Пельмені домашні: рецепт тіста + способи ліплення пельменів вручну

Доброго дня читачі та гості мого блогу. 🙂 Почну цю статтю з передісторії. Скажу вам по секрету, що родом я з Сибіру, а взимку там такі сильні морози!! 😯 І згадуючи наші зимові посиденьки, відразу відчуваю аромат пельменів, приготованих дбайливими бабусиними руками. Сьогодні хоч і не зимовий вечір, але пельмешки до вечері думаю нікого не залишать байдужими. Так що швидше читайте статтю, будемо готувати домашні пельмені за рецептом моєї бабусі.

Цю статтю я хочу детально присвятити кожного етапу приготування нашого страви, щоб у вас не виникло ніяких складнощів при приготуванні дуже смачних пельменів.

Рецепт тіста на пельмені домашні на молоці і мінеральній воді

Отже, для початку необхідно приготувати тісто для того, щоб воно расстоялось і стало однорідним. Для приготування ніжного тесту нам знадобиться:

Інгредієнти:

  • борошно — 450-500 гр.;
  • молоко — 70 гр.;
  • рослинне масло — 1-2 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л. без гірки;
  • мінеральна газована вода — 130 гр.
  • яйце куряче — 1 шт..

Спосіб приготування:

1.Спочатку необхідно просіяти борошно на чистий стіл або широке блюдо.

2. Далі додайте в борошно мінеральну воду і молоко.

3. У мисці змішайте яйця, додайте сіль, зробіть поглиблення в муці і влийте туди готову яєчну суміш.

4. Обережно, збираючи борошно з усіх боків, замісіть круте тісто.

5. У вас повинно вийде тісто, яке не повинно прилипати до рук. Готове тісто покладіть в поліетиленовий пакет і залиште на 1,5 години.

Порада: якщо тісто вийшло туге, то можна додати ще трохи мінеральної води,а взагалі, спочатку тісто буде трохи туговатое, але його потрібно гарненько замісити трохи побити об стіл і почекати необхідний час.

Загрузка...

Класичний рецепт фаршу для соковитих пельменів

А поки наше тісто настоюється, саме час зайнятися приготуванням фаршу.

Дивіться також:  Маринад для шашлику з свинини: 13 рецептів приготування для мякого і соковитого мяса

Інгредієнти:

  • м’ясний або курячий фарш — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 2-3 цибулини;
  • трохи домашнього сала;
  • мелений перець — за смаком;
  • сіль — за смаком;
  • мелений лавровий лист — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Пропустіть нарізане на шматочки м’ясо, цибулю і сало на м’ясорубці. Чим більше цибулі, тим соковитіше вийде фарш. Якщо грати в м’ясорубці велика, м’ясо варто двічі прокрутити, щоб воно було добре перемелена.

2. У готовий фарш додайте перець, сіль, мелений лавровий лист і ретельно перемішайте.

Для різноманітності, в цей раз, для наших пельменів, я використовую курячий фарш.

Як вручну зліпити пельмені

Починається найцікавіше і творча справа в приготуванні нашого страви. Це ліплення наших пельменів.

Інгредієнти:

  • качалка;
  • борошно для присипки;
  • готове тісто;
  • стопка.

Спосіб приготування:

1. Стіл посипте борошном. Тісто необхідно нарізати на чотири частини,одну частину покладіть на обробний стіл, решта 3 відправте назад в кульок,щоб тісто не обвітрилося.

2. Необхідно розкачати качалкою тісто, щоб воно вийшло тонке.

3. Далі вирізаємо стопкою невеликі шматочки.

4. Покладіть на кожен гурток начинку з м’ясного або курячого фаршу, десь приблизно по чайній ложці.

5. Защипайте краю, тобто складіть гурток навпіл.

6. Потім з’єднайте між собою куточки.

7. Покладіть пельмені на присипану борошном поверхню (обробну дошку, деко) і відправте їх у холодильник для заморозки.

Скільки хвилин в каструлі варити пельмені

Хочу сказати, що наше виготовлене м’ясо в тісті можна варити відразу, але смак у заморожених все ж виходить інший.

Отже, для варіння закип’ятіть воду (на 40 штук потрібно не менше 2 л води), додайте сіль, лавровий лист.

Опускати пельмені потрібно в киплячу воду, варити 7-10 хвилин.

Дивіться також:  Свинина на сковороді: 9 простих і смачних рецептів

Подавати їх можна з маслом, сметаною, майонезом або гірчицею, тут все залежить від того, з чим ви більше любите.

Приємного апетиту!!

Загрузка...

Відео рецепт, як приготувати дуже смачні домашні пельмені

Ну і вже за традицією, пропоную вам подивитися докладний сюжет, і якщо у вас ще виникали питання, то тепер їх більше не буде!!

Сподіваюся, вам сподобаються пельмені за рецептом моєї бабусі. Пишіть коментарі, діліться зі своїми друзями, а краще швидше приготуйте їх і побалуйте своїх улюблених.