Овочеве рагу з кабачками і картоплею

Hello! Ну що ж, на дворі вже середина червня, а це значить, що на наших грядках достигають овочі та зелень, фрукти і ягоди. І не дивлячись на те, що зараз цілий рік в магазині можна придбати будь-які продукти, все ж домашні, а особливо вирощені своїми руками, цінуються більше, ну і на смак вони набагато смачніше.

Так, вже у всю можна варити щавлевий суп або робити корисні салати з редиски. А ще вже пішла стигла полуниця, тому саме час насичувати свій організм вітамінами. Звичайно, багато овочі ще тільки починають зав’язуватися і ми з нетерпінням чекаємо їх появи, щоб і далі продовжувати готувати свої улюблені літні страви. Одним з таких страв є просте у приготуванні овочеве рагу. Саме про нього ми сьогодні і поговоримо.

Це страва відрізняється від інших тим, що в ньому немає конкретного складу, тому що він завжди може змінюватися в залежності від того, які овочеві інгредієнти у вас є. При цьому смакові якості завжди будуть на висоті. Плюс не забувайте, що таке вариво дуже корисне і дієтичне, головне, не перетворити його в пюре, а зберегти форму порізаних продуктів.

В даній підбірці акцент буде зроблений на страву з додаванням молодої картоплі та кабачків. Але повторюся, склад ви завжди можете змінювати, додаючи чи ні той чи інший овоч.

Рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею

Ну а я не буду ходити навколо, а розпочну відразу до розбору приготування соте. І в першу чергу я хочу поділитися способом готування по самому простому рецептом. Тому якщо ви в перший раз таке готуєте страву, то раджу скористатися наступною технологією приготування.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Болгарський перець — 1-2 шт.;
  • Томатне пюре — 300 гр.;
  • Сіль — за смаком;
  • Спеції — за смаком;
  • Зелень — за смаком;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Очистіть цибулю і моркву. Поріжте дрібно на кубики і обсмажте на олії до золотистого кольору.

2. Картоплю і кабачки, помийте і очистіть від шкірки. Поріжте на кубики. Викладіть на зажарку спочатку картоплю, потім кабачки. Посоліть і тушкуйте масу хвилин 20.

Найкраще кабачки брати зовсім молоді і ніжні, щоб їх можна було гасити з насінням і шкіркою.

3. Перець вимити і видалити насіння, порізати на довільні форми. Додайте до овочів, все добре перемішайте. Введіть томатне пюре, спеції, посоліть. Закрийте кришкою і продовжуйте тушкувати ще хвилин 10.

4. У самому кінці додайте подрібнену зелень, вимкніть вогонь і дайте настоятися хвилин 10-15.

А ви знали, що в перекладі з французької, овочеве рагу означає «збуджує апетит».

Загрузка...

Готуємо страву з овочів в мультиварці

Думаю, прочитавши перший рецепт, ви зрозуміли, що таке вариво дійсно просто готується. Але знову ж таки повторюся, що тут головне в процесі зберегти форму порізаних продуктів. І тут на допомогу може прийти мультиварка, адже всім відомо, що вона як раз відповідає за збереження покладених на неї інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 1-2 шт.;
  • Молода картопля — 3 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Рослинне масло — 1-2 ч. ложки;
  • Зелень — за бажанням.
Дивіться також:  Цвітна капуста в клярі - прості і смачні рецепти

Спосіб приготування:

1. Спершу потрібно підготувати всі продукти. Цибулю очистіть і дрібно поріжте на кубики. Морква помийте і очистіть, натріть на крупній тертці або порізати на тонкі брусочки.

Кабачки потрібно помити і очистити, видалити насіння. А потім поріжте їх на скибочки. Картопля очистіть від шкірки і теж порізати на невеликі кубики.

2. Увімкніть мультиварку, 150 градусів, час приготування 20 хвилин. Налийте рослинне масло, додайте в чашу цибулю і моркву. Обсмажуйте овочі протягом 7 хвилин при закритій кришці. Потім додати кабачки і смажте ще 5 хвилин спочатку при відкритій кришці, потім ще 5 хвилин, при закритою.

3. Далі додайте картоплю, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте масу і можете налити трохи води. Виберіть програму «Тушкування» на 1 годину. Після трохи остудіть, перекладіть на порційні тарілки і зверху посипте улюбленої подрібненої і свіжою зеленню.

Цей рецепт досить швидкий. Тому якщо ви втомилися або вам терміново треба щось приготувати на вечерю, то візьміть на замітку!

Рагу з кабачками, баклажанами і картоплею, приготовлена в духовці

А ось ще один дуже цікавий метод приготування. Адже зазвичай такі ласощі смажать на сковороді, а не смажать у духовці. Але виявляється є один 100% варіант запікання і в духовці. Якщо використовувати пакет для запікання, то ви отримаєте дуже соковите рагу. Не вірите? Спробуйте самі приготувати. Впевнена, вам сподобається такий рецепт.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.;
  • Кабачки — 2 шт.;
  • Морква — 3-4 шт.;
  • Картопля — 3шт.;
  • Часник — 3-4 зубчики;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Баклажани помийте і розріжте хвостики. Крупно поріжте на кубики. Потім покладіть їх у глибоку чашу і присипте сіллю. Залиште в такому стані хвилин на 20. Це прибере зайву гіркоту овоча.

2. Кабачки теж потрібно помити і очистити, видалити насіння. Поріжте їх на кубики.

3. З морквиною чинимо точно також: помийте і очистіть, поріжте на кружечки або на кубики. Очистіть часник від лушпиння.

4. Картопля ретельно промийте і очистіть від шкірки. Порізати на великі кубики, посоліть і поперчіть. Також можна додати улюблені спеції. Зверху видавіть часточки часнику або натріть на тертці.

5. Тепер відкиньте їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

6. Візьміть пакет для запікання і складіть в нього всі підготовлені інгредієнти, налийте рослинне масло. Також за необхідності додайте сіль, перець, приправи. Зав’яжіть пакет, але залиште трохи простору для овочів. Акуратно всі потрясіть.

7. Візьміть чистий і сухий деко і на нього насипте велику сіль, тобто зробіть соляну підкладку. На неї покладіть нашу заготовку в пакеті і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Готуйте протягом 1 години.

8. По закінченню часу обережно перекладіть вміст в глибоку тарілку і посипте свіжою зеленню, наприклад кропом. Пригощайтесь на здоров’я!

Соте з курки по відео рецептом з YouTube

Звичайно будь-овочеве блюдо завжди можна урізноманітнити м’ясної складової. Тим більше для рагу підходить абсолютно будь-яке м’ясо. А готується знову ж таки, все дуже просто.

Дивіться також:  Шаурма. Покроковий рецепт з фото

Для приготування вам знадобиться: картопля, кабачки, капуста, помідори, куряче філе, цибулю і моркву.

До речі, з помідор краще заздалегідь знімати шкірку, щоб у процесі поїдання страви, вона не заважала.

Загрузка...

Тушкуємо овочеве рагу з кабачками, картоплею і капустою

Наступний рецепт для мене вважається класичним, тому що я готую страву саме по такому складу та у такій же послідовності закладки овочів. Виходить справді смачно, а ще дуже гарно. Так що можна цю закуску остудити і подавати в холодному вигляді на будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 гр.;
  • Капуста білокачанна — 200 гр.;
  • Кабачок — 1 шт.;
  • Перець болгарський — 2 шт.;
  • Помідори — 3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Томатна паста — 1 ст. ложка;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Ароматні трави — за смаком;
  • Вода — 200 мл

Спосіб приготування:

1. Цибулю і моркву помийте і очистіть. Наріжте овочі півкільцями.

2. Кабачки, помийте і очистіть від шкірки, якщо насіння великі, то і видаліть їх. Поріжте овоч на скибочки. Перець вимити і видалити насіння, нарізати тонкою соломкою.

3. У сковороді розігрійте олію і трохи обсмажте цибулю і моркву. Потім додати кабачки і перець, обсмажуйте всі разом протягом 5-7 хвилин.

Сковороду використовуйте відразу з високими бортиками, так як в ній буде тушкуватися все блюдо.

4. В цей час нашаткуйте капусту.

5. Додайте капусту до так званої засмажки, зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати овочі.

6. Якщо у вас молода картопля, то просто помийте і поріжте його на шматочки. Якщо ж старий, то спочатку очистіть від шкірки.

7. Покладіть картоплю до основної маси на сковороді і знову все перемішайте.

8. Помідори помийте і зніміть шкірку, порізати на кубики і відправте в сковороду слідом за картоплею.

9. Тепер розведіть у воді томатну пасту і залийте цією рідиною наші овочі. Посоліть і поперчіть, за бажанням додати спеції. Тушкуйте під закритою кришкою до готовності картоплі. А в самому кінці додайте подрібнений часник, свіжі трави і зелень.

10. Вимкніть вогонь і дайте настоятися протягом 10-15 хвилин і приступайте до трапези.

Як приготувати рагу з овочів з м’ясом

Насправді це блюдо вважається не тільки корисним і дієтичним, але і ситним. Однак для тих, хто боїться не втамувати голод, пропоную додати м’ясо: курку, свинину чи яловичину. В принципі м’ясо не завадить. Вийде правильний вечеря або обід).

Інгредієнти:

  • М’ясо — 300 гр.;
  • Картопля — 3-4 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Часник — 4-5 зубчиків;
  • Кабачок — 1 шт.;
  • Перець — 2 шт.;
  • Помідор — 2-3 шт.;
  • Рослинна олія — 8 ст. ложок;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Лавровий лист — 2 шт.;
  • Томатна паста — 200 гр.;
  • Зелень кропу або петрушки — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Помийте і очистіть овочі. Картоплю порізати на великі кубики, на часточки часник, моркву на тонку соломку, а цибулю півкільцями.

2. На сковороду налийте і розігрійте олію, додайте картоплю і починайте його гасити під закритою кришкою і на середньому вогні. В цей час поріжте на невеликі шматочки м’ясо. В окремій сковороді обсмажте м’ясо на олії.

Дивіться також:  Вареники з картоплею: 6 покрокових рецептів для приготування вдома

3. В цей час помийте кабачок, перець і помідори. Кабачок очистіть і поріжте на кубики, відразу ж додайте до картоплі. Помідори і перець поріжте на довільні шматочки.

4. Тепер до подрумяненному м’яса додайте цибулю, моркву і часник. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Продовжуйте смажити на середньому вогні. А до картоплі додайте перець і помідори.

5. Хвилин через 7 м’ясо з обсмаженням перекладіть в першу сковороду до картоплі та інших овочів. Продовжуйте тушкувати хвилин 10 на маленькому вогні.

6. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю окропу, посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист. Цим соусом залийте наші овочі з м’ясом, все перемішайте і тушкуйте до готовності, поки трохи не увариться рідина. Перед подачею порізати дрібно зелень і прикрасьте їй страву.

Овочеве рагу з кабачками і цвітною капустою в каструлі

Як бачите, існує стільки різних рецептів цієї страви, що просто очі розбігаються. Ось і зараз я пропоную вам урізноманітнити вариво і додати ще цвітну капусту.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.;
  • Картопля — 5-7 шт.;
  • Цвітна капуста — 1 качан;
  • Кабачки — 2 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • Рослинне масло — 5 ст. ложок;
  • Сіль, перець, спеції — за смаком;
  • Свіжа зелень для подачі.

Спосіб приготування:

1. Добре промийте всі овочі і просушіть їх.

2. Баклажани порізати на кубики і перемішайте з сіллю. Залиште на 20 хвилин для видалення гіркоти.

3. Цибулю очистіть і поріжте на дрібні шматочки. Починайте його обсмажують на розпеченій сковороді з рослинним маслом.

4. Моркву очистіть і поріжте на дрібні кубики. Додайте до цибулі і продовжуйте обсмажувати овочі протягом 5 хвилин.

5. Перекладіть зажарку в каструлю, де в подальшому буде тушкуватися рагу. Молода картопля, не чистячи, поріжте на кубики і покладіть в сковороду, де смажилися цибулю і моркву. Обсмажте його до рум’яного кольору, а в кінці трохи посоліть.

6. Картопля відправляємо до засмажки, а в сковороді смажимо 8-10 хвилин суцвіття цвітної капусти, не забувши посолити їх.

7. Капусту третім шаром викладаємо в каструлю. А в сковороді обсмажуємо баклажани протягом 3-5 хвилин і теж перекладаємо їх у каструлю.

8. Кабачки порізати на невеликі кубики і обсмажте протягом 5 хвилин, посоліть і поперчіть їх, додайте приправи і потім укладіть поверх баклажанів.

9. Наповнену каструлю поставте на невеликий вогонь і залийте гарячою водою (2/3 склянки), накрийте кришкою. Тушкуйте масу хвилин 30-40. Спробуйте на смак, якщо що, то підсолити. Готове частування прикрасьте зеленню і свіжими часточками помідорів.

Все-таки овочеве рагу вважається універсальним стравою і з цим неможливо не погодитися. Адже виходить воно таке ніжне й ароматне, що сподобається будь-якому гурману. Хоча мій чоловік не дуже любить цю страву, і їсть його тільки з м’ясом. А як ваші рідні ставляться до такого варива? І чи подобається вам таке страву? Пишіть коментарі, разом пообсуждаем! Ну а я кажу вам до побачення і приємного апетиту!