Незвичайне застосування кухонної солі в господарстві

Кухонна сіль є на кожній кухні. Зазвичай ми використовуємо її тільки для того, щоб позбавити їжу від прісного смаку. Але мало хто знає, що даний продукт буває дуже корисним на кухні, так і у всьому будинку не тільки в плані приготування різних страв. Незвичайне використання кухонної солі можна розділити на два види. Мова йде про нестандартному її застосуванні для приготування та збереження свіжості страв, а також про допомогу, яку може надати кухонна сіль в побутових проблемах.

Застосування солі для продуктів і страв

Якщо ви прямо зараз відкриєте холодильник, то напевно побачите там стандартний набір продуктів, серед яких обов’язково будуть яйця, сир, масло і молоко. Здавалося б, сіль не відноситься до них жодним чином. Але це зовсім не так. Почати слід, мабуть, з масла. Напевно ви стикалися з проблемою його зберігання в маслянці на столі в жарку пору року. З одного боку, немає нічого простіше, ніж помістити її в холодильник. Однак деякі господині люблять, щоб масло було злегка підталим, адже так простіше намазувати на хліб для приготування бутербродів, а також використовувати для кондитерських блюд. Для того щоб цей продукт не танув у маслянці, її слід обернути ганчірочкою або шматком марлі, попередньо змоченою в розчині міцною солоної води. Її слід міняти кілька разів протягом дня в міру зігрівання.

Якщо у вас зламався холодильник або там, де вам необхідно знаходитися протягом тривалого часу його немає, і ви боїтеся, що молоко швидко прокисне, можна також скористатися сіллю. Для цього його необхідно перелити в керамічну ємність і додати в нього невелику щіпку солі. Важливо врахувати, що її потрібно зовсім небагато, адже велика кількість цієї речовини може не в кращу сторону змінити смак самого молока.

Дивіться також:  Покриття сковорідок: плюси і мінуси

Запасливі господині нерідко купують продукти наперед, але іноді не встигають їх використовувати. На більшості з них є термін, за яким можна визначити придатність до вживання, але яйця до категорії таких продуктів не відносяться. Вони нерідко затримуються в холодильнику, при цьому тільки недавно куплені перемішуються з тими, що вживати вже не слід. У цьому випадку також допоможе сіль. Все, що є в запасі яйця необхідно помістити в її міцний розчин. Ті, що залишаться на дні каструлі, можна сміливо вживати в їжу, а інші краще викинути.

Любителям сиру добре відомо, як швидко цей продукт навіть лежачи в холодильнику, перетворюється в лжеблагородный, а точніше покривається цвіллю. Кухонна сіль допоможе вам зберегти його свіжим набагато довше. Для цього щоранку його слід обертати ганчіркою, змоченою сольовим розчином.

Відмінним помічником сіль є і в питаннях приготування риби. Якщо ви помітили, що від цього продукту виходить неприємний річковий тинистый запах, промийте його в міцному соляному розчині. Так ви вб’єте двох зайців одним ударом, а саме зробите рибу більш м’якою та ніжною і усуньте неприємний присмак. Очистити слизькі туші також можна за допомогою даного інгредієнта. Для цього слід взяти кам’яну сіль і добре натерти нею рибу від голови до хвоста. У цьому випадку тушка не буде вислизати у вас з рук під час чищення. Багато хто з вас напевно помічали, що деякі сорти річкових та морських мешканців кришаться під час смаження. Для того щоб цього не відбувалося, рибу слід замочити в розчині солі на десять-п’ятнадцять хвилин.

Пригоріла молоко також можна злегка посолити і охолодити. Неприємного запаху гару в ньому не залишиться. А ще з допомогою білої королеви столу можна поліпшити смак кави, шоколаду або креми для кондитерських виробів. Її слід додати зовсім небагато в ці продукти, щоб надати їм незвичайний і чудовий смак.

Дивіться також:  Як позбутися від молі в будинку?

Втомилися від того, що курка, що печеться в духовці, постійно підгорає, погано просолюється і виходить або дуже сухою, або жирної? Уникнути цього вам також допоможе сіль. Для цього необхідно висипати цілу пачку на деко і помістити на нього обмащений спеціями птицю. До моменту приготування птах вийде в міру соковитою і встигне увібрати в себе стільки солі, скільки треба.

Як ще можна використовувати сіль в домашньому господарстві

Для того щоб швидко і якісно прибрати оселю сьогодні існує маса різних засобів, але ціни на них іноді бувають нереальними, до того ж, спреїв, порошків і спеціальних складів, як правило, не виявляється під рукою в потрібний момент. Зате сіль є на будь-якій кухні завжди. Чим же вона може допомогти при прибиранні будинку:

  • Якщо ви не встигли зробити вогонь на плиті поменше і після приготування їжі на ній залишилися жирні, пригорілі і засохлі плями, злегка промокніть їх вологою губкою і щедро посипте сіллю. Плями відійдуть через десять-п’ятнадцять хвилин.
  • Для того щоб скляні тарілки, стакани і келихи сяяли та виблискували, під час зминання їх необхідно ретельно натерти сіллю, промити великою кількістю води і протерти бавовняної серветкою.
  • Не поспішайте викидати губки для миття посуду, які втратили презентабельний зовнішній вигляд. Повернути їм новизну допоможе розчин солі, в якому їх слід замочити приблизно на годину.
  • Жовті плями, які з’являються на старій керамічній посудині також можна з легкістю видалити за допомогою солі і води, додавши до них трохи оцту. Всі ці інгредієнти необхідно ретельно змішати до пастоподібного стану і втерти в пожовклу поверхню.
  • За допомогою вищезгаданої суміші можна також видалити забруднення з ворсистою поверхні. Мова йде про килими та рушниках. Цей склад слід втерти в проблемні ділянки вироби з ворсом і залишити взаємодіяти на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Дивіться також:  Кровоточать ясна, що робити? Причини і лікування кровоточивості ясен

Скориставшись цими рекомендаціями, ви зрозумієте, що сіль – це зовсім не білу отруту, а чудова помічниця будь-якої господині.