепродукти. Потім їх необхідно остудити.

3. Краще такий варіант салату викладати шарами: яйця, огірки, сир, кальмари, креветки. Але можна і перемішати. Не забудьте в обох варіантах заправити інгредієнти маслом, лимонним соком і посолити за смаком. Прикрасити страву можна половиною вареного яйця і листям салату.

Загрузка...

Як приготувати смачно з яйцем і огірком

Наступний рецепт завдяки сиру та яєць виходить дуже ситним, а кукурудза і огірки додають соковитості. Приготуйте обов’язково це страва до сімейного вечері.

Нам знадобиться:

  • Кальмари – 250 гр.;
  • Кукурудза консервована – 150 гр.;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Огірок свіжий – 150 гр.;
  • Твердий сир – 100 гр.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Майонез – 40 гр.;
  • Сметана (20%) – 40 гр.;
  • Гірчиця – 1 ч. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Кальмари необхідно очистити, промити і видалити хребет.

2. Доводимо воду до кипіння, опускаємо туди тушки і варимо 1-2 хвилини.

Рада! Воду, в якій вариться м’ясо краще заздалегідь солити і додавати спеції, інакше потім морепродукт вже не візьме смакові властивості приправ.

3. Варені яйця круто необхідно нарізати кубиками.

4. Сир наріжте кубиками.

5. Огірок треба очистити і порізати на середні кубики.

6. Цибулю дрібно порубаєте.

7. Охолоджені тушки поріжте на кубики або кільцями.

8. З’єднуємо всі інгредієнти подрібнені і додаємо кукурудзу.

9. Ретельно перемішуємо і прибираємо салат в холодильник.

10. Тим часом готуємо заправку: змішуємо майонез, сметану, гірчицю, а також мелений перець і сіль.

11. Заправляємо блюдо перед подачею на стіл. Приємного апетиту.

Варіант з консервованими кальмарами

Якщо ви все-таки боїтеся, що у вас не вийде правильно приготувати цих морських мешканців, не турбуйтеся. Адже на такий випадок у продажу є вже готові, консервовані. Смак буде ніжний і пряний.

Дивіться також:  Рецепт смачного салату з редискою

Нам знадобиться:

  • Консервовані кальмари — 1 банка;
  • Малосольні огірки — 2 шт.;
  • Відварна картопля — 3 шт.;
  • Варені яйця — 4 шт.;
  • Цибуля — 1/2 головки;
  • Перець червоний — 1/2 перцю;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Майонез — за смаком;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Яйця наріжте смужками за допомогою овочерізки.

2. Картопля також подрібнюємо овочерізкою.

3. Цибулю ріжемо півкільцями.

4. Перець ріжемо вузькими смужками.

5. Кальмари порізати на шматочки.

6. Огірки ріжемо кубиками.

7. Зелень петрушки подрібнюємо ножем.

8. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом, добре перемішавши.

9. Наша смакота готова.

Рецепт закуски з ананасом

А зараз хочу вас здивувати, будемо поєднувати ананас і морепродукти, як вам ідея? Думаєте це не поєднувані речі? А ось і ні, зовсім навпаки, виходить незвичайно і дуже святково. Ананасовим настрій забезпечено всім. Продукти беруться самі елементарні, вообщем дивіться відео, побачите все самі.

Дуже простий рецепт салату з кальмарів з яблуком

А тепер приготуємо наш делікатесний і дієтичний продукт з кисло-солодкими яблуками, вони дуже гармонійно відтіняють і доповнюють смак страви.

Нам знадобиться:

  • Тушки кальмарів — 300 гр.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Зелене яблуко — 1 шт.;
  • Консервована кукурудза — 1 банка;
  • Лавровий лист — 2-3 шт.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Майонез для заправки.

Спосіб приготування:

1. Акуратно розморожуємо очищені молюски.

2. Відварюємо їх в підсоленій киплячій воді з лавровим листом 1,5-2 хвилини.

3. Яйця відварюємо. У тарілку викладаємо консервовану кукурудзу, нарізані соломкою яблука, яйця і морепродукти.

4. Посоліть і поперчіть за смаком. Все добре перемішайте і заправте майонезом.

Закінчуючи цю добірку, я хочу сказати, що на цьому кальмарная тема не зупиняється, а тільки починається, адже ще стільки багато чудових рецептів.