Окрошка на кефірі — 8 покрокових рецептів приготування окрошки

І знову здрастуйте. Нарешті починає припікати сонечко, а в повітрі пахне весною. Наш організм після зимових буднів починає вимагати всяких смаколиків, тому що йому не вистачає вітамінів. Знайома вам така ситуація?? Мені особисто, так.

І саме у весняний час року я дуже люблю готувати окрошку, хоч це і літнє блюдо. Не знаю чому, але саме навесні мені особливо хочеться скуштувати цей холодний суп.

І найцікавіше, що роблю я окрошку не на квасі, а на кефірі. Квас йде в хід трохи пізніше, саме в літню спеку.

А ви пробували готувати окрошку на кефірі?? І який рецепт найбільше полюбляєте?? Я ось люблю її не тільки з ковбасою, але і з м’ясом. Якщо ж ви не знайомі з такою стравою, то прийшла пора виправити цю ситуацію. Варіантів багато, і навіть є спеціальна окрошка для схуднення. Так що вибирайте свій рецепт.

Рецепт класичної окрошки на кефірі

Почнемо ми з самого відомого і затребуваного способу приготування. Зазначу, що навесні цей суп можна робити і без редиски.

Інгредієнти:

  • Огірки – 500 гр.;
  • Ковбаса варена докторська – 400 гр.;
  • Яйця курячі – 5 шт.;
  • Картопля – 3-4 шт.;
  • Кріп – пучок;
  • Зелена цибуля — пучок;
  • Кефір – 1 л;
  • Сметана – 300 гр.;
  • Охолоджена вода – 1 л;
  • Лимонний сік – 2 ст. л.;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Картоплю помийте і відваріть в мундирах до готовності, приблизно 20 хвилин.

2. Яйця відварити в круту.

3. Огірки помийте і наріжте невеликими кубиками. Один огірок можна натерти на тертці.

4. Зелень потрібно промити і просушити, потім дрібно порубати. Покласти в каструлю і трохи присолити, потовкти товкачем.

5. Ковбасу необхідно порізати на кубики.

6. Яйця остудіть і очистіть, потім теж наріжте на кубики.

7. Картопля теж остудіть і очистіть від шкірки. Наріжте на маленькі брусочки.

8. Кефір змішати з охолодженою водою, додайте сметану і посоліть за смаком. Вичавіть сік лимона.

Дивіться також:  Щавлевий суп. Покрокові рецепти зі свіжого та консервованого щавлю з фото

9. З’єднайте всі порізані продукти, залийте підготовленим кефіром, перемішайте. Якщо треба, то підсолити і поперчіть. Поставте на годину в холодильник.

10. Після того, як суп настоїться, подавайте його з холодним чорним хлібом.

У мене вже розігрався апетит, напевно на вихідних зроблю))

Загрузка...

Як приготувати окрошку на кефірі і мінералці?

Наступний рецепт йде з додаванням газованої води. Мені такий варіант до душі, тим більше для гостроти ще додається часник.

Інгредієнти:

  • Ковбаса — 0,5 кг;
  • Картопля — 3-4 шт.;
  • Огірок — 2-3 шт.;
  • Яйця — 4-5 шт.;
  • Редис — 5-6 шт.;
  • Часник — 1-2 зубки;
  • Кефір — 1 л;
  • Вода мінеральна – за смаком;
  • Цибуля зелена, кріп — по пучку;
  • Кухонна сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку підготуйте продукти. Відваріть яйця і картоплю, остудіть і очистіть. Поріжте на кубики ковбасу, картоплю і яйця.

2. Огірки і редиску промийте, обсушіть. Натріть на середній терці.

3. З’єднайте підготовлені продукти. Дрібно наріжте зелень і часник, додайте до овочів. Посоліть за смаком і перемішайте.

4. З’єднайте кефір з мінералкою і заправте масу. Поставте в холодильник для охолодження. Перед подачею на стіл заправте сметаною.

Покроковий рецепт вірменської окрошки

Насправді варіант холодного супу на кефірі прийшов до нас з Вірменії, там роблять цю страву на мацоні. Тому я пропоную ознайомитися з даним видом готування.

Якщо ж ви не вмієте робити мацоні, то замінюйте його на кефір.

Інгредієнти:

  • Мацоні — 250 мл;
  • Холодна кип’ячена вода — 250 мл;
  • Куряча грудка — 1 шт.;
  • Картопля — 200 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Куряче філе відваріть в підсоленій воді до готовності. Остудіть, видаліть кісточки і поріжте на кубики.

2. Картоплю відварити в мундирах, яйця відваріть круто. Огірки поріжте кубиками, відсуджені картоплю і яйця теж поріжте на невеликі брусочки.

Дивіться також:  Окрошка на квасі рецепт класичний

3. Посоліть і перемішайте порізані продукти.

4. Додайте мацоні, за бажанням можна доповнити ще сметаною, пермешайте.

5. Потім налийте воду.

6. Приберіть в холодильник на 1 годину. Після, подавайте блюдо з лавашем.

Готуємо окрошку з куркою і гірчицею

Я любитель всього гострого, тому і люблю окрошку з перчинкою. Тому для мене варіант з гірчицею є наилюбимым.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 150 гр.;
  • Шинка — 150 гр.;
  • Яйця — 5 шт.;
  • Картопля — 4 шт.;
  • Огірок — 2 шт.;
  • Цибуля зелена — пучок;
  • Вода газована — 0,5 л;
  • Кефір — 1 л;
  • Сметана для заправки;
  • Гірчиця — 2 ст. л.;
  • Сіль — за смаком;
  • Лимонна кислота — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Картоплю відварити в мундирах до готовності, остудіть і очистіть. Наріжте на кубики.

2. Яйця відваріть круто, остудіть, видалите шкаралупу і теж порізати на кубики до картоплі.

3. Поріжте на кубики і огірки.

4. Шинку порізати на однакові кубики, додати до овочів.

5. Куряче філе заздалегідь відваріть в підсоленій воді, потім остудіть і наріжте брусочками.

6. Цибулю дрібно нашаткуйте.

7. Змішайте кефір з водою, додайте лимонну кислоту. Заправте всі продукти, посоліть за смаком і додайте сметану. Остудіть, а потім пригощайтеся!!

Загрузка...

Окрошка на кефірі з буряком

А ось рецептик з латиської кухні. І відразу скажу, що таку страву на любителя. Я от наприклад не дуже люблю цю страву з буряком, але для різноманітності іноді готую.

Інгредієнти:

  • Кефір — 1 л;
  • Огірки — 1 шт.;
  • Буряк — 1 шт.;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Варена ковбаса — 200 гр.;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Вода — 500 мл;
  • Гірчиця — 1 ч. л..

Спосіб приготування:

1. Спочатку потрібно підготувати продукти. Картоплю, буряк і яйця відваріть і остудіть. Ковбасу нарізати на кубики, зелень дрібно наріжте. Яйця і картоплю, остудіть, очистіть і поріжте на кубики, а буряк натріть на тертці.

Дивіться також:  Окрошка - 7 смачних класичних рецептів окрошки на квасі

2. Зелень підсоліть і примніть ложкою.

3. Додайте до зелені ковбасу і огірки.

4. Потім яйця і картоплю.

5. В останню чергу додаємо буряк. Заправте водою і кефіром, посоліть і додайте гірчицю, перемішайте. За бажанням можна додати сметану. Подавайте холодним!!

Відео рецепт приготування дієтичної окрошки без картоплі

А ось і дуже цікавий рецептик без картоплі. Такий супчик вважається хорошим для тих, хто сидить на дієті. Автор правда додає сосиски, я б їх все ж таки замінила на куряче філе.

Рецепт окрошки на кефірі і з м’ясом

А ось м’ясної варіант. Всі дії залишаються колишніми, тільки замість ковбаси додаємо будь відварне м’ясо. А можна заправляти як кефіром з мінералкою, так і кефіром з соком лимона.

Інгредієнти:

  • М’ясо — 150 гр.;
  • Кефір — 600 мл;
  • Огірки — 150 гр.;
  • Редис — 4 шт.;
  • Картопля відварна — 2 шт.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Зелень — пучок;
  • Сік лимонний — 1 ч. л.;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Огірки і редиску треба порізати тонкою соломкою.

2. Яйця з заздалегідь відвареним м’ясом поріжте на кубики, а зелень дрібно порубаєте.

М’ясо можна використовувати будь: курку, яловичину або свинину.

3. Потім поріжте кубиками картоплю.

4. Посоліть, видавіть сік лимона. Заправте кефіром, все перемішайте і охолодіть.

Класичний рецепт окрошки на кефірі з ковбасою

Ну і для закріплення приготування даного страви, для вас ще один докладний відео сюжет, дивимося і запам’ятовуємо. І до речі, якщо заздалегідь відварити овочі, то блюдо приготується дуже швидко.

А на сьогодні у мене все. Окрошка дуже просте блюдо, тут немає ніяких хитромудростей, тим більше якщо ви готуєте на кефірі. Ну а якщо у вас все ж виникли питання, то пишіть, не соромтеся!! Всім гарного настрою!!