Салат Олівє — класичні рецепти дуже смачного салату

Добрий день мої читачі та гості блогу. Ми вже з вами почали активно готуватися до Нового року, поговорили про новорічних святах і навіть приготували чудові вбрання до свята. А от сьогодні я починаю тему новорічного меню, будемо з вами розбирати що потрібно і можна готувати на Новий рік 2020.

І перше блюдо, яке звичайно буде робити будь-яка господиня — це салат Олів’є. Історично склалося, що ця закуска є традиційним і головним салатом новорічного столу. Ми не будемо сперечатися з історією і розберемо класичні рецепти простого і дуже смачного салату.

До речі, кому цікаво дізнатися історію виникнення страви і некласичні варіації приготування новорічного салату, то читайте цю статейку, ми вже з вами про це говорили.

Класичний рецепт дуже смачного салату Олів’є

Повторюся, що ця закуска відома в кожній російській родині, однак рецепт за багато років перетерпів багато змін, а ось про істинно класичний олів’є починають забувати… Пропоную вам згадати і приготувати страву за первісним способом створення.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини — 600 гр.;
  • Солоні огірки — 4-5 шт.;
  • Картопля — 6 шт.;
  • Огірок свіжий — 1 шт.;
  • Яйця — 5 шт. ;
  • Зелений консервований горошок — 1 банку;
  • Морква — 2 шт.;
  • Майонез для заправки;
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком;
  • Зелена цибуля — 1/2 пучка.

На замітку!! Олів’є за класичним рецептом готують з нежирного м’яса свинини або яловичини. А для економії часу і сімейного бюджету придумали замість м’яса додавати ковбасу.

Спосіб приготування:

1. Візьміть свіжий нежирний шматок м’яса свинини. Відваріть його до готовності приблизно 30 хвилин. У воду, в якій вариться м’ясо, можна додати чорний перець горошком. Готове м’ясо необхідно дістати з бульйону в тарілку і накрити кришкою, щоб воно захолола.

Дивіться також:  Салат з кальмарами: 8 самих смачних і простих рецепта

2. Картоплю відварюємо в мундирах до повної готовності, дістаємо і остуджуємо.

3. Морква також потрібно відварити до готовності і охолодити.

4. Яйця відваріть круто і відразу охолодіть під проточною водою.

5. Солоні огірки виймаємо з банки і кладемо на тарілку, щоб стік зайвий розсіл.

6. Приступаємо до нарізки салату. Картоплю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.

7. Відварне м’ясо нарізаємо кубиками трохи побільше і висипаємо в чашу до картоплі.

8. Варені яйця необхідно очистити і також порізати кубиками.

9. Тепер солоні огірки нарізаємо кубиками. Потім очищену моркву, теж ріжемо на кубики і додаємо до продуктів. Слідом кладемо зелений горошок, попередньо з якого злийте зайву рідину.

10. Дрібно наріжте зелену цибулю і поріжте свіжий огірок кубиками.

11. Всі інгредієнти добре перемішайте посоліть і поперчіть. Заправте майонезом. Прикрасити можна вареними яйцями і брусками свіжого огірка.

Порада!! Всі овочі можна нарізати кубиками, використовуючи спеціальну овочерізку. Так в рази заощадите час приготування і страва буде виглядати красиво і витончено.

Загрузка...

Олів’є з куркою і зі свіжим огірком. Покроковий рецепт приготування салату

У цьому способі готування будемо використовувати куряче м’ясо, так закуска вийде не тільки ніжною, ситної і дуже смачної, але і корисної і не дуже калорійною.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр.;
  • Яйця — 6 шт.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • Свіжий огірок — 2 шт.;
  • Зелений горошок — 1 банку;
  • Майонез, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Відварити куряче філе в киплячій воді хвилин 30-40. Потім остудіть і наріжте на середні шматочки.

2. Ріпчасту цибулю треба очистити і дрібно нашаткувати.

Порада!! Краще всього використовувати червоний лук, він не такий гострий на смак.

3. Картоплю і моркву потрібно відварити в шкірці, остудити, очистити і порізати на кубики.

Дивіться також:  Салат Наречена: 7 класичних рецептів салату з куркою

4. Огірки нарізаємо кубиками й викладаємо до решти інгредієнтів. Якщо шкіра товста, то краще її заздалегідь зрізати з овочів.

5. Яйця відварюємо круто, охолодити. Очистіть їх від шкаралупи і поріжте як і всі продукти кубиками.

6. З консервованого горошку зливаємо рідину і висипаємо в салатник.

7. Блюдо посоліть, заправте майонезом і добре перемішайте.

8. Салат Олів’є можна подавати як в загальній тарілці, так і порційно, просто надайте йому потрібну форму і прикрасьте на свій смак.

Рецепт листкового салату, який витіснив шубу і олів’є (фото додаються)

А зараз я хочу вам запропонувати дуже соковитий і ніжний варіант салату, він здатний «побити» олів’є і оселедець під шубою, так як має неперевершений смак. Плюс готується ця страва дуже швидко і з найбільш доступних продуктів. Яскравий вигляд цієї закуски точно стане головною прикрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 1 шт.;
  • Китайська капуста — 300 гр.;
  • Яйця — 4-5 шт.;
  • Свіжий огірок — 2-3 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Оцет — 50 мл;
  • Майонез — за смаком;
  • Сіль, чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

1. Цибулю треба очистити і нарізати на кубики, залити оцтом з водою у співвідношенні 1:1. Даємо якийсь час постояти і промаринуватися.

2. Відварюємо курку й ріжемо брусочками. З’єднуємо з капустою, яку заздалегідь наріжте на кубики. Змастіть шар майонезом.

Порада!! Краще взяти курячу грудку гриль, так вийде більш пікантно на смак.

3. Зливаємо маринад з лука, викладаємо наступним шаром.

4. Свіжі огірки ріжемо на смужки і викладаємо поверх цибулі, просочуємо майонезом.

4. Яйця відваріть круто, остудіть, очистіть. Поріжте на кубики, викладіть на огірки і змастіть майонезом. Для соковитості можна ще додати половинку дрібно порізаного ріпчастої цибулі.

Дивіться також:  Салат олівє. Готуємо вдома найкращі рецепти!

На замітку!! У процесі приготування курку і яйця можна підсолити і поперчити.

5. Проявіть фантазію і прикрасьте страву вареними яйцями, морквою і зеленню. Приємного апетиту!!

На замітку!! Салат, який обійшов шубу і олів’є, можна робити не шарами, а упереміш. Просто з’єднайте всі продукти, посоліть і поперчіть за смаком. У завершенні заправте його майонезом.

Ну що, дорогі читачі, як вам такі варіанти салатів на святковий стіл?! Правда ж красиві, дуже прості і недорогі, а головне підходять на будь-який смак!! Пишіть коментарі, діліться статтею в соціальних мережах. Поки, доки.