Окрошка — 7 смачних класичних рецептів окрошки на квасі

І знову привіт!! І знову мова піде про окрошку!! Сподіваюся, я вам ще не набридла з цією темою)) Ну я що винна, що весна крокує у всі міста нашої країни, дарує яскраве і тепле сонце, і люди у всю смажать шашлики та пригощаються цим холодним супом?!))

Правда от сьогодні мова піде про класичних варіантах. Геть кефір і мінералку, будемо готувати окрошку на квасі.

Не забувайте, що головними у цій справі вважаються свіжі овочі, велика кількість зелені і багато холодного, бажано домашнього квасу.

І до речі, за рахунок великої кількості овочів, це блюдо не дуже калорійне, особливо якщо замість ковбаси використовувати куряче м’ясо.

Класичний рецепт окрошки на квасі

Швидше за все дане страву готують всі однаково. Беруть необхідний набір продуктів, кришать на всі однакові кубики і заправляють сметаною та квасом. Правда хтось віддає перевагу додавати ковбасу, а кому-то подавай суп з м’ясом або куркою.

Інгредієнти:

  • Картопля — 3-4 шт.;
  • Огірок — 1-2 шт.;
  • Яйця — 3-4 шт.;
  • Ковбаса — 200 гр.;
  • Редиска — за бажанням;
  • Кріп — пучок;
  • Зелена цибуля — пучок;
  • Квас — 1 л;
  • Сметана — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Відваріть картоплю в мундирах до готовності, остудіть. Очистіть від шкірки і поріжте на кубики.

2. Яйця зваріть круто і теж остудіть. Потім наріжте кубиками, попередньо очистивши від шкірки.

3. Ковбасу важливо брати хорошої якості. Поріжте її також як і попередні продукти.

4. Огірки потрібно помити і просушити. Потім їх можна порізати соломкою або кубиками, а також можна потерти на тертці.

За бажанням можете додати дрібно порізаний редис.

5. Пір’я зеленої цибулі помийте і поріжте кільцями.

6. А зелень кропу потрібно дрібно нашаткувати.

7. Змішайте всі порізані продукти, посоліть і поперчіть за смаком.

8. Заправте холодним квасом і додайте сметану, перемішайте і охолодіть блюдо в холодильнику.

Загрузка...

Як приготувати окрошку з ковбасою?

Мій улюблений варіант звичайно ж з докторської ковбаскою. А ви що любите додавати в блюдо?? Може у вас є свої секрети приготування?? Не соромтеся і пишіть у коментарях.

Дивіться також:  Окрошка на квасі рецепт класичний

Інгредієнти:

  • Ковбаса — 300 гр.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Квас — 1 л;
  • Сіль — за смаком;
  • Зелень — 2 пучка;
  • Сметана — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Ковбасу дрібно поріжте на кубики.

2. Картоплю заздалегідь відварити в мундирах, очистіть і натріть на крупній тертці.

3. Огірки помийте і поріжте кубиками.

4. Яйця відваріть протягом 10 хвилин, остудіть і очистіть від шкаралупи. Потім дрібно поріжте на кубики.

5. Залийте всі продукти квасом, посоліть і перемішайте.

6. Зелень промийте і подрібніть. Розлийте суп по тарілках, додайте свіжу зелень і заправити сметаною або майонезом.

Відео рецепт приготування смачної окрошки

Одна справа читати, а інша справа дивитися як готують інші ласощі. Так що пропоную перейти від теорії до практики і побачити все своїми очима.

Для тих, хто готує такий холодний суп перший раз, всі секрети готування у сюжеті нижче. Дивимося, не соромимося!!

Готуємо на квасі зі свіжим огірком

Наступний варіант без картоплі, хоча по класиці її все ж потрібно додавати. Ще раджу трохи огірків і редиски залишити не для нарізки, а для натирання на тертці. Так, ваша окрошка, буде більш ароматна.

Інгредієнти:

  • Яйця — 6 шт.;
  • Огірок — 2 шт.;
  • Варена ковбаса — 300 гр.;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Квас — 1,5 л;
  • Сметана (майонез) — за смаком;
  • Лимонна кислота — за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Відваріть круто яйця і остудіть. Очистіть від шкаралупи.

2. Цибуля промийте і поріжте кільцями.

3. Петрушку теж потрібно дрібно нашаткувати.

4. Цибулю з’єднайте з кропом і посоліть.

5. Тепер за допомогою товкачика роздушіть все до утворення соку.

6. Огірок помийте і натріть на крупній тертці.

7. Яйця також натріть на тертці або дрібно поріжте.

8. Ковбасу нарізати на кубики і змішати всі продукти, заправивши сметаною і посоливши за смаком.

9. Налийте квас.

Дивіться також:  Окрошка на кефірі з мінералкою - покрокові рецепти приготування

10. Все добре перемішайте, якщо треба підсолити і поперчіть. За своїм розсудом можна додати трохи лимонної кислоти.

11. Охолодіть блюдо і розлийте порційно.

Загрузка...

Холодник по класичному рецепту з м’ясом

Цікаво, що в давнину це блюдо готували виключно з додаванням м’яса, а не ковбаси. Зараз цей вид теж популярний і має місце бути. До речі, м’ясо можна використовувати будь-яке, і варене, і копчене.

Інгредієнти:

  • Петрушка — 1 пучок;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Яйця — 7 шт.;
  • Картопля — 6 шт.;
  • Редис — 1 пучок;
  • Копчене м’ясо — 300 гр.;
  • Сметана — 400 гр.;
  • Гірчиця — 1 ст. л.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Сіль, чорний перець — за смаком;
  • Квас — 2 л.

Спосіб приготування:

1. Промийте і просушіть всю зелень. Дрібно наріжте і покладіть в глибоку каструлю.

2. Яйця відваріть круто, потім жовтки відокремте від білків.

3. Жовтки додати до зелені і покладіть 1 ст. л. цукру і стільки ж солі. Налийте з півсклянки квасу. Тепер все це добре пам’ятаєте товкачиком.

4. Картоплю заздалегідь відварити в мундирах і остудіть. Продукти, що залишилися, поріжте на кубики однакового розміру.

5. Сметану змішайте з гірчицею і за бажанням додайте трохи чорного перцю.

6. Порізані продукти покладіть в каструлю до зелені, додайте сметану з гірчицею і все залийте квасом. Добре перемішайте і приберіть в холодильник хвилин на 20-30. Після цього блюдо готове до вживання.

Рецепт окрошки на квасі з гірчицею

А ось ще один рецепт, який мені дуже подобається. В ньому готується спеціальна гірчична заправка з жовтками, вона робить страву більш густим і насиченим і за смаком, і за кольором.

Інгредієнти:

  • Зелена цибуля, кріп — по пучку;
  • Свіжі огірки — 5-6 шт.;
  • Редиска — 10 шт.;
  • Зварена картопля — 3-4 шт.;
  • Варена ковбаса — 300 гр.;
  • Яйце варене — 4 шт..;
  • Квас — 1,5 л;
  • Гірчиця — за смаком;
  • Часник — за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Картопля очистіть від шкірки і дрібно поріжте.

2. Огірки і редиску помийте і дрібно поріжте на брусочки.

Дивіться також:  Окрошка на кефірі - 8 покрокових рецептів приготування окрошки

3. Тепер черга ковбаси. Її теж необхідно порізати на кубики.

4. У яєць жовтки відокремте від білків. Жовтки приберіть в бік, а білки поріжте на кубики і додайте до решти порізаним продуктів.

5. Тепер перетріть жовтки з гірчицею.

6. Цибуля помийте і поріжте на маленькі кружечки. За бажанням додайте подрібнений часник.

Кріп дрібно наріжте і додайте до цибулі з часником. Всі трохи присолите і примніть.

7. До жовтків додайте трохи квасу і розмішайте, щоб вони розчинилися.

8. Змішайте всі підготовлені продукти, в тому числі вже і рідку заправку. Залийте все квасом, перемішайте і спробуйте на смак. Додайте солі і перцю, якщо необхідно. Остудіть і розлийте суп по тарілках.

Пісна окрошка на квасі

До класичних рецептах я не можу віднести і дієтичний варіант, так як для багатьох прийнятний саме такий вигляд страви.

Зазвичай у такому супі повністю прибирають м’ясні складові, або замінюють на куряче філе або пісну яловичину. Також хтось відмовляється додавати картоплю.

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт.;
  • Картопля — 1 шт.;
  • Черемша або цибуля зелена — 100 гр.;
  • Огірок — 1 шт.;
  • Редис — 4 шт.;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Сіль — за смаком;
  • Сметана — за смаком;
  • Квас — приблизно 1 л.

Спосіб приготування:

1. Спочатку підготуйте продукти. Зелень, огірки і редиску промийте і просушіть. Яйця зваріть круто, а картоплю відварити в мундирах протягом 20-30 хвилин.

2. Цибулю або черемшу дрібно поріжте.

3. Огірки і редис дрібно поріжте на шматочки.

4. Яйце потрібно дрібно порубати.

5. Кріп добре подрібніть.

6. Картопля очистіть і наріжте на кубики.

7. Тепер перемішайте всі продукти і посоліть за смаком.

8. Залийте все квасом і додайте сметану.

Ось такі всі схожі і прості рецепти сьогодні у мене вийшли. Я дуже люблю окрошку і вважаю це блюдо справжньою знахідкою. Адже воно бюджетне, легко і швидко готується, а ще корисне. Але тільки насыться їм виходить не завжди, проте жага видаляється за лічені секунди.