Рецепт сирники із сиру класичні. 7 пишних і смачних рецептів сирників!

Добрий день!! Сьогодні моя стаття присвячується смачним і корисним сирників, будемо вчитися готувати їх з різними начинками і різними способами, але всі вони вийдуть пишними і приготованими як у дитячому садку.

Для початку трохи фактів з історії про виникнення даної страви. До появи європейських фабрик по виробництву твердих сортів сиру на Русі і поділу сироварами понять «сир» і «сир», всі сирні продукти називалися сирними, а сир, відповідно, — сиром. Звідси і назва страви — сирники. До речі, сьогодні на території Південної Росії і України, кажучи «сир», досі мають на увазі як сири (різних сортів), так і сир.

Готували тоді сир (творог) з кислого молока. Її прогоревали на печі до згортання (створаживания), потім зціджували сироватку, виймали і перекладали сирну масу, що вийшла під прес. Для збільшення терміну зберігання продукту процедуру повторювали, отримуючи сир, здатний зберігатися в холодному погребі протягом цілого тижня. Проте в сирому вигляді одержаний продукт їсти побоювалися, а тому придумували різні способи готування, одним з яких і були сирні оладки. Класичний варіант крім сиру включав в себе цукор, борошно і яйця.

Ще існує версія, що сир (а потім і сирники рецепт) з’явилися ще в давньоримської провінції Аравії, де аравійський купець на ім’я Канан тримаючи шлях по пустельній і жаркій місцевості, в якості їжі взяв з собою молоко. Яке ж було його здивування, коли зібравшись «перекусити» в черговий раз, замість молока з тари (якою був висушений овечий шлунок) вилилася дивна рідина та випав невеликий білий клубочок. Канан засмутився, але продукт з’їв і той виявився дуже смачним. Він поділився відкриттям з родиною і друзями і незабаром сир (так назвали продукт, оскільки він був отриманий з сирого молока), а також продукти з нього стали користуватися неймовірною популярністю як у знаті, так і у бідного населення. Надалі сир і сирні продукти потрапили в Європу.

Класичні сирники із сиру. Рецепт з фото покроково

Почнемо як завжди з класичного приготування пишного ласощі. Це дуже корисне і смачне блюдо на сніданок, особливо якщо їх подавати зі сметаною.

Нам знадобиться:

сир — 400 гр.

борошно — 50 гр.

цукор за смаком

яйце — 1 шт.

рослинна олія для смаження

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Необхідно розім’яти сир виделкою.

2. Вбити яйце і добре перемішати.

3. Додати борошно, цукор, змішати до однорідної маси. Тісто має вийде не рідке.

4. Обсмажити з двох сторін на невеликій кількості олії на середньому вогні під кришкою.

5. Наше блюдо готове. Можна подавати як гарячі, так і холодні, з медом, сметаною, варенням.

Загрузка...

Пишні сирники з сиру з родзинками, як у садку

Для того щоб наш продукт був ніжним і повітряним, перед приготуванням сир потрібно придушити, а краще всього пропустіть його через м’ясорубку. Також можна протерти через сито або збити, використовуючи блендер. Якщо Ви використовуєте сухуватий сир, тоді масу необхідно зробити м’якою, щоб вона вийшла еластична, для цього додайте в молочний продукт молоко, сметану або кефір.

Дивіться також:  Сирники із сиру - 5 покрокових рецептів сирників на сковороді

Ну а в приготуванні сирників для дітей, як у дитячому садку додають родзинки і роблять спеціальну солодку підливу. Читаємо рецепт ароматної страви, приготованої як дитячому садку.

Нам знадобиться:

Для сирників:

родзинки — 50 гр.

сир — 500 гр.

ванілін — 1 пакетик

борошно — 70 гр.

яйця — 1 штука

цукор — 100 гр.

соняшникова олія — 100 гр.

Для підливи:

молоко — 100 мл

борошно — 1 ч. л.

вода — 2 ст. л.

цукор — 1 ст. л.

сметана — 2 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Спочатку підготуйте сир. Його слід покласти в тарілку, засипати цукром і добре перемішати. Потім взяти родзинки, помити його, і висушити. Родзинки необхідно викласти до сиру. Потім в загальну масу вбити яйце і все змішати.

Потім слід поступово насипати борошна. В кінці додати ванілін. На плиту потрібно поставити сковороду, налити в неї рослинної олії. Руки слід змочити водою, щоб тісто не прилипало. Зробити з тіста кульки. Їх треба злегка приплюснути і надати форму.

Кульки слід укласти на сковороду і обсмажувати на слабкому вогні з двох боків до золотистої скоринки.

Тепер займемося приготуванням молочно сметанною підливи.

Для приготування соусу доведіть до кипіння молоко на невеликому вогні, влийте туди борошно, попередньо розчинену в теплій воді і всипте цукор. Помішуючи, доведіть до загустіння 3-5 хвилин. Зніміть з вогню, охолодіть, додайте сметану і перемішайте. Ось така виходить смачна підлива для сирників як у дитячому садку.

Полийте приготованим соусом наші колобки з родзинками. Моя донька просто їх обожнює. А ваші дітки люблять такі ласощі? Чекаю ваших відповідей у коментарях))

Сирники з манкою і сиром. Рецепт без борошна

Знаєте, я обожнюю цю страву, і роблю його частенько. Зараз хочу з вами поділитися простим рецептом з манкою без борошна. Займає мінімум зусиль і доставляє максимум задоволення. 🙂

Нам знадобиться:

Сир жирний — 600гр.

Яйце – 3 шт.

Крупа манна – 7 ст. л.

Цукор – 1 ст. л.

Сіль – 0.5 ч. л.

Ванільний цукор – 1 пакетик

Сода – на кінчику ножа, гашене (можна не додавати)

Цукрова пудра — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Збийте яйця, додайте ложку цукру (якщо любите солодкий продукт – додайте ще цукор на свій смак).

2. Сир ретельно розітріть, додайте ванільний цукор, сіль і манку. Любителі можуть натерти трохи цедри лимона або апельсина. Сода або розпушувач – додається за бажанням.

3. Змішайте всі складові страви і дайте настоятися 30 хвилин, щоб манка розбухла. Якщо тісто дуже рідке – додайте ще манку.

4. Через 30 хвилин сформуйте наше ласощі (можна зробити на них акуратно за допомогою лопатки невеликі надрізи у вигляді сіточки).

5. Обваляйте кульки в манці і смажте на невеликому вогні з двох сторін.

Дивіться також:  Сирна запіканка - 7 рецептів приготування запіканки як у дитячому садку

6. Готові коржі необхідно викласти на серветку, щоб видалити надлишок олії. І щедро обсипають цукровою пудрою і подавати до столу з чашкою ароматної кави або чаю.

Смачні сирники з манкою без борошна готові. Швидше пригощайтеся і дивуйте дорогих вам людей домашньою випічкою, приготовленої вашими дбайливими руками!

А зараз кілька порад з приготування нашого страви:

1. Для того щоб вони були рум’яними, їх потрібно смажити тільки на маленькому вогні, тільки викладати їх треба гарненько у розігріту сковороду з олією.

2. Якщо бажаєте, щоб оладки володіли приємним ароматом, тоді додайте в тісто трохи подрібненого листя смородини або м’яти.

3. Для того щоб страва не підгоряло, не шкодуйте олії під час смаження.

4. Якщо бажаєте, щоб блюдо вийшло дієтичним, тоді кульки не смажте, а запікайте в духовій шафі без додавання олії. Використовувати силіконові форми, щоб вони не підгоріли.

 Рецепт смачних сирників з яблуками в духовці. Фото рецепт

Готувати сирники в духовці не просто корисно, але ще і простіше ніж в сковороді. А додавши яблучко смак стане просто чудовим.

Нам знадобиться:

400 гр. сиру

3 ст. ложки борошна

2 яйця

2 яблука

2 ст. ложки цукру

рослинна олія

щіпка кориці

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Фрукти промийте під проточною водою, очистіть від шкірки. Після чого натріть на тертці або порізати на шматочки.

2. Візьміть миску, всипте сир, потім розітріть його з цукром і яйцями до однорідної маси.

3. Потім в цю ємність додайте яблука. При бажанні можна всипати дрібку кориці. В отриману масу додайте борошна. Гарненько все перемішайте. В результаті у вас повинна вийти однорідна маса, з якої ви і будете формувати наш продукт. Після чого сирні вироби потрібно вмочити в борошні.

4. Густо посипте борошном деко і викладіть сформовані кульки. Розігрійте духовку до 150 градусів і поставте коржі. Через 15-20 хвилин перевірити на готовність. Для того, щоб сирники з яблуками стали золотистими, увімкніть духовку до 200 градусів і випікайте ще 5 хвилин.

Приємного апетиту!!

Це цікаво!! Калорійність сирників.

Сирник сирний

Харчова цінність 183 ккал

  • Білки
    18,6 гр.
  • Жири
    3,6 гр.
  • Вуглеводи
    18,2 гр.
Загрузка...

Сирники в мультиварці. Класичний рецепт

Мультиварка – настільки універсальна помічниця, що приготувати в ній можна майже все, і якщо наше блюдо в ній ви ще не пробували робити, терміново йдіть на кухню. Сирники в мультиварці виходять відмінні: при малій кількості олії вони прожариваются дуже добре, але при цьому не підгорають, що безсумнівний плюс.

Нам знадобиться:

Сир — 250 гр.
Яйце — 1 шт.
Цукор — 2 ст. л.
Ванільний цукор — 1 ч. л.
Борошно — 50 гр.
Сіль — 1 щіпка
Родзинки — 1 ст. л.
Масло рослинне — 1.5 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Сир необхідно протерти через сито. Ізюм залити теплою водою на п’ять-десять хвилин, просушити.

2. Далі збиваємо яйце, додаємо цукор і ванільний цукор, сіль за смаком. Перемішуємо виделкою. Якщо ви дуже поспішаєте, і сир протріть через сито колись, складіть сир з яйцем в блендер і перетріть до однорідної маси, а потім додайте цукор, сіль і ванільний цукор.

3. Засипаємо просіяне борошно і родзинки і перемішуємо.

4. З цієї сирної маси дуже легко формувати сирники, вони добре тримають форму. Але звичайно, все залежить від сиру.

5. Ділимо масу на 8 частин. Робочу поверхню трохи присипаємо борошном і на ній вологими руками формуємо круглі коржі. Поки йде процес формування, розігріваємо чашу мультиварки, додавши трохи олії. Режим «Смаження».

6. Даний продукт в мультиварці смажаться трохи довше, але при цьому залишаються ніжними всередині, не мають твердої скоринки і не пережариваются.

Дивіться також:  Кабачки в духовці - 8 швидких і смачних рецептів

Смачні сирники з сиру з родзинками готові. По цьому рецепту також можна приготувати страву з бананом або курагою.

Дієтичні сирники із сиру

Сирники – це смажений сир. Готують страву з якісного, натурального сиру, в ньому можна зберегти більшість вітамінів і мікроелементів.

Для організму така страва має величезну користь:

  • Всім відомий той факт, що сир корисний для кісткової тканини завдяки високому вмісту кальцію;
  • Цей продукт сприяє нормалізації обмінних процесів, і як наслідок – організм позбавляється від зайвої рідини і накопиченого жиру;
  • Сирники корисно вживати людям з гіпертонією, що дотримуються дієти, оскільки сир сприяє зміцненню серцевого м’яза;
  • Регулярне вживання цієї страви може захистити печінку від ожиріння;
  • Завдяки тому, що сир – корисний кисломолочний продукт, що чинить благотворний вплив на роботу кишечнику, нормалізує його мікрофлору.

Як смачно приготувати дієтичні сирники з сиру?! Про це ми зараз поговоримо. Будемо готувати їх з сиром і вівсянкою.

Перемішайте в глибокій посуді 180 гр. сиру, 4 яєчних білка. До сирно-яєчної маси додайте 3 ст. ложки вівсянки, заздалегідь перемелених в кавомолці. Всі інгредієнти необхідно добре перемішати, сформувати коржі і обсмажувати їх без масла на сковороді з антипригарним покриттям або випікати в духовці при температурі 150 градусів 20 хвилин.

Їжте на здоров’я!!

Смачні сирники з шоколадом. Відео рецепт для ласунів

Приготувати наше ласощі з шоколадом можна з сиру будь-якої жирності, шоколад теж можна використовувати будь – гіркий і молочний. Що може бути смачніше рум’яного, смачного сирника з розтопленим шоколадом усередині? Таке блюдо не потребують доповнення, лише свіжу каву або чай.

Швидше дивимося відео рецепт сирників з шоколадною начинкою і готуємо для своїх коханих.


І до речі, такий рецепт дуже сподобається вашим дітям.
А я на цій солодкій ноті закінчую статтю, але чекайте продовження, адже смачні рецепти сирників на цьому не закінчуються!! А всі хто готує пишні сирники я бажаю приємного апетиту!! І швидше ділимося рецептами зі своїми друзями, просто не забудьте натиснути на кнопки соціальних мереж.
З повагою, Тетяна Кашицина.