Печериці, запечені в духовці

shampinony-zapechennye-v-duhovkeГриби – низькокалорійний і поживний продукт, який до того ж володіє чудовим смаком. Самими доступними представниками грибного царства є печериці, які вирощуються на продаж у великій кількості, так що їх можна бачити на прилавках круглий рік. Вони стають основою для самих різних гарячих страв і холодних закусок. Особливою популярністю користуються печериці, запечені в духовці. Приготування їх таким способом не відніме у господині багато часу – на це піде не більше півгодини.

Загрузка...

Особливості приготування

Досвідчені господині знають секрети, завдяки яким запечені печериці виходять особливо смачними і апетитними.

  • Для запікання краще брати свіжі гриби. Запекти можна і заморожені, і мариновані, але все ж зі свіжих страви виходять найбільш красивими і соковитими.
  • При покупці слід звернути увагу на колір печериць. Нижня частина капелюшки повинна мати білий колір, якщо вона потемніла, це означає, печериці лежали занадто довго.
  • Мити печериці перед приготуванням потрібно, але робити це слід швидко, так як вони можуть розмокнути. Після миття їх слід відразу ж витерти серветкою.
  • Якщо рецепт вимагає нарізати гриби, робити це потрібно безпосередньо перед їх приготуванням, так як інакше печериці швидко потемніють.
  • Якщо капелюшок перед запіканням покласти маленький шматочок вершкового масла, то вона не скривиться.
  • Печериці готуються дуже швидко, тому не слід тримати їх в духовці 30 хвилин. Зазвичай на запікання вистачає 15 хвилин.
  • Для приготування фаршированих капелюшків потрібні великі гриби, для запікання або на шпажках підійдуть і дрібні.

В іншому запікання печериць буде залежати від конкретного рецепту.

Печериці, запечені з цибулею і сиром

Склад:

  • печериці (великі) – 0,5 кг;
  • сир (твердий) – 100 г;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • рослинна олія – 40 мл;
  • вершкове масло – 40 г;
  • сметана – 20 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Помийте, обсушіть печериці. Обережно відокремте ніжки від шляпок. Зробити це можна як ножем, так і чайною ложкою. Останній спосіб вважається навіть більш зручним.
  • Ніжки поріжте на невеликі шматки.
  • Очистіть і наріжте маленькими шматками цибулину.
  • На сковороді розігрійте олію. Покладіть в нього шматочки грибних ніжок і обсмажуйте їх до тих пір, поки з них не випарується зайва волога.
  • Додайте на сковороду цибулю і обсмажуйте його разом з грибами до придбання ним кремового кольору.
  • Покладіть в кожну шляпку маленький шматочок вершкового масла.
  • Нафаршируйте капелюшки цибульно-грибною сумішшю.
  • Змастіть сметаною.
  • Натріть на дрібній тертці сир і посипте їм гриби.
  • Постеліть на деко пергамент і розкладіть на ньому фаршировані капелюшки печериць.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї деко.
  • Запікайте протягом 15 хвилин, поки сир не розправиться і не придбає приємний відтінок.
Дивіться також:  Які приправи додають в плов

Подавати фаршировані цибулею капелюшки печериць можна як гарячими, так і холодними.

Загрузка...

Печериці, запечені з м’ясним фаршем

Склад:

  • печериці (великі) – 0,5 кг;
  • м’ясний фарш – 0,3 кг;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • сир – 50 г;
  • рослинне масло – скільки піде;
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 200 градусів, поки ви готуєте інгредієнти для запікання.
  • На деко постеліть пергамент і змажте її рослинною олією.
  • Вимиті і ретельно обсушені серветкою печериці звільніть від ніжок.
  • Поріжте дрібними шматочками очищені цибулю і часник, злегка підсмажте їх на рослинному маслі.
  • На іншій сковороді обсмажте до напівготовності фарш. Не забудьте його посолити і приправити.
  • Розкладіть фарш з капелюшків печериць.
  • Капелюшки покладіть на деко і поставте його в духовку.
  • Натріть сир на дрібній тертці.
  • Через 15 хвилин вийміть печериці з духовки, посипте їх сиром. Зверху кожного грибочка покладіть по листочка петрушки. Поверніть в духовку ще на 15 хвилин.

Таке блюдо краще подавати гарячим.

Печериці з курячим філе

Склад:

  • печериці (великі) – 0,5 кг;
  • куряче філе – 0,3 кг;
  • вершковий сир – 100 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • сметана – 30 г;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • рослинне масло – скільки піде;
  • сіль, спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Дуже дрібно порубаєте ножем сире куряче філе.
  • Помийте, підсушіть гриби, зріжте ніжки і порізати їх невеликими шматками.
  • Очистіть цибулину. Поріжте.
  • Великими шматками поріжте вершковий сир.
  • Розігрійте в сковороді олію, обсмажте в ньому протягом 10 хвилин куряче філе, поперчив його і підсолюємо.
  • Додайте цибулю і грибні ніжки, посмажте ще 10 хвилин.
  • Покладіть сир і сметану, тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.
  • Начиніть цим фаршем грибні ніжки. Покладіть їх на деко, попередньо застеливши його змазаним рослинним маслом пергаментом.
  • Крупно натріть твердий сир, посипте їм гриби.
  • Надішліть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Дивіться також:  Варення з журавлини

Приготовлені зазначеним способом печериці смачніше будуть гарячими, але подають їх і холодними.

Печериці, запечені в духовці шматочками

Склад:

  • печериці – 0,7 кг;
  • вершкове масло – 70 г;
  • цибуля – 100 г;
  • сметана – 0,3 л;
  • борошно – 30 г;
  • твердий сир – 120 г;
  • сіль, чорний мелений перець, майоран – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Гриби помийте, тут же обсушити серветками. Кожен гриб в залежності від його розміру розрізати на 4-6 частин. Зовсім маленькі гриби можна розрізати навпіл. Краще буде, якщо кожен шматок буде включати і фрагмент капелюшки, і фрагмент ніжки.
  • У сковороді розтопіть вершкове масло і покладіть в неї печериці. Обсмажте їх протягом 10 хвилин.
  • На невеликі шматки поріжте цибулю, попередньо очистивши його. Додайте до грибів, посоліть, всипте спеції, посмажте ще 5 хвилин.
  • Посипте гриби борошном.
  • Обсмаживши печериці в борошні протягом 2-3 хвилин, на сковороду влийте сметану і дочекайтеся, коли вона закипить.
  • Перекладіть печериці у сметані зі сковороди в форму для запікання.
  • Дрібно натріть твердий сир і посипте їм гриби.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть в нього форму з грибами на 10-12 хвилин.

Такі гриби нагадують запіканку і легко замінюють основне блюдо.

Печериці, запечені у фользі

Склад:

  • печериці середнього розміру – 0,25 кг;
  • вершкове масло – 40 г;
  • лимон – 0,5 фрукта;
  • зелень петрушки – 20 г;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Дрібно порубаєте зелень.
  • З половини лимона вичавити лимонний сік.
  • Гриби помийте, витріть серветкою.
  • Посоліть і поперчіть печериці, збризніть лимонним соком.
  • Виріжте з кулінарної фольги кілька квадратів – за кількістю печериць. Швидше за все, їх буде 8-10 штук.
  • У центр кожного шматка фольги покладіть по грибу капелюшком вниз.
  • В кожну шляпку покладіть по шматочку вершкового масла, розподіливши його між грибами порівну.
  • Посипте гриби рубаною зеленню.
  • Підніміть краї фольги і защепіть їх зверху.
  • Покладіть на деко, поставте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте протягом 15 хвилин.
Дивіться також:  Свинина, тушкована з капустою

Такі гриби стануть чудовим доповненням до гарніру.

Печериці, запечені в беконі

Склад:

  • печериці – 0,25 кг;
  • бекон – 0,2 кг;
  • яйце куряче – 4-5 шт.;
  • маринований огірок — 50 г;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • цибуля ріпчаста – 50 г;
  • сіль, приправи – за смаком;
  • вершкове масло – 20 р.

Спосіб приготування:

  • Від вимитих і висушених печериць відокремте ніжки.
  • Зваріть яйця круто, очистіть, розріжте поперек навпіл.
  • Тонкими скибочками наріжте бекон.
  • Маринований огірок і цибулю дрібно поріжте. Часник теж слід дрібно порубати ножем.
  • Ніжки печериць поріжте, разом з цибулею і часником обсмажте у вершковому маслі.
  • Додайте в отриману суміш спеції і шматочки огірка, перемішайте.
  • Наповніть грибні капелюшки, накрийте кожну половинкою яйця і обернути беконом.
  • Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

Таку закуску не соромно подати до святкового столу.

Запечені в духовці печериці – смачне і ситне блюдо, яке зовсім не складно готувати.