Паска з родзинками до Світлого свята Великодня — 7 рецептів

Добрий день. Закінчується перший місяць весни — березень, і наближається квітень, а це значить, що попереду нас чекає всіма улюблене свято Великдень.

Традиційно, в неділю, на святковому столі стоять яскраві крашанки, симпатичні вироби, а по дому розвивається ароматний запах смачних домашніх пасок. І взагалі, цей день зазвичай наповнений сонцем і теплом.

І якщо з фарбуванням яєць та святковим оформленням більш менш все зрозуміло, то ось з приготуванням здоби можуть виникнути певні складнощі. Ну по-перше, треба вибрати відмінний рецепт, по-друге, знати весь процес готування, ну і по-третє, не окарать з начинкою і глазур’ю.

Тому у мене для вас ще одна спеціальна тема. Будемо вчитися готувати великодні паски з родзинками.

Не дивлячись на те, який рецепт ви виберете, не забувайте виконувати прості правила:

  • вибирайте якісні та свіжі продукти;
  • білки і жовтки найкраще збивати і вводити в тісто окремо;
  • замішувати тісто не рекомендується в алюмінієвому посуді;
  • обов’язково використовувати тільки просіяне борошно;
  • родзинками, сухофруктами, цукатами і пр. не можна зловживати, інакше вироби можуть не піднятися;
  • і пам’ятайте про гарному настрої, нікуди не поспішайте.

Паска з родзинками за класичним рецептом

Отже, починаємо ми як завжди з популярного і перевіреного рецепту. Я намагаюся все докладно розповісти і показати, щоб не виникло ніяких труднощів.

Дріжджі можете використовувати і живі, тут все на ваш розсуд.

Інгредієнти:

  • Молоко — 0,5 л;
  • Дріжджі сухі — 11 гр.;
  • Борошно — 1 кг;
  • Яйце — 6 шт.;
  • Цукор — 250 гр.;
  • Ванілін — 0,2 ст. л.;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Масло вершкове — 200 гр.;
  • Родзинки — 300 гр.;
  • Кондитерська посипання — 2 упаковки.

Спосіб приготування:

1. Спочатку підігрійте молоко, щоб воно стало трохи тепле і насипте в нього дріжджі, розмішайте.

2. Далі візьміть глибоку ємність, де надалі будете замішувати тісто. Налийте в неї молоко з растворившимися дріжджами і додайте 500 грам борошна.

3. Добре перемішайте масу, у вас вийшла опара.

4. Потім накрийте опару чистим рушником і приберіть в тепле місце на 30 хвилин. Опара повинна збільшитися в об’ємі в два рази.

5. В цей час відокремте білки від жовтків.

6. Вам потрібно приготувати один стакан з 6-ма жовтками, другий з 4-ма білками, а третій з 2-ма білками на глазур. Жовтки збийте з цукром (150 гр.) і додайте до них ванілін.

7. До білків насипте сіль і збийте їх. А вершкове масло розтопити на паровій бані.

8. Коли опара підніметься, додайте до неї по черзі наші заготовки, але не забудьте вершкове масло остудити, воно повинно бути тепле, не гаряче.

9. Тобто спочатку додайте збиті жовтки, потім масло, перемішайте.

10. Потім додайте збиті білки і знову перемішайте до отримання однорідної маси.

11. Тепер поступово додайте решту просіяне борошно і замісіть тісто руками.

Дивіться також:  Паска великодня - 10 найбільш смачних рецептів з покроковим описом на Великдень

12. Готове тісто покладіть в ємність, накрийте рушником і поставте на годину в тепле місце.

13. А поки приготуйте помадку. Білки (2 шт.) збийте з цукром (100 гр.) віночком до отримання білої маси.

14. Промийте і замочіть родзинки в воді на 15 хвилин.

15. Потім родзинки просушіть і додайте в тісто.

16. Все добре перемішайте і залиште ще на одну годину в теплому місці.

17. У результаті тісто має збільшитися в два рази.

18. Тісто трохи обімніть і розкладіть по підготовленим форм на 1/3. Поставте в тепле місце на расстойку на 30 хвилин. Потім перші 10 хвилин випікайте в духовці при температурі 100 градусів, а потім збільште вогонь до 150 градусів і випікайте ще 25 хвилин.

19. Після випікання паски остудіть і покрийте білкової глазур’ю.

20. Прикрасьте посипкою.

Якщо перед приготуванням добре все прочитати, то в процесі не повинно виникнути проблем.

Загрузка...

Готуємо з родзинками і цукатами

А ось ще один рецептик, теж його люблю. Між іншим, багато хто, замість вершкового масла використовують маргарин. Але я все ж віддаю перевагу з маслом, а ви??

Інгредієнти:

  • Борошно — 400 гр.;
  • Цукор — 100 гр.;
  • Масло вершкове — 160 гр.;
  • Яйця — 5-6 шт.;
  • Молоко — 100 гр.;
  • Вода — 15 мл;
  • Родзинки — 100 гр.;
  • Цукати — 100 гр.;
  • Сіль — 2 гр.;
  • Дріжджі — 20 гр.;
  • Ванілін, цедра лимона — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Дріжджі розведіть в теплій воді. А третину борошна змішайте з теплим молоком. Потім змішайте дріжджі з молочною сумішшю, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину.

2. Вершкове масло потрібно розтерти з цукром, сіллю, ваніліном і цедрою лимона до однорідної маси.

3. Введіть яйце і добре збийте консистенцію.

4. Тепер з’єднайте підійшла опару зі збитою масою.

5. Додайте родзинки (заздалегідь промийте і запарте його до набрякання, потім просушіть), дрібно порізані цукати і все розмішайте.

6. Потім поступово додайте решту просіяне борошно, безперервно помішуючи тісто. Далі вимісіть його руками, накрийте плівкою і приберіть знову в тепле місце на годину.

7. Формочки змастіть рослинною олією і розподіліть тісто приблизно на половину. Залиште їх на півгодини. Потім випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів 40 хвилин.

8. Для приготування помадки збийте міксером 1 білок 100 гр. цукрової пудри. І прикрасьте остиглі паски.

Рецепт куличика в мультиварці

Крокуючи в ногу з часом, звичайно ж треба знати і такий спосіб готування, як випічка в мультиварці. Якщо така техніка у вас є під рукою, то чому б нею не скористатися!!

Інгредієнти:

  • Молоко — 75 мл + 25 мл для глазурі;
  • Дріжджі живі — 30 гр.;
  • Шоколад темний — 50 гр.;
  • Вершкове масло — 130 гр.;
  • Родзинки — 150 гр.;
  • Сіль — щіпка;
  • Шоколад білий — 100 гр.;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Цукор — 9 ст. л.;
  • Ванілін — 10 гр.;
  • Борошно — 400 гр..
Дивіться також:  Чак-чак - покрокові рецепти приготування торта в домашніх умовах

Спосіб приготування:

1. Розламайте дріжджі. Налийте тепле молоко і додайте трохи цукру, покладіть дріжджі, перемішайте. Накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин.

2. Яйця збийте з цукром і ваніліном, сіллю, додайте олію і знову збийте. А коли опара підніметься, додати в цю суміш, перемішайте.

3. Потім поступово додайте просіяне борошно, безперервно помішуючи масу. Накрийте суміш рушником і поставте в тепле місце на 30-40 хвилин.

4. Шоколад розламайте на шматочки. Обімніть тісто і розкачайте в пласт, насипте шоколад і родзинки, скрутіть конвертом, а потім надайте форму кулі.

5. Чашу від мультиварки змастіть маслом і покладіть наш кулька. Увімкніть режим «Йогурт» і дочекайтеся підняття тесту на половину. Потім виставте програму «Випічка» хвилин на 50.

6. Для приготування глазурі потрібно розтопити білий шоколад на водяній бані поступово додаючи молоко, потім покрити остиглу випічку.

Якщо ви робите безпосередньо все за рецептом, то всередині вас чекає обалденная шоколадна начинка.

Покроковий рецепт паски з родзинками і горіхами в духовці

За класикою жанру, найчастіше пасочки випікають в духовці. Тому для вас ще один варіант, але вже з додаванням волоських горіхів, дуже смачно виходить.

Інгредієнти:

Для опари:

  • Дріжджі свіжі — 50 гр.;
  • Борошно — 1 ст. л.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Молоко — 1,5 ст..

Для тіста:

  • Борошно — 1 кг;
  • Яйце — 6 шт.;
  • Масло вершкове — 300 гр.;
  • Цукор — 1,5 ст.;
  • Родзинки — 150 гр.;
  • Горіхи волоські — 100 гр.;
  • Сіль — щіпка.
  • Кардамон — щіпка.

Для прикраси:

  • глазур, посипання.

Спосіб приготування:

1. У теплому молоці розчиніть дріжджі, перемішавши із борошном і цукром. Залиште хвилин на 15, щоб дріжджі «заграли».

2. Білки відокремте від жовтків. Потім жовтки розітріть з цукром і додайте до неї опарі.

3. Ретельно все перемішайте.

4. Розтопіть вершкове масло і додайте трохи солі.

5. Білки збийте окремо і вмішайте їх в тісто.

6. Додайте вершкове масло, все розмішайте. Поступово насипайте борошно і замісіть тісто руками. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину.

7. Коли тісто підійде обімніть його і додайте підготовлені родзинки, горіхи, цукати, кардамон. Добре перемішайте і знову залиште на годину.

8. Підготуйте формочки і розподіліть в них тісто. Залиште хвилин на 30 на расстойку.

9. Випікайте в розігрітій духовці до 180 градусів протягом години, готовність перевірити зубочисткою. Далі прикрасьте як душа бажає.

Загрузка...

Паску в хлібопічці на сухих дріжджах

Так само хочу запропонувати вам відео рецепт здоби з використанням хлібопічки, це заощадить час на приготуванні тіста.

  • Для тіста вам знадобиться: хлібопічка Panasonik, 200 мл молока, 1,5 ч. л. сухих дріжджів, 100-150 гр. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. розпушувача, 1-2 ч. л. ванільного цукру, 1 яйце, 50 гр. вершкового масла, 200 гр. сиру, 450 гр. борошна, 0,5 ч. л. куркуми, родзинки, цукати.
Дивіться також:  Торт Медовик - найбільш прості і смачні рецепти

Простий рецепт куличика з родзинками і курагою

Не забувайте, що крім родзинок можна додавати будь-які інші ягоди на свій смак, все залежить від вашого уподобання. Я ось люблю ще додати курагу.

Інгредієнти:

  • Яйця — 4 шт.;
  • Молоко — 600 мл;
  • Вершкове масло — 200 гр.;
  • Свіжі дріжджі — 100 гр.;
  • Цукор — 400 гр.;
  • Борошно — 1,5 кг;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Родзинки, курага — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Свіжі дріжджі розведіть у теплому молоці з 3 ст. л. цукру.

Дочекайтеся, щоб дріжджі дали «шапочку».

2. Потім додайте решту молоко, розтоплене вершкове масло, цукор, яйця і сіль. Перемішайте до однорідності.

3. Поступово вводите просіяне борошно і замісіть тісто руками. Маса повинна бути не надто густий. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці до збільшення в два рази.

4. Обімніть тісто і додайте родзинки, дрібно порізану курагу. Замісіть ягоди в тісто.

5. Тепер поділіть масу на частини, у залежності від того скільки у вас форм і які вони за розміром. Підготуйте форми, наповніть їх тестом на 1/3, поставте в тепле місце хвилин на 10-15. Коли сирі паски підійдуть, змастіть їх верхівку жовтком і поставте випікатися в розігріту духовку до 190 градусів до готовності.

На піддон духовки поставте ємність з водою, так низ не буде пригорати.

6. Готову здобу остудіть, покрийте вашої улюбленої глазур’ю.

Як приготувати паска з родзинками без дріжджів?

І ще хочеться поділитися з вами рецептом бездріжджового великоднього хліба. Так як не всі люблять випічку з дріжджами, плюс таке тісто робиться без опари, що в рази економить час на весь процес.

Інгредієнти:

  • Борошно — 3 ст.;
  • Кефір — 500 мл;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Рослинне масло — 1 ст.;
  • Цукор — 1,5 ст.;
  • Ізюм — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Налийте в глибоку чашу кефір і змішайте його з розпушувачем. Залиште на 10 хвилин.

2. Потім перемішайте масу блендером і влийте рослинне масло.

3. Не перестаючи працювати блендером, додайте цукор і борошно.

4. Далі додайте промитий і просушений ізюм, перемішайте. Залиште в теплому місці на півгодини, накривши рушником.

5. Викладіть тісто в підготовлені форми.

6. Випікайте в розігрітій духовці до 200 градусів хвилин 30-40.

7. Прикрасьте великдень за своїм бажанням.

Ну ось і все. Сподіваюся я була корисною і цікавою. Чекаю ваших коментарів!! Всім яскравого сонця, теплої весни і гарного настрою!!