Пиріг з шовковицею і вишнею на кефірі

Пирог с шелковицей и вишней на кефиреПиріг на кефірі можна спекти з різними ягодами або фруктами. До того ж список інгредієнтів короткий і продукти прості. Процес приготування пирога на кефірі з шовковицею і вишнею займе у вас близько години.

Інгредієнти:

  • яйця курячі – 2 шт.,
  • цукровий пісок – 0,5 склянки,
  • кефір – 200 мл,
  • шовковиця (велика) – 20-30 шт,
  • вишня – 15-20 шт.,
  • пшеничне борошно – 1,5 склянки,
  • розпушувач (сода) – ½ ч. ложки,
  • рослинне масло – змазати форму.

Рецепт приготування

1. Основне правило приготування повітряного пирога – правильне виконання усіх рекомендацій. Перше, що потрібно зробити, це зайнятися яйцями. Вбийте їх в миску, з високими бортиками і додайте цукор.

2. Тепер міксером починайте збивати. Спочатку ввімкніть маленьку потужність, потім поступово збільшуйте. Досягніть, щоб яйця з цукром перетворилися в повітряну і світлу масу.

3. Кефір з’єднайте з половиною шовковиці і збийте блендером до однорідності. Залийте масу акуратно в миску зі збитими яйцями.

4. Добре перемішайте. Спочатку тісто буде світлим, але через 5 хвилин потемніє за рахунок шовковиці. Засипте борошно і разрыхлитесь. Краще її просіяти перед використанням. Це зробить пиріг ще більш повітряним.

5. Перемішайте тісто. Тільки не робіть це міксером. Тісто повинно залишатися ніжним.

6. Шовковицю помийте, видаліть хвостики і додайте в миску з тестом.

7. Вишню помийте, видаліть кісточки і теж викладіть в миску до решти інгредієнтів.

8. В останній раз акуратно перемішайте ягоди з тестом. Форму змастіть рослинною олією і перекладіть в неї тісто.

9. Поставте форму в духовку, яку краще попередньо розігріти до 180 градусів. Потім випікайте пиріг з шовковицею і вишнями при температурі 170 градусів близько 30-40 хвилин, поки він не пропечеться. Це легко перевірити. Верх повинен трохи підрум’янитися, а всередині добре пропектися. Якщо проткнете в центрі шпажкою, вона повинна залишитися сухою. У цьому випадку пиріг можна дістати з духовки.

Дивіться також:  Як посмажити гриби на сковороді

10. Коли пиріг охолоне, розрізати його на шматочки і подавайте до столу.