Салат Гніздо Глухаря. Покрокові рецепти класичного салату з куркою шарами

Всім добрий день!! Днями всій родині ходили в універмаг і мою увагу привернула гарна виріб, схожий на гніздо з пташенятками. Дивно було те, що стояла ця річ у відділі салати…І раптом, я дивлюся, більшу частину цієї красивою штуки відрізають і продають!! Виявилося це такий салат, а зовсім не саморобка і називається він Гніздо Глухаря.

Я думаю ви зі мною погодитесь, що не дивно переплутати такий виріб кулінарії з неїстівної річчю. Назва страви говорить сама за себе: салат оформляємо у формі гнізда і зверху прикрашаємо пташками або просто яєчками. Мені після побаченого захотілося розібратися в способах приготування такої закуски, тим більше скоро всіма улюблений Новий рік, а такий варіант буде виглядати справжнім шедевром на святковому столі.

Класичний рецепт салату Гніздо Глухаря

Це приголомшливе блюдо привертає увагу не тільки дорослих, але і дітей, адже його оформлення дуже яскраве. На смак салат також прекрасний, він дуже ситний і поживний. Вам може здатися, що готувати його складно..Але ні, все як завжди просто, головне діяти по інструкції і все вийде.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка відварна — 350 гр.;
  • Печериці мариновані — 300 гр.;
  • Картопля — 3-4 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Огірок свіжий — 2 шт.;
  • Яйце куряче (відварне) — 3 шт.;
  • Майонез — 3-4 ст. л.;
  • Сіль, перець ч/м по — смаку;
  • Олія — для смаження;
  • Морква варена — 1 шт.;
  • Морква сира — 1 шт. (для оформлення);
  • Бутони гвоздики — 12 шт.;
  • Листя салату для прикраси.

Спосіб приготування:

1. В першу чергу треба приготувати гілочки для гнізда, будемо робити їх з картоплі. Для цього картоплю очистіть, промийте і просушіть паперовим рушником. Наріжте тонкою соломкою.

2. Тепер обсмажуємо у фритюрі, але невеликими порціями.

3. Коли приготуєте весь картопля, викладіть його на паперову серветку, щоб стік зайвий жир.

4. Цибулю необхідно порізати півкільцями, моркву — тонкими смужками.

5. Обсмажте овочі на рослинному маслі.

6. Курячу грудку теж нарізаємо брусочками.

7. Гриби нарізаємо на смужки.

8. Огірки подрібнюємо на тонкі брусочки.

9. У двох варених яєць відокремте жовток від білка. Білок наріжте смужками.

10. Коли всі продукти готові, дно тарілки викладаємо мариновані гриби.

11. Потім шар курячої грудки.

12. Покриваємо всі сіточкою з майонезу.

13. Тепер кладемо цибулю і моркву і змащуємо майонезом.

14. Викладаємо огірки.

15. Потім яєчні білки і знову робимо сіточку з майонезу.

16. Зверху все блюдо покриваємо смаженою картоплею. По центру робимо поглиблення, а по краю прикрашаємо гніздо листям салату.

Дивіться також:  Рецепт смачного салату з редискою

17. Жовтки розітріть виделкою з сіллю, майонезом і різаним кропом. Мокрими руками зробіть яйця.

18. Викладаємо їх в середину на картоплю. Перепелині яйця почистіть, а з бутонів гвоздики зробіть очі, з моркви — дзьобики. З решти курячого яйця можна оформити дорослу птицю.

Загрузка...

Гніздо Глухаря — покроковий рецепт з перепелиними яйцями

Друзі, одразу хочу сказати, що хоч закуска проста, але от часу на її приготування йде багато, в районі двох годин. Але якщо ви не злякалися і не хочете залишити голодними гостей, то робіть все з задоволенням і тоді, не помітите, як пролетить час.

Інгредієнти:

  • Куряче філе, філе — 400 гр.;
  • Картопля — 300 гр.;
  • Курячі яйця — 4 шт.;
  • Перепелині яйця — 4 шт.;
  • Свіжі огірки — 200 гр.;
  • Цибуля ріпчаста — 120 гр.;
  • Сир твердий — 120 гр.;
  • Плавлені сирки — 100 гр.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Майонез — 200 гр.;
  • Цукор-пісок — 5 гр.;
  • Оцет — 30 мл;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Рослинна олія для смаження ;
  • Сіль за смаком .

Спосіб приготування:

1. Картоплю очищаємо і моєму, натираємо на тертці для корейської моркви.

2. Смажимо часточки картоплі на рослинному маслі маленькими порціями. Потім прибираємо на паперовий рушник для стікання зайвого жиру.

3. Куряче філе промиваємо й варимо в підсоленій воді. Остуджуємо, нарізаємо на брусочки.

Це цікаво!! Раніше замість курки завжди використовували м’ясо дичини. Якщо у вас є така можливість, то приготуйте Гніздо Глухаря з дичиною.

4. Яйця курячі і перепелині необхідно круто відварити й остудити.

5. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями. Додаємо до нього 1/2 цукру, 1/2 солі і пару ложок оцту. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися.

6. Помиті огірки нарізаємо тонкою соломкою.

7. Кріп миємо й дрібно подрібнюємо ножем.

8. Окремо один від одного натріть сир, плавлені сирки і варені яйця.

9. На плоске блюдо викладаємо спочатку маринований лук.

10. Зверху куряче філе, змащуємо майонезом.

11. Поверх кладемо огірки і робимо майонезну сітку.

12. Тепер розрівнюємо натерті яйця і знову змащуємо майонезом.

13. Викладаємо сирний шар і робимо поглиблення в центрі.

14. Всю поверхню страви необхідно промазати майонезній сіточкою, а в середину викласти половину приготованого кропу.

15. Краю салату ми прикрашаємо соломкою зі смаженої картоплі.

16. Перепелиний яйця очистіть і розріжте на половинки. Приберіть жовтки. Жовток розімніть виделкою і додати до нього масу з плавленого сиру, трохи кропу, майонезу і часнику, пропущеного через прес. Все перемішуємо і цією сумішшю начиняємо білки перепелиних яєць.

Дивіться також:  Вінегрет за класичним рецептом з квашеною капустою і горошком

17. Покладіть наші фаршировані яйця на кріп. Все готово!! Приємного апетиту!!

Готуємо салат з куркою у вигляді гнізда (фото всередині)

Гніздо Глухаря є старовинним стравою і відомо ще з Стародавньої Русі. Саме в ті часи була популярна полювання на цю птицю і вона була головним інгредієнтом страви. Зараз м’ясо глухаря рідкісне явище, тому в салаті найчастіше використовують курку, можна навіть готувати з копченої.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-8 шт.;
  • Копчена курка – 400 гр.;
  • Солоні огірки – 4-5 шт.;
  • Перепелині яйця – 10-15 шт.;
  • Майонез – 3 ст. л.;
  • Кріп – 3-4 гілочки;
  • Рослинна олія – 200 мл;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку приготуємо смажена картопля. Для цього очистимо 3-4 картоплини і натремо на довгій тертці.

2. Потім покладемо на тканинну серветку, таким чином прибравши зайву рідину.

3. У розігрітій сковороді на рослинному маслі по черзі порціями обсмажуємо коренеплід до золотистого кольору. Потім кладемо на серветку і позбавляємося від зайвого жиру.

4. Той картопля, який у нас ще залишився, відварюємо в мундирі до готовності.

5. Даємо охолонути й нарізаємо соломкою.

6. Перепелині яйця відварюємо круто.

7. Очищаємо їх і теж нарізаємо соломкою.

8. Солоні огірки промийте, наріжте соломкою.

9. Тепер беремо курку, знімаємо шкірку і нарізаємо шматочками.

10. Всі інгредієнти змішуємо в одній посуді, солимо і заправляємо майонезом.

11. Викладаємо нашу суміш на плоске блюдо, формуємо гніздо, роблячи в середині заглиблення. На вгору і боки покладіть смажену картоплю.

12. Кріп дрібно порубаєте і викладіть в поглиблення.

13. У центр кладемо залишилися перепелині яйця.

14. Наш легкий, ніжний і з копченої ноткою салат готовий!! Приємного апетиту!!

Порада!! Це блюдо подавайте на стіл відразу, щоб картопля залишався хрустким.

Відео підбірка про те, як приготувати Гніздо Глухаря з грибами

Як завжди, для вас мої шановні читачі, підготувала відмінний відео рецепт нашої ситної і шалено смачної закуски. Дивіться, і якщо раптом у вас залишилися питання, то думаю після перегляду їх не буде. Або пишіть коментарі, обов’язково відповім.

Загрузка...

Рецепт салату з чіпсами

Наступний вид будемо готувати з чіпсами, цікава варіація замість картоплі. Швидко і просто, спробуйте, думаю вам сподобається.

Інгредієнти:

  • Чіпси зі смаком бекону – 1 велика пачка;
  • Варені яйця – 4-6 шт.;
  • Варена ковбаса – 200-300 гр.;
  • Цибулина – 1-2 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Майонез — за смаком;
  • Твердий сир – 100-150 гр..

Спосіб приготування:

  1. Чіпси добре розімніть, краще це робити не розкриваючи пакета.
  2. Подрібнені чіпси необхідно висипати в глибоку тарілку. Туди нарізаємо цибулю півкільцями, яєчні білки смужками і ковбасу. Все це заправляємо майонезом і перемішуємо.
  3. В середину плоского страви поставте склянку і викладіть наш салат по краях склянки. Це буде гніздо.
  4. Тепер подрібніть жовтки, натріть сир і додайте пропущений через прес часник. Додаємо майонез, перемішуємо.
  5. Прибираємо склянку з центру і формуємо з маси кульки. Це будуть яйця глухаря. Їх викладаємо в середину.
  6. Прикрасити закуску можна листям салату і зеленню, а також посипати готовою картоплею фрі.
Дивіться також:  Покроковий рецепт салату цезар з куркою

Гніздо Глухаря зі свининою, робимо шарами

Дуже гармонійно поєднуються продукти нашого салату з м’ясом свинини, тому, якщо у вас раптом не виявилося курки, але є м’ясо, то робіть страву з нього. Виходить нітрохи не гірше.

Інгредієнти:

  • Варене м’ясо — 350-400 гр.;
  • Картопля сирої — 2-3 шт.;
  • Яйця — 7 шт.;
  • Огірочки мариновані — 2 шт.;
  • Мариновані гриби — 200 гр.;
  • Зелений горошок — 100 гр.;
  • Сир — 70 гр.;
  • Майонез -6-7 ст. ложок;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Сіль — за смаком;
  • Соняшникова олія — для смаження картоплі;
  • Листя салату, кріп, петрушка для прикраси;
  • Чорний мелений перець — за бажанням і смаком.

Спосіб приготування:

1. М’ясо відварити в солоній воді. Остудіть і порізати на брусочки.

2. Гриби нарізаємо смужками.

3. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо довгою соломкою. Обсмажуємо порціями в розігрітому рослинному маслі. Після прибираємо на серветку і даємо стекти зайвому жиру.

4. У плоскій тарілці викладаємо шарами: нарізані соломкою огірки, м’ясо, гриби і білки від яєць (також поріжте на смужки) з зеленим горошком. Кожен шар змащувати майонезом. Можна посолити і поперчити за смаком.

5. На дрібній тертці необхідно натерти сир і змішати його з подрібненим часником і майонезом, додавши розтертий жовток. Зліпіть яєчка глухаря.

6. Тепер прикрашаємо наш салат. З смаженої картоплі робимо гніздо, листя салату — це травичка, також середину можна присипати зеленню і покласти наші яєчка. Для імітації гнізда можна ще використовувати сиру моркву, натерту на середній тертці.

Дивіться відео: салат з шинкою — Гніздо Глухаря

В завершенні даної збірки ще одна варіація приготування оригінального блюда з шинкою. Не знаю, як ви, а я закохалася в цей салат, так що буду пробувати всі рецепти. Для вас відео, дивіться і робіть:

Я думаю вам прийшла до душі така смачна композиція, яка стане прикрасою будь-якого столу. Зберігайте рецепти собі в закладки і балуйте своїх рідних і близьких. До нових зустрічей!!