Оладки з кабачків: прості і смачні рецепти кабачкового оладок

Hello! Як добре, коли настає літо і сонячних і теплих днів стає більше. І багато хто з нас перебираються з міста на дачу. Адже там починається сезон вирощування овочів, ягід і фруктів. Звичайно, у цій тихій місцевості не слід забувати і про себе коханого (-ою) — сходіть на річку, засмагати і купатися. Чергуючи працю з відпочинком, ви отримаєте шикарний урожай.

Першими плодами буде різна зелень, щавель, парникові огірки і т. п. Тому перш ніж ви приступите до консервації, насолоджуйтеся свіжими вітамінними продуктами, готуючи з них різні страви. Наприклад, зваріть щавельный суп або спечіть кабачкові оладки.

Саме про останньому варіанті частування хочу сьогодні поговорити. Це блюдо безумовно люблять за свою простоту і корисність. Але не забувайте, що воно трохи жирноватое.

А головною умовою для вдалої смаження таких овочевих коржів є вибір ще молодого коренеплоду. Його тоді й чистити не треба, і насіння прибирати теж немає необхідності. Якщо ви пропустили свій урожай і кабачок переріс, то його теж можна пустити в хід. Однак, вже доведеться прибирати шкірку і насіння.

І хочу дати вам кілька корисних порад щодо технології приготування такої їжі:

  • Вибирайте молоді, але досить міцні плоди;
  • Ніжну шкірку не зрізайте, так як вона містить велику кількість корисних речовин;
  • Якщо в процесі натирання овоча виділяється багато води, то попередньо відіжміть тертий інгредієнт і додайте побільше борошна;
  • Солити страву найкраще в самому кінці;
  • Борошно можна замінити на манку або вівсяні пластівці;
  • Спеції та зелень підходять будь-які, вибирайте на свій смак;
  • Для пишності можна додати трохи соди;
  • Випікати вироби потрібно на розігрітій сковороді, а викладати їх варто за допомогою столової ложки;
  • Після зажаривания дайте час, щоб стік зайвий жир;
  • Подавати можна як окрему страву зі сметаною або ж додатково до картопляного пюре.

Як швидко і смачно приготувати оладки з кабачків

Якщо ви ще жодного разу не пробували таку страву, то настав час дізнатися, які ж коржики на смак. Раджу вам робити частування нижче описаному фото рецептом.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2-3 шт.;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Борошно — 1/3 ст.;
  • Кріп — 2-3 гілочки;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Кабачки, помийте. Якщо вони молоді, то шкірку можна не очищати, а от якщо вже старі, то видаліть її. Натріть овоч на тертці і залиште на 20 хвилин. Потім добре відіжміть вміст, щоб стекла вся зайва вода.

Дивіться також:  Млинці з сиром - 8 рецептів млинців з начинкою з сиру

2. Додайте до натертої масі борошно, розпушувач і вбийте яйця. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Кріп помийте і обсушіть, дрібно нашаткуйте. Додайте зелень до тесту і знову все перемішайте.

2. Розігрійте сковороду з достатньою кількістю масла, зменшіть вогонь і за допомогою столової ложки викладіть заготовки.

3. Обсмажте з двох сторін на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім покладіть на паперовий рушник, щоб скло зайве масло.

Подавайте теплими зі свіжою сметаною.

Загрузка...

Простий рецепт оладок з сиром і часником на сковороді

Хорошим доповненням для оладок служить твердий сир і часник. Я люблю робити саме за такого варіанту.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 1 кг;
  • Сир — 150 гр.;
  • Часник — 3-5 зубчиків;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Борошно — 1 ст.;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Овоч помийте і натріть на тертці. Часник очистіть і теж подрібніть за допомогою терки або чеснокодавкі.

Якщо кабачок не молодий, то зніміть з нього шкірку і приберіть насіння.

2. Перемішайте між собою натерті продукти і вбийте яйця. Добре все перемішайте.

3. Сир натріть на тертці і додайте до загальної маси.

4. Тепер насипте борошно і посоліть. Знову перемішайте вміст.

5. Розігрійте сковороду і за допомогою ложки викладіть оладки. Обсмажуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин до золотистого кольору з двох сторін.

Заготовки намагайтеся робити тонкі, так вони швидше просмажаться.

Готуємо кабачкові оладки з манкою, але без борошна

От якраз спосіб приготування без борошна, але зате додаємо манку. А за рахунок додавання куркуми, колір заготовок буде дуже теплий і яскравий.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.,
  • Манна крупа — 4 ст. ложки;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Паприка — ½ ч. ложки;
  • Куркума — ½ ч. ложки;
  • Чорний перець — ¼ ч. ложки;
  • Зелень — 80 гр.;
  • Рослинне масло — 75 мл;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Коренеплід обов’язково промийте, і лише потім натріть його на тертці.

2. В окремій мисці збийте яйця до легкої піни. Вилийте їх до тертої маси.

3. Тепер додайте манку і все ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Залиште на 15 хвилин. Це необхідно для набухання манної крупи.

4. Потім додати всі спеції, а зелень помийте і дрібно наріжте.

5. Зелень додайте в тісто, перемішайте консистенцію.

6. Викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом за допомогою ложки тісто, формуючи овал. Обсмажуйте на середньому вогні 7 хвилин.

Дивіться також:  Пишні оладки на дріжджах - 8 покрокових рецептів

7. Переверніть заготовки і смажте ще 5 хвилин.

8. Готову страву можна додатково прикрасити зеленню і подавати зі сметанно-часниковим соусом.

Кабачкові оладки з картоплею

Можна також приготувати і всіма улюблені деруни. Просто додайте в блюдо тертий картопля. Рецепт дуже простий, думаю, переглянувши відео сюжет, у вас не виникне ніяких питань.

Загрузка...

Пишні оладки з кабачка на кефірі

Крім звичного набору продуктів можна також використовувати йогурт, кефір, сметану або майонез. Спробуйте приготувати такий варіант, впевнена ви його оціните.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Борошно — 100 гр.;
  • Кефір — 150 мл;
  • Цибуля зелена — 3 пера;
  • Кріп — 4 гілочки;
  • Масло рослинне — 4 ст. ложки + для смаження;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Візьміть глибоку миску і збийте яйце, посоліть і поперчіть. Трохи збийте масу.

2. Тепер налийте кефір, рослинне масло. Знову попрацюйте віночком.

3. Кріп і зелену цибулю дрібно наріжте і додайте до рідкої консистенції.

4. В отриману масу натріть помитий і очищений кабачок і все добре перемішайте.

5. З тіста відразу ж, на розігріту сковороду викладіть коржики. Обсмажуйте їх з двох боків до готовності.

6. Трохи остудіть блюдо і беріться до трапези.

Покроковий рецепт оладок з часником

Ось ще дуже популярний метод готування серед хазяєчок. Це правда дуже смачно. Але ось краще з’їдати все, з пилу з жару.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.;
  • Борошно — 6 ст. ложок;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Рослинне масло — для смаження;
  • Перець — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку як слід промийте овоч під проточною водою. Обсушіть. Натріть на крупній тертці.

2. В окремій мисці змішайте яйця, борошно і подрібнений часник. З’єднайте тісто з тертим коренеплодом, попередньо віджавши його від зайвої води. Посоліть і поперчіть масу, перемішайте.

3. Розігрійте сковороду і випікайте заготівки з двох боків до появи рум’яної скоринки.

4. Готові коржі покладіть на паперовий рушник. Коли зайве масло стече, можна подавати страву.

Дієтичний спосіб приготування кабачкового оладок в духовці і без яєць

Пам’ятайте і про те, що кабачок не тільки корисний, але і дієтичний овоч. А якщо використовувати варіант без смаження, а лише випічку в духовці, то це блюдо можна включити в раціон для тих, що худнуть).

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.;
  • Болгарський перець — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сир — 50 гр.;
  • Сіль — за смаком;
  • Спеції — за смаком;
  • Сметана нежирна — 1 ст. ложка.
Дивіться також:  Млинці на кислому молоці. Рецепти приготування пишних млинців з дірочками

Спосіб приготування:

1. Кабачки попередньо помийте. Потім натріть на тертці і відіжміть, щоб видалити воду.

2. Перець теж помийте і приберіть насіння. Поріжте його на дрібні кубики.

3. Сир натріть на дрібній тертці.

4. Цибулю можна використовувати зелений або ріпчасту. Поріжте його на кружечки, або на кубики.

5. Змішайте всі підготовлені продукти і додайте сметану. Посоліть і насипте спеції за своїм бажанням. Все ретельно перемішайте.

6. На деко постеліть папір для випічки. Змочивши руки водою, сформуйте з тіста круглі кульки. Укладіть їх на деко, трохи приплюснувши. Увімкніть духовку на 200 градусів і випікайте 15 хвилин.

7. Потім вироби переверніть і печіть заготовки ще 10 хвилин. Виходить все не менш смачно і ситно.

Оладки з кабачків з додаванням фаршу — найсмачніший рецепт

Ще класно додавати до овочів будь фарш або шматочки копченої ковбаски. Виходить так, що пальчики оближеш! Ось що вам знадобиться:

  • заправлений фарш; кабачок; яйце; борошно; сода, гашене оцтом; масло рослинне для смаження; сіль.

Ну а все інше робіть по ролику!

Як посмажити оладки з кабачків з сиром

І ще один своєрідний рецепт. Чи пробували ви коли-небудь такі млинці з сиром? Я от, якщо чесно, немає. Але хочу найближчим часом скуштувати цю страву. Так що якщо ви вперед мене спробуєте, обов’язково напишіть відгук.

Інгредієнти:

  • Кабачок молодий — 500-600 гр.;
  • Сир — 200 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Зелень рубана — 2 ст. ложки;
  • Борошно — ½ ст.;
  • Сіль — за смаком;
  • Олія — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Візьміть ваш великий овоч і помийте його. Натріть на середній терці в глибоку чашу.

Зі старого або перерослого кабачка заздалегідь видалити шкірку і насіння.

2. У чашу додайте сир і яйця.

3. Потім січену зелень і борошно. Посоліть і переміщайте.

4. Ложкою викладіть тісто на сковороду.

5. Обсмажуйте на помірному вогні з двох сторін по 4 хвилини.

Думаю, прочитавши пост, ви зі мною погодитеся, що всі рецепти дуже популярні і смачні, до того ж ще прості і швидкі. А оладки з кабачків виходять ніжними. Мені ще до речі, подобається з цього овоча робити ікру на зиму, а вам? Якщо так, то зроблю огляд по цій темі. Зараз закінчую писати і кажу вам «до побачення»!