Оселедець під шубою: 6 класичних покрокових рецептів оселедця під шубою

Доброго дня шановні читачі. Готуємо сьогодні всіма відому оселедець під шубою, тим більше не за горами новорічні свята і наша закуска буде дуже до місця. Цей салат має кілька варіантів приготування, але зазвичай його роблять шарами із звичним набором варених овочів і оселедцем.

Якщо є бажання можна і поекспериментувати, додати до складу яблука, гранат або сир, а для гостроти багато включають часник і мариновані огірки. Тут справа смаку!! Моя добірка включає найбільш поширені види новорічного салату. Читайте і вибирайте той, який вам до душі.

До речі, у цієї страви дуже цікава історія виникнення: в далекі неспокійні часи люди дуже часто сварилися і влаштовували бійки в трактирах, так одному купцеві захотілося помирити людей, і він вирішив подати відвідувачам «страва світу». Всі інгредієнти мали символічне значення:

  • Оселедець символізувала пролетаріат, а цибулю, моркву і картоплю — селянське населення. Буряк ж була уособленням червоного прапора революції. А ось майонез це ворожа Антанта.

Свою ідею кухар реалізував під новий рік. Відвідувачі з задоволенням закушували цим салатом і менше п’яніли. Бійок у закладі майже не стало. Так, оселедець під шубою повністю реалізувала свою мету призначення, заспокоївши бурхливий населення.

Класичний рецепт оселедця під шубою з яйцем

Наш перший спосіб приготування як завжди дуже простий і багатьом знайомий. Використовуються відварні овочі і оселедець, ну а шари промащуються майонезом. Прикрашають таке блюдо зазвичай яйцем і зеленню.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Буряк — 1 велика;
  • Для маринаду оцет — 1 ст. л.;
  • Майонез і зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Поріжте дрібно цибулю і покладіть його в глибоку тарілку. Залийте окропом і додайте ложку оцту. Цибуля нехай маринується 5-10 хвилин.

2. А ми поки нарізаємо дрібними кубиками філе оселедця. Якщо раптом вам попадуться кісточки, то обов’язково приберіть їх.

3. На великій тертці натріть відварені і очищені овочі: картопля, морква і буряк.

4. Для прикраси на дрібній тертці окремо натираємо відварений окремо жовток і білок.

5. Зробіть із фольги кільце по потрібному для вас діаметру. В цьому кільці будемо з’єднувати шари салату.

Дивіться також:  Салат олівє. Готуємо вдома найкращі рецепти!

6. Перший шар це шматочки оселедця з маринованою цибулею.

7. Далі картопля, злегка притисніть ложкою і промажте тонким шаром майонезу.

8. Потім моркву і майонез.

9. Зверху викладаємо буряк, добре змащуємо майонезом, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник для кращої просочення.

10. Як тільки салат настоїться, зніміть з нього плівку і кільце з фольги, а зверху прикрасьте натертими яйцями і зеленню.

Загрузка...

Як приготувати салат з оселедцем під шубою шарами

Основним інгредієнтом страви є оселедець. Краще звичайно брати натуральний продукт, а не її напівфабрикат.

«Шуба» — улюблений салат всіх часів і народів, але часто ми забуваємо послідовність її шарів, щоб ви пам’ятали всі нюанси, для вас наступний фото рецепт.

Інгредієнти:

  • Оселедець пряного посолу – 1 шт.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Буряк – 1 шт.;
  • Майонез – 150-200 гр..

Спосіб приготування:

1. Оселедець необхідно розібрати на філе і нарізати на кубики. Овочі відваріть в киплячій воді до готовності.

2. Викладаємо салат послідовно шарами:

  • натертий на крупній тертці картопля

  • майонез

  • оселедець

  • дрібно порізану цибулю

  • натерта морква

  • знову майонез

  • буряк, промазав майонезом

Ось і все!! Їжте на здоров’я!!

Це цікаво!! Назва оселедець під шубою розшифровується так: «ШУБА» — це абревіатура та її значення наступне — «Шовінізму і Занепаду – Бойкот і Анафема». Ось як то так!! 😉

Покроковий рецепт «шуби» з яблуками

Наступний варіант є нетрадиційним, адже в нього ми додамо яблуко. Але це нітрохи не зіпсує смак салату. І так, не бійтеся шари змащувати майонезом, інакше вийде сухо.

Інгредієнти:

  • Буряк — 1 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Картопля — 8 шт.;
  • Яблуко — 1 шт.;
  • Оселедець слабосолона — 1 шт.;
  • Майонез — 200 гр..

Спосіб приготування:

1. Оселедець очистіть від шкірки і кісток, видаливши голову і хвіст з нутрощами.

Порада!! Намагайтеся не купувати оселедець в залізних банках, так як вона дуже солона. Це зіпсує смак закуски.

2. Філе нарізаємо кубиками й викладаємо на дно плоского блюда.

3. Цибулину очистіть і наріжте маленькими кубиками, кладемо поверх риби.

4. Візьміть яблуко кисло-солодке, розріжте на чотири частини і видаліть насіння. Натріть на крупній тертці наступним шаром.

Дивіться також:  Смачний і простий рецепт салату Олівє на Новорічний стіл 2020

5. Картоплю відваріть, остудіть і очистіть. Натріть на середній тертці і акуратно притискаючи руками розподіліть по яблуку.

6. Рясно змащуємо блюдо майонезом.

7. Варену моркву очищаємо і тремо на крупній тертці.

8. Змащуємо майонезом.

9. З буряком проробляємо теж саме, що і з морквою і рівномірно розподіляємо по всій окружності. Промазуємо майонезом.

10. Даємо салату настоятися і просочитися. Подаємо до столу!!

Оселедець під шубою з желатином (фото додаються)

Цей рецепт мені подобається тим, що страва виходить оригінальним і неймовірно красивим, тому для великої компанії в самий раз. Здивуйте всіх гостей такою подачею всім знайомого салату.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт.;
  • Картопля — 3-5 шт.;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Морква — 1-2 шт.;
  • Желатин — 25 гр.;
  • Консервований зелений горошок — пів банки;
  • Майонез — 250-300 гр.;
  • Зелень — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Овочі добре промийте теплою водою і відваріть до готовності. Остудіть і очистіть від шкірки.

2. У невелику ємність наливаємо 50 мл теплої води і засипаємо туди желатин. Залишаємо його на деякий час, щоб він добре набух.

3. Рибу очищаємо від шкіри, нутрощів, голови, хвоста і хребта. Прибираємо всі дрібні кісточки. Готове філе ріжемо на кубики.

4. Буряк і моркву натираємо на крупній тертці.

5. Беремо глибоку миску і застеляємо дно харчовою плівкою.

6. На дно салатниці викладаємо шар натертого буряка.

7. Тепер потрібно приготувати соус. Для цього на водяній бані або в мікрохвильовій печі розчиніть желатин і додайте його до майонезу. Ретельно все перемішайте, маса повинна вийти однорідною.

Важливо! Майонез треба брати натуральний без згущувача й крохмалю, інакше соус вийде з грудками.

8. Буряк змащуємо соусом і викладаємо 1/3 частина оселедця.

9. З горошку зливаємо всю зайву рідину і викладаємо наступним шаром. Рясно покриваємо соусом.

10. Тепер акуратно викладіть моркву і трохи посоліть.

11. Далі викладаємо частину рибного філе.

12. Рясно залийте соусом.

13. Картоплю наріжте кубиками або натріть на тертці. Це буде завершальний шар.

14. Залишилися соусом рівномірно заливаємо картоплю.

15. Накриваємо блюдо харчовою плівкою, робимо невеликий розріз і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Дивіться також:  Олівє з куркою: класичний покроковий рецепт салату з куркою і свіжим огірком

16. Коли наша «шуба» повністю застигне, дістаньте її і накрийте стравою, на якому будете подавати салат. Акуратно переверніть і зніміть харчову плівку. Прикрасьте на свій розсуд.

Як вам такий варіант заливний оселедця?! Діліться коментарями!!

Загрузка...

Готуємо оселедець під шубою з сиром по відео рецептом

Зараз пропоную приготувати страву за новим, додавши всього один інгредієнт — сир. Виходить так ніжно, що я навіть не очікувала такого результату. Обов’язково спробуйте, запевняю ви будете в захваті.

Рецепт з фото ілюстраціями оселедця під шубою рулетом

А зараз ми з вами приготуємо наш салатик за класичним рецептом, але змінимо форму і зробимо у вигляді рулету. Цікавий варіант виходить, всі смакові якості зберігаються, зате вигляд для банкетного столу.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 2 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Буряк — 1 шт. велика;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Картопля — 5 шт.;
  • Майонез — за смаком;
  • Харчова плівка.

Спосіб приготування:

1. Відваріть картоплю і моркву злегка підсоленій воді.

2. Буряк варимо окремо від усіх овочів, інакше вона їх офарбить.

3. Рибу обробляємо на філе.

4. Цибулю необхідно порізати на дрібні кубики.

5. Харчову плівку викладаємо на рогожу для формування ролів.

6. Готовий буряк натираємо на крупній тертці і викладаємо на плівку.

7. Акуратно змащуємо майонезом.

8. Картопля дрібно нарізаємо кубиками, викладаємо наступним шаром і промазуємо майонезом.

9. Тепер шар натертої моркви з майонезом.

10. На моркву викладаємо цибулю і порізані на кубики філе оселедця. За бажанням можна злегка просочити майонезом.

11. Тепер акуратно згортаємо «шубу» в рулет, злегка придавлюючи. Загорнути рулет харчовою плівкою з усіх боків і прибираємо в холодильник на кілька годин.

12. По закінченню часу знімаємо харчову плівку, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.

На цьому тему оселедця під шубою я не закінчую, чекайте ще статті!! І якщо комусь дуже захотілося приготувати такий салат, але не хочеться возитися з шарами не турбуйтеся, виявляється є лінивий варіант цієї страви. Для цього візьміть ті ж самі інгредієнти, перемішайте їх і заправте майонезом. Виходить так само смачно, зате дуже швидко. На цьому у мене все, поки, поки!!