Пишні оладки на молоці. 10 смачних і популярних рецептів

Вітаю вас читачі і відвідувачі мого улюбленого блогу «Карамелька». Сьогодні я хочу з вами поговорити про всіма відомому страві — це смачні оладки. Я дуже часто готую їх на сніданок і полуденок, а якщо зробити ще й смачну начинку, то виходить відмінний десерт до чаю.

Варіантів рецептів цієї смакоти дуже багато, але цю статтю я хочу присвятити способів приготування страви на молоці.

Дуже цікаво, що дослівний переклад цих коржів означає слово «масло», а от моя донька називає їх млинцями і любить їсти зі сметаною. А ваші дітки люблять такі млинці?! 🙂 Але, звичайно, оладки відрізняються від млинців. І головна їхня відмінність — це форма.

Оладки на молоці пишні без дріжджів

Ну що ж, рецепт на молоці завжди виходить вдалим, яке б тісто ви не вибрали для приготування. Я для вас приготувала бездріжджовий спосіб готування, продукт вийде м’яким, ніжним, смачним і пухким.

Нам знадобиться:

Молоко — 0,5 л

Оцет яблучний — 1 ч. л.

Сода — 1 ч. л.

Яйце — 2 шт.

Цукор — 3 ст. л.

Рослинна олія — 2 ст. л.+для смаження

Сіль — 0,5 ч. л.

Борошно — 350-400 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Першим ділом налийте молоко в ємність і додайте туди оцет. Молоко бажано брати свіже, а не відкрите.

2. Далі необхідно відокремити білки від жовтків. Білки збийте в щільну піну.

3. У молоко, що постояло з оцтом, додайте жовтки, цукор, сіль і соду.При додаванні цих продуктів поверхня покриється пухирцями. Після цього необхідно частинами всипати просіяне борошно, добре перемішуючи. Готове тісто має легко падати з ложки шматочками, але не текти. В останню чергу додайте рослинне масло, збиті білки і акуратно перемішайте.

4. Тепер сковороду з рослинним маслом розігріваємо. Далі зменшуємо вогонь і ложкою викладаємо оладки.

5. Чекаємо, коли одна сторона підрум’яниться, потім перевертаємо нашу коржик і обсмажуємо іншою стороною до готовності.

6. Такі оладки краще подавати гарячими, з улюбленим соусом. Виходить дуже смачно!

Якщо ви будете готувати це блюдо покроково, як написано в інструкції вище, то оладки будуть пишними на 100%, так як ми їх готували з оцтом і содою. Все у ваших руках, пробуйте і експериментуйте.

Загрузка...

Оладки на молоці і дріжджах рецепт з фото покроково

Наступний рецепт заснований на дріжджової випічки. Часу на нього піде набагато більше, але продукт, завдяки здатності такого тесту підніматися, вийде більш ніжним і пишним. Дріжджі можна використовувати як свіжі, так і сухі. Особисто я особливої різниці не бачу.

Нам знадобиться:

Борошно -500 гр.

Молоко — пів літра

Цукор — 2 столові ложки

Сіль — 1 чайна ложка

Сухі дріжджі швидкодіючі — половина пакетика

Рослинна олія — 2 столові ложки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Для початку приготуємо тісто. Для цього просіваємо борошно в глибоку миску. Додаємо в неї сухі дріжджі, цукор і сіль. Все перемішуємо.

2. Молоко необхідно трохи підігріти, влити туди рослинне масло, перемішати. Далі не поспішайте: розігріте молоко влийте в борошно, постійно перемішуючи тісто. Потрібно домогтися однорідної маси, хоча грудочки не так страшні, на смак вони не вплинуть.

3. Тепер тісто має настоятися. Для цього поставте його на півгодини в тепле місце, накривши рушником. Через півгодини тісто підніметься, і його треба буде знову добре перемішати.

Дивіться також:  Торт Медовик - найбільш прості і смачні рецепти

4. Далі розігріваємо олію на сковороді і за допомогою ложки формуємо оладки. Обсмажуємо з двох сторін, при цьому збавивши вогонь, до золотистого кольору. Зазвичай за часом йти 5 хвилин з кожного боку.

Порада: Смажити оладки краще теж на середньому вогні – тоді вони рівномірно пропечуться і всередині, і зовні.

Оладки на кислому молоці простий класичний рецепт

Ця підбірка дуже проста, і не поділитися нею з вами я просто не могла. Якщо ви ще жодного разу не готували наші коржі по такому рецепту, швидше виправляйтесь, дуже апетитно виходить.

Я готую оладки на кислому молоці досить часто, адже нерідко молоко скисає, викинути шкода, а ось в це блюдо додати його в самий раз, тим більше необхідний мінімальний набір продуктів.

Нам знадобиться:

500 мл кислого молока

500 гр. борошна

½ Склянки цукру

1 ст. л. сухих дріжджів

1 щіпка солі

2 яйця

1 пакетик ванільного цукру ( за бажанням)

Рослинна олія

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Молоко злегка підігрійте.
  2. Візьміть глибоку тарілку для замішування тіста. Налийте туди тепле кисле молоко, додайте дріжджі і сіль, добре перемішайте.
  3. Окремо треба збити з цукром яйця, потім перелити їх до кислому молоку.
  4. Борошно просійте через сито, додайте в тісто разом з ванільним цукром, ще раз перемішати до повної однорідності.
  5. Тепер накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте на півгодини в тепле місце.
  6. Далі розігріваємо олію на сковороді, відщипуємо від тесту порційні шматочки і смажимо їх з обох боків до готовності.

Виглядає такий десерт дуже апетитно, а за рахунок ванільного цукру ще й приваблює ласунів приголомшливим ароматом. До того ж, оладки на кислому молоці дуже ситні.

Оладки на молоці без яєць

Звичайно, у кожної господині є свій унікальний рецепт цієї страви. І багато готують ці млинці без яєць, я чесно жодного разу не пробувала таке блюдо. Тому разом з вами буду розбирати покроковий спосіб приготування оладок. А якщо ви вважаєте, що спекти щось без яєць нереально, то цим рецептом я зруйную ваш стереотип. 😎

Нам знадобиться:

молоко — 300 мл

борошно — склянка

цукор — 2-2,5 ст. л.

сіль — щіпка

сода — 0,5 ч. л.

рослинне масло — для смаження

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Змішайте борошно з сіллю, содою і цукром.

2. Молоко доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в борошно, постійно перемішуючи. Тісто має вийти густим.

3. Розігріваємо в сковороді олію. Формуємо оладки або ложкою, або вологими руками і відправляємо їх в масло. Вогонь зменшуємо. Печемо, як правило, з двох боків до золотистого кольору.

Такі оладки смачніше всього подавати зі сметаною. Приємного апетиту!!

Загрузка...

Пишні оладки на молоці з манки

Насправді даний вид продукту вважається найшвидшим видом випічки. Але щоб вони не поступалися більш трудомістким страв з тіста, потрібно знати деякі нюанси приготування.

Секрети смачних оладок:

  • незалежно від рецепту, всі інгредієнти потрібно заздалегідь дістати з холодильника — вони повинні бути не холодніше кімнатної температури;
  • готовому тісту дайте постояти хоча б 30 хвилин в теплі;
  • по можливості віддавайте перевагу домашнім яєць і молочних продуктів;
  • для приготування тіста використовуйте просіяне борошно;
  • оладки можна пекти на звичайному молоці або кислому, на кефірі або воді.
Дивіться також:  Паска з родзинками до Світлого свята Великодня - 7 рецептів

А тепер безпосередньо приступимо до приготування оладок з манки, зазначу, що таке блюдо наситить будь-якого члена сім’ї.

Нам знадобиться:

Борошно — 200 гр.

Яйце — 1 шт.

Манна крупа — 50 гр.

Кисле молоко — 1 стакан

Цукор — 2 столових ложки

Ванільний цукор — 1 пакетик

Сода харчова — 0,5 чайної ложки

Сіль — 1/4 чайної ложки

Рослинне масло — 50 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Наливаємо кисле молоко в миску. Розмішуємо з яйцем, цукром і ванільним цукром.

2. В іншій мисці змішуємо борошно з манною крупою і содою. Потім додаємо туди наше кисле молоко.

3. Добре перемішайте тісто, щоб не було грудок. Консистенція схожа на густу сметану.

4. Тепер накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин. За цей час манка повинна розбухнути.

5. Смажимо оладки з двох боків, поки вони не підрум’яняться.

Такі смажені коржики активно піднімаються, їжте їх гарячими.

Як приготувати оладки на молоці з родзинками

Такі вироби дуже часто роблять з додаванням овочів, фруктів, меду, родзинок, горіхів. Принцип практично однаковий — просто виберіть начинку, яка вам більше до душі. А мій спосіб приготування з родзинками, донька любить, а от чоловік не дуже. 😛

Нам знадобиться:

борошно – 250-300 грам

молоко свіже або кисле – 250 мл

яйця – 2 штуки

цукор – 3 столові ложки

родзинки (без кісточок) – 100 грам

сода – 1 чайна ложка

лимонний сік, оцет (за необхідності)

сіль – щіпка

масло рослинне (скільки потрібно для смаження)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Ізюм добре промийте і залийте теплою водою, залиште його на деякий час і займіться приготуванням тіста.

2. Жовтки відділяємо від білків.

3. Добре збиваємо білки.

4. Додаємо цукор і розмішуємо до повного його розчинення.

5. До жовтків додаємо сіль і також збиваємо.

6. Тепер з’єднуємо білки з жовтками і все добре перемішуємо.

7. Вливаємо молоко, перемішуємо, додаємо соду. Якщо молоко свіже, то соду краще погасите лимонним соком або оцтом.

8. Невеликими порціями додайте борошно і добре перемішайте.

9. Потім зливаємо з родзинок воду, добре віджимаємо, додаємо в тісто і добре перемішуємо.

10. На розігріту сковороду з маслом викладайте тісто, краще це робити столовою ложкою, щоб вони добре просмажаться.

11. Смажимо оладки з двох боків до рум’яного кольору на повільному вогні.

Порада: в процесі смаження тісто більше не потрібно перемішувати.

Молочні оладки на сухій сковороді

Я знаю, що при приготуванні цього продукту багатьох бентежить велика кількість рослинної олії, але є вихід з цієї ситуації. І наступний рецепт це підтверджує, у вас вийдуть маленькі ніжні бисквитики. Пробуйте швидше!!

Нам знадобиться:

Яйця — 4 шт.

Молоко — 450 мл

Борошно — 4 склянки

Розпушувач — 2 ч. л.

Цукор — 2 стіл. лож.

Рослинне масло — 2 стіл. лож.

Ванілін — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Яйця збити з цукром і ванільним цукром, додати молоко, масло, продовжувати збивати,
    поступово додавати борошно з розпушувачем, замісити тісто, консистенція як на оладки.
  2. Сковороду прогріти на слабкому вогні.
  3. Ложкою викладати коржі на сковороду, готувати під кришкою. Коли на них з’являться бульбашки, як від кипіння — можна перевертати. І до готовності з іншого боку під кришкою.
  • Зауважте, що в цьому рецепті ми готуємо оладки з розпушувачем.
Дивіться також:  Пиріжки з цибулею і яйцем в духовці

Пісні оладки на молоці

Ну і звичайно, я не могла обійти стороною корисні, а головне нежирні дієтичні вироби на молоці з вівсяної крупою. Ловіть рецептик!! 😉

Нам знадобиться:

вівсяні пластівці – пара склянок

молоко – 100 мл

яйця курячі – дві штуки

банан

яблуко

мед – за смаком

рослинне масло – пара великих ложок

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У чашу для блендера потрібно влити молоко і яйце. Добре збити.
  2. За допомогою кавомолки з вівсяних пластівців приготувати борошно. Але якщо кавомолки немає і борошно зробити не виходить, можна додати вівсяні пластівці цілком, але заздалегідь просушити на сковороді.
  3. До молочно-яєчної маси додати мед і продовжувати збивати.
  4. Банан і яблуко очистіть. Потім приготуйте з них пюре і додайте до решти інгредієнтів. Збивати доки вийде однорідна маса.
  5. Останнє, додати борошно з вівсяних пластівців.
  6. Готове тісто з допомогою ложки вилити на сковороду і обсмажувати оладки до готовності з кожного боку по три хвилини.

Оладки на молоці від Юлії Висоцької. Відео рецепт

Знаєте, я періодично дивлюся відео рецепти Юлії Висоцької, і ось недавно на очі попалася добірка з нашої тематики, так що ділюся з вами рецептом.

Традиційний рецепт оладок на молоко в мультиварці

У сучасному світі мабуть вже не обійтися без диво-техніки, так що при приготуванні наших солодощів, можна скористатися і мультиварка.

Нам знадобиться:

молоко – 2 ст.

яйця – 2 шт.

цукор – 3 ст. л.

борошно – 2,5 склянки

сіль – щіпка

розпушувач тіста – 1/2 ч. л.

ванільний цукор – 1/4 ч. л.

рослинне масло – 5 ст. л.

ягідний джем – 4 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. У чашу вбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін, сіль і молоко.

2. Борошно змішати з розпушувачем і просіваємо в миску з іншими інгредієнтами. Тісто збиваємо міксером до отримання консистенції сметани.

3. На мультиварці вибираємо режим «Смаження», час — 40 хвилин. Змащуємо чашу маслом і даємо йому нагрітися. Наливаємо тісто по одній столовій ложці. Смажимо оладки з обох боків до золотистого кольору.

4. Виклавши оладки на тарілку, зверху викладаємо ягідний джем. Вийшов не тільки смачний, але і дуже красивий десерт.

У висновку хочу сказати, що оладки можна готувати на дріжджах і без, з борошна пшеничного і з кукурудзяної, з фруктами і овочами, а ще з різноманітними начинками і ті, які можна їсти в піст. А для того, щоб наші чибрики — так ще називають оладки, не набридали, не забувайте про подачу страви — полийте їх згущеним молоком, медом, варенням або шоколадом.

Якщо стаття була корисною, тоді поділіться рецептами зі своїми друзями у соцмережах! І напишіть коментар, які ви віддаєте перевагу оладки.

З повагою, Тетяна Кашицина.