Окрошка на квасі рецепт класичний

Добрий сонячний день всім!! Поговоримо сьогодні про страву, яку люблять усі без винятку — це окрошка.

Окрошка – це холодне перше страву національної російської кухні і найпопулярніша страва літа. Залита запашним прохолодним квасом, заправлена сметаною, посипана січеною ароматною зеленню — те, що треба у спеку.

Окрошка — на те і окрошка, що кришити в неї можна все, що завгодно: додавати м’ясні або рибні інгредієнти, замість квасу використовувати сироватку, кефір. Але все-таки ідеальним класичним варіантом вважається цей суп на домашньому квасі.

Окрошка — класичний рецепт на квасі

Щоб приготувати окрошку з яловичиною за класичним рецептом необхідно:

Нам знадобиться:

Яловичина – 200 гр.

Квас (краще – домашній) – 4 склянки

Картопля – 2-3 шт.

Редис – 6 шт.

Огірок – 1 шт.

Яйця – 2-4 шт.

Сметана – 4 ст. л.

Цибуля зелена, кріп – по 1 пучку

Петрушка – 0,5 пучка

Сіль, цукор – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Отже, яловичину необхідно відварити й остудити. Нарізати на дрібні шматочки.
  2. Яйця і картоплю (в мундирі) відварити. Остудити і очистити. Нарізати дрібно на кубики.
  3. Редис нарізати тонко, дрібно чи можна натерти на тертці.
  4. . Огірок очистити від шкірки і нарізати на дрібні кубики.
  5. Цибулю дрібно покришити, пом’яти (потовкти) з сіллю.
  6. Тепер для заправки з’єднати: яйця, картоплю, цибулю і редис. Перемішати. Підсолити, кріп і петрушку дрібно порубати.
  7. У кожну порційну тарілку викласти заправку, яловичину, зелень. Залити холодним квасом. Перемішати. Спробувати на сіль. Заправити сметаною.

Порада: якщо ви готуєте страву на запас на кілька разів, то краще не розбавляти її квасом всю відразу. Нехай стоїть в холодильнику, як її поставили на початку. А вже при подачі додавати квас з кропом в кожну тарілку.

Загрузка...

Класичний рецепт окрошки з ковбасою на квасі. Фото рецепт

А зараз поділюся традиційним перевіреним смачним рецептом приготування окрошки на квасі з ковбасою.

Нам знадобиться:

картопля — 3-4 шт.

цибуля ріпчаста або зелений

зелень

огірки свіжі — 3-4 шт.

ковбаса варена — 300 гр.

яйця — 3 шт.

несолодкий квас

сіль, перець, редис за бажанням

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Картоплю необхідно відварити, остудити, очистити. Порізати на дрібні шматочки.

2. Яйця також відваріть, остудіть, почистіть і поріжте на шматочки.

3. Огірки помийте і поріжте на дрібні шматочки. Один огірок можна натерти на тертці, так холодний суп вийде дуже ароматною.

4. Ковбасу порубаєте на дрібні шматочки.

5. Цибулю дрібно поріжте. Додавання ріпчастої цибулі на любителя.

Дивіться також:  Щавлевий суп. Покрокові рецепти зі свіжого та консервованого щавлю з фото

6. Наріжте зелень, все змішайте. Якщо є редиска, її теж в окрошку. Можна її порізати на дрібні шматочки і натерти на крупній тертці. Наша страва готова. А перед подачею на стіл поперчіть, залийте холодненьким квасом, посоліть і здобріть ложкою сметани на порцію.

Приємного апетиту!

Приготування окрошки на кефірі і воді

Окрошку на кефірі можна готувати з будь-яким м’ясом. Це може бути варена або обсмажена яловичина або свинина, курка або ковбаса або копчене м’ясо.

Нам знадобиться:

Цибуля зелена

Зелень

Огірок (свіжий)

Картопля

Яйце куряче

Ковбаса (варена) або шинка

Кефір

Вода

Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Картоплю відваріть, остудіть, почистіть. Поріжте на кубики.

2. Яйця відваріть, остудіть, почистіть, дрібно порубаєте.

3. Шинку або ковбасу нарізати на кубики.

4. Огірки поріжте соломкою.

5. Редис також поріжте соломкою.

6. Зелений лук поріжте кільцями прямо в каструлю, посоліть і необхідно потовкти товкачем. Зелень подрібнити.

7. З’єднайте картоплю, шинку, яйця, огірок, редис, зелень і залийте кефіром, при цьому розбавте його кип’яченою водою. Перемішайте, посоліть і поставте охолодитися на 1 годину в холодильник. Зазвичай такий варіант на кефірі подають в жарку погоду.

Дуже смачно подавати такий холодний суп з чорним хлібом і свіжим часником. Пишу зараз статтю і хочеться бігом приготувати таку окрошку, відчути весь її приємний смак. До речі, в такий рецепт додають ще сік лимона або оцет, виходить дуже пікантно.

Рецепт окрошки на сироватці і кефірі. Склад окрошки

По суті в приготуванні супу на сироватці нічого нового немає. Все робиться точно також, тільки в якості рідкої основи додається сироватка з кефіром, сметаною або майонезом.

Нам знадобиться:

Відварна картопля — 5 шт.

Яйця — 5 шт.

Редис — 200 гр.

Огірки свіжі — 2 шт.

Зелень — 40 гр.

Варена ковбаса — 500 гр.

Сироватка — 2 л

Сіль, сметана — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Зелень промити, струсити — дрібно нарізати.
  2. Овочі промити, почистити — порізати дрібними кубиками.
  3. Також дрібно нарізати м’ясо (ковбасу).
  4. З’єднати всі у великій мисці.
  5. Посолити за смаком.
  6. В порційних тарілках додавати за смаком сироватку і сметану.

Сироватку завжди можна купити в магазині або приготувати самим. Приготувати її також не складе труднощів. Спочатку зробіть кисляк, заквасив молоко сметаною або кефіром. Залиште його на кухні на ніч, молоко заквасится. Потім зігрійте, воно почне створаживаться і в цей же час буде отщелкиваться сироватка.

Потім покладіть в друшляк, вистелений марлею. Зачекайте, поки сироватка стече. Охолодіть її спочатку при кімнатній температурі, а потім в холодильнику. Сироватка виходить з легкою кислинкою.

Загрузка...

Окрошка на кефірі і мінералці — дієтичний рецепт

Наступний рецепт окрошки не тільки смачний, але й корисний і малокалорійний. Адже кефір прискорює травлення, покращує процеси очищення кишечника. Навіть якщо приготувати такий суп, не пошкодувавши м’яса, ніякої шкоди фігурі ви не вчиніть. Адже для окрошки на кефірі калорійність не перевищує 60-70 Ккал на 100 грамів ваги. Велика кількість овочів і зелені доповнюють благотворний вплив на організм, обдаровують його безліччю вітамінів і мінералів. Загалом, суцільна користь для здоров’я.

Нам знадобиться:

6 невеликих картоплин
2 моркви
6 яєць
15-20 шт. редису
4 огірка
300 гр. вареної ковбаси
5 ст. л. сметани
4 ст. л. оцту
1 — 1,5 л мінералки
2 л нежирного кефіру
Кріп, сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Дивіться також:  Окрошка на кефірі - 8 покрокових рецептів приготування окрошки

1.Картоплю очистити і нарізати кубиками.

2. Моркву очистити і теж нарізати кубиками.

3. Яйця наріжте на кубики.

4. Редис також поріжте кубиками.

5. Наріжте на кубики огірки.

6. Ковбасу нарізати кубиками.

7. Всі інгредієнти змішайте.

8. Залийте все кефіром.

9. Додайте мінеральну воду і оцет.

10. Все перемішайте, заправте сметаною.

11. Додайте зелень.

12. Добре перемішайте. І якщо буде потрібно, урегулируйте смак мінералкою, сіллю і оцтом. Готову окрошку приберіть в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Приємного апетиту!

Дієтична окрошка в літній спекотний день готова!!

Рецепт окрошки з куркою. Відео рецепт

Рецепт окрошки з куркою мало чим відрізняється від класичного рецепту, просто замість м’ясо ми додаємо курку. Тому, щоб не повторюватися, я приготувала для вас відео рецепт.


А вам сподобався такий рецепт?! 😎

Окрошка. Рецепт класичний з ковбасою на воді з оцтом покроково з фото

А цей рецепт для тих, хто опинився на дачі і здавалося б, що під рукою є все для приготування цієї страви, а ось самого головного квасу і не виявилося. Але не турбуйтеся, все дуже легко виправити, готуйте на воді з оцтом, і обід пройде на ура!!

Нам знадобиться:

Редис (пучок) — 1 Шт.

Огірки — 4 Шт.

Зелена цибуля (пучок) — 1 Шт.

Кріп (пучок) — 1 Шт.

Ковбаса — 200 Гр. (варена)

Картопля — 3 Шт.

Яйця — 4 Шт.

Фільтрована вода — 1 л

Сметана — 6-8 Ст. ложок

Оцет — 1 Ст. ложка

Сіль — — За смаком

Перець — — За смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  • Спочатку відваріть картоплю в мундирі і яйця. До речі, щоб яйця не лопалися, додайте у воду ложку солі. Отсудите, почистіть. Картоплю наріжте невеликими кубиками, яйця подрібніть.
  • Промийте зелень і овочі, почистіть. Зелень дрібно порубаєте, огірки наріжте кубиками, редис — півкільцями.
  • Ковбасу також наріжте невеликими кубиками.
  • Всі інгредієнти змішати в глибокій мисці або каструлі, посоліть, поперчіть і ще раз перемішайте.
  • Заправте салат» сметаною, водою, оцтом. Перемішайте.
Дивіться також:  Окрошка - 7 смачних класичних рецептів окрошки на квасі

Готово! Ну що ж, тепер ви знаєте, як приготувати окрошку на воді з оцтом.

Окрошка з кальмарами. Інгредієнти

Якщо у вас намічається якесь торжество або ви просто хочете здивувати всіх своїми кулінарними здібностями, приготуйте окрошку з кальмарами.

Нам знадобиться:

м’ясо відварне кальмарів — 200 гр.

квас — 1,5 л

яйця варені — 2 шт.

огірок свіжий — 3 шт.

цибуля зелена — 0,5 склянки

картопля відварна — 2 шт.

сметана — по вкуску

гірчиця — за смаком

цукор — 1 ч. л.

кріп, петрушка — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Кальмари, яйця і картоплю відварити. Кальмари нарізати соломкою, картоплю і яйця — кубиками. Огірки натерти на крупній тертці. Все перемішати і додати цукор, сіль, гірчицю і подрібнену зелень. Залити квасом і покласти сметану. Їсти подано!!

Рецепт окрошки на воді з майонезом

Ну і наостанок сучасний рецепт окрошки, так як майонез з’явився порівняно недавно.

Склад окрошки на воді:

Вода

Огірки — 2 -3 шт.

Картопля — 2-3 шт.

Ковбаса — 200 гр.

Яйця — 2 шт.

Свіжа зелень — пучок

Майонез — за смаком

Сіль — за смаком

Оцет 9% — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Огірки помийте, поріжте кубиками.

2. Ковбасу порізати на шматочки.

3. Яйця відваріть, остудіть, почистіть від шкаралупи, подрібніть.

4. Зваріть картоплю, остудіть, почистіть, поріжте кубиками.

5. Свіжу зелень помийте і поріжте, додайте до решти інгредієнтів. Все перемішайте.

6. Покладіть в глибоку тарілку, налийте воду, в залежності від того яку густину ви хочете отримати, посоліть, додайте майонез і акуратно, потроху, додайте оцет, пробуючи, за смаком.

Окрошка готова, приємного апетиту!

Насправді рецептів цього холодного страви ще багато, але на сьогодні мені б хотілося закінчити.

І попросити Вас, якщо стаття Вам сподобалася, і виявилася для Вас корисною, поділитися нею в соціальних мережах. Кнопки соціальних мереж знаходяться вгорі і внизу статті. Також заздалегідь хочу подякувати за це.

З повагою, Тетяна Кашицина.