Салат Наречена: 7 класичних рецептів салату з куркою

Добрий день, на зв’язку з вами знову я, Тетяна Кашицина. І поговоримо ми сьогодні про дуже легкій і простій салаті — «Наречена». Це блюдо вже по праву вважається дуже популярним і традиційним у багатьох сім’ях.

Цю закуска я особисто спробувала зовсім недавно, і мені сподобалося те, що в ній є всі мої улюблені інгредієнти, а сполучуваність їх неймовірно повітряна.

Хто придумав таке цікаве назву салату, я якщо чесно не знаю, але думаю все із-за того, що страва виходить на вигляд урочистим, пишним і біленьким. Звідси і аналогія з нареченою!! 😉

Напередодні новорічних урочистостей тема салатів особливо популярна, тому я пропоную вам швидше визначитися зі святковим меню і сподіваюся, що вам допоможуть мої пости з даної тематики, адже ми вже розглянули достатню кількість ефектних страв. Наприклад, приготуйте салат «Соняшник» або «Ніжність«, і не забудьте посолити оселедчик домашнього приготування.

Класичний рецепт салату Наречена з куркою

Як завжди, ми почнемо з опису традиційного способу готування з фото. Зазначу, що в цю закуску можна брати як відварну курку, так і копчену. Тут все залежить від вашого смаку.

Продукти беремо найпростіші і вони завжди є під рукою!!

Інгредієнти:

  • Філе куряче — 300-400 гр.;
  • Яйце куряче — 4 шт.;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сир плавлений — 2 шт.;
  • Оцет 9% — 1 ст. л.;
  • Вода — 100 мл;
  • Майонез — 250 гр..

Спосіб приготування:

1. Відваріть картоплю до готовності. Яйця варимо круто.

2. Куряче філе промиваємо, відварюємо і остуджуємо. Дрібно ріжемо на шматочки.

3. Картопля очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці, а сир натріть на дрібній.

Порада!! Фронті початком приготування салату, плавлені сирки приберіть в морозилку, так їх легше потім буде натирати.

4. Яйця очищаємо від шкаралупи, відокремлюємо білки від жовтків і окремо їх натираємо на дрібній тертці.

5. Цибулю наріжте і замаринуйте в протягом 20 хвилин в оцті з гарячою водою.

6. Викладаємо салат шарами: куряче філе, цибуля, картопля, жовтки, сир, білки. Кожен шар просочуємо майонезом, а за бажанням ще можете і підсолити і поперчити. Залиште страву в холодильнику для просочення, а потім пригощайтеся!!

Дивіться також:  Олівє з куркою: класичний покроковий рецепт салату з куркою і свіжим огірком

Загрузка...

Слойоний салат з куркою і пекінською капустою

Чим мені подобається ця страва, що воно підходить і на обід, і на вечерю, а за рахунок свого вбрання ще і підійде для будь-якого торжества. Смак дуже легкий і ніжний.

Цей рецепт ми трохи освіжити, додавши пекінську капусту.

Інгредієнти:

  • Філе куряче — 300-400 гр.;
  • Яйце куряче — 3 шт.;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Пекінська капуста — 4 аркуша;
  • Сир плавлений — 2 шт.;
  • Майонез — 250 гр..

Спосіб приготування:

1. Куряче філе промийте і просушіть. Наріжте на шматочки.

2. Обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору, посоліть і поперчіть.

3. Картоплю відварюємо в мундирах або запікаємо в фользі, остуджуємо і очищаємо. Потім натираємо на крупній тертці.

4. Викладіть готову картоплю на блюдо.

5. Яйця відваріть протягом 10 хвилин і теж студія і очистіть. Відокремте білки від жовтків. Жовтки розімніть виделкою і викладіть поверх картоплі.

6. Все добре поливаємо майонезом.

7. Наступний шар куряче філе.

8. Тепер наріжте шматочками пекінську капусту.

9. І викладіть на обсмажене м’ясо. Змастіть майонезом.

10. Зверху тремо заморожений плавлений сир.

11. А після висипаємо натерті на тертці білки і знову поливаємо майонезом.

12. Закуски потрібно постояти кілька годин у холодильнику, щоб всі верстви гарненько просочилися. При подачі блюдо прикрасьте листям капусти.

Як приготувати Наречену з плавленим сиром

А ось ще один варіант салату, схожий з класичним способом приготування. Однак, в склад я хочу додати свіжий огірочок, виходить дуже смачно і ароматно.

І ще це блюдо можна сміливо подавати в якості сніданку, виклавши порційно в тарталетки.

Інгредієнти:

  • Відварна грудка — 300 гр.;
  • Картопля відварна — 2 шт.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Плавлений сир — 2 шт.;
  • Огірок свіжий — 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Майонез — за смаком;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Оцет 9% — 1 ст. л.;
  • Кипяченная вода — 100 мл

Спосіб приготування:

1. Першим ділом очистіть цибулю і порізати на скибочки. Відразу ж замаринуйте його, використовуючи оцтово-водний розчин з цукром.

Дивіться також:  Салат Гніздо Глухаря. Покрокові рецепти класичного салату з куркою шарами

2. Куряче філе нарізаємо і викладаємо першим шаром, змащуємо майонезом.

3. Потім кладемо маринований цибулю, тертий картопля, майонез.

4. Далі йде черга натертих сирків, порізаних на кубики огірків, натертих жовтків і білків. Не забуваємо все поливати рясно майонезом. Прибираємо для просочення і подаємо до столу!!

Рецепт салату Наречена з крабовими паличками

А це страва схоже на салат з крабових паличок, однак, за рахунок плавленого сиру й вершкового масла, смак виходить зовсім інший. Спробуйте, думаю такий варіант вам теж сподобається.

Дане блюдо, до речі, частенько подають в ресторанах.

Інгредієнти:

  • Крабові палички — 10 шт.;
  • Плавлений сирок — 1 шт.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Яблуко — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Вершкове масло — 30 гр.;
  • Сіль, майонез — до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Яйця відваріть круто, остудіть. Відокремте білки від жовтків.
  2. Білки натріть на крупній тертці, це перший шар.
  3. Потім кладемо дрібно нарізані крабові палички і змащуємо майонезом.
  4. Цибулю дрібно наріжте і посипте поверх крабового м’яса.
  5. Заморожене вершкове масло натріть на тертці, майонезом не просочуємо, зате трохи підсолити.
  6. Тепер черга тертого яблука без шкірки.
  7. Після йде підморожений сирок і подрібнений жовток.
  8. Добре змащуємо майонезом і охолоджуємо.

Загрузка...

Відео про те, як готувати салат з копченою куркою

Багато ще волію «Наречену» з копченої куркою. Мені теж таке страву по душі, але знайте, що разом з пікантним смаком, страва стає калорійним, так що хто на дієті, краще використовуйте рецепт з вареною куркою.

Наречена з смаженою куркою і пекінською капустою

Якщо ви вважаєте, що рецепт цієї закуски занадто проста, то пропоную виправити ситуацію і доповнити її новими продуктами.

Додаємо волоські горіхи, мариновані огірки і кукурудзу, і вуа-ля, нове виконання знайомої закуски готове на пробу!!

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста — 200 гр.;
  • Відварене філе — 250 гр.;
  • Волоські горіхи — 3 ст. л.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Мариновані огірки — 2 шт.;
  • Консервована кукурудза — 1 банка;
  • Варені яйця — 3 шт.;
  • Сир — 70 гр.;
  • Майонез — за смаком.
Дивіться також:  Салат олівє. Готуємо вдома найкращі рецепти!

Спосіб приготування:

1. Варену курку порізати на шматочки і обсмажте на олії до рум’яного кольору.

2. Волоські горіхи подрібніть і змішайте з смаженим м’ясом, викладіть першим шаром на блюдце і змастіть майонезом.

3. Потім зверху натріть сир на крупній тертці і додайте кукурудзу, попередньо зливши з неї рідину. Просочіть майонезом.

4. Огірки ріжемо на кубики, викладаємо наступним шаром, додаємо майонез.

5. Подрібнюємо листя салату, посипаємо поверх огірків, змащуємо майонезом.

6. Тепер трьом жовтки + майонез.

7. Знову чергу тертого сиру, майонез і нарешті терті білки. Приємного апетиту!!

Шалено смачний рецепт салату Наречена з шинкою і грибами

І в завершенні для вас супер секретний спосіб приготування цієї закуски, дуже святковий варіант. Готуйте швидше!! Раджу всім!! + цікавий рецепт соусу!!

Інгредієнти:

  • Кефір – 4 ст. л.;
  • Майонез – 100 гр.;
  • Курка копчена – 150 гр.;
  • Шинка – 100 гр.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Печериці свіжі – 150 гр.;
  • Сир плавлений – 100 гр.;
  • Картопля – 200 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт..

Спосіб приготування:

1. Гриби очищаємо, ріжемо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності, не забудьте їх посолити.

2. Тепер жирний майонез змішайте з кефіром, додати спеції за смаком.

3. Встановлюємо кулінарне кільце на тарілку. Першим шаром викладаємо відвареної картопля, натертий на крупній тертці. Цей шар поливаємо нашої заправкою.

4. Копчене м’ясо отделаем від кісток і разом з шинкою нарізаємо на кубики.

5. Тепер черга порізаного кільцями цибулі і майонезно-кефірної заправки.

6. Зверху кладемо остиглі печериці.

7. Жовтки відділяємо від білків. Білки натираємо зверху на гриби і змащуємо нашим соусом. Тепер зверху на дрібній тертці натираємо жовтки, а по краях викладаємо кубики плавленого сиру.

8. Акуратно знімаємо кільце і прикрашаємо зеленню.

Ось така смачна і дуже апетитна добірка у мене вийшла. Сподіваюся, ви оціните!! І до речі, всі хто вже пробував цей повітряний салат, обов’язково тепер готують його з приводу і без. Так що і ви спробуйте здивувати своїх гостей в наближають свята!!