Окрошка на кефірі з мінералкою — покрокові рецепти приготування

Добрий день. Не знаю як в інших країнах, а от у нашій країні, на обід, в кожній родині прийнято подавати супчик, і не важливо який, гарячий або холодний. Звичайно ж, протягом року ми віддаємо переваги теплим варіантами, наприклад гороховому супу чи борщу. Але ось з настанням спеки в хід йде улюблена окрошка або борщ.

І сьогодні я хочу поговорити про окрошку. Варіантів її приготування безліч, хто любить готувати її на квасі, а хтось на кефірі, комусь подобається страва з м’ясом, а кому-то з рибою. Тут вже на смак і колір товаришів немає! Але всі ми без винятку додаємо в неї велику кількість зелені, огірки і сметану.

А приготувати даний вид супу зможе будь-хто, адже ніяких складнощів немає: накришили всі продукти і залили обраній рідиною, охолодили, і все готово.

І щоб визначитися з вибором рецепта, сьогодні я хочу запропонувати варіанти на кефірі з мінералкою.

Насправді таке просте блюдо ще й дуже корисне, адже огірки, зелень і редиска не піддаються термічній обробці, а значить зберігають всі свої вітаміни. А якщо ви вирішили готувати його на мінералці з кефіром, то корисності лише додається.

І для початку у мене для вас є пара рад в приготуванні цього всіма улюбленого холодного супу:

  • Використовувати можна як газовану мінералку, так і без газів;
  • Крім звичних продуктів до складу можна додавати моркву;
  • Для додання кислинки можна додавати лимонний сік, лимонну кислоту або оцет;
  • Не бійтеся додавати прянощі і приправи — гірчицю, перець, хрін, часник;
  • Перед подачею обов’язково дотримуйтеся окрошку в холодильнику, так вона настоїться і добре охолоне.

Окрошка на кефірі з мінералкою — покроковий рецепт приготування

Отже, приступимо до приготування. Овочі звичайно ж краще всього використовувати зі своєї грядки, ну або купувати на базарі, так і смачніше, і корисніше буде.

Дивіться також:  Окрошка - 7 смачних класичних рецептів окрошки на квасі

Інгредієнти:

  • Кефір — 500 гр.;
  • Мінеральна вода — 500 мл;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Ковбаса — 300 гр.;
  • Зелень (кріп, цибуля) — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку потрібно підготувати продукти: зелень і огірок промити і просушити, картоплю відварити в мундирах, а яйця відварити круто.

2. Потім дрібно наріжте зелень. Очистіть яйця і нарізати їх кубиками.

Порада!! Щоб зелень не плавала зверху і не була жорсткою, заздалегідь її підсолити і обімніть ступкою для картоплі.

3. Дрібно наріжте ковбасу і огірок.

Ковбасу можна використовувати будь-яку і варену і копчену.

4. Остудіть і очистіть картоплю, порізати його на кубики.

5. Посоліть і поперчіть нашу суміш, додайте кефір і все добре перемішайте.

6. Залийте все газованої холодною мінеральною водою, перемішайте і їжте на здоров’я!!

Загрузка...

Готуємо окрошку на кефірі з мінеральною водою і гірчицею

Наступний рецепт з додаванням не тільки вареної ковбаси, але і сирокопченої, та ще й з гірчицею. Виходить неймовірне блюдо, просто пальчики оближеш!!

Інгредієнти:

  • Кефір — 600 гр.;
  • Мінералка — 500 мл;
  • Сирокопчена ковбаса — 50 гр.;
  • Варена ковбаса — 50 гр.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Огірки — 1 шт.;
  • Яйця — 2 шт. + 1 жовток;
  • Цибуля зелена — 1 пучок;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Гірчиця — 10 гр.;
  • Сметана — 3 ст. л.;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Підготуйте продукти: відваріть яйця круто, а картопля в мундирах до готовності. Остудіть. Зелень і огірки потрібно промити, а потім обсушити. Дістаньте свіжу ковбасу.

2. Очистіть картопля від шкірки, а яйця від шкаралупи. Поріжте кубиками картоплю, ковбасу, огірки і яйця.

Дивіться також:  Щавлевий суп. Покрокові рецепти зі свіжого та консервованого щавлю з фото

Для ароматності огірок можна натерти на середній або великій тертці.

3. Нашаткуйте дрібно зелень, а один яєчний жовток перетріть з гірчицею.

4. Перемішайте всі продукти, заправте сметаною і гірчичним жовтком, посоліть за смаком. Налийте кефір і воду, перемішайте і поставте в холодильник хвилин на 20. Після подавайте до столу.

Рецепт окрошки для схуднення з курячим м’ясом

А ось варіант для тих, хто худне або дбайливо стежить за своєю зовнішністю. Приготуйте окрошку з куркою або ж з пісної яловичиною, смак не зміниться.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр.;
  • Сильногазована вода — 1 л;
  • Кефір — 600 гр.;
  • Картопля — 7 шт.;
  • Яйця — 6 шт.;
  • Цибуля зелена — 2 пучка;
  • Кріп — 2 пучка;
  • Огірок — 5 шт.;
  • Сметана — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Яйця відваріть круто і остудіть. Очистіть і поріжте на кубики.

2. Картоплю відварити в мундирах, остудіть і очистіть від шкірки. Подрібніть його на кубики.

3. Куряче філе відварити в трохи підсоленій воді, остудіть. Подрібніть м’ясо.

4. Цибуля промийте і дрібно наріжте.

5. Теж саме зробіть з кропом. Змішайте всі підготовлені продукти, посоліть і залийте холодною мінералкою.

6. Додайте сметану і кефір, перемішайте.

За бажанням можна додати сік лимона або лимонну кислоту.

7. Розлийте суп по тарілках і насолоджуйтеся смаком!!

Окрошка з мінералкою без м’яса і картоплі

Ну і спосіб готування для тих, хто точно сидить на дієті!! Так як ми не додаємо ні ковбаси, ні м’ясо, ні навіть картоплю!! Думаєте такого рецепту не існує, а от і ні, він є. І зараз я його покажу.

Інгредієнти:

  • Кефір — 1 л;
  • Вода — 1 л;
  • Зелена цибуля — 50 гр.;
  • Зелень — 50 гр.;
  • Огірок — 3 шт.;
  • Редиска — 200 гр.;
  • Яйце — 4 шт.;
  • Лимонний сік — за бажанням;
  • Сіль — за смаком.
Дивіться також:  Окрошка на кефірі - 8 покрокових рецептів приготування окрошки

Спосіб приготування:

Готується таке блюдо ідентично. Спочатку потрібно відварити яйця і картоплю. Потім порізати всі продукти змішати між собою. Заправити кефіром і мінералкою, посолити і додати пару крапель лимонного соку. Перемішати, остудити і подавати до столу.

За бажанням в дієтичний варіант можна додавати пісну відварну яловичину або куряче філе.

А на завершення хочеться сказати, що у всі вище перераховані рецепти можна і потрібно додавати редиску, якщо ви її звичайно любите. Я ось завжди додаю цей інгредієнт, частина ріжу кубиками, а частина тру на тертці.

Ну і спеціально для вас відео сюжет нашого смачного супу, швидше дивимося!!

І не забувайте, що всі продукти бажано різати однакового розміру, кубиками або соломкою або натерти на тертці. Овочі бажано використовувати охолодженими. А ось кефір і мінеральну воду можна змішувати в окремому посуді, щоб потім можна було підлаштуватися під смак кожного, адже хтось любить окрошку густу, а хтось рідку. Всім приємного апетиту!! Поки, поки!!