Оладки з кабачків з простим і смачним рецептом

І знову здрастуйте! І знову у нас апетитна тім’я для обговорення. А говорити ми будемо про те, як приготувати смачні оладки з кабачків. Адже це блюдо вважається досить поширеним в літній час року.

А заманює така закуска швидкістю приготування і недорогим складом. Ще вона вважається корисною, якщо не смажити коржика, а випікати їх в духовці. Також кабачок відмінно поєднується з іншими продуктами, тому страва завжди можна урізноманітнити.

У зв’язку з цим я підібрала різні технології приготування, вибирай — не хочу! Я звичайно найбільше люблю робити з додаванням сиру та часнику. А які ви віддаєте перевагу рецепти?

За великим рахунком не важливо, який метод готування ви любите або виберете, все робиться за одним принципом. І ось на які нюанси треба звертати увагу:

  • вибирайте молоді кабачки, довжина яких не перевищує 20 см;
  • шкірка цих овочів містить велику кількість корисних елементів, тому її краще не знімати (ось чому важливо брати молоді плоди);
  • якщо ж у вас запізнілий урожай, тоді потрібно знімати шкірку, видалити семеня і відрізати «попки»;
  • сіль тісто потрібно додавати безпосередньо перед смаженням чи вже після неї;
  • для додання пишності можна додати манку або соду;
  • замість борошна можна додати мелену вівсяну крупу або ж дієтичну борошно;
  • для того, щоб сформувати оладки використовуйте столову ложку;
  • цей овоч чудово поєднується з сиром, беконом, м’ясом та грибами;
  • якщо ви віддаєте перевагу солодкий варіант, то додайте побільше цукру, а також родзинки, курагу або сир.

Пишні оладки з кабачків

Почнемо ми, як завжди, з самого простого рецепту, за яким готують мільйони людей. Для вас поетапний майстер клас). Беріть на замітку і робіть повноцінний сніданок або доповнення до вечері.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 1 шт.;
  • Пшеничне борошно — 100 гр.;
  • Яйця — 1 шт.;
  • Рослинне масло — для смаження;
  • Сіль — 0,5 ч. ложки.

Спосіб приготування:

1. Коренеплід добре промийте і обсушіть. Обріжте кінчики з двох сторін і натріть овоч на крупній тертці.

Якщо у вас не молоді кабачки, попередньо очистіть з них шкірку.

Трохи відіжміть масу і злийте утворилася рідина.

2. Тепер насипте борошно, яку заздалегідь просійте через сито. Перемішайте консистенцію.

Просеянная борошно додасть виробу необхідну пишність і легкість.

3. Відокремте жовток від білка. Жовток додайте до нашої кабачково-борошняної суміші, а білок покладіть в окрему чисту ємність.

Дивіться також:  Оладки з кабачків: прості і смачні рецепти кабачкового оладок

4. Білок збийте міксером до стійкої піни, додавши дрібку солі. Введіть збитий білок до основної маси.

5. Акуратно перемішайте наше тісто в одному напрямку.

6. У сковороду налийте олію і розігрійте на середньому вогні. За допомогою столової ложки викладайте тісто, формуючи овальну або круглу форму.

7. Обсмажуйте заготівки з двох боків до утворення золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавайте гарячими!

Загрузка...

Як приготувати смачні кабачкові оладки з сиром

А для того, щоб наші коржики стали м’якшими і апетитніше, в них потрібно додати сир. Причому можна використовувати тертий, як основний продукт до тесту, або ж шматочок, який можна заховати в серединку і зробити таким чином ніжну начинку.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.;
  • Сир — 100 гр.;
  • Борошно — 3 ст. ложки;
  • Свіжий кріп — 1 пучок;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Кріп промийте і просушіть, дрібно подрібніть. У глибоку тарілку натріть на крупній тертці сир, вбийте яйця і додайте порізаний кріп.

2. Тепер введіть просіяне борошно.

3. Все ретельно перемішайте.

4. Кабачки, помийте, очистіть від шкірки і натріть їх на крупній тертці. Трохи присолите масу і залиште хвилин на 7. Коли з’явиться сік, відіжміть вміст і злийте зайву воду.

Зайву воду з кабачків потрібно обов’язково зливати, інакше тоді доведеться додавати багато борошна. А з-за цього оладки втратять свою ніжність і легкість.

5. Натерті кабачки додайте в тісто, посоліть і поперчіть. Перемішайте масу.

6. Тепер викладайте ложкою тісто на розігріту сковороду з маслом і обсмажуйте заготівки з двох боків до готовності.

Перед подаванням вироби покладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої олії.

Простий рецепт приготування оладок без яєць

Ну а наступна технологія від шеф кухаря. Готувати ми будемо без борошна та яєць, зате з додаванням лимона. Спробуйте! Думаю, вам сподобається.

Найсмачніший рецепт з сиром і часником

А ось ще один варіант приготування з додаванням сиру. Для пікантності додаємо часник, а для краси зелений цибулька. Плюс ми будемо робити не прості оладки, а справжні кабачкові сендвічі.

Дивіться також:  Як приготувати млинці на молоці? 5 швидких і смачних рецептів млинців в дірочку

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.;
  • Борошно — 7 ст. ложок;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Сир — 100 гр.;
  • Майонез — 1,5 ч. ложки;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Цибуля зелена — 3 пера.

Спосіб приготування:

1. Овочі промийте і натріть на крупній тертці. Вбийте яйця, додайте сіль і перець. Все добре перемішайте.

2. Тепер насипте борошно і знову перемішайте масу.

3. Далі швидко приготуйте начинку. Для цього сир натріть на крупній тертці і змішайте з майонезом.

4. Цибуля помийте і обсушіть, поріжте на дрібні гуртки. Додайте до сиру. Туди ж покладіть очищений і пропущений через прес часник, перемішайте начинку.

5. У сковороду налийте олію. За допомогою столової ложки сформуйте коржики і обсмажуйте їх з двох боків до готовності.

6. Відразу ж на гарячий млинець викладіть сирну начинку.

7. А зверху прикрийте другим, тільки що приготованим млинчиком, трохи притисніть, щоб сир розплавився.

8. Таким чином зробіть кабачкові сендвічі з усіх гарячих заготовок.

Загрузка...

Оладки з кабачків і картоплі

Мені ще подобається наступний рецепт. Вийдуть такі своєрідні деруни. Ох, які ж вони смачні, особливо зі свіжою сметаною.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт.;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Цибуля зелена — 1 пучок;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Борошно — 2-3 ст. ложки;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Кабачок спочатку помийте, а потім натріть на крупній тертці. Теж саме зробіть з картоплею, тільки попередньо зніміть з нього шкірку.

2. Тепер до тертої маси додайте подрібнену цибулю і вбийте яйце.

3. Посоліть, поперчіть і насипте борошно. Перемішайте тісто.

4. Добре розігрійте Сковороду, налийте рослинне масло. Викладіть за допомогою столової ложки тісто, формуючи овали.

5. Зменшіть вогонь на середню швидкість і обсмажуйте коржі з двох боків до рум’яності. Подавайте гарячими і зі свіжою сметаною.

Готуємо швидко і смачно кабачкові оладки в духовці

Ну і звичайно ж розповідаю та демонструю на фото, як можна приготувати закуску в духовці. Варіант для здорового способу життя).

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Борошно — 1/2 ст.;
  • Молоко — 1/4 ст.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка;
  • Сіль, перець — за смаком.
Дивіться також:  Млинці з сиром - 8 рецептів млинців з начинкою з сиру

Спосіб приготування:

1. Кабачки, помийте і очистіть, натріть на крупній тертці. У цибулі видалити лушпиння і дрібно подрібніть за допомогою ножа. З’єднайте ці два овоча між собою і відіжміть м’якоть через марлю, щоб видалити непотрібну рідину.

2. До отриманої маса вбийте яйце, налийте молоко, введіть борошно, додайте сіль, перець і перемішайте.

3. Деко змастіть рослинним маслом або застелити пергаментним папером. Викладіть тісто, щоб вийшли невеликі коржики.

4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-30, потім переверніть заготовки і смажте ще 7-10 хвилин. Гарячі коржики подавайте з будь-яким соусом.

Покроковий рецепт приготування оладок від Юлії Висоцької

Ось ще один дуже цікавий спосіб від відомої Ю. Висоцької. Замість звичайної борошна вона додає каштанову. Її зараз легко знайти і купити в магазині, так що пробуйте всі варіанти.

Швидкий і простий рецепт оладок з кабачків на сковороді

А ось те, про що я говорила на самому початку статті. Для додання пишності насипте манну крупу, ну і ще стане все ситніше.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1-2 шт.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Мука — 4 ст. ложки;
  • Манка — 2 ст. ложки;
  • Зелень кропу і петрушки — за смаком;
  • Сіль — за смаком;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Овочі помийте і очистіть від шкірки. Якщо кабачки старі, то додатково видаліть насіння. Далі натріть на крупній тертці.

2. Потім вбийте яйце і посоліть масу.

3. Слідом додайте подрібнену зелень.

4. Далі введіть манку і борошно. Все ретельно перемішайте.

Якщо утворилося багато води, то примніть масу і злийте рідину.

Для того, щоб оладки вийшли ще пишніше можна додати 1 чайну ложку соди, але тоді борошна кладіть в два рази більше.

5. Розігрійте сковороду, попередньо наливши олію. Сформуйте ложкою і викладіть заготовки, обсмажуйте їх з двох боків до золотистого кольору.

Ну як вам добірка? Сподобалася? Дуже хочу почути від вас відгуки)! А для мене кабачкові оладки завжди є відмінним варіантом на полуденок або ж вечеря. Ну а так як кабачки є найпершими сезонними плодами, то я сподіваюся, що ви їх теж полюбите (якщо до цього ніколи не пробували) і включіть в свій постійний раціон.