Салат з кабачків з морквою на зиму

Салат из кабачков с морковью на зимуКабачки та моркву відмінно поєднуються один з одним, закуски з них виходять соковитими, смачними. Добре, що є їх можна не тільки влітку – багато господині заготовляють салат з кабачків з морквою на зиму. Рецептів кілька, і по кожному з них готується закуска з неповторним смаком.

Як готувати салат з кабачків і моркви

Салат з кабачків і моркви простоїть всю зиму, не зіпсувалася, і залишиться смачним до весни, якщо при його приготуванні враховувати кілька моментів.

  • Овочі для будь-яких заготовок на зиму слід брати пізніх сортів, тобто дозріваючих в серпні або навіть у вересні.
  • Молоді кабачки в салаті виходять більш ніжними на смак. Якщо для закусок, потребують термічної обробки, кабачки підходять будь-які, то для салатів, які консервують холодним способом, краще брати молоді. При використанні великих насіння кабачків з них необхідно виймати, а шкірку з них зрізати овочечисткою.
  • У салатах красиво виглядає морква, порізана тонкою-тонкою соломкою. Ножем її так можна нарізати, але завдання це не з легких. Простіше скористатися терткою для приготування корейських салатів.
  • Банки, в яких будуть зберігатися консерви, необхідно добре простерилізувати. Кришки до них також слід прокип’ятити.

Інше залежить тільки від вибраного рецепту.

Загрузка...

Салат «Загадка» з кабачків, моркви та цибулі

Склад:

  • кабачки – 2 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – 50 р;
  • рослинне масло – 0,2 л;
  • столовий оцет (9-відсотковий) – 150 мл;
  • запашний перець горошком – 3-6 шт.

Спосіб приготування:

  • За допомогою овочечистки зніміть з кабачків і верхній шар моркви, добре їх промийте.
  • Однаково їх натріть. Краще всього скористатися терткою для моркви по-корейськи, але якщо її немає, то підійде звичайна з великими отворами. При необхідності, якщо, наприклад, потрібно обробити великий обсяг продуктів, не забороняється вдатися до допомоги кухонного комбайна.
  • Очистіть від лушпиння цибулі, наріжте їх дрібними шматочками.
  • Роздушіть, пропустивши через прес часник.
  • Змішайте всі овочі в одній мисці або каструлі.
  • Приготуйте маринад, змішавши оцет, олію, сіль, цукор.
  • Залийте овочі маринадом.
  • Закрийте каструлю з овочами кришкою, залиште на 3 години.
  • Помийте з содою банки, розраховуючи на 3 літри готового салату. Стерилізуйте їх, дайте підсохнути. Прокип’ятіть металеві кришки, що підходять до банків за розміром і типом (гвинтові кришки для звичайної банки, ясна річ, не підійдуть).
  • На дно кожної банки покладіть по горошини перцю, якщо великі банки (літрові), то можна по дві.
  • Розкладіть по банках, утрамбовуючи ложкою, салат.
  • Поки овочі маринувалися, вони виділили сік. Залийте цим соком овочі, щоб маринад доходив до країв банок.
  • Прикрийте банки кришками, але закочувати не поспішайте.
  • Постеліть на дно великій каструлі рушник, поставте на нього банки.
  • Влийте воду, щоб вона була трохи вище середини банок.
  • Поставте каструлю з банками на вогонь і стерилізують 15 хвилин, якщо банки пів-літрові, 25 хвилин – якщо їх ємність більше.
Дивіться також:  Шарлотка з яблуками і вишнею

«Загадкою» цей салат названий не випадково: у нього настільки незвичайний смак, що важко здогадатися, з чого він зроблений.

Салат з кабачків по-корейськи

Склад:

  • кабачки – 3 кг;
  • морква – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг;
  • болгарський перець – 1 кг;
  • часник – 10 зубчиків;
  • оцет столовий (9-відсотковий) – 0,25 л;
  • рослинне масло – 0,18 л;
  • цукор – 0,25 кг;
  • сіль – 40 г;
  • кріп (свіжий) – 50 р;
  • приправа для корейських салатів – 20 р.

Спосіб приготування:

  • Помийте молоді кабачки, зріжте у них плодоніжки.
  • Помийте і почистіть моркву, цибулю.
  • Вимийте перець, видаліть насіння.
  • Моркву і кабачки натріть на тертці, призначеної для приготування корейських салатів.
  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  • Нашаткуйте тонкою соломкою перець.
  • Кріп дрібно порубаєте.
  • Подрібніть за допомогою спеціального преса часник.
  • З олії, оцту, цукру, солі, приправи, кропу та часнику зробіть маринад, ретельно перемішавши зазначені компоненти.
  • Змішайте овочі і заправте їх маринадом.
  • Прикрийте ємність з овочами і залиште на 2,5–3 години.
  • Поки овочі маринуються, приготуйте банки загальним об’ємом 4,5 літра.
  • По стерилізованим банкам розкладіть салат. Розкладаючи, обов’язково утрамбовывайте ложкою, щоб вийшло повітря.
  • Залийте овочі маринадом, щоб він покривав їх повністю, але до краю банки не доходив.
  • Поставте банки в каструлю з гарячою водою, стерилізують їх 40 хвилин.
  • Загорніть банки стерилізованими кришками. Переверніть. Після того, як охолонуть, приберіть на зиму.

Салат, приготований за цим рецептом, буде достатньо гострим. Він припаде до душі любителям корейської кухні.

Простий рецепт салату з кабачків і моркви

Склад:

  • кабачки – 2,5 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • часник – 1 головка;
  • лавровий лист – 5 шт.;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • цукровий пісок – 100 г;
  • сіль – 40 г;
  • сухий кріп – 10 г;
  • оцет столовий (9-відсотковий) – 120 мл
Дивіться також:  Коли збирати щавель

Спосіб приготування:

  • Помийте і очистіть кабачки, вийміть з них насіння, наріжте кубиками. Якщо кабачки молоді, то їх можна не очищати. Нарізати їх у цьому випадку краще шайбами.
  • Помийте очищену моркву і натріть.
  • Часник подрібніть, пропустивши через прес.
  • Перемішайте овочі (разом з часником), засипте цукром і сіллю, влийте олію з оцтом, додайте листя лавра і сушений кріп.
  • Все це помістіть в каструлю, поставте каструлю на слабкий вогонь.
  • Тушкуйте овочі в маринаді приблизно півгодини після закипання, помішуючи, щоб не пригоріли.
  • Розкладіть салат гарячим по стерилізованим банкам, укупорьте їх і переверніть догори доньями. Укутайте ковдрою.
  • Після того як банки охолонуть, поверніть їх у вихідне положення і відправте на зберігання.

Салат, приготований за цим рецептом, виходить в міру гострим. Кабачки в ньому залишаються хрусткими.

З кабачків з морквою можна приготувати на зиму різні салати, від ніжних до гострих. Всі вони добре зберігаються навіть при кімнатній температурі.