Покроковий рецепт салату цезар з куркою

Смачна добірка рецептів улюбленого салату Цезар

Вітаю всіх!! Сьогодні я хочу присвятити цей пост найлегшого і самого смачного салату з усіх існуючий. Здогадалися про якій страві піде мова? 😎 Так, так, це той самий цезар — мексиканський салат і названий на честь його творця Цезаря Кардіні.

Варіантів цієї страви безліч. Я приготувала для вас найбільш вишукані і обожнювані моєю родиною, так і гостями, варіанти. Ну і в кінці статті, вас чекає мій фірмовий рецепт соусу для смачного цезаря. Так що читайте до кінця. 😉

Загрузка...

Рецепт салату цезар класичний

Нагадаю вам, що цезар виник випадково, першопричиною його появи стала нестача свіжих рецептів та нових страв в одному зі старих американських ресторанів. Класичний рецепт передбачає використання таких інгредієнтів, як листя салату, гострі сухарики, сир пармезан і спеціальну яєчну заправку.

Щоб приготувати салат «Цезар класичний» в домашніх умовах, вам знадобляться наступні інгредієнти:

свіже куряче філе – 200 гр.

помідори – 100 гр. (краще вибрати сорт черрі)

сир пармезан – 40-50 гр.

листя свіжого зеленого салату – невеликий пучок

білий батон – ½ булки

часник – 1 зубчик

оливкова олія – 2-3 ложки

сіль, перець – за смаком

Інгредієнти для заправки:

куряче яйце – 2 шт.

оливкова олія – 100 мл

лимонний сік – 3 ст. ложки

часник – 2 зубчики

гірчиця – 1 ст. ложка

сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Для початку необхідно приготувати підготувати сухарики. Для цього батон нарізаємо невеликими кубиками і розкладаємо на деко. Окремо окремо приготуйте часникове масло — зубок часнику роздушіть бічною стороною ножа і залийте оливковою олією. Отриману масу слід розігріти півхвилини в мікрохвильовій печі, щоб ароматичні речовини часнику перейшли до маслу. Готовим часниковим маслом залийте майбутні сухарики і акуратно перемішуючи. Тепер можна підсушити хліб в духовці, оптимальна температура – 150-160 градусів, час приготування – близько півгодини.

2. Тепер слід приготувати заправку. Приділіть цьому пункту особливу увагу, так як від того, яка вийде заправка, буде залежати весь смак страви.

Спочатку зваріть 2 яйця круто, швидко охолодіть і відокремте жовтки. Часник подрібніть максимально дрібно і розітріть з гірчицею і вареними жовтками до однорідного стану. У цю масу додайте лимонний сік, заправити невеликою кількістю солі. Для того, щоб заправка стала рідкою, її слід доповнити оливковою олією, додаючи його поступово, невеликими порціями, при цьому масу слід постійно перемішувати. Навіть після додавання всіх інгредієнтів заправка може бути кілька неоднорідною, не переживайте, їй потрібно трохи настоятися, після чого її слід знову інтенсивно перемішати.

Дивіться також:  Оселедець під шубою: 6 класичних покрокових рецептів оселедця під шубою

3. Тепер займемося куркою. Свіже філе обов’язково потрібно ретельно вимити й обсушити паперовим рушником.

Розріжте шматок уздовж на тонкі половини, трохи посоліть і покладіть на розігріту сковороду з маслом. Курку необхідно обсмажувати до появи м’яких золотистої скоринки (приблизно 7-10 хвилин з обох сторін).

Готове м’ясо остудіть до кімнатної температури і наріжте довгастими скибочками або невеликими кубиками.

4. Далі необхідно ефектно оформити страву. Діємо наступним чином:

  • розриваємо промиті і висушені салатні листя на шматочки , це буде перший шар «Цезаря», його викладаємо на дрібну або кілька поглиблену тарілку;

  • потім розкладаємо курку і сухарики в шаховому порядку, можна трохи перемішати ці інгредієнти між собою, однак не змішувати з листям, це другий шар;

  • зверху пармезан натріть на крупній тертці (саме такий спосіб подачі використовувався в класичному рецепті «Цезаря») — третій шар;

  • страва не буде готовим без заправки, тому налийте соус тонкою цівкою зверху сиру, можна залити його заправкою круговими рухами або ж зробити перехресні лінії. Потім необхідно вимиті помідори черрі порізати на половинки і викласти зверху заправленого салату. Якщо ви використовуєте звичайні помідори, то рекомендую вибирати тверді сорти, в яких не так багато соку, можна оформити у вигляді поздовжніх смужок або кубиків, це буде завершальний шар.

Ось і все готово!! Впевнена, вам сподобається такий пікантний салат. 😉

Простий рецепт салату цезар з куркою і сухариками з пекінською капустою

В принципі, цей рецепт мало чим відрізняється від класичного способу приготування Цезаря. Хіба що використанням пекінської капусти – але і це можна зарахувати до варіацій класики.

Нам знадобиться:

філе куряче — 300-400 гр.

пекінська капуста — 3-5 аркушів

помідори — 1-2 звичайних або 7-9 шт. черрі

сметана — 200 гр.

сіль за смаком

Сухарики (можна купити готові):

батон — 3-4 скибочки

часник — 1-2 зубчики

сіль — за смаком

оливкова або рослинне масло (для смаження) — 3-4 ст. ложки

Соус на майонезі:

майонез — 100-150 гр.

сир «Пармезан» — 50 гр.

часник — 1-2 зубчики

молоко — 3 ст. ложки, у мене 3%

лимонний сік — 2 ч. ложки

перець чорний мелений — щіпка

сіль — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Дивіться також:  Вінегрет за класичними рецептами: 7 покрокових фото рецептів простого салату

1.Якщо ви вирішили самостійно приготувати сухарики, то робимо це так:

з батона зрізати скоринку і кожен скибочку нарізати невеликими шматочками;

часник розрізати вздовж на 2 частини;

на сковороді розігрійте рослинне або оливкове масло, викладіть туди часник і дайте йому потушиться 2-3 хвилини;

потім часник приберіть і викладіть в ароматне масло кубики батона;

підсмажте батон до золотої скоринки.

2. Приготуємо соус на майонезі для нашого страви: сир натерти на дрібній тертці, в мисочці з’єднати сир, часник пропущений через часникодавку), майонез, молоко і сік лимона. Поперчити і посолити за смаком.

3. Куряче філе добре промийте, просушіть паперовим рушником, викладіть в миску, посоліть і поперчіть, і залийте сметаною. Відставте в холодильник на годину (чим довше, тим краще).

4. Через годину куряче філе дістати, нарізати невеликими кубиками і обсмажити у 2-3 столових ложках рослинного або оливкового масла до готовності.

5. Листя пекінської капусти добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

6. Помідори вимити і нарізати невеликими кубиками.

7. В ідеалі салат формується наступними шарами: капуста пекінська – помідори – курка – заправка – сухарики.

Приємного апетиту!

Спосіб приготування салату цезар з креветками. Фото рецепт

Цей варіант один з моїх улюблених. Салат Цезар, приготований тому рецептом начебто простий в інгредієнтах, але при цьому шалено смачний!!

Нам знадобиться:

салат — 2 аркуша

хліб білий -1/2 батона

пармезан — 50 гр.

часник — 2 зубчики

помідори — 1 шт.

яйце — 2 шт.

лимон — 1/2 шт.

гірчиця — 1 ст. л.

сіль — 1 щіпка

салат — за смаком

оливкова олія — за смаком

перець горошком суміш — за смаком

креветки — 300 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1.Яйця відварити вкруту, вийняти жовтки.

2. Батон необхідно порізати на кубики.

3.Оливкова олія необхідно розігріти з часником, попередньо часник краще розчавити ножем.

4. Підсмажити сухарі і залишити їх на тарілці, чим довше тим краще.

5. Креветки теж необхідно обсмажити на оливковій олії, викласти на серветку.

6. У блендер відправити жовтки, гірчицю, лимон, оливкова олія, сіль, перець. Якщо соус надто густий, додайте водички, на смак це ні як не вплине, не переживайте. 😉

7. Помідор порізати на великі часточки.

8. Салат необхідно вимити і висушити.

9. Сир натерти на крупній тертці.

10. Салат порвати на шматочки.

11. На листя полити трохи соусу, посипати сухариками.

12. На сухарики покладіть креветки.

13. Викладіть поверх помідори, полити все соусом і посипте зверху тертим сиром.

Блюдо готове до вживання. Пробуйте швидше!!

Дивіться також:  Салат Ніжність - 5 класичних рецептів з куркою
Загрузка...

Покроковий рецепт салату цезар з сьомгою

Салат Цезар з сьомгою є гідною альтернативою традиційній версії цієї закуски.

Нам знадобиться:

слабосолона сьомга — 100 гр.

помідори черрі -10 штук

салат айсберг — 50 гр.

сир пармезан — 70 гр.

сухарики — за смаком

соус «цезар» — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Слабосолону сьомгу порізати на тонкі скибочки. Салат айсберг крупно порубаєте. Помідори черрі ріжемо на половинки або четвертинки.
  2. Змішайте сьомгу, салат, помідори, посипте зверху сухарями.
  3. Заправте все соусом «Цезар» (можна купити в магазині, можна приготувати самому — рецепт смачного соусу дивіться нижче).
  4. Посипаємо салат тертим пармезаном.

Приємного апетиту!!

Відео рецепт салату цезар з куркою і сухариками в домашніх умовах

Ну і хто любить, дивитися і слухати, для вас приготувала відео рецепт салату цезар з куркою і сухариками, огірками та шинкою. Приємного перегляду:

Соус для заправки салату цезар

Ну і як обіцяла, ділюся смачним рецептом соусу для салату цезар.

Інгредієнти:
Гірчиця не гірка — 2 столових ложки
Олія оливок — 2-3 стіл. ложки
Жовтки варені — 4 штуки(розтерти)
Оцет бальзамічний — 1-2 ч. ложки

Всі інгредієнти змішати і довести до однорідної маси. Соус готовий!!

Ось я з вами і поділилася популярними рецептами такого чудового салату Цезар. Виберіть свій рецепт і поділіться смаковими відчуттями!! До нових зустрічей!! 😎

З повагою, Тетяна Кашицина.