Рецепт смачного салату з редискою

Всім привіт!! На зв’язку з вами знову я, Тетяна Кашицина.

Нарешті прийшло довгоочікуване літо. А це означає, що відкрита пора овочів, ягід, сонця, тепла і відмінного настрою.

Я думаю, у багатьох на грядках вже чекає своєї черги красива редиска. Давайте сьогодні поговоримо про неї докладніше. Я і моя родина любимо її їсти просто так з хлібом та сіллю, в окрошці і в салатиках.

Цей овоч має ряд корисних властивостей. Давайте детальніше розберемо, чим корисний цей коренеплід.

Корисні властивості редиски:

  1. Зміцнення імунітету.
  2. Профілактика онкологічних захворювань.
  3. Допомога в зниженні ваги.
  4. Зміцнення м’язів.
  5. Підвищення апетиту.
  6. Стимуляція роботи ШКТ.
  7. Профілактика цукрового діабету.
  8. Нормалізація рівня холестерину.
  9. Нормалізація сну.
  10. Підняття настрою.

Найчастіше, купуючи редиску на прилавках або зриваючи з власного городу, ми вживаємо її в салатах. Для вас я підготувала найсмачнішу добірку страв з редиски. Читаємо, готуємо, ділимося з друзями. 😉

Салат з редиски. Смачний рецепт

Розберемо з вами як правильно і смачно приготувати це блюдо. І для початку раду.

Візьміть на замітку!! Щоб зберегти продукт свіжим, з коренеплодів зрізають бадилля, потім промивають їх у холодній воді і просушують при кімнатній температурі. І тільки потім овочі складають у пакет і ховають в холодильник. Так вони можуть зберігатися тиждень.

Салати з редису готуються практично з будь-якими овочами, а ситності в них додають яйця або куряче філе. Заправити їх можна рослинним маслом, сметаною, натуральним йогуртом або лимонним соком – це вже на ваш смак.

Самий простий і смачний рецепт салату з редиски — це вітамінний із зеленню. Починаємо готувати.

Нам знадобиться:

редис дрібний – 200 гр.

зелена цибуля – 3-4 стебла

листя зеленого салату – 3-4 шт.

сіль – 3-4 щіпки

кріп – 0,5 пучка

соняшникова олія – 10-15 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Редис промийте у воді і обріжте з кожного овоча хвостики і зверху, і знизу. Потім розріжте навпіл і порізати скибочками, поміщаючи нарізку в миску. Якщо любите крупно нарізані овочі, то просто кожну редиску наріжте кружечками.

Дивіться також:  Покроковий рецепт салату цезар з куркою

2. Подрібніть за допомогою ножа стебла зеленого лука і додайте їх до нарізки. Через брак зеленого можна додати звичайний ріпчаста цибуля, дрібно порізавши його.

3. Промиті листя зеленого салату і половину пучка кропу також подрібніть, і всипте до решти інгредієнтів.

4. Всипте сіль і влийте соняшникову олію, що можете замінити на будь-яке інше за вашим смаком: оливкової, кунжутне, кукурудзяна і т. д. Петрушку краще всього не використовувати, так як вона перебиває легкий аромат свіжих овочів.

5. Перемішайте між собою вміст миски і викладіть приготований салат в креманки або піали, подаючи його відразу ж на стіл. Заздалегідь таку страву я готувати не рекомендую, оскільки через кілька хвилин після того, як ви додасте масло і сіль, овочі пустять сік. Однак якщо вже дуже хочеться зробити заготовку завчасно, наріжте овочі та зелень, але не змащуйте маслом і не соліть. Зберігати заготівлю краще в холодильнику не більше 3-4 годин, а заправити салат необхідно вже безпосередньо перед подачею.

Порада: якщо вам не вистачає кислинки, додайте в нього 1-2 ч. л. лимонного соку і перемішайте.

Загрузка...

Салат із огірків і редиски. Фото рецепт

Такий салатик відрізняється від попереднього тим, що ми в неї додамо свіжий огірок, так наша закуска стане більш соковитою та ароматною.

Нам знадобиться:

Редис — 300 гр.

Огірок — 300 гр.

Салат — 100 гр.

Олія оливкова — 3 ст. л.

Оцет — 1 ч. л.

Сіль — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Добре вимитий і обрізаний редис потрібно нарізати. Варіантів нарізки – маса. Мені здається дуже ошатною нарізка цілими кружечками. І хоча багато вважають, що таким чином нарізаний салат їсти незручно, я готова заперечувати. Якщо ми використовуємо молоді та дрібні овочі, то кружечки будуть невеликими, акуратними, а значить, і їсти буде просто і приємно.

Дивіться також:  Салат Ніжність - 5 класичних рецептів з куркою

2. Таким же чином нарізаємо і свіжий огірок. Потрібно лише зауважити, що нарізка повинна бути тонкою, кружечки овочів повинні бути приблизно однаковими по товщині. Саме так ви зможете збалансувати смак.

3. Далі нарізаємо листя салату або відщипуємо руками, додаємо сіль, олію, оцет і добре перемішуємо наш салат. Також листя салату можна покласти на дно салатниці і зверху викласти редис з огірками, заправлений олією з оцтом. Такий салат можна подати і на святковий стіл.

Приємного апетиту!!

Салат з редискою і яйцем. Покроковий рецепт

Наступний салатик з соковитою редиски, пікантного зеленого цибулі, ароматного укропчика, ситних курячих яєць і домашнього майонезу в якості заправки.

Салат з яйцем також простий і дуже швидкий. На дачі зробити в самий раз.

Нам знадобиться:

редис — 200 гр.

яйця — 4 шт.

цибуля — 50 гр.

кріп — 10 гр.

майонез — 5 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Зелену цибулю вимити, обсушити. Поріжте дрібно ножем.

2. Кріп також слід промити, просушити і дрібно порубати.

3. Редис наріжте тонкими пластинками — можете використовувати гострий ніж, але набагато зручніше за допомогою овочечистки. Тримати в одній руці овоч за гичку, а другою рукою працюєте овощечитской. Все виходить дуже швидко. Тільки не забудьте відрізати корінець і перед нарізкою добре помити.

Якщо редиска гірка, то кладемо пластинки в сито і швидко промиваємо під холодною проточною водою. Отрясаем зайву вологу і редиска повністю перестає гірчити.

4. Складаємо все в чашу. Готові варени яйця нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в салат. Все добре перемішуємо і додаємо майонез, звичайно краще буде, якщо він домашній.

Ось і наш ще один весняно-літній варіант готовий!!

Салат з редиски на зиму. Готуємо запас

Салат з редиски на зиму знаком не багатьом, проте ті, хто хоч раз пробували мариновану редиску вже не можуть відмовити собі в задоволенні. Соковита, хрустка, здавалося б, за довгі місяці перебування в банку вона ніяк не змінилася, а тільки навпаки покращила свій смак завдяки солі.

Дивіться також:  Олівє з куркою: класичний покроковий рецепт салату з куркою і свіжим огірком

Ділюся з вами супер рецептом на зиму.

Нам знадобиться:

Редис – 3,1 кг

Зелена цибуля – 0,8 кг

Петрушка пучок

Сіль – 4 ст. л.

Оцет — 1 ст. л. (6%)

Масло – 1,5 склянки

Перець гіркий – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Першим ділом, звичайно, необхідно добре промити редис, відрізати попки і нарізати кружальцями. Зелень дрібно наріжемо. Рослинна олія необхідно нагріти в каструлі і прокип’ятити 10 — 15 хвилин, потім остудити. Змішаємо редис і зелень. У каструлю наллємо 2 літра чистої води, додамо сіль і шматочки гіркого перцю, прокип’ятимо 5-10 хвилин. Потім трохи остудимо і додамо оцет. Тепер в банки необхідно налити по 3 ст. л. олії, потім розкласти редис з зеленню і залити розсолом. Простерилізувати банки з вмістом.

Для того щоб легко і просто простерилізувати банки з салатом, необхідно перш за все підібрати відповідну посудину. На її дно покладемо спеціальний гумовий килимок або будь-махровий рушник. Виставляємо банки так, щоб вони не зачіпали ні один одного, ні бортиком. Налити води по плечі банки і залишити на вогні від 5 до 20 хвилин, в залежності від обсягу банки.

Ну що ж, спробуйте закочувати редиску банки і взимку такий приклад врятує ваш організм від авітамінозу.

Загрузка...

Редиска Салат зі сметаною. Відео рецепт

Ну і улюблені мій салатик — з редиски зі сметаною. Сюди можна додати і яйця, і помідори або навіть капусту. Це все залежить від ваших смаків. Салат зі сметаною готується дуже просто, тому не буду повторюватися, а просто пропоную вам відео рецепт салату з редиски зі сметаною. Дивимося!!


На цьому відео я закінчую писати статтю. Пишіть в коментарях які ви любите готувати салати з редиски. А також не забувайте, що редиска дуже смачна у ній. 😉
З повагою, Тетяна Кашицина.