Підлива з свинини, рецепти

Підлива з свинини – досить універсальний соус, який підійде до будь-якої страви, будь то макарони, крупи або овочі. Головне, вміти правильно підібрати підливку, щоб вона підкреслювала смак, а не псувала його. Для цього потрібен досвід або випробувані рецепти підливи з свинини.

На жаль, як приготувати підливу з свинини знають не всі. Саме тому ми зібрали нижче деякі популярні і улюблені господинями рецепти підливи з свинини, втім, кожна панночка може змінити щось на свій смак, змінити інгредієнти або зовсім прибрати що-небудь з продуктів. Це тільки заохочується, адже головне, щоб соус сподобався вашій родині.

Побалуйте родичів відмінними страви з дуже оригінальним смаком, зробивши смачну підливу з свинини, сметани або овочів. Балуйте сім’ю, а вони в свою чергу, будуть також ставитися до вас з ніжністю.

Підлива з свинини рецепт зі сметаною

подлива рецептСмачне і ситне блюдо як підлива зі свинини з фото зі сметаною, доведеться до речі на вечерю для всієї родини. Його люблять і дорослі, і діти, а гарніром йому послужить картопля або будь-яка крупа.

Інгредієнти:

— свинина – 420 гр.;

— ріпчаста цибуля – 1 шт.;

— борошно – 25 гр.;

— сметана – 180 мл;

— вода – 180 гр.;

— рослинна олія – 30 мл;

— часник – ¼ шт.;

— сіль, зелень, спеції.

Рецепт приготування:

Дізнаємося, як приготувати підливу з свинини. Свинину дрібно наріжте (краще соломкою), покладіть на сковороду, змащену маслом, а її, в свою чергу, поставте на вогонь. Коли свинина змінить колір, додайте воду. Коли вода закипить, покладіть борошно і ретельно перемішайте. Після цього посоліть і додайте спеції (можна взяти лаврушку, мускатний горіх, гвоздику і чорний перець). Коли свинина буде готова, влийте сметану і на повільному вогні прогрійте.

Ріпчасту цибулю пасеруйте, використовуючи соняшникову олію. Коли цибуля досягне прозорого кольору, покладіть до нього м’ясо.

Готову і трохи охолоджену підливу заправити часником, пропущеним через прес, а також присипте рубаною зеленню. Підлива з свинини рецептів має багато. Наприклад, надайте страві трохи солодкуватий смак, додавши зі спеціями чайну ложку цукру. Цей смак безумовно оцінять маленькі діти.

Загрузка...

Підлива з свинини до макаронів

подлива рецептПідлива з свинини до макаронів додасть цьому круп’яного виробу апетитний смак і вимагає невеликої кількості м’яса. А приготування підливи з свинини не потребує особливого вміння на кухні.

Інгредієнти:

— свинина – 260 гр.;

Дивіться також:  Як зберігати зелений лук

— цибуля – 1,5 шт.;

— томат – 2 шт.;

— вода – 130 гр.;

— паста помідорна – 10 гр.;

— лист лаврушки – 1 шт.;

— рослинна олія – 35 мл;

— сіль, перець чорний.

Рецепт приготування:

Підлива з м’яса свинини готується не так складно, як думають деякі молоденькі хазяєчки. Для початку, цибулини очистіть і наріжте невеликими шматочками. Свинину промийте, висушіть рушником, наріжте шматками трохи побільше, ніж цибулини, і підсмажте на сковороді. Коли м’ясо підрум’яниться, додайте цибулю. Смажте протягом семи-восьми хвилин, після чого залийте холодною водою і тушкуйте протягом дев’яти хвилин, закривши кришкою.

Помідори вимийте і наріжте шматочками (наприклад, кубиками). Буде доречним попередньо зняти з них шкірку, обдавши томати окропом. Коли вода закипить, покладіть томати в підливу, а через шість-сім хвилин додайте лист лаврушки і інші спеції. Залиште страву гаситися ще півгодини.

За цей час відваріть макаронні вироби (краще брати «пір’я» або «завитки», а не локшину або спагетті). Відварені макарони можна перемішати з підливою або поливати їх підливою безпосередньо перед вживанням.

Підлива до пюре з свинини

подлива рецептПідлива з свинини до пюре додасть цьому картопляного страви апетитний смак і вимагає невеликої кількості м’яса. Рецепт, як зробити підливу з свинини, не потребує особливого вміння на кухні.

Інгредієнти:

— свинина – 260 гр.;

— цибуля – 1,5 шт.;

— томат – 2 шт.;

— вода – 130 гр.;

— паста помідорна – 10 гр.;

— лист лаврушки – 1 шт.;

— рослинна олія – 35 мл;

— сіль, перець чорний.

Рецепт приготування:

Попередньо очищені цибулини наріжте невеликими шматочками. Свинину промийте, висушіть рушником, обробити на шматки не дуже великого розміру і підсмажте на сковороді. Коли м’ясо стане рум’яним, додайте цибулю. Смажте протягом семи-восьми хвилин, після чого влийте холодну воду і тушкуйте протягом дев’яти хвилин, закривши кришкою. Помідори вимийте і наріжте шматочками (наприклад, кубиками). Коли вода закипить, покладіть томати в підливу, а через шість-сім хвилин додайте лист лаврушки і інші спеції. Залиште страву на гасіння ще на тридцять-сорок хвилин. За цей час відваріть картоплю і приготуйте пюре однорідної консистенції. Пюре поливайте підливою безпосередньо перед вживанням.

Підлива зі свинини з грибами

подлива рецептПідлива зі свинини з грибами цілком самостійне блюдо, але може служити доповненням до виробів з крупи і картоплі. Рецепт приготування підливи з свинини не потребує особливого вміння на кухні, так як досить простий.

Дивіться також:  Як заморозити кріп на зиму

Інгредієнти:

— свинина – 450 гр.;

— гриби – 280 гр.;

— цибуля – 1 шт.;

— перець солодкий – 1 шт.;

— борошно – 1,5 ст. ложки;

— вода – 190 гр.;

— лист лаврушки – 1 шт.;

— рослинна олія – 25 мл;

— сіль, чорний перець, майоран – по 4 гр.;

— кріп – 1 пучок.

Рецепт приготування:

Попередньо очищені цибулини наріжте невеликими шматочками. Свинину промийте, висушіть рушником, обробити на шматки не дуже великого розміру і підсмажте на сковороді. Коли м’ясо стане рум’яним, додайте цибулю. Смажте протягом семи-восьми хвилин, після чого влийте холодну воду і тушкуйте протягом дев’яти хвилин, закривши кришкою. Гриби (зручніше брати печериці, заморожені або консервовані) і дрібно порізаний перець додайте до м’яса. Якщо гриби свіжі, то відваріть їх, а потім трохи обсмажте. У цьому випадку підійдуть будь-які гриби, які є під рукою. Залиште страву на гасіння ще на тридцять-сорок хвилин. За десять хвилин до закінчення гасіння додайте кріп, лаврушку, майоран, посоліть і поперчіть. Таке блюдо ідеально поєднується з гречкою або макаронними виробами, а також рисом і стравами з картоплі.

Загрузка...

Підлива з свинини до гречки

подлива рецептПідлива з свинини до гречки додасть цьому круп’яного виробу апетитний смак і вимагає невеликої кількості м’яса. Рецепт м’ясної підливи з свинини не потребує особливого вміння на кухні.

Інгредієнти:

— свинина – 300 гр.;

— цибуля – 1,5 шт.;

— томат – 2 шт.;

— вода – 130 гр.;

— паста помідорна – 10 гр.;

— лист лаврушки – 1 шт.;

— рослинна олія – 35 мл;

— сіль, перець чорний.

Рецепт приготування:

Попередньо очищені цибулини наріжте невеликими шматочками. Свинину промийте, висушіть рушником, обробити на шматки не дуже великого розміру і підсмажте на сковороді. Коли м’ясо стане рум’яним, додайте цибулю. Смажте протягом семи-восьми хвилин, після чого влийте холодну воду і тушкуйте протягом дев’яти хвилин, закривши кришкою. Помідори вимийте і наріжте шматочками (наприклад, кубиками). Коли вода закипить, покладіть томати в підливу, а через шість-сім хвилин додайте лист лаврушки і інші спеції. Залиште страву на гасіння ще на тридцять-сорок хвилин. За цей час відварити гречку. Відварену гречку можна перемішати з підливою або поливати її підливою безпосередньо перед вживанням.

Підлива з свинини з борошном

подлива рецептМ’ясна підлива з свинини, яку ще називають м’ясним гуляшем, відмінно поєднується як з макаронами, так і з будь-яким іншим гарніром.

Дивіться також:  Пиріг з журавлиною на кефірі

Інгредієнти:

— свинина — 450 гр.;

— морква — 1 шт.;

— ріпчаста цибуля — 1 шт.;

— борошно 1 сорту — 2 ст. ложки;

— томатна паста — 1 ст. ложка;

— масло рослинне — 4 ст. ложки;

— вода — 0,5 л;

— перець горошком — 5 шт.;

— лавровий лист — 1 шт.;

— прянощі, зелень;

— сіль, перець.

Рецепт приготування:

Свинину промийте під проточною водою, злегка обсушіть серветкою і наріжте невеликою соломкою. Візьміть глибоку сковороду, добре її прогрійте, додайте туди рослинне масло і м’ясо. Гарненько свинину обсмажте до рум’яної скоринки.

Овочі промийте і очистіть від шкірки. Цибулю дрібно накришити, а моркву натріть на крупній тертці. Все це додайте до м’яса і тушкуйте разом з ним.

Далі, в сковороду додайте томатну пасту і обсмажте з іншими інгредієнтами. Наступним кроком додайте борошно, ретельно перемішайте і тушкуйте.

Візьміть пів литка киплячої води, влийте її в сковороду і тушкуйте на невеликому вогні ще півгодини. Після цього вже можна додати спеції і трави за смаком.

Підлива з свинини з борошном досить ситна – нею часто замінюють м’ясне блюдо.

Підлива з свинини в мультиварці

подлива рецептПідлива для гуляшу з свинини, яка готується в мультиварці – по праву вважається ситним блюдом, яке чимось нагадує гуляш з угорської кухні.

Інгредієнти:

— свинина — 600 гр.;

— морква — 1 шт.;

— ріпчаста цибуля — 1 шт.;

— борошно пшеничне-3 ст. ложки;

— кип’ячена вода — 400 гр.;

— сіль і спеції — за смаком;

— рослинна олія — 3 ст. ложки.

Рецепт приготування:

Підлива з свинини в мультиварці готуватися набагато швидше, ніж коли її готують на сковороді, та й смак у неї виходить просто таки відмінний.

Налийте в чашу мультиварки рослинне масло і киньте туди нарізану невеликими кубиками свинину. На великій тертці натріть моркву, наріжте кубиками цибулю і додайте їх до м’яса.

Поставте таймер на 30 хвилин в режимі «смаження» і закрийте каструлю. Після закінчення цього часу, додайте в чашу мультиварки воду, сіль і спеції. Встановіть таймер на одну годину в режимі «гасіння».

Все, за якихось 2 години, у вас буде що запропонувати своїй родині або гостям гарніру.

Мультиварка значно полегшує процес приготування підливи, так як можна не боятися, що продукти підгорять або під час готування забрызгают всю кухню.