Пиріжки з цибулею і яйцем в духовці

Здравствуйте, гості та читачі блогу. Прихід весни в нашій родині починається з незвичайною традиції, ми ставимо ріпчасту цибулю в воду, прибираємо його на сонечко і чекаємо, коли він випустить свої зелені пір’я. А зараз ще й дочка подорослішала, і для неї це перший справжній досвід.

Все це я до чого? — запитаєте ви. Та до того, що у весняний час року дуже часто розвивається авітаміноз і організм вічно чогось хоче, а свіжий цибулька не тільки смачний, але і корисний. А якщо з нього зробити смачненьке блюдо, наприклад пиріжки з вареними яйцями, то і депресія не почнеться, і заповните тіло вітамінами.

І щоб випічка була максимально корисною і мало калорійна, пропоную не смажити, а випікати частування в духовці. Тим більше в такому виконанні безліч способів готування, так що є де розгулятися.

При готуванні будь випічки, пам’ятайте, що головне це те, з яким настроєм ви заводите тісто і скільки душі вкладаєте в своє творіння.

Покроковий процес приготування пиріжків з цибулею і яйцем

Спочатку познайомлю вас із традиційним видом замісу тіста. Зазвичай воно робиться на молоці з дріжджами. Ну а начинка до неподобства проста.

І не забувайте борошно просіяти через сито.

Інгредієнти:

  • Сухі дріжджі — 10 гр.;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Цукор — 1 ст. ложка;
  • Молоко — 1 ст.;
  • Вершкове масло — 180 гр.;
  • Борошно — 4 ст.;
  • Жовток — 1 шт. (для змащування);
  • Яйце варене — 6 шт.;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Молоко заздалегідь вийміть з холодильника і підігрійте його до кімнатної температури. Візьміть глибоку миску налийте молоко і додайте дріжджі з цукром. Все добре перемішайте. Дочекайтеся, коли дріжджі повністю розчиняється.

2. Вершкове масло розтопіть на водяній бані, трохи остудіть і додайте до молочної суміші. Знову все перемішайте.

3. Тепер поступово насипайте просіяне борошно і замісити не круте тісто. Готову масу накрийте рушником і залиште в спокої на 20 хвилин.

4. В цей час займіться приготуванням начинки. Заздалегідь відваріть яйця круто, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Цибуля промийте і просушіть. Наріжте все на невеликі кубики.

5. З’єднайте порізані продукти, посоліть і поперчіть. Додайте трохи рослинного масла і все перемішайте.

Дивіться також:  Торт Медовик - найбільш прості і смачні рецепти

6. Відпочиле тісто розділіть на рівні шматочки і скачайте з них кульки.

7. Кожну заготовку розімніть руками, щоб вийшов корж. У середину покладіть начинку і защипайте краю.

8. Духовку розігрійте до 200 градусів. Візьміть деко і застеліть його пергаментним папером. Викладіть ваші вироби защипанной стороною вниз, а ось вгору змастіть збитим жовтком.

9. Випікайте ласощі протягом 20 хвилин. Потім трохи остудіть і приступайте до трапези.

Загрузка...

Рецепт пиріжків в духовці без дріжджів

Готуючи цю збірку, я знайшла дуже цікавий варіант. Мені він дуже сподобався, тому я вирішила його зберегти на своєму блозі і відповідно поділитися з вами. Хто перший приготує за даним способом, відразу пишіть коментарі.

Інгредієнти:

  • Борошно 1 сорту — 3 ст.;
  • Борошно ячмінне — 1 ст.;
  • Висівки пшеничні — 2 ст. ложки;
  • Яйце — 6 шт.;
  • Розпушувач тіста — 1 ч. ложка;
  • Розсіл будь — трохи більше склянки;
  • Масло рослинне — 2-3 ст. ложки.;
  • Сіль — за смаком;
  • Цибуля зелена — 300 гр.;
  • Жовток для змащування — 1 штука.

Спосіб приготування:

1. В глибокій чаші або на робочій поверхні змішайте всі сухі продукти для тіста. Зробіть лунку і влийте в неї теплий розсіл.

2. Тепер перемішайте масу і додайте один жовток і рослинне масло.

3. Далі замісіть руками тісто, воно повинно вийде еластичне.

4. Покладіть його в поліетиленовий мішечок або накрийте харчової плівкою. Приберіть в тепле місце хвилин на 40.

5. Щоб приготувати начинку промийте і просушіть цибулю. Дрібно поріжте його. А 5 яєць відваріть круто, і теж подрібніть. Перемішайте інгредієнти між собою, не забувши посолити.

6. З тіста зліпити невеликі кульки.

7. Кожну кульку розкачати і покладіть на середину начинку.

8. Залишилося добре защипнути краю і укласти заготовки в деко, який застелений пергаментним папером.

Духовку розігрійте до 180 градусів, змастіть заготовки яєчним жовтком і випікайте протягом 15 хвилин до появи рум’яної скоринки.

9. Готові вироби можна додатково змастити топленим вершковим маслом.

Відео про те, як спекти пиріжки з яйцем і цибулею з готового листкового тіста

Коли хочеться чогось печеного, але немає сил і часу возитися з замешиванием тесту, то завжди можна купити вже готове.

Так, по наступному ролику можна сфабрикувати дріжджові листкові слойки. І швидко, і смачно.

Готуємо пиріжки з цибулею і яйцем з дріжджового тіста на молоці

А в цьому варіанті я пропоную трохи урізноманітнити начинку і додати відварений рис. І хочу звернути вашу увагу на те, щоб ви не переборщили з дріжджами, інакше можна отримати не дуже приємний смак виробів.

Дивіться також:  Паска з родзинками до Світлого свята Великодня - 7 рецептів

Інгредієнти:

  • Рис — 0,5 склянки;
  • Яйце — 5-6 шт.;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Маргарин — 100 гр.;
  • Дріжджі — 1 ч. ложка;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Борошно — 800 гр.;
  • Молоко — 1,5 склянки.

Спосіб приготування:

1. Нагрійте Молоко до кімнатної температури, щоб воно було не гаряче, а приємне на дотик. Додайте цукор і дріжджі, розчиніть їх. Потім додайте розтоплений маргарин, його можна замінити на вершкове масло. Далі поступово насипайте просіяне борошно і замісіть тісто. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці, щоб воно підійшло.

2. Зелену цибулю промити і добре просушіть. Наріжте на дрібні кільця.

3. Яйця відваріть круто і дрібно наріжте на кубики. Зваріть до напівготовності рис і остудіть його. Змішайте яйця, цибулю і рис. Посоліть і добре перемішайте.

4. Коли тісто підійде, обімніть його і відірвіть невеликий шматочок. З нього зробіть кульку, а потім корж. Покладіть начинку і зберіть пиріжок. Зліпіть такі заготовки з нашим яєчним фаршем з усього тесту.

5. Розігрійте духовку до 200 градусів, викладіть вироби на деко, попередньо змастивши його олією і випікайте до готовності. Остудіть і їжте на здоров’я.

Загрузка...

Як приготувати здобу в духовці

Ось ще один класний рецепт. До речі, з цих продуктів замісити тісто можна і в хлібопічці. Але слідкуйте за тим, щоб не переборщити з борошном, інакше маса буде надто важким.

Інгредієнти:

  • Кефір — 250 гр.;
  • Борошно — 700 гр.;
  • Сода гашене — 0,3 ч. ложки;
  • Масло вершкове — 50 гр.;
  • Дріжджі сухі швидкодіючі — 2 щіпки;
  • Яйце — 3 шт. варених + 1 сире;
  • Сіль — за смаком;
  • Цибуля — 2 пучка;
  • Кріп — 0, 5 пучка.

Спосіб приготування:

1. Підігрійте до теплого стану кефір і розтопіть вершкове масло. Візьміть глибоку чашу і вилийте в неї кефір, масло. Додайте дріжджі, перемішайте. Потім вбийте яйце і насипте борошно, додайте цукор і сіль по дрібці. Влийте 2-3 ст. ложок рослинного масла. Перемішайте масу і додайте погашену в оцті соду. Замісіть тісто.

Соду можна не додавати, або використовувати не гашене. Але тоді її потрібно додавати відразу в теплий кефір.

2. Залиште тісто в теплому місці, нехай підніметься 2 рази. Потім розкачайте його в товсту ковбаску.

Дивіться також:  Паска - найсмачніший рецепт на Великдень

3. Наріжте на шматочки і сформуйте коржі.

4. Начинка готується дуже швидко, якщо ви заздалегідь відваріть яйця круто. Цибулю і кріп потрібно промити, обсушити, потім дрібно накришити, яйця порізати на кубики. З’єднати всі разом і посолити, поперчити за смаком.

5. На коржі покладіть готову начинку і зліпити пиріжки.

6. Покладіть заготовки на деко, змащене маслом і дайте хвилин 10 на расстойку.

7. Змастіть вироби сирим яйцем і випікайте в розігрітій духовці хвилин 15.

Стряпаем пиріжки з цибулею і яйцем з прісного тіста на 1 кг борошна

Наступний відео сюжет розповість вам, як можна дуже швидко спекти це весняно-літнє блюдо. Правда такий рецепт більше підходить для смаження на сковороді, але і духовка може впоратися. Головне перевернути заготовки, коли одна сторона зарум’яниться.

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем з лаваша

І варіант для ледачих. Пропоную приготувати відмінну закуску з лаваша. Я обожнюю таке ласощі. Як воно хрумтить в роті, це просто неймовірно!

Інгредієнти:

  • Лаваш — 3-4 шт.;
  • Яйце — 6 шт.;
  • Цибуля — 2 пучка;
  • Сіль — за смаком;
  • Жовток — 1 шт. для змащування.

Спосіб приготування:

1. Спочатку приготуйте начинку: яйця відваріть круто і остудіть. Очистіть від шкаралупи і поріжте на кубики. Цибуля промийте і просушіть, дрібно нашаткуйте. Змішайте яйця з цибулею і посоліть.

В начинку можна додати тертий сир.

2. Візьміть лаваш і розділіть його на 4 частини. На кожну частину викладіть начинку.

3. Можете відразу скрутити рулетиком, або спочатку зігнути бортики з боків і тільки потім зробити рулетик.

4. Такі вироби звичайно краще обсмажувати на сковороді, але і в духовці можна запекти. Викладіть заготовки на деко, який змазаний рослинним маслом і зверху змастіть їх збитим жовтком. Засмажуйте до появи золотистої скоринки.

Ось такі незвичайні речі виходять.

По секрету вам скажу, що найбільше я люблю смажити пиріжки на сковороді, а ось в духовці спекти не часто. Але от якщо ви прихильник здорового харчування, то ці рецепти точно для вас. І ще таку випічку не шкідливо давати дітям. Вообщем бажаю всім приємного апетиту і до зустрічі!