Оселедець хе з томатною пастою. Топ-5 рецептів оселедця по-корейськи

Доброго дня читачі та гості блогу. Пам’ятаєте, днями я вам розповідала, як приготувати шалено смачну і просту закуску оселедець хе по-корейськи?! Сьогодні ми продовжимо цю тему і розглянемо докладно рецепти хе з оселедця з томатною пастою.

Не буду довго вас мучити очікуванням, скажу лише те, що в наш не простий час таке рибне страву відмінний варіант святкового оформлення, так і в будні це відмінна і недорога закуска.

Рецепт оселедця хе з томатною пастою

Насамперед давайте дізнаємося всі тонкощі приготування страви. Все дуже просто, повірте, а результат вас точно порадує. Мінімум продуктів і часу на готування.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 2 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 4 шт.;
  • Томатна паста — 1 ст. л.;
  • Рослинна олія — 125 мл;
  • Оцет 6% — 60 мл;
  • Сіль і спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Оселедець очистіть, видаліть нутрощі, голову і плавники з хвостом. Приберіть всі кісточки, використовуючи пінцет. Наріжте на невеликі шматочки і додайте в ємність, де будете робити хе.

2. Засипаємо все сіллю і спеціями, я беру зазвичай чорний і червоний мелений перець. Додайте томатну пасту і все добре перемішайте. Потім вливаємо оцет і рослинне масло. Знову все перемішуємо. Лук очищаємо і ріжемо півкільцями і додаємо до риби.

3. Ємність закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 24 години. Ну а потім красиво оформляємо на тарілці і подаємо до столу.

Загрузка...

Оселедець хе по-корейськи з томатом

Наступний варіант відрізняється від попереднього тим, що в складі замість томатної пасти, ми будемо використовувати м’якоть свіжого помідора. Дуже пікантна рибка у нас вийде.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця — 250-300 гр.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Томат — 1 шт.;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Перець чорний, червоний, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Філе риби нарізаємо на середні шматочки.

2. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, трохи підсолити.

3. У банку покладіть шматочки філе, цибулю і поперчіть, добре перемішайте. Налийте оцет і знову перемішайте.

4. На сковороді обсмажте соняшникову олію з м’якоттю томату протягом 3 хвилин, остудіть і залийте оселедець.

5. Банку закриваємо і відправляємо в холодильник на 3-5 годин, а можна і на 12. Після, закуска готова до подачі.

Як приготувати хе по-корейськи з оселедця з томатною пастою

Ну а щоб вийшло даний корейське блюдо, додамо моркву і зробимо наше страва гостреньким.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 кг;
  • Цибуля — 5 шт.;
  • Оцет — 80 мл;
  • Олія — 0,5 склянки;
  • Перець червоний — 0,5 ч. л.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Перець запашний — 1 ч. л.;
  • Паста томатна — 1 ст. л.;
  • Сіль — 1 ст. л..

Спосіб приготування:

1. Спочатку приготуємо маринад. Рослинна олія закип’ятіть з томатною пастою і додайте оцет, залиште остигати.

2. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями крупно.

3. На блюдце підготуйте всі наші спеції, а моркву очистіть і натріть на тертці для корейських овочів.

4. Оселедець обробляємо на філе і ріжемо на шматочки, заливаємо її сумішшю зі спеціями і додаємо цибулю і моркву. Закриваємо рибку і залишаємо маринуватися від 3 до 12 годин. Ну а потім, їмо на здоров’я!!

Смачна оселедець хе з аджикою

Якщо у вас під рукою не виявилося ні томатної пасти, ні помідорів, зате є аджика, то цей рецепт для вас. Ще менше часу піде на приготування, а смак буде насиченим і пікантним.

Інгредієнти:

  • Оселедець свіжа — 500 гр.;
  • Рослинне масло — 100 мл;
  • Сіль — 1,5 ст. л.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Аджика — 1 ч. л.;
  • Оцет 9 % — 100 мл;
  • Приправа для корейської моркви — 1 ст. л.;
  • Перець — за смаком;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Морква — 2 шт..

Спосіб приготування:

Рибу очищаємо і відокремлюємо від кісток, нарізаємо шматочками 1,5 див. Рослинна олія прожарити і остудіть. В масло покладіть сіль, цукор, перець, аджику, приправу і влийте оцет. Все добре перемішайте. Цибулю ріжемо півкільцями, а моркву тремо на тертці для корейської моркви. Всі інгредієнти змішуємо і ставимо в холодильник на добу.

Загрузка...

Відео рецепт хе з томатною пастою по-корейськи

Ну і для вас покроковий рецепт цієї смачної закуски. Дивіться і робіть швидше:


У завершенні нашої міні-теми хочу сказати, що дуже важливо у всіх вище перерахованих рецептах брати не солону, не мариновану, а свіжу рибу. Сподіваюся, вам сподобається така проста і соковита рибка.