Помідори по-корейськи найсмачніші рецепти на зиму

Рецепти овочів, замаринованих по-корейськи, швидко набули популярності. Пікантний і насичений смак цих маринадів вніс різноманітність в асортимент звичних заготовок на зиму. Закачування по-корейськи не обійшли стороною і помідори: соковиті, в міру гострі закуски припали до смаку багатьом.

Спробуйте один з наведених нижче рецептів, і ви самі зрозумієте — не даремно стверджують, що помідори по-корейськи це найсмачніший рецепт салатів на зиму.

Маринади по-корейськи відрізняються великою кількістю приправ і зелені, тому вони виходять такими ароматними і по-літньому свіжими. Серед розмаїття рецептів є експрес-варіанти на випадок несподіваних гостей і маринади для тривалого зберігання. Помідори по корейськи, навіть самий смачний рецепт легко готувати, фото покрокової інструкції вам не знадобиться. А для початку, кілька порад, які вам допоможуть.

Поради по заготівлі помідорів по-корейськи на зиму

  • — Помідори для салатів по-корейські краще брати щільні і пружні. Добре підходять зелені помідори, сливовидні і бурі сорту.
  • — Якщо в рецепті є кінза, до різкого запаху якої не всі добре ставляться, то її можна замінити селерою або обмежитися іншими травами без кінзи.
  • — Соняшникова олія можна частково замінювати іншими: оливковою, кунжутною олією. Це краще робити в рецептах без тривалої термічної обробки, тоді ці масла зроблять ваш салат ще корисніше.
  • — Незалежно від рекомендацій рецепта, кількість солі, цукру і спецій можна регулювати під свій смак. Замість столового оцту, можна взяти білий або червоний бальзамічний.
  • — Експериментуйте зі спеціями і добавками. До маринаду добре підходять коріандр, гострий перчик, селера, кунжут, коріандр, базилік та ін Зробіть одну-другу баночку, відмінну від рецепту. Можливо, саме вона стане родзинкою вашої кулінарної книги, з позначкою «Помідори по-корейськи, самий смачний рецепт !».
  • — Для прискорення процесу підготовки овочів, користуйтеся комбайном або м’ясорубкою. Смак страви гірше від цього не стане.
  • — Вибирайте невеликі ємності для заготівок. Трилітрові банки незручно перевертати, вони важкі, так і з’їдається такий великий обсяг не відразу. Краще робити заготовки в банки і контейнери по 0,75-1,5 л.
  • — Не забувайте перевертати на перший час банки кришкою вниз. Помідори виділяють сік, який повинен змішатися з маринадом. Після 2-3 днів можна поставити їх як зазвичай. Зберігати краще в прохолодному місці.
  • — Будь-яким рецептом потрібен час, щоб вміст настоялося. Є варіанти, при яких помідори готові вже через годину з невеликим, але справжній смак формується до 3-4 дня. Саме тоді маринад набуває свій незвичайний, пряний і пікантний смак.
  • — Не забувайте клеїти на банки етикетки з позначками. Обов’язково поставте дату заготівлі, вкажіть особливість даного рецепта, які зміни або доповнення до нього були.
Дивіться також:  Яловичі котлети в духовці

Рецепти помідорів по-корейськи

Загрузка...

Зелені помідори тривалого зберігання

помидоры по корейски

Зелені помідори по-корейськи, найсмачніший рецепт, який сподобається навіть тим, хто відмовлявся від «незрілих» помідорів через незвичного смаку. У цьому рецепті пікантний смак зелених помідорів доповнено терпкою зеленню кінзи.

Ці помідори можна їсти через 5-7 годин після приготування, а так само консервувати на зиму.

Інгредієнти:

  • Помідори 1кг
  • Солодкий перець 1шт.
  • Гострий перець 1 стручок (за бажанням)
  • Зелень петрушки і кропу по одному пучку, кінза за бажанням
  • Часник 5 зубчиків
  • Цукор 2-3 столових ложки (без гірки)
  • Рослинне масло і оцет столовий по 50мл.
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

Зрізати стебла у зелені, листя зелені дрібно порубати (можна використовувати блендер або комбайн). Помиті помідори нарізати тонкими часточками. Обидва види перцю ретельно почистити від насіння, особливо гострий перець. Промити очищені перці під проточною водою і обсушити.

Солодкий перець нарізати тонкими смужками, гострий – дуже тонкими кільцями. Часник почистити і пропустити через прес, можна подрібнити вручну.

Всі овочі скласти у велику каструлю або таз, додати інші спеції та інгредієнти. Ретельно перемішати, перевірити на сіль і гостроту. Розкласти по невеликим банкам і поставити настоюватися в холодне місце мінімум на 12 годин. Найкраще смак розкривається після 3-4 днів. Для зберігання протягом тривалого часу, наприклад на всю зиму — салат заливають гарячим маринадом і розкладають в стерильні банки.

Помаранчеве диво

помидоры по корейски

Рецепт салату, схожого на помідори по-корейськи, самий смачний рецепт з додаванням моркви. Якщо ви любите морква по-корейськи, то цей рецепт створений для вас.

Інгредієнти:

  • Помідори 1,5 кг
  • Морква 1 кг
  • Часник 100 гр.
  • Цукор 100 гр.
  • 1 стакан соняшникова олія
  • Велика сіль, чорний перець, оцет — все по 1 столовій ложці.
Дивіться також:  Варення з аличі

Рецепт приготування:

Помідори та моркву ретельно промиваємо, морква додатково чистимо. Нарізаємо овочі: помідори кружальцями товщиною 1см, моркву тремо на спеціальній тертці або подрібнюємо в кухонному комбайні. І помідори, і моркву можна нарізати відразу в одну велику ємність.

Вливаємо до них соняшникову олію, додаємо сіль і цукор. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо 20 хвилин. Не забуваємо регулярно помішувати (тільки дерев’яними приладами). За цей час дрібно нарізаємо часник.

Додаємо до овочів нарізаний часник, мелений чорний перець і тушкуємо ще 10 хвилин. Самим останнім додаємо оцет, тримаємо на вогні ще хвилин 5, не більше.

Всього час гасіння складе 30-35 хвилин. Після цього обережно розкладаємо гарячий салат в простерилізовані банки, наповнюючи їх майже до самого верху, і закатуємо машинкою.

Салат з баклажанів та помідорів

помидоры по корейски

Ситний салат, з напрочуд насиченим смаком. Стане прекрасним гарніром до м’яса або виступить у ролі закуски для розігріву апетиту.

Інгредієнти:

  • Помідори великі 10 шт.
  • Стиглі баклажани 7-8 шт.
  • Солодкий перець 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста 8-9 шт.
  • Часник 10 часточок.
  • Оцет 3-4 столових ложки
  • Сіль 2 столові ложки
  • Цукор 0,5 склянки
  • Рослинна олія 200 мл

Рецепт приготування:

Всі овочі добре промиваємо, зрізаємо плодоніжки, цибулю і часник чистимо. Баклажани ріжемо великими шматочками, помідори і перець – великими часточками. Цибулю шаткуємо півкільцями.

Об’єднуємо овочі у великій каструлі або тазу, перемішуємо, додаємо спеції (за винятком часнику) і рослинне масло. Оцет поки не вливаємо. Ставимо на середній вогонь і, періодично помішуючи, витримуємо 20-25 хвилин. Стежте, щоб не кипіло, помішуйте дерев’яною лопаточкою, намагаючись не м’яти овочі.

Додаємо оцет, тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин. За п’ять хвилин до готовності кладемо часник. Знімаємо ємність з плити і розкладаємо салат в чисті банки. Всі стерилізуємо хвилин 10-15, герметично закатуємо кришки і утеплюємо банки. Банки залишаємо повільно остигати в закутанном вигляді. Тільки після цього переносимо на зберігання в прохолодне місце.

Дивіться також:  Як приготувати солянку смачно рецепти 10 порад приготування солянки
Загрузка...

Помідори по-корейськи, найсмачніший рецепт швидкого приготування

помидоры по корейски

Цей рецепт не підходить для тривалого зберігання, але виручить вас при підготовці до свята – його можна зробити заздалегідь, за 2-3 дні до застілля. Однією готуванням буде менше, а ось легкий і запашний овочевий салат неодмінно сподобається всім дорослим.

Інгредієнти:

  • Помідори 2 кг.
  • Болгарський перець 5 шт.
  • Морква велика 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Петрушка і кріп по одному пучку
  • Рослинна (або інше масло) 100 мл
  • Оцет (бальзамічний) 100 мл
  • Сіль 2 ст. ложки
  • Цукор 100 гр.

Рецепт приготування:

Добавки та спеції за смаком (гострий перець, базилік, духмяний перець горошком, селера, коріандр)

Помідори вимити і просушити. Можна прибрати шкірку, можна маринувати разом з нею, тоді помідори краще збережуть форму. Перець і моркву почистити, видалити насіння і плодоніжки. Часник пропустити через прес, попередньо очистивши від лушпиння.

Морквину натерти на крупній тертці, болгарський перець нарізати кубиками або подрібнити через м’ясорубку (блендер). Від зелені відокремити стебла, дрібно нарізати листя. Помідори нарізати товстими кружальцями.

Укладаємо овочі в контейнер або банку шарами: помідори, перець і часник, останній шар моркви з зеленню. Повторюємо шари, поки не заповнимо ємність. Між шарами додаємо по трохи додаткові спеції та інгредієнти.

Готуємо маринад. В окремій ємності змішуємо масло, оцет, сіль і цукор. Розмішуємо до повної однорідності, крупинок солі і цукру бути не повинно. Цим маринадом заливаємо шари овочів і герметично закрийте ємність. Перевертаємо кришкою вниз і тримаємо 3-4 години при кімнатній температурі. Потім прибираємо зберігатися в холодильник. Готове до вживання через 10-12 годин.