Салат Ніжність — 5 класичних рецептів з куркою

Добрий день!! Сьогодні будемо готувати слойоний салат Ніжність. Вперше з цією стравою я познайомилася зовсім недавно, на дні народження моєї подруги, цей салатик так мені сподобався, що захотілося вивчити детальніше способи його приготування.

Як виявилося, варіацій страви велике море, вибирай на смак і колір і додавай те, що більше подобається. Салат готується дуже просто, поряд з таким блюдом як Мімоза наприклад, він різноманітить ваш стіл і стане коронною стравою будь-якого торжества. Розглянемо тепер основні класичні рецепти ніжного салату з куркою, які популярні в наш час.

Класичний рецепт салату Ніжність

Це ситне блюдо готується шарами, так воно виглядає ефектніше, а прикрасити його можна за своїм бажанням. За класикою жанру зазвичай використовують наступні продукти: куряче філе, сир, гриби та яйця. Все дуже просто і доступно. Плюсом цього салату є те, що подавати його можна як в красивий салатниці, так і порційно, в прозорих піали або келихах.

Нам знадобиться:

  • Курячі грудки — 500 гр.;
  • Яйця — 6-7 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Сир — 200 гр.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Майонез — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Курячі грудки ретельно промийте. Викладаємо їх у каструлю з холодною водою, солимо і варимо до готовності.

2. Часник пропустіть через прес і додайте до майонезу. Поперчіть на свій смак. У нас вийшла просочення для шарів.

3. Варену грудку, як охолоне, наріжте на дрібні шматочки.

4. Яйця необхідно відварити круто, остудити і очистити. Залиште два жовтки, а все інше натріть на тертці.

5. Моркву і сир натріть на дрібній тертці.

6. Всі інгредієнти ділимо на рівні частини. Починаємо формувати шари: на дно тарілки викладаємо нарізане варене філе і змащуємо майонезом з часником.

Дивіться також:  Олівє з куркою: класичний покроковий рецепт салату з куркою і свіжим огірком

7. Викладаємо половину натертого яєць, промазуємо заправкою.

На замітку!! Замість натертого яйця можна використовувати яєчні млинці. Просто злегка збийте яйце з сіллю і підсмажте невеликий млинець. Готові яєчні млинці зазвичай нарізають тонкою соломкою і додають в салат.

8. Далі морква, знову промазуємо її соусом.

9. Тепер черга сиру і не забуваємо рясно все полити майонезом.

10. Повторіть шари в тій же послідовності з решти другий частини інгредієнтів. Останнім шаром розрівняйте потерті жовтки.

11. Поставте для просочення на кілька годин в холодильник. Прикрасьте блюдо зеленню.

Загрузка...

Салат Ніжність з куркою і огірком

Насправді, в цю закуску можна додавати будь-які продукти, головне правило це їх сполучуваність. А вже смачно буде точно, так як страва з куркою нікого не залишає байдужим. Мені дуже сподобався варіант з додаванням свіжого огірка. І готувати не будемо шарами, а упереміш.

Нам знадобиться:

  • Куряче філе — 500 гр.;
  • Майонез — 100 гр.;
  • Огірки — 2 шт.;
  • Яйця — 6 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Сіль — за смаком;
  • Олія рафінована — 50 мл;
  • Оцет столовий — 0,5 ст. л.;
  • Петрушка — 0,5 пучка.

Спосіб приготування:

1. Відварити куряче філе в підсоленій воді 20 хвилин.

2. У мисці збийте одне яйце з сіллю віночком.

3. Підсмажте яйце на сковороді, змащеній маслом з двох сторін. У вас повинно вийде 6 яєчних млинців.

4. Цибулю дрібно нарізаємо і заливаємо окропом на 10 хвилин. Потім зливаємо воду і додаємо холодну з 1 чайною ложкою оцту. Маринуємо 5 хвилин і зливаємо воду.

5. Яєчні млинці нарізаємо стрічками.

6. Куряче філе нарізати невеликими смужками.

7. З огірків необхідно зняти шкірку і нарізати тонкою соломкою.

Дивіться також:  Салат Гніздо Глухаря. Покрокові рецепти класичного салату з куркою шарами

8. Перекладаємо всі інгредієнти в салатницю і заправляємо майонезом.

9. Добре все перемішайте і прикрасьте зеленню петрушки.

Як приготувати Ніжність з чорносливом і грецькими горіхами

Цей рецепт дуже святковий, так як такий вигляд салату виглядає дуже ефектно. Але скажу відразу, за смаком на любителя, ті хто не любить чорнослив, не сподобається. Мій чоловік, наприклад, не оцінив. 😕

Нам знадобиться:

  • Куряче філе — 500 гр.;
  • Сир твердий — 150 гр.;
  • Волоський горіх — 100 гр.;
  • Чорнослив( без кісточок) — 50 гр.;
  • Мариновані огірки — 2 шт.;
  • Майонез — 100 гр.;
  • Сіль — 1 щіпка.

Спосіб приготування:

1. Курячу грудку відварити в підсоленій воді, остудіть і нарвете на волокна.

2. Чорнослив замочіть в гарячій воді і за бажанням поріжте на шматочки.

4. Натріть на крупній тертці сир, а огірки поріжте соломкою або кубиками.

5. Викладайте блюдо шарами: 1 шар — курка, 2 шар — мариновані огірки, 3 шар — натертий сир. Всі шари промажте майонезом.

6. Зверху прикрасити чорносливом і грецькими горіхами. Приємного апетиту!!

Рецепт салату Ніжність з грибами і куркою

А цей вид ніжною закуски виходить особливим за рахунок смаженої цибулі. Спробуйте, я думаю вам сподобається!!

Нам знадобиться:

  • Куряче філе — 400 гр.;
  • Печериці — 300 гр.;
  • Яйця — 8 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сир — 200 гр.;
  • Майонез — 120-150 гр.;
  • Зелень — для прикраси.

Спосіб приготування:

1. Подрібнюємо цибулю ножем і обсмажуємо на сковороді.

2. Печериці порізати маленькими кубиками і додайте обсмажуватися до цибулі.

3. Відварене куряче філе порізати на шматочки або розберіть на волокна.

4. Сир натріть на дрібній тертці.

5. Викладаємо перший шар — куряче філе і майонез.

Дивіться також:  Вінегрет за класичними рецептами: 7 покрокових фото рецептів простого салату

6. Далі обсмажені гриби з цибулею без майонезу.

7. Засипаємо великим шаром сиру і ущільнюємо виделкою. Змащуємо майонезом.

8. Зверху натираємо варене яйце на дрібній тертці, акуратно розрівнюючи по страві.

9. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Загрузка...

Салат з шинкою і сиром Ніжність. Відео

У висновку, я б хотіла показати вам варіант страви з шинкою, адже не завжди курка є вдома, ну і для різноманітності, адже дуже багато салатів ми готуємо саме з курячим філе. Такий вид добре готувати в холодну пору року — дуже ситно і поживно виходить!!


Не знаю як вам, а на мою салат Ніжність просто справжня знахідка для кулінарів. Всі інгредієнти прості, поєднувані і недорогі. Варіацій страви дуже багато, готується легко — хоч шарами, хоч упереміш. І при цьому виглядає шикарно і на смак радує всіх. Беріть рецепти в свою скарбничку!! Сподіваюся була корисною!!