Олівє з куркою: класичний покроковий рецепт салату з куркою і свіжим огірком

Вітаю вас дорогі мої читачі. Продовжуємо знайомитися зі способами приготування самого популярного і символічного страви на Новий рік салатом Олів’є.

Це страва роблять і в свята, і в будні, і у вихідні дні, і навіть показують у кіно. Згадайте, наприклад, відомий кінофільм «Службовий роман», там Олів’є готують з кисло-солодким яблуком. І з упевненістю можна сказати, що в новорічну ніч, це блюдо буде стояти на всіх столах російських сімей. А все тому, що це дуже просте і нехитре страва з дуже приємним смаком!!

Салат Олів’є на Новорічний стіл 2018. Покроковий процес приготування святкового салату

Якщо поглянути в історію, то творець страви, французький кухар Люсьєн Олів’є, замість м’ясо яловичини в салат додавав шматочки м’яса відварених рябчиків і раків. Але завжди знаходяться кулінари, які можуть ці інгредієнти замінити на будь-яку ковбасу або куряче м’ясо. Ми ж з вами будемо готувати закуску з вареним курячим м’ясом зі свіжим огірком.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 200 гр.;
  • Яйце куряче — 2 шт.;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Огірки солоні — 2 шт.;
  • Огірки свіжі — 2 шт.;
  • Горошок консервований — 100 гр.;
  • Морква (середня) — 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста (середній) — 1 шт.;
  • Майонез — 50 гр.;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Насамперед необхідно помити картоплю і моркву, відваривши їх до готовності. Яйця відваріть круто в окремій каструлі.

2. Картопля очистіть і поріжте на кубики.

3. З вареної моркви необхідно видалити шкірку, порізати на невеликі брусочки.

4. Яйця остудіть, очистіть від шкаралупи і теж порізати кубиками.

5. Куряче філе заздалегідь відваріть в підсоленій воді до готовності. Остигле м’ясо порізати на середні шматочки.

Дивіться також:  Салат Олівє - класичні рецепти дуже смачного салату

6. Свіжі огірки нарізаємо кубиками.

7. Солоний огірки теж треба порізати, але не забувайте потім їх віджати, щоб прибрати зайву рідину.

8. Ріпчасту цибулю дрібно нашаткуйте.

9. Тепер всі інгредієнти перемішайте і додайте зелений горошок.

10. Заправляємо салат майонезом, додаємо сіль за смаком і прикрашаємо зеленню.

Так як салат Олів’є готується упереміш, то з нього можна зробити кулінарний шедевр, який прикрасить ваш новорічний стіл. Просто сформуйте з маси, наприклад ялинку і прикрасити зеленим горошком і вареною морквиною, зробивши за допомогою майонезу хвилясту гірлянду. А імітуючи голки, додайте зелень кропу.

Вообщем фантазуйте і дивуйте не тільки близьких, але і всіх гостей. Приємного апетиту!!

Загрузка...

Відео про те, як приготувати Олів’є з куркою

На завершення для вас бонус — відео рецепт відомого страви. Буде здорово, якщо ви його зробите, використовуючи домашній майонез зі сметаною. Виходить корисно і смачно!