Помідори мариновані з яблучним оцтом

Помидоры маринованные с яблочным уксусомМабуть, знайдеться дуже мало людей, які не люблять консервовані на зиму овочі. І ще менше тих, кому не до душі солодкі помідори. Тому запасіться свіжими овочами і приступайте до заготівлі консервованої закуски. У зимовий період такою смакотою ви зможете почастувати близьких і друзів.

На приготування такої консервації йде 35 хв, а з перелічених тут інгредієнтів виходить 1 л.

Інгредієнти:

  • помідори – 1,2 кг;
  • петрушка – 4 гілочки;
  • перець солодкий – 1/3 шт.;
  • кріп – 3 гілочки;
  • перець гострий – ½ шт;
  • часник – 6 зубчиків;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • коріандр – 15 шт.;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • перець чорний горошком – 4 шт.;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • сіль – ½ ст. л.;
  • перець духмяний горошком – 2 шт.;
  • вода – 1 л;
  • оцет яблучний – 35 мл

Рецепт приготування

1. Натерти харчовою содою банку і кришку. Ретельно промити посуд для консервації водою. Скляну ємність простерилізувати на пару або в духовій шафі. Прокип’ятити кришку у воді кілька хвилин. Помістити стерилізовану посуд на чистий рушник. Обполоснути солодкий і гострий перець. Видалити у них плодоніжки. Очистити від насіння. Відрізати необхідні для консервації скибочки. Петрушку і кріп промити. Просушити зелень рушником. Очистити від лушпиння часник. У суху скляну банку висипати горошини чорного і запашного перцю. Покласти половину зелені. Додати лавровий лист, коріандр, гвоздику і скибочку гострого перцю.
2. Помідори промити холодною водою. Обсушити їх рушником. Щоб шкірка томатів не лопнула від контакту з гарячою водою, їх слід наколоти зубочисткою (навколо місця, до якого кріпилася плодова ніжка). Щільно укласти в банку томати, чергуючи їх із зубчиками часнику і смужками солодкого перцю. Зверху покласти решту зелень.
3. Влити в каструлю воду. Довести до кипіння. Влити гарячу рідину в банку з помідорами. Прикрити скляну ємність кришкою. Дати томатам настоятися в окропі 30 хв.
4. Закрити банку гумовою кришкою з отворами. Акуратно злити воду в емальовану миску або каструлю. Висипати в рідину цукор, сіль. Розчинити їх у воді, перемішавши все дерев’яною лопаткою. Поставити ємність на середній вогонь. Довести маринад до кипіння. Проварити його 7 хв. Вимкнути вогонь. Влити яблучний оцет.
5. Акуратно наповнити скляну ємність гарячим маринадом. Рідина повинна доходити до країв банки з помідорами. Герметично закатати ємність кришкою, скориставшись ключем для консервації. Помістити перевернуту банку під теплу ковдру. Дати повністю охолонути. Зберігати закрутку в прохолодному місці.

Дивіться також:  Індичка, запечена в мультиварці