Пишні оладки на дріжджах — 8 покрокових рецептів

Добрий день шановні читачі та гості блогу. Сьогодні я хочу поговорити з вами про пишні млинці невеликого розміру, смажених на сковороді. Здогадалися про яке ласощах піде мова? Ну звичайно ж про оладушках!! Готують їх найчастіше на молоці або кефірі, використовуючи при цьому дріжджовий або бездріжджовий спосіб.

Ще готують таку страву і з крупи, картоплі, овочів і м’яса. Але цю збірку я хочу присвятити дріжджовим коржах. Адже завдяки такому тесту виріб виходить особливо пишним і повітряним.

Особливих складнощів у приготуванні страви немає, головне беріть свіжі продукти, просеивайте борошно і давайте тесту час на підйом. А обсмажувати такі коржики дуже просто — використовуйте середній вогонь і все всередині пропечеться.

Кращий рецепт оладок на дріжджах

Почнемо ми з самого смачного способу приготування. Ласощі вийде солодке, і під час смаження збільшиться в два рази, так що враховуйте це в процесі розподілу тесту на сковороді.

До речі, дана страва відмінний варіант для ситного сніданку або полуденку. А ще дуже подобається малюкам.

Інгредієнти:

  • Борошно — 0,5 кг;
  • Молоко — 0,5 л;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Сухі дріжджі — 6 гр.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л. +для смаження.

Спосіб приготування:

1. Візьміть глибоку миску і просійте в неї борошно. Додайте дріжджі, цукор і сіль. Все ретельно перемішайте.

2. Тепле молоко налийте в невелику каструлю і додайте рослинне масло.

Холодне молоко використовувати не можна, інакше пишні оладки не вийдуть.

3. Тепер поступово влийте молоко в борошно, постійно помішуючи масу до однорідної консистенції. Залиште тісто в тепле місце на 30 хвилин, щоб воно піднялося.

4. По закінченню часу знову перемішайте тісто. Розігрійте сковороду, налив велику кількість масла. За допомогою столової ложки викладіть тісто на сковороду і обсмажуйте з двох сторін по 5 хвилин з кожного.

Масло не шкодуйте, потрібно, щоб наш виріб в ньому потонуло й отримало при смаженні красивий рум’яний колір.

5. Це блюдо можна подавати зі свіжою сметаною або солодким варенням.

Загрузка...

Пишні дріжджові оладки на молоці

І так як молочний спосіб вважається найбільш популярним і класичним, то пропоную вам ще один варіант замісу тіста, але трохи в іншій послідовності.

Дивіться також:  Млинці з начинкою - прості і смачні рецепти млинців на святковий стіл

Раніше оладки вважалися символом домовитості.

Інгредієнти:

  • Борошно — 250 гр.;
  • Молоко — 200 мл;
  • Сухі дріжджі — 1 ч. л.;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Нагрійте Молоко до 35-40 градусів і налийте в глибоку ємність. Додайте цукор і сіль, розмішайте. Після цього додайте дріжджі, залиште на 5-10 хвилин, щоб вони почали бродити.

2. Далі додайте в молоко просіяне борошно і добре перемішайте масу, щоб не було грудочок.

3. Тісто має вийти як густа сметана.

4. Залиште нашу масу в теплому місці хвилин на 30-40. Бажано зверху накрити посуд вологою ганчіркою.

5. Потім сковороду з рослинним маслом розігрійте і викладіть тісто вологою столовою ложкою. Випікайте з двох боків до утворення золотистої скоринки. Готові пампушки викладіть на паперові серветки, щоб видалити зайве масло.

Смажити частування краще всього на середньому вогні, щоб воно пропеклося всередині.

Покроковий рецепт оладок на дріжджах і кефірі

На зміну молока на допомогу приходить кефір. Використовуючи його, до речі, можна обійтися і без дріжджів, а лише додати трохи соди.

Але я вам пропоную все ж варіант з додаванням сирих дріжджів. Мені цей спосіб дуже подобається, так як ласощі виходить не дуже жирним.

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.;
  • Кефір — 2 ст.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Цукор — 1,5 ст. л.;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Дріжджі — 25 гр.;
  • Рослинне масло — 3-4 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Дріжджі необхідно подрібнити і розвести в теплому кефірі.

2. Далі просійте борошно і додайте її в підготовлену суміш, вбийте яйця, все перемішайте. Накрийте посуд рушником і залиште в теплому місці, щоб тісто піднялося.

Для процесу бродіння дріжджів необхідно хвилин 40-45.

3. По закінченню часу додайте цукор і сіль, налийте олію і все перемішайте.

4. Знову залиште тісто в спокої на 15 хвилин.

5. На підготовленої сковороді з великою кількістю рослинного масла обсмажуйте коржики з двох сторін до золотистого кольору.

Дивіться також:  Як приготувати млинці на молоці? 5 швидких і смачних рецептів млинців в дірочку

Щоб тісто не прилипало до ложці, періодично опускайте її в холодну воду.

Готуємо оладки швидко і смачно на воді

А наступний вигляд для тих, хто дотримується дієти. Готувати страву будемо на воді і сухому молоці. Результат вам сподобається, а якщо ви не худнете, то подавайте ласощі зі сметаною, варенням або джемом, ягодами, медом або рідким шоколадом. Яка смакота виходить!! Швидше дивитеся відео сюжет і готуйте!!

Ну як вам такий варіант? Сподобався? Пишіть коментарі, разом обговоримо.

Загрузка...

Рецепт на кислому молоці з сирими дріжджами

А якщо ви зібралися приготувати це блюдо і раптом виявили, що у вас скислось молоко, що робити? Не біда, адже і на такий випадок існує відмінний варіант замісу тіста. Ще не пробували? Значить вже пора. Читайте спосіб готування і запам’ятовуйте всі нюанси.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 0,5 ст.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Дріжджі — 25 гр.;
  • Молоко кисле — 200 мл

Спосіб приготування:

1. В будь-яку глибоку посуд розбийте яйце, додайте цукор і сіль, все добре збийте вінчиком.

2. В іншій чаші змішайте кисле молоко і заздалегідь подрібнені дріжджі. Поступово введіть борошно, все переміщуйте. З’єднайте дві консистенції, знову розмішайте і залишіть у спокої в теплому місці на годину.

3. Розігрійте Сковороду, налийте рослинне масло. За допомогою ложки викласти заготовки овальної форми. Обсмажуйте з двох боків до рум’яності.

4. Ось який вигляд має готове ласощі. Подавайте з будь-яким солодким соусом або сметаною. Приємного апетиту!!

Пісні оладки без молока

Цей рецепт без яєць і молочної складової, дуже підходить для тих, хто дотримується дієти або дотримується великого посту, а також варіант для тих, у кого алергія на деякі продукти.

Інгредієнти:

  • Сухі дріжджі — 11 гр.;
  • Борошно — 4 ст.;
  • Тепла воді — 2,5 ст.;
  • Цукор — 5 ст. л.;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. У теплій воді розчиніть дріжджі, додайте цукор і сіль. Потім насипте борошно і все добре перемішайте. Залиште тісто в спокої в теплому місці на годину.

Дивіться також:  Оладки з кабачків: прості і смачні рецепти кабачкового оладок

2. Коли тісто збільшиться в два рази, приступайте до смаження. Для цього розігрійте сковороду, налийте олію і випікайте пампушки з двох сторін по 5 хвилин з кожного на середньому вогні.

3. Подавайте з медом і гарячим чаєм.

Як приготувати оладки на дріжджах швидкого приготування

Ще хочеться поділитися відмінним сюжетом, в ньому поетапно розповідається як приготувати виріб, використовуючи сирі дріжджі, молоко і яйця. Якщо ви віддаєте перевагу сухі дріжджі, то можете використовувати і їх.

Рецепт оладок від Юлії Висоцької

І як ви вже зрозуміли, смачні коржі печуть із стандартного набору продуктів, який є у будь-якої господині будинку. А робити їх просто і швидко.

Так що закріпимо всі знання і ще раз пройдемося по способу готування. Ще хочу попередити, що при смаженні частування в будинку буде стояти приголомшливий запах, так що будьте готові до того, що вам захочеться з’їсти пишний млинець з запалі з жару.

Інгредієнти:

  • Молоко — 500 мл;
  • Борошно — 500 гр.;
  • Сухі дріжджі — 2 ст. л.;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Сіль — щіпка;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно зробити опару: підігрійте молоко і додайте в нього дріжджі і цукор, розмішайте. Почекайте хвилин 5-10, щоб дріжджі запенились.

2. Потім просіяти борошно і додайте одну склянку до дріжджової маси. Добре перемішайте і залиште в теплому місці на годину.

3. Яйця збийте і додайте сіль. Підійшов до тесту додайте цю суміш і решту борошна. Знову добре перемішайте.

4. Розігрійте Сковороду, налийте олію і столовою ложкою викладайте пампушки. Обсмажуйте з двох сторін до готовності, прибираючи на паперову серветку. Зверху за бажанням посипте цукровою пудрою.

Ось така от дуже апетитна, смачна і повітряна добірка дріжджових оладок у мене вийшла. А які рецепти для приготування тіста ви віддаєте перевагу? Скоріше пишіть відгуки, дуже цікаво почитати. А я кажу вам до побачення, до зустрічі в наступній статті!